Uppdat. 31 augusti


Jag har inte gjort många knop sen jag kom hem från stan idag inte. När P kom hem så gick vi in till stan (idag igen) med receptet i handen. Idag fick vi ut det och blev rånade på det. Burken med 50 brustabletter i fick vi betala 435 kr för. Usch vad dyrt! Ja ja. Vi skulle gått och ätit middag efteråt och hade ett erbjudande med oss men det skulle inte börja förrän i morgon så vi traskade hem i skyfallet. Väl hemma så började jag laga mat. Ugnsstekta rotfrukter (potatis, morötter och lök), fläskfile och en sås gjord på grädde, senap och vitlök. JÄTTEGOTT! P blev helt salig och bad om att jag skulle göra detta någon mer gång. Klart jag gör för honom, min man.
Nu sitter jag i soffan och har kramper i min högra sida och det strålar ut i ryggen. Jag har haft det sen jag och A satt på Subway och käkade tidigare idag. Hoppas bara på att det går över tills imorgon annars måste jag nog ringa sjukvårdsupplysningen så det inte är något med bebisen i magen. Ska faktiskt gå och lägga mig nu och ta det lite lugnt.

Uppdat. 31 augusti

Hemma igen efter mycket om och men. Jag var ju på möte hos min jobbcoach på Adecco först och det gick bra som vanligt. Jättetrevlig är hon! Sen fick jag ju ta tag i saker och ting och treva upp till Garnisonområdet och hämta ett recept och idag fick jag det i handen. Skönt att ha det fixat. Efter det så råkade jag gå in på H&M och råkade gå in i provrummet och en mamma-tshirt råkade sitta bra så jag råkade köpa den. Sen kom A in till stan och vi gick till Subway och lunchade och vi blev sittandes i flera timmar. 
Jag traskade så småning om hem och nu sitter och i soffan med en kopp kaffe. ÄNTLIGEN!


31 augusti

Jaha, idag är det sista dagen på augusti. Vad tiden springer iväg och magen växer! Ska jag gå i ytterligare 20 veckor så kommer jag rulla fram sista tiden. Kul, riktigt kul
Nu sitter jag redo och ska snart springa iväg på ett möte. Efter det ska jag gå upp till Garnisonområdet och hämta ett recept till min man. Sen kanske jag kan få komma hem. Känns som om jag är supertrött idag, verkligen. Jag har sovit bra men jag har drömt riktigt illa och mycket. Ibland så drömmer jag så hemska drömmar, känslomässigt jobbiga så jag vet att jkag önskar i drömmen att jag kan vakna upp men jag gör aldrig det. Så morgonen har gått åt till att fundera mycket på varför jag just drömmer det jag drömmer, om det har någon mening.
Nu måste jag spring iväg så jag inte kommer försent!


Uppdat. 30 augusti

Vilar ögonen på P och drömmer mig bort till dom månaderna då det kittlade som mest i magen och känslorna var uppe i halsen. Det är så skönt att jag kan känna så än idag, det räcker med att titta på honom liiite längre. Jag är kär, PUNKT SLUT.
Sitter också och funderar på olika maträtter och bakverk jag skulle vilja försöka mig på. Imorgon har metrologerna sagt att det blir dåligt väder så då ska jag nog dra igång med bullbak men först har jag möte på förmiddagen. Sen skulle jag vilja införskaffa mig en fritös så jag kan vara sådär äckligt onyttig ibland. JAG VILL HA LANGOS. Fy tusan va gott. Med creme fraiche, rödlök, RÄKOR och svart rom på! Så det vattnas i munnen på mig. Kommer ihåg den sommaren för några år sen när jag och A firade midsommar på kusten med massa kompisar och jag käkade FYRA langos på rad. Kallas fyllehungrig. Sen alla festivaler man brukade vara på, där åt man också langos. Till sommaren när jag har slutat amma ska jag besöka 'Arvikafestivalen' igen (om dom kör igång igen) och dra med 'Camp Vagina'-gänget ♥
Nu ska jag gå och tvätta av mig sminket, dra med min man och krypa till kojs. Natti.

Uppdat. 30 augusti

Stor eloge till mig! P tyckte om dajmmuffinsen, kycklinggrytan och brödet. Tänk att jag kunde få till alla tre ting. Jag var nästan helt säker på att jag skulle misslyckas med något av det för hur stor är chansen att man har sån tur att lyckas med allt? Nog om det. Nästa gång det regnar (vilket ser ut att bli imorgon) så ska jag göra vaniljbullar.
P lyckades vara hemma i sisådär en halvtimme innan det ringde i luren och han fick åka iväg igen. Då hade det börjat läcka in i ett sovrum från ett tak som P jobbar med. Det var bara att åka iväg och täta till det. Han blev inte borta länge och när han kom hem så gick vi in till stan i en snabb takt för att hinna till apoteket för att hämta ut det som vi försökt med i ett par dagar nu. Det är klart att inte receptet kommit in som det skulle så nu får jag sitta och ringa imorgon och be om ett skriftligt recept. Gaah, jag blir så trött. 
Nu ska jag kolla på 'Halv åtta hos mig' och i någon paus ska jag värma på mitt nybakade bröd liiite, lite och sen ha smör och ost på. HUR GOTT?! För brödet var underbart.

Uppdat. 30 augusti



LYCKLIG ÖVER MITT BRÖDBAK!
Nu har jag tid att sätta mig i några minuter. Finally. Det mesta är klart och resultatet kunde inte blivit bättre. Muffinsen har jag smakat på och dom blev jättegoda! Smakade lagom mycket choklad och man vill bara äta mer för att få så mycket dajm i munnen som möjligt. PERFEKT! Brödet blev, som ni ser, superbra till utseendet. Det är för varmt för att smaka på det än men jag återkommer med smakupplevelsen senare ikväll. 
Jag har också gjort middagsmat och där bjuder jag på en gryta som består av kyckling, chaminjoner, lök, creme fraiche och grädde. Såklart kryddor! Och den blev också jättegod. Nu är det bara att koka pasta så har jag gjort dagens pass i köket. 
När gubben kommer hem ska han få smaka på dagens verk och sen ska vi ta och traska in till stan där vi ska hämta ut ett recept på apoteket. Som förhoppningsvis har kommit rätt idag. Sen ikväll kommer jag inte göra många knop. Inte en chans.

Uppdat. 30 augusti


EN NÖJD TJEJ MED SINA MUFFINS!
Dagarna blir vad man gör dom till. Jag sa att det var en bakdag idag och det har jag visat. Jag gjorde iordning en deg som så småning om ska bli ett italienskt lantbröd och medan den står och jäser så gjorde jag dajmmuffins, YUM. Sitter och väntar på att dom ska svalna så jag kan provsmaka 'EN'. Hahaha, kommer vara slut innan P kommer hem. Brödet får vi se hur det går med för jag gör det ju för hand, utan en köksassistent. Håll tummarna!
Här kommer receptet på enkla dajmmuffins:

Du behöver:
50 g margarin
1 dl strösocker
1 ägg
2.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk vaniljpulver
1 dl mjölk
1 paket dubbeldajm
25 g ljus choklad

Gör såhär:
Vispa ihop det smälta smöret och socker och vispa sedan i ägget. Blanda mjölet, mjölken, vaniljsockret och bakpulvret i en bunke och rör sedan i blandningen av smör, socker och ägg. Krossa dajmen och tillsätt i smeten. Smält sedan chokladen i en kastrull (VAR FÖRSIKTIG!) och rör ner. Lägg smeten i muffinsformar och grädda sedan i ugnen på 175 grader i 15-16 minuter. Låt svalna och NJUT!

30 augusti

30 AUGUSTI!? -Vart tog juni och juli vägen? Nu går det alldeles för fort för mig. Jag har inte hunnit med alls det jag planerat i sommar men då har jag istället bytt ut dessa planerade saker till mer impulsiva infall. Men någon som jag inte tycker om är att jag inte haft tid att ligga och lapa sol och få färg i år. Sen när jag väl har gjort det har jag inte fått färg eller så mådde jag illa. Alltid var det något.
Idag är det en riktigt tråkig dag. En städ/bakdag! Det är grått och tråkigt och det småregnar. Usch, tycker nästan lite synd om mig själv nu, skulle vilja ha något att fördriva tiden med. Förbereder mig på att dagen kommer bli lååååång och tråkig.

Uppdat. 29 augusti

Jag fick massage av min man, hur underbar är han inte!? -VÄRLDENS BÄSTA! Vi har myst lite med oliver och fetaost och kikat på tvn. Kollar på 'Svenska Hollywoodfruar' och jag hyser agg mot en av dom så hårt att jag hoppas att hon förstår det genom tvn och slutar medverka. Usch, vilken hemsk människa. 
Jag är jättetrött så nu ska jag gå och tvätta av mig sminket sen ska jag lägga mig i sängen och slå ihop mina trötta ögon.

Uppdat. 29 augusti

Kors i taket. Jag hann allt jag skulle göra innan P kom hem från jobbet. Jag började med att köra in köttfärs i micron så den fick tina och under tiden hoppade jag in i duschen och tvättade mitt hår. När jag kom ut ur duschen var köttfärsen tinad men jag var ju tvungen att föna mitt hår så inte stekosen skulle gosa in sig för långt in i mitt hår. När det var gjort började jag med maten. Jag bestämde mig för att vara överambitiös och gjorde därför egna pannbiffar, en hemmagjord gräddsås med champinjoner, kokade morötter och potatis. Och SATAN vad det blev gott! Efter jag var klar med maten började jag med mig själv och idag kände jag mig till och med lite nöjd med mitt utseende. Helt otroligt vilken lyckad dag. Min man kom hem så småningom och vi satte oss och åt. P gav min mat jättebra kritik och tyckte såsen var underbar. Vilken tur att han tyckte om det så han slipper att äta smörgås imorgon på jobbet.
Efter maten gick vi in till stan och där hämtade vi ut ett recept på apoteket medans det andra receptet inte hade kommit så det får vi rodda i imorgon. Vi var inne en snabbis på H&M för att kolla om dom hade fått in några nya mammakläder men så var inte fallet. Sen på hemvägen gick vi in på en frisörsalong och skulle ha ett nytt vax till P och vi blev ruinerade. Jisses, 260 KRONOR för en liten tub paste. Gud nåde den tjejen om den inte räcker lääääänge
När vi kom hem så satte jag igång att klippa P och när jag var klar och kletade i det nya vaxet så blev han som en ny man. Jag blev kär på nytt. AS-SNYGG KILLE! Haha, men det blev jättelyckat. 
Nu ska jag ta mig något att äta och kika på 'Robinson' och efter det ska P få massera mig. Underbar man.

Uppdat. 29 augusti

Nu har ÄNTLIGEN pengarna kommit in som dom ska. PUST. En riktigt lättnad. Var jätteorolig där ett tag att det var någon annan turgubbe som fått ett x antal tusenlappar in på sitt konto, men så var som tur inte fallet. Nu är räkningarna betalda och man är fattig igen, haha! Men jag har i alla fall tak över huvudet en månad till. Nej, så illa är det verkligen inte. 
Nu ska jag ställa mig i en dusch och börja göra mig iordning till mannen i huset kommer hem så vi kan gå och hämta ut ett recept på apoteket. Ska försöka luska ut vad vi ska äta till middag också. Hinner jag så ska jag få klart maten tills han kommer hem.

Uppdat. 29 augusti

Har nyss käkat den salladen jag slängde ihop och det var ju SÅ GOTT! Känner mig fortfarande hungrig på något konstigt sätt. Börjar bli lite trött också men jag ska ta mig tusan inte sova, jag ska börja städa. Åtminstone dammsuga för igår så råkade jag välta ner en tallrik och den gick sönder så det måste göras nog så ingen trampar på något!


Uppdat. 29 augusti

Har fortfarande inte fått in några pengar så jag sitter och kliar mig i huvudet än.
Sitter också och tänker på vad mycket jag har varit med om det senaset året, helt otroligt. Bara en sån sak att jag har gått från bostadslös till SAMBO och vi ska ha barn nu i början på nästa år. Blir nästan rädd när jag tänker efter, men det är helt underbart. Jag älskar mitt liv, min sambo och att vara gravid.
Hoppas på att idag är dagen då det efterlängtade brevet åker ner på min dörrmatta. Där jag kan sätta mig ner och öppna brevet och sen kunna skrika av lycka för att jag fått beskedet om att jag ska börja skolan igen. Jag vill det verkligen och går bara och väntar på att brevet ska komma. Det är ju dags att det kommer för om det blir som skolan har sagt när jag ringt så ska ju programmet dra igång på måndag, om en vecka och just därför börjar jag bli lite stressad. 
Magen börjar skrika så snart ska jag fixa en liten salladstallrik till mig med hjälp av isbergsallad, ruccolasallad, tomat, gruka, fetaost och oliver. YUM!

29 augusti

God morgon! Denna morgon tänkte jag att jag skulle samla lite vuxenpoäng genom att betala räkningarna men då har det inte kommit in några pengar på mitt kort, lite oroande. Det är så att P sätter in pengar åt mg varje månad så jag sköter räkningarna och det mesta av mathandlingen men nu har det inte kommit några pengar. P kommer att få ringa och kolla vart dom har gått egentligen. Konstigt.
Jag skulle ha gjort mycket idag då det har krånglat till sig ordentligt. Som pengarna, det blir svårt att betala räkningarna utan pengar. Jag skulle också gått till stan för att inhandla ett vax till P men då har han tagit med sig sitt kort till jobbet så det gick inte det heller. 
Sitter och sörplar morgonkaffet och funderar på vart pengarna har tagit vägen. Ser nog ut som någon som inte har en hjärncell hemma, kliar mig själv i huvudet och liknande. Ser säkert jättebra ut, hah!

Uppdat. 28 augusti

Jag smakade som sagt på mina grottor och DOM VAR JU SUPERGODA! Jag är nöjd med dom och det som kom att bli ännu ett plus var att dom är lite för mäktiga så man orkar bara en och då räcker dom mycket längre! Kaffebröd till folket! Jag var tänkt att ställa mig och baka lite mer, bullar eller matbröd men jag är osäker på om jag orkar blanda degen för hand eller om jag kommer vara tvungen att ha en matberedare.
Jag bestämde mig för att låta bli bakningen och sätta mig med mitt cv och mitt personliga brev istället och det var lyckat för nu är det klart. Jag har skickat iväg det och nu är det bara att vänta på en feedback och hoppas på det bästa. 
Har nyss skrattat så mycket att jag var nära på att göra i byxan. Har nämligen kollat på 'Time Out' och det är ju bara för roligt. Man kan ju inte göra annat än att skratta. Nu är det dags för en film med min man innan vi går och lägger oss och vaknar upp till en ny dag och en ny vecka med nya utmaningar!

28 augusti

Äntligen hemma! Sitter i soffan och pustar ut en stund innan jag kör igång igen. 
Dagen idag har erbjudit mycket som jag tackar och bockar för. Jag och P gick upp tidigt imorse också då det denna dag var dags för jobb. Vid nio-tiden hämtade C upp oss och vi åkte ut till C och M's hs där P skulle hjälpa dom att lista i vardagsrummet. Jag satt länge och bara sörplade kaffe och njöt av solen som tittade fram då och då. Efter en stund blev jag trött på att sitta och glo så jag lånade en bil, körde in till Ica Maxi och började storhandla. Storhandla blev det för det var mycket pengar som rann iväg på kort tid men det gjorde inte så mycket för nu är kylen och
frysen fyllda till både höjden och bredden. När jag kom tillbaka så blev vi bjudna på mat. Suuuupergott! 
P blev klar så småningom och nu är vi hemma. Jag har nyss satt mig i soffan för när jag kom hem så kunde jag inte låta bli utan ställde mig och bakade hallongrottor. P har nyss smakat och sagt att dom var goda men nu ska jag själv gå och se om dom duger!

Uppdat. 27 augusti

Ja, vi hittade inte på något speciellt denna kväll, vi kommer nog vara tacksamma för att vi bestämde oss för att vara soffpotatisar denna kväll imorgon ändå. 
Nu sitter vi och kollar på 'Fångarna på Fortet'. Sen är ju denna kväll den som jag uppskattar mest. Jag får spendera tid med min man, den jag älskar. Jag måste säga att jag har lärt mig att ta vara på den tid jag har tillsammans med dom jag håller kär. Sitter ofta nu för tiden och funderar på allt mellan himmel och jord. Kommer på mycket ska ni veta. 
Vissa dagar/stunder vill man bara stanna i och detta är en dag som denna. Jag är superkär och den kärleken jag visar besvaras. Den är något jag värdesätter. Jag har den förmån att fått bli gravid och ska därför bli mamma i januari och det är det största jag någonsin kommer få vara med om. Just nu älskar jag mitt liv.
På måndag håller vi tummarna för att ja får brev från skolan. Det har inte kommit än och jag börjar bli lite smått stressad. På måndag är det ju bara en vecka kvar, men allt kommer lösa sig.

Uppdat. 27 augusti

Mätt och belåten sitter jag i soffan och tar mig för magen. Nyss ätit potatis och lax med gräddfil och gräslök, YUM! Fick bli en liten ströhandling på affären så åker vi och storhandlar imorgon blev det bestämt. 
P ska jobba imorgon också och jag skulle visst med så vi får se vad dom har i görningen för mig. Tackar för att jag kommer få häcken full den dagen också. Hatar att behöva sitta hemma och inte ha något att göra. 
Nu ska jag luta mig tillbaka och låta maten sjunka och hoppas på att kvällen erbjuder något alldeles extra.

Uppdat. 27 augusti


Jag och P kom hem från vår morgonpromenad för lite drygt en timme sen. Det var verkligen hur skönt som helst att komma ut och röra på sig lite, känns som om det var år sen jag gjorde det senast. Vädret är underbart även om det blåser så var det skönt med en fläktande il ibland. 
Sitter nu och försöker att få tag i en bil så vi kan åka och storhandla. Frysen ekar lika högt som min mage. Eller magen ekar inte än men den kommer göra snart om vi inte tar oss iväg.
Denna dag och denna kväll ska jag verkligen försöka ta vara på, på bästa sätt för det ska vara bra väder. Vem vet, det kanske är sista kvällen man kan sitta ute och njuta till sena natten. Hösten närmar sig fortare än väntat, vare sig vi vill eller inte.

27 augusti

Solen lyser och humöret är på topp! Både jag och P gick upp med tuppen idag för att det var tänkt att han skulle jobba men så blev icke fallet. Men hur skönt är det inte att gå upp hur tidigt som helst och slippa bråka med en jobbig baksmälla!? Visst att jag inte kan dricka nu men jag uppskattar det ändå. Smörgåsen ligger i magen och kaffet är uppdrucket. Laddar nu inför en morgonpromenad med min man.

Uppdat. 26 augusti

Sitter i soffan med min man och har en riktig myskväll. När han kom hem förut så hade jag somnat i soffan, riktigt tungt också så vaknade av att P nästan stog och skrek för att jag skulle vakna. Han fick liv i mig tillslut så han hoppade in i duschen för att sen gå och möta M en stund. När han kom tillbaka sen så gick vi ner till affären och köpte mysmat; revbenspjäll, bakpotatis och skagenröra. HUR GOTT?! Såklart köpte vi med lite chips och så.
Sitter och kollar på film, mätta som bara den och myser. Jag skulle hur lätt som helst kunna gå och lägga mig för natten nu. Är verkligen hur trött som helst. Det kan nog vara för att jag inte sover något på dagen men går upp väldigt tidigt, samtidigt som att det händer mycket i kroppen. 
Ha en bra kväll alla läsare! ♥

Uppdat. 26 augusti

STÖRSTA MAGEN I V. 19
Äntligen efter alla motgångar sitter jag i soffan NYDUSCHAD, kors i taket. Ikväll ska det därför blir extra skönt att lägga sig i sängen ikväll. Nyduschad och nybäddad säng, det är ju ett måste när det är nytvättat i sängen.
Jag måste säga; JAG ÄLSKAR ATT VARA GRAVID! Jag är inne i en period då allt som har med graviditeten att göra är underbart. Hår, hud och naglar är bättre än någonsin. Både jag och P har fått uppleva första rörelser från knodden där inne. Jag njuter verkligen. Skulle inte byta bort detta för något, aldrig! Att jag känner så här har verkligen varit efterlängtat för jag har haft en jobbig början tycker jag. Allt började att jag mådde illa (som dom flesta gör), sen kom klådan och jag har aldrig varit med om värre. Knappt så jag kunde duscha. Och alla mina humörsvängningar. Jisses, kan inte varit lätt att vara min sambo. Men nu äntligen får jag njuta. Visst att det kliar lite då och då men det är INGET emot vad det varit och detta som finns nu kan jag mer än leva med. Sen att jag har lagt på mig några kilo på sådana ställen inte kilona ska sitta skiter jag fullkomligt i. Om jag får höfter som är lite mer som fläskiga kärlekshandtag så ska jag älska dom med. Nu är jag gravid och då ska jag njuta av den tiden och älska min kropp, PUNKT.

Uppdat. 26 augusti


Sådär. Nu har jag städat lägenheten. Dammsugit NOGA, dammtorkat och torkat golvet. Det är väl klart med min vinnande tur att jag skulle välta ut skurhinken fylld med vatten i hela hallen. Hallmattan var det bara att hänga ut på balkongen och det rann bokstavligen av den. Sen skulle jag skura upp allt vatten med moppen men det skulle jag ju inte gjort för när jag nästan var klar med ta upp allt vatten så välte jag ju ut den igen! Helt FUCKING otroligt. Jag tänkte inte äventyra problemet igen utan satte mig den här gången på alla fyra och torkade upp det med hjälp av en trasa. Det gick bättre. Som tur var. Man kan tro att jag sitter här och är trött på livet och är jättesur över allt vatten och att det hände TVÅ gånger, men faktiskt så rörde det mig inte i ryggen. Så skönt. Det är klart att man blev trött och utgav en och annan suck men värre än så var det inte. Ännu skönare.
Nu är lägenheten ren, tvätten är ren och jag svettas som en gris. Inte lätt att vara gravid och städa och det kommer bara bli tyngre. Sitter för tillfället i soffan, diggar musik och samlar krafter till att ta mig in i en dusch.

Uppdat. 26 augusti


EN NYVAKEN TJEJ!
Hej hopp, mina kära vänner!
Vaknade av att P pussade mig 'hejdå' innan han skulle gå till jobbet men sen försökte jag att somna om man jag kom aldrig så långt. Hans arbetskollegor ringde i omgångar och sa att dom glömt att hämta honom så han fick komma upp i lägenheten igen. Detta hände två-tre gånger och jag förstår att han inte var sugen att jobba när dom väl kom för att plocka upp honom. Men men, arbetslivet. Jag kör på mitt eget arbetspass och ska gå ner och besöka vår tvättstuga nu och tvätta allt jag kommer över. Sen är det dags för mig att dammsuga och svabba av golvet här hemma. Idag ska golvet skina. När jag ändå är på städningshumör så tar jag nog och dammtorkar också. Inte bestämt ännu men mycket möjligt.

Uppdat. 25 augusti

Efter att jag kom hem i förmiddags och stressat ner så ringde M och frågade om jag kunde träffa henne på stan och det kunde jag ju inte säga nej till. Vi gick och kollade på bebiskläder som vanligt och jag kan snart inte hålla mig från att handla längre. Jag kommer troligen INTE kunna hålla i pengar när jag vet vad det är för kön på bebben, haha!
När jag kom hem några timmar senare och några gäspningar tröttare så la jag mig i soffanför att vila lite och jag lyckades somna i två minuter innan P kom hem och väckte mig. Han satte sig ner i två minuter innan han hoppade in i duschen och vi gick iväg in till stan igen. Efter allt som varit så unnade vi oss faktiskt att gå ut och äta idag. Det var jättemysigt.
Nu sitter både jag och P utslagna i soffan och kollar på 'Fångarna på Fortet'. 
Imorgon väntar tvättstugan och lite städning här hemma. Sen när P kommer hem från jobbet hoppas jag på att vi kan åka och storhandla. Frysen behöver verkligen en påfyllning. Sen ska det bli noga denna månad med mycket budgetplanering. Så får det bli.

25 augusti

God förmiddag, mina kära vänner!
När jag vaknade imorse kändes det som om jag hade försovit mig så jag bokstavligen FLÖG upp och kastade i mig en smörgås, slängde på mig lite smink och kläder. Det var ju rätt bra för då var jag nästan klar när M messade mig och jag gick iväg för att hälsa på henne, lille R och R som är i Linköping på äventyr. 
Nu är jag hemma igen och har käkat lite lunch, spagetti och köttfärssås. YUM. Även fast dagen började med någon onödig superstressig timme så känner jag mig så otroligt lycklig just i detta nuet. Jag har verkligen allt och alla förutsättningar för att få det liv jag alltid drömt om och jag är så målmedveten så jag VET att jag kommer få det så. Jag har en sambo som jag älskar (även fast han förtjänar en rät och avig ibland), jag har ett mirakel i min mage som växer och viljan att skaffa kunskap och därför kan jag göra det jag vill. Visst, kan också jag bli på ett otroligt dåligt humör och det kan hålla i sig länge men när jag väl är lycklig så är jag det med hela kroppen. Jag känner mig lyckligt lottad.

VECKA 19
Barnet:

Längden är ungefär 18 cm från huvud till 
stjärt. Vikten cirka 260 gram.

Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.

Mamman:

Pigmentfläckar

Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar. 
Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet. 
Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna. 
Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt, 
men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra 
belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila.


Uppdat. 24 augusti


HÄR INNE LIGGER MIN ÄLSKLING
När klockan var 16.47 förut så kom jag på att jag hade en tvättid mellan 16-20. Trodde jag. Så jag gick ner och körde igång maskinerna men när jag skulle sätta mitt lås på dörren såg jag att det inte alls var idag jag hade tiden utan det var i måndags. Det var ju försent att göra något åt det så jag fick åka tillbaka upp i lägenheten och skriva en lapp och sätta på dörren till tvättstugan så den som hade tvättiden fick veta att jag var ledsen över att jag var snurrig i huvudet just denna dag. Det är resultatet av att jag varit på tre viktiga möten idag och har haft väldigt mycket information att ta in. 
Just nu sitter jag och P i soffan och har nyss kikat på 'Livet på BB' och jag längtar VERKLIGEN efter vår bebis. Något som är riktigt STORT är att P har känt den lille. Vi satt och läste om veckans utveckling i en app som P har och där stog det att om man trycker lite eller puttar på magen så kan man känna att bebisen kan putta tillbaka och DET GJORDE HAN/HON! Helt otroligt. Om exakt tre veckor sitter jag här och vet vad det är för kön på den lille. Något jag önskar mig är att den är frisk och att jag får en naturlig förlossning. Inget kejsarsnitt eller igångsättning. Hoppas hoppas. Jag längtar så grymt mycket. Tills det är dags att börja handla in alla saker som säng, skötbord, barnvagn och allt annat som hör till. Ska bli kul att veta vad det är för kön så vi kan börja handla kläder sen. Alla gulliga små bebiskläder som finns där ute i affärerna som bara väntar på att jag ska börja shoppa loss. Jag längtar efter att se hur P reagerar på att ha sitt eget barn i famnen. Jag längtar efter att få gråta av lycka när jag får mitt barn på bröstet. Jag längtar efter att höra den gråta. Jag längtar till och med efter att vara sömnlös på nätterna för att ligga och titta på den lilla varelsen. Tänk att man kan älska någon så mycket utan att ens ha träffat knodden ♥

24 augusti

Nu är jag hemma för första gången sen tidigt imorse. Jag har varit på möte efter möte, efter möte men nu är alla avklarade och det känns så skönt att bara slänga sig i soffan. Det har varit mycket nu ett tag och jobbigt men nu är allt på väg åt rätt håll igen. 
P är iväg på ett sista möte innan han kommer hem igen och då har vi avklarat 3 möten vardera idag. Pust och stön.

22 augusti

Synd att säga det men; JAG VISSTE DET! P kom aldrig hem efter sin 'promenad' igår och är inte hemma än. Vet några som pratat med honom så vet i alla fall att han är i livet men jag blir så besviken.
Natten var hemsk. Jag somnade liksom aldrig in utan låg på helspänn hela tiden. Så fort det körde förbi en bil eller någon gick utanför så slog jag upp ögonen i hopp om att det var han men det var det ju aldrig. Han har varit borta i över ett dygn och han stänger verkligen av allt. Han har inga batterier i telefonen men när han hade det så hörde han aldrig av sig till mig, det är en besvikelse. Hon som går och bär på hans barn finns det ingen respekt för. 
Nu har jag fått nog av att sitta här hemma och vänta och bara få en större klump i magen så nu går jag ut och tar saken i egna händer.

Uppdat. 21 augusti

Sitter hemma och väntar på P (återigen) som nu har varit ute på sin 'promenad' i ungefär FYRA TIMMAR. Man kan ju fundera på om han går runt hela Linköping. Jag hoppas verkligen att han kommer snart för jag är verkligen superhungrig och han skulle handla innan han kom hem och det stänger om en halvtimme. Man kan ju bli irriterad för mindre.
Under veckan ska jag få besked om min ansökan till skolan också och jag börjar faktiskt bli lite nervös. Eller kanske inte nervös, mer spänd och förväntansfull. Håll tummarna.

Uppdat. 21 augusti

Äntligen ensam hemma! Det är inte ofta jag säger så när det är helg och söndag men denna helgen gör jag det. P har gått ut på en promenad och jag har fått duscha i lugn och ro. Kliade inte så värst mycket på benen heller. PEPPAR PEPPAR! Efter den här helgen känner jag att det verkligen är välbehövligt med ensamtid. Känner att jag behöver rensa mitt huvud lite och ta reda på vad JAG känner.
Min telefon är trasig så vill någon få tag på mig så är det bara satal som jag kan ta emot. Sms kan jag varken läsa eller öppna. Displayen är helt ur funktion. Har ni en telefon i bakfickan så får ni gärna skicka den till mig.

21 augusti

Denna dag/Imorgon kommer det en nyvändning för mig och mitt liv. Jag ska enbart bry mig och lägga tid på det/dom som är villiga att göra det tillbaka. Jag har suttit och tänkt i många timmar inatt och varför ska jag försöka men aldrig få något tillbaka? Försöker jag föra ett samtal om relationer får jag pengar och jobb som svar, försöker jag med att prata om familjen får jag pengar och jobb som svar, försöker jag till och med med vädret får jag pengar och jobb som svar. När det inte finns någon som helst tillgivenhet i vår familj och vår relation tycker jag inte att det är roligt att lägga ner tid längre, är trött på att försöka.

20 augusti

Jag förstår att ni funderar på hur det gick igår och han kom hem. Tillslut. Drygt halv tolv kom han hem och jag känner att jag verkligen inte orkar. Det blev en sen natt igen.
Hoppas det går fort i veckan med mina planer. Jag frågade M om hon kunde hjälpa mig och hon ställer upp så nu sitter jag och längtar till jag slår upp ögonen i vetskap om att det är måndag. Kommer att bli en jobbig tid framöver men det är bara att bita ihop. Tror knappast att det kan bli värre än vad det redan är men jag vet att det är det bästa.
Jag börjar få tillbaka den där svidande hemlängtan igen. Jag längtar efter ett varmt hem där man känner sig älskad och uppskattad för den man är. Att slippa höra på lögner och slippa bli sviken. Kärlek ska vara något fint, det ska inte behöva vara påtvingat. Man ska inte behöva be om att bli älskad. Redan nu så sitter jag och tänker på den lille i magen, på hur den har det och hur den mår. Jag vill parvelns bästa och det är därför jag gjort det val jag nu tänker gå efter. Trött på att bli behandlad som en disktrasa och att hemmet jag kämpar med att få hemtrevligt är heller inget hotell. Jag är trött att få höra att uppskattning visas för det jag gör och får det bevisat genom att det ligger snus på golvet. 
Jag är trött på allt som ska tvingas fram.

Uppdat. 19 augusti

Exakt kl. 15.00 så ringde P och sa att han skulle komma hem, att han bara väntade på att hans chef skulle komma och sen skulle han dra hemåt. Det är nu 4 timmar och 11 minuter sen. Det är så här jag har det. Han är gift med sitt jobb, bor på sitt jobb, prioriterar sitt jobb. Jag är van, han kommer aldrig hem längre. Det var inte så att jag blev glad och ställde mig och gjorde mat när han ringde vid 15.00, bara nästan. Nu står maten på spisen, kall och säkert jätteäcklig. Det skiter jag i, jag har redan käkat men det ska bli kul att se vad P tycker om stenhårda pommes när han kommer. OM han kommer, man vet aldrig längre, kanske dyker han upp mitt i natten eller inte alls. Jag lever i spänning.

Uppdat. 19 augusti

Irriterad på det här vädret. Förut så regnade det ju inte men nu öser det ner och det verkar inte vilja ge med sig heller. Jag hade ju tänkt att komma igång och städa och det ska jag också, snart. Känns som om jag är lite segstartad idag och jag skyller på vädret. 
En dag som denna skulle jag vilja hämta hem min man, köpa massa naturgodis och något annat gott, ladda ner en bra film och bara lapa i soffan. Låter som en bra, regnig fredag i mina öron men han jobbar och därför får jag vänta tills han kommer hem. 
Så fort jag har ork i mina ben ska jag gå upp och göra lunch sen måste jag dra igång med städningen så jag kan duscha och klia sönder mina ben. Åh, jag längtar.

19 augusti

Imorse vaknade jag av att P höll på att göra sig redo för jobbet, 06.09 var klockan. Jag försökte somna om men det gick inte så jag bestämde mig för att gå upp och hålla min man sällskap. Det var uppskattat och det fick bli lite morgonmys framför Nyhetsmorgon innan han lämnade mig. Klockan var ju inte alls mycket så jag tvingade mig själv att somna om och det gjorde jag tillslut även fast jag inte var trött. Nu är jag vaken (som ni förstår) igen och har ätit frukost och druckit kaffe. Ett måste
Det dåliga, regniga vädret vet jag inte vart det har tagit vägen. Det skulle ju komma hur mycket regn som helst men det har inte kommit en droppe än. Jag tänkte i alla fall städa idag, ugnen behöver en riktigt genomgång. Nu när jag väl sitter här och kikar ut genom balkongdörren så har det börjat regna och jag tänker på alla människor som ska ut idag för här i Linköping är det ju Stadsfest. Tycker det är synd att det ska regna just denna helgen men det kanske ger sig.

Uppdat. 18 augusti

Jag och P sitter i soffan och kikar på film, Vanilla Sky heter den. Har nyss börjat men verkar lite knepig ändå. Social flickvän jag känner att jag är när jag blippar på datorn. 
Innan P kom hem förut så hann jag i alla fall och slänga ihop en snabb middag. Potatismos, fiskpinnar och broccoli. Alltid något. När han kom hem så sent så blev det att käka framför tvn och titta på Full Frys men idag var det inte så roligt som det brukar vara så jag dumpade tvn och fortsatte att diska undan i köket.
Imorse ringde min mammi också och hon, pappa och deras grannar har varit i Finland en dag och satt nu på bussen hem igen. Kändes bra att dom faktiskt unnat sig att göra något tillsammans. Jätteroligt för dom!
Imorgon väntar det tydligen regn och det ska jag fira med att städa. 
Nu ska jag mysa med min man. Skönt att det är helg imorgon så jag får ha honom hemma.

Uppdat. 18 augusti


Nu har jag kommit hem från Busfabriken och jag är genomsvett! Jag blev redan helt till mig när vi åkte in på parkeringen för där var det stora dinosaurier och mamutar utställda vilket jag tyckte var ascoolt. Det blev inte lugnare när vi kom in. Där slängde vi av oss skorna och började leka direkt. Jag och Z hittade jätteroliga rutschkanor, branta som bara den som vi åkte. Brände i baken men det vägdes upp av allt kill i magen som det bjöds på! Jag och L klättrade och klättrade, jag försökte att komma till en jättestor rutschkana och L var överlycklig men när vi väl kom dit vägrade han åka så det var bara att hitta en väg till någon annan rolig sak. Till sist fick jag åka den stora blå kanan ändå men jag hade verkligen inget glid i mina kläder och därför SÖG den. En stor besvikelse. Mycket annat var roligt, eller ja, i princip allt var roligt och jag blev verkligen ett barn igen
Nu sitter jag i soffan och väntar på att P ska komma hem men han är sen som vanligt och jag vet vems fel det är och jag ska hugga denna människa när jag ser honom. Puss på min man i alla fall, duktig som hjälper alla.

18 augusti

I'm sorry! Ett välbehövt break från bloggen. Back in town!

Idag väntas dagen spenderas tillsammans med Z och barnen på Busfabriken här i Linköping och det ska bli jätteroligt. Jag har verkligen längtat efter det sen dagen jag såg hur det ser ut på reklamen och nu ska jag äntligen få komma dit. Jag ska hoppa och leka, jag kommer bli 5 år igen. 
Nu har jag i alla fall lyckas få i mig frulle och ska fortsätta med kaffe så jag kommer igång ordentligt. Det är också torsdag och det betyder att jag går in i ny vecka. Vecka 18 och det går allt fortare. Magen blir allt tjockare och bebisens första rörelse har jag känt ♥

13 augusti

Kan ärligt säga att jag helt totalt glömt bort att lägga ett öga på bloggen idag. Sorry.
Jag har inatt varit upp och kissat si så där 6-7 gånger och jag trodde det skulle resultera i att jag skulle sova lite längre idag men det gjorde jag inte. P skulle som vanligt iväg och jobba och jag var vaken långt innan honom. I vanlig ordning höll jag på att gå under av hunger så jag fick gå upp och äta och jag tog en rejäl portion av köttfärssåsen och spagettin igår så jag kanske kunde klara mig utan mat lite längre. Mätt blev jag i alla fall. Jag började sen göra mig iordning så smått för jag tänkte att för kanske en gång skull ska jag inte behöva stressa men nu ser det ut som att jag ska sitta hemma idag så har inget att stressa till.
Nu tänker ni; 'P, jobb på en lördag?' -Ja, nu mera bor han i princip på sitt jobb. Inte en dag kommer han hem i tid, alltid några timmars övertid måste han göra. Nu på senare dagar så har han även jobbat på helgerna och det tänker han tydligen fortsätta att göra. Numera har vi ett otroligt modernt förhållande, GENOM MOBILEN! Han säger att han gör det för vår skull, men när han säger det skrattar jag. Finns det någon som vill ha en sambo som kommer och äter och sover enbart? Det är det han gör hemma.

Uppdat. 12 augusti

Ja, allt hann jag med som stod på listan. SKÖNT!
Nu sitter jag inne i min säng och funderar. Orkar inte gå in på det, massa tråkigt gnäll som man inte ska ta upp en fredagskväll. Jag tänker istället på min lilla knodd i magen som jag längtar efter så mycket. Tänk när jag har allt jag vill ha, min familj, en fin lägenhet och min bebis. Då kommer livet vara som bäst, kommer inte behöva något mer. Pengar är något som jag inte bryr mig så mycket om. Så länge jag har mat i kylen och tak över huvudet så är jag nöjd. Visst kan det vara roligt att unna sig något ibland men det är något som händer allt mer sällan. Jag är nöjd som det är.
Nyduschad så nu ska jag ta och föna mitt hår. Hoppas ni får en bra fredagskväll!

Uppdat. 12 augusti

Nu är jag tillbaka hemma och har gjort lite lunch som jag sitter och skedar i mig. 
Jag var uppe på Kunskapstorget och lämnade in min ansökan till skolan och nu är det bara att hoppas att det är tillräckligt många som söker så dom drar igång Företagarskolan. 
Bara maten får sjunka lite så ska jag dra igång med att städa. Det ska dammtorkas, dammsugas och torkas golv. Tvätta gjorde jag igår så då blir lägenheten i ordning till helgen om man ska hitta på något. 
Håll tummarna nu att jag får börja plugga igen!

12 augusti

God morgon!
Just nu sitter jag i soffan och har ätit frukost. Saknar min man gör jag också, redan. Imorse var han så söt. Jag gick upp för att gå på toaletten och när jag la mig i sängen igen kom han efter, la sig och myste en stund. En dag kan inte börja bättre! 
Nu ska jag göra mig iordning snabbt och sen ska jag faktiskt gå upp till Kunskapstorget idag igen och få svar på lite frågor och sen ska jag lämna in min ansökan. Förhoppningsvis får jag börja skolan den 5 september och jag börjar redan nu bli jättenervös. Jag har inte bott i Linköping allt för länge, allt mindre än att varken pluggat eller arbetat och nu ska jag äntligen få en sysselsättning. Det ska bli jättekul på grund av många anledningar. Jag kommer få något att göra om dagarna, jag kommer få nya vänner, jag kommer få mer kunskap och sen är det ju aldrig ett minus med lite extra klirr i kassan.
Har inte tid att sitta här längre. Vad gör vi? -NU KÖR VI!


Uppdat. 11 augusti

Jag lyckades ta mig in till stan (utan huvudvärk) och gick upp till Kunskapstorget för att få lite papper och fakta. Allt gick jättebra och fortsätter det så kommer jag att börja plugga lite kurser den 5 september. Nu är jag taggad till max men börjar också bli nervös. 
Efter jag var klar där uppe så gick jag till BVC och hämtade mitt moderskapsintyg och gick till Försäkringskassan så det kommer igång. Sen gick jag hem igen och började med maten.
När maten var klar så kom min man hem och nu har vi käkat så jag sitter mätt i soffan och funderar på vilka kurser jag ska läsa. 
Nu är det nog med detta. Dags för att gå ner och ta tvätten.

11 augusti

Gud, va tiden går fort! Det är redan ännu en torsdag som ska passera och jag går in i ny vecka idag, 17. 
Idag sov jag och min mage lite för länge men kan nog vara för att jag har en infektion i kroppen. 10.43 stod klockan på när jag slog upp ögonen. Jag hinner med det jag ska göra men jag har ändå inte sovit såhär länge på jag vet hur länge. Nu efter alla ställen har haft lunch ska jag gå till BVC så jag får ett modersskapsintyg så jag kan börja rodda i pappren från Försäkringskassan. Upp till Kunskapstorget ska jag också, hoppas på att det finns något kvar som passar mig bara.

Barnet:

Cirka 18 cm mellan huvud och fötter. Vikten är 90-120 gr.

Könsorganen är utvecklade. Kroppen är tunn. Armar och ben är spinkiga och det mesta av skelettet består fortfarande av brosk som är mjukt och böjligt. Barnet saknar nästan helt underhudsfett. Ögonlock täcker ögonen och de kommer inte att öppnas förrän i vecka 26. Barnet upplever sin omgivning och kan reagera på det som händer på utsidan av magen. Det kan rycka till vid plötsligt höga ljud men lugnar sig oftast vid ett rytmiskt gungande. Barnet har än så länge stor rörelsefrihet inne i hinnsäcken. Ibland blir det en knut på navelsträngen. Det är ovanligt men betyder ingenting eftersom navelsträngen är spänstig och väldigt elastiskt. 
Hjärnans utveckling är intensiv under den andra trimestern. Den skyddas av löst sammansatta skallben. Dessa sluter sig så småningom men fontanellerna, de stora mjuka ytorna mellan skallbenen, kan finnas kvar till dess att barnet är två år.

Mamman:

Nu börjar det definitivt synas att du är gravid!

Barnet väger mer än moderkakan och nu börjar det definitivt synas att du är gravid. Magen växer och livmoderväggen tänjs ut allt mer. Kanske känner du vid den här tiden de första rörelserna från ditt lilla barn? Blir du förkyld kan det vara svårare att bli av med besvären än vad du är van vid. Får du problem med nästäppa kan det hjälpa att använda nässpray med koksalt. Använd vanliga näsdroppar med viss försiktighet. Visserligen gör de andningsvägarna fria för en stund, men de irriterar också slemhinnan så att den snabbare blir svullen på nytt.



Uppdat. 10 augusti

Nu är äntligen min man hemma. Han kom hem vid 19.20. Usch. Tur att han inte är så sen varje dag, då skulle jag sakna ihjäl mig. Maten var i alla fall klar när han kom hem och jag festade till det med fiskpinnar och potatismos. Potatismoset är som vanligt hemmagjort, kommer aldrig mer lägga pengar på pulvermos.
Vi satte oss i soffan och myste till 'Full Frys'. Mysigt? -Nja, men satan va roligt det är!
Nu har jag diskat undan och fixat så när som helst kommer mina ögon att gå ihop. 
Imorgon ska jag försöka att få lite mer gjort. Ska orka ta mig upp till 'Kunskapstorget' och höra om dom kan se att det finns några ströplatser kvar till mig. Om jag inte har allt för ont i halsen och klarar mig från migrän så tar jag mig förhoppningsvis tid till ett träningspass också.
Nu ska jag gosa ner mig hos min älskade pojkvän.

Uppdat. 10 augusti

Sen jag var här sist har jag inte gjort alls mycket. Minsta möjliga. Jag har fortfarande en vidrig huvudvärk men jag behöver inte längre springa till toaletten.
Jag sitter nu och kollar på 'Grease' som går på 4an. Den är ju för bra. Annars väntar jag på att min man ska komma hem men det lär nog dröja någon timme till. Han är och kikar på något jobb i Rimforsa. Känns som han varit borta en evighet idag, saknar honom verkligen. Kan nog vara för att jag tycker lite synd om mig själv också men det är så att jag hatar att ligga hemma dålig själv. Känns nästan mer ensamt när man är sjuk än en vanlig dag och han är borta såhär länge. Underligt. Ska bli skönt när han kommer hem.
Jag har i alla fall lyckats ta mig in i duschen men det fick jag sota för. Min klåda var inte på bra humör för attans vad det kliade. Jag HATAR det där. Jag skulle nog kunna göra vad som helst för att bli av med den men jag kommer nog få dras med den tills barnet kommer.
Nu ska jag ta mig i kragen och fixa lite här hemma, göra mat och så innan P kommer hem. Har jag tur kanske han har vaknat på sin bästa sida och vill ta hand om mig lite extra idag.

10 augusti

Idag fick det bli ett sent inlägg. Försökte att få en sovmorgon men min kropp lät mig inte sova. Jag håller till inne på toaletten och i soffan. Migrän. Det är hemskt. Jag hatar det. Jag sitter och försöker få i mig frukost samtidigt som jag tittar på 'Våra bästa år' sen hoppas jag på att frukosten som består av flingor och fil, att det får stanna i magen och jag får sova någon timme till. 
HUR BOTAR MAN MIGRÄN?!

Uppdat. 9 augusti

Jag har inte fått tag i BVC, det verkar omöjligt idag så jag gick i alla fall iväg till Af och där fick jag lite tips om hur jag skulle gå vidare med mina idéer. 
Nu ligger jag hemma i soffan med huvudvärk. Det är väl troligen min tur att bli sjuk nu när jag har klarat mig under den perioden då P har varit dålig. Han är ju inte frisk än men jag blir väl sjuk precis så vi byter ut varandra. Perfekt. Nej, jag hoppas att jag klarar mig från förkylning och allt där till. Ska försöka kurera mig med en kaffekopp och två liter vatten innan jag hoppar in i duschen och gör mig iordning för att ta med magen på ett besök hos barnmorskan.

Jag måste ju även berätta att jag läst ur boken nu. Jag gjorde det för någon dag sen men glömt att säga det. Det var verkligen en bok som fänglade dig fast, sida efter sida. Den boken borde nog alla läsa. En lärdom om att inte ta något för givet. Att älska dom som står en nära, och visa det för man vet aldrig vad som väntar. En bok som varmt rekomenderas; 'Varför gråter inte Emma?'

9 augusti

Kan börja med att säga att när klockan var sisådär 22.16 kom jag på mig själv med att stå och städa ordentligt i köket. Kunde ju inte sluta när jag väl hade börjat heller så köket blev skinande rent innan jag gick och la mig.
Idag vaknade jag av att P ringde och jag blev förvånad över att jag sovit så länge. Jag hade asont i halsen men som tur är har det gått över nu. Bara jag inte blir sjuk. Jag har hunnit med att äta frukost samtidigt som jag sitter och försöker få tag i BVC men det är inte det lättast. Ska försöka lite till så P får veta om han måste följa med eller inte men min barnmorska var så angelägen om att han skulle det. 
Så när jag fått tag i BVC ska jag gå iväg till Af och se om dom kan hjälpa mig med att komma igång med kurserna, i alla fall att söka. Det är ju inte säkert att jag får börja nu, kanske är väldigt sent ute. Jag hoppas på det bästa.

Uppdat. 8 augusti

När vi kom hem från den helt onödiga vändan in till stan så gick jag ner till affären och köpte lök, flingor, choklad till P och sen hittade jag vattenmelon till mig! Tillbaka in i lägenheten så började jag med dagens middag. Idag fick det bli potatis, hemmagjorda (SÅKLART!) pannbiffar och hemmagjord gräddsås och hur gott blev det inte?! Jag kan när jag vill. Trodde inte såsen skulle bli så god som den blev, det var nog att den bara behövde blandas ihop med det andra. Lingonsylt till detta och det blev ett 'halelulja-moment'. P kunde hålla sig borta från tvn i sådär 2 minuter och sen bara lämnade han mig och min halvätna tallrik i ensamheten. Sen gick han tillbaka in till soffan för det var något 'viktigt' program och jag såg sen att det var 'Berg flyttar in' och det var hos Christer Sjögren. Så rolig var jag att äta mat med. Verkar som om vi varit gifta i all evighet men så är icke fallet.
Nu ska jag gå och göra iordning ute i köket så det går att vistas där utan att bli lortig själv. Det blir jag i vilket fall som helst nu när jag har en mage som är i vägen. Går inte att hålla sig ren. Ska införskaffa mig ett förkläde. Matlådor till P ska göras och sen ska jag diska. Duscha och sen slå ihop ögonen.

Uppdat. 8 augusti

Åh, va roligt det var att gå in till stan och tillbaka, HELT I ONÖDAN! När jag kom fram till barnmorskan så var det dubbelbokat igen (har hänt förr). Jätteroligt. Jag fick i alla fall en tid i morgon 16.40, samma tid, samma kanal
Jag fick i alla fall med mig min man hem. Förkyld och dan. Medan jag satt och väntade på P så var det världens pådrag med ambulanser, räddningstjänst och poliser så något har hänt. Hoppas bara det går bra. Får ont i magen av sånt.

Uppdat. 8 augusti

Idag blev det dagen då allt ändrades i min planering. Inne på Af var det hur mycket folk som helst så jag gick vidare ner till rese och tog bussen till M i Ryd. Där bjöds det på kaffe och kaka, YUM. Pratade om allt som rör våra liv och lite där till men när klockan började närma sig halv tre så började det spåra, hah! Så jag bestämde mig för att ta bussen hem och nu sitter jag här på helspänn för snart ska jag och P till barnmorskan. Vet inte riktigt varför jag är så nervös idag men det är bara så.

8 augusti

JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA POJKVÄN! -Jag vaknade av att det pep i telefonen och jag fick då världens gulligaste sms av honom. 'JAG ÄLSKAR DIG'. Hur kort som helst, men det är dom tre orden jag blir alldeles varm i hjärtat av när han säger. Jag är den lyckligaste som går på denna jord för att jag har honom. Kort och gott från hjärtat; Jag älskar honom!

Nu ska jag ta mig i kragen. Gå ner till affären, sen hem igen och snabbfixa mig så jag kan visa mig ute, gå iväg till Af och fråga om hjälp med mina idéer och sen ska jag träna. Dags att komma igång nu.
Idag så ska jag och P till barnmorskan igen också och idag hoppas jag verkligen att vi får lyssna på hjärtljud! Håll tummarna.

Uppdat. 7 augusti

Sitter just för tillfället och funderar på hur jag ska lägga upp gårdagen. E som var med på kalaset förut gav mig en idé om vad jag ska hitta på för att sysselsätta mig på dagarna och därför sitter jag nu och funderar på om jag ska börja plugga. Bara några kurser nu innan bebisen kommer. Lite extra klirr i kassan, sociala förbindelser och ny kunskap, det är bara positivt så som jag ser det! Till att börja med ska jag gå till Af imorgon för att se om dom kan hjälpa mig på traven. Sen måste jag ju göra en ansökan fort som tusan. Se till att, OM jag kommer in och det går min väg, jag får studiebidraget som jag ska ha. Massa praktiskt som ska ordnas. Håll tummarna att det går min väg!

Uppdat. 7 augusti

Nu är jag hemkommen efter ha varit i Lambohov hos P, G, H och I. H fyller år i morgon så vi har firat henne med smörgåstårta och annat gott. P var så snäll så han hämtade oss vid halv tre och sen dess har vi varit där. Suttit och pratat om allt mellan himmel och jord (mest om bebisar) och ätit en supergod smörgåstårta. Fick skjuts hem av P också så nu sitter både jag och min man och är helt utslagna. 
Jag är jättesugen på något men jag vet bara inte vad det är. Känns konstigt men så är det. Kanske bara är hungrig men efter all tårta vet jag inte om det är möjligt.

7 augusti

Jag vaknade av en enorm hunger. HJÄLP! Sån hunger har jag nog aldrig känt så det var bara att gå upp snällt och äta. Flingor och mjölk, tacka för det. 
Min man här även kommit upp och skriker om att jag ska lägga från mig datorn och komma och mysa. Regnet som öser ner utanför fönstret och mys i soffan en söndagsmorgon. Finns det något bättre?!

Uppdat. 6 augusti

Jag har fick liv i min karl tillslut och drog ner honom till 'Priso'. Köpte lite gott att mysa med ikväll nu när det är vår årsdag. 
Vi kokade majskolvar (YUM) som vi har mumsat i oss med smör och salt. Inte det nyttigaste men det är lördag. Har nyss kollat på Stefan och Krister och det är ju för roligt. Nu är det sommarkrysset!

Uppdat. 6 augusti

JUST NU;
Jag läser och läser och läser och läser. Det finns inte så mycket annat att göra. En pojkvän som sover, en förkylning som är påväg och kassa tvprogram. P har sovit hur länge som helst nu efter maten. Jag försökte ju med allt för att få upp honom; kaffe, laga mat och komma på något vi kunde göra men han orkar inget. Jag har i alla fall fått något gjort. Jag målade mina tånaglar, hah! Nu får jag väl roa mig med att läsa lite till.


Uppdat. 6 augusti


Nu slår jag ett slag för basilikabakad lax och potatis! Super-duper-gott!
Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en smörjd ungssäker form. Det kan vara laxfileér eller en hel lax. Blanda ca 2-3 dl creme fraiche med en halv rödlök och klipp sedan ner en näve basilika. Kan även ha dill i. Glöm inte att krydda. Salt och citronpeppar. Lägg över blandningen på laxen och grädda i ungen i 15-30 minuter, beroende på storleken på fisken. Servera med pressad potatis.

Uppdat. 6 augusti

Nu har jag diskat, bäddat sängen, plockat undan, tvättat mig och serverat min man kaffe. Kaffe till mig också såklart annars skulle jag nog inte klara av dagen.
P ligger och snorar i soffan, jag svettas och funderar på vad jag ska hitta på för jag börjar bli grymt rastlös, IGEN!
Sen har jag suttit och tänkt på vad alla klagar på allt hela tiden. Kanske jag också och om så är fallet ska jag verkligen bättra mig. Jag tror jag det är det värsta jag läser på andra bloggar, det är om hur dom klagar och hur saker och ting inte är som dom vill. Nej, inte min stil. Jag klagar på att dom klagar.
Nu ska jag gå och smörja in magen. Livlig bebis.

6 augusti


God morgon!
Dagen ska jag förhoppningsvis spendera med min pojkvän, P, om inget annat viktigt dyker upp. Vi har vår årsdag idag, 6 augusti är vårt datum. Idag har vi varit ett officiellt par i 1 år/12 månader/52 veckor/365 dagar och mycket mer än det kommer det bli. Just nu ligger min man och sover i soffan, han är sjuk fortfarande. Dagen till ära kommer vi nog inte göra så mycket, vara hemma, laga mat tillsammans och bara mysa till en film eller två. 
P är den vackraste människa som går på denna jord. Han har allt! Det finns inget jag inte älskar hos honom. Jag älskar hur han glömmer att fälla ner toalocket. Jag älskar hans 'kill' och ljudet från den. Jag älskar hans utseende. Jag älskar hans glugg. Jag älskar honom när han säger att han blivit tunnhårig. Jag helt enkelt älskar honom, med fel och brister och jag blir mer kär för varje dag som går.
Nu ska jag gå och ta tag i disken när mannen sover.

Uppdat. 5 augusti

P kom hem tidigare än väntat idag. Otroligt
Sitter nu och svettas efter ha ätit lite kryddad mat. Idag gjorde vi lövbiff, pommes och kryddsmör. Hur gott?!
Det blir en lugn kväll med chilinötter (till mig) och jordnötsringar (till P) och kanske en film. Imorgon ska jag och P återigen köra på en mysdag för vi har ju varit tillsammans i ett år då. Känns som mycket längre, men vi har inte bråttom eftersom vi har ett helt liv framför oss.

Uppdat. 5 augusti

Hemma igen efter en snabb-visit på Ikanohuset med A. Jag hittade det jag skulle ha (present och näsdroppar) och A hittade lite hon med. Tänk om jag skulle kunna vinna lite pengar någon gång så jag kan göra allt jag vill. För att vinna kanske man ska spela på något också, kanske därför jag aldrig vinner? 
Nu har A lämnat mig så jag sitter och väntar på att P ska komma hem så man kanske kan göra något i alla fall. Är på konstigt humör igen. Inte på dåligt humör men är SÅ rastlös. Känner inte ork för att göra något fast jag vill. Jag vill orka gå och träna samtidigt som jag vill att det ska vara fint väder så jag kan sola och få lite färg, samtidigt som jag vill shoppa (utan pengar?!), samtidigt som jag vill förnya hemmet. Vill göra allt på samma gång. Helt sinnessjukt.

Uppdat. 5 augusti


Nu är jag i ordninggjord, otroligt snabbt. Hinka i sig kaffe, dusch, smink och barr. KLAR! M blev det inget med så ändrade planer till att åka ut med A till Ikanohuset istället. Där ska inkasseras en present till P's brorsdotter som fyller år, så kalas på söndag. Sen ska jag köpa näsdroppar. P är i stort behov av det och jag kommer säkert att bli men än så länge har jag klarat mig. Peppar peppar.
Nu går jag ner mot rese för att möta A. Over and out!

5 augusti

Igår var verkligen en ovärd dag. Tråkig dag, hela dagen. Det enda man kunde hurra för var vädret. När jag inte tog mig upp i tid igår och gjorde allt jag skulle vilja på morgonen så mådde jag pyton hela dagen. Jag var på Af en snabbis för möte och efter det gick jag hem och bara satt i soffan och mådde illa. Det gick heller inte att bota, jag försökte med allt. Äta, sova, dricka. Pust.

Idag är en bättre dag. Jag är uppe och har käkat frukost och ska nu njuta av en kopp kaffe. Samtidigt som jag väntar på att M ska vakna så tänkte jag att jag skulle hinna med en del. Som att träna.
Något jag måste klaga på är min klåda. Den har nu kommit tillbaka mer och mer, hemskt. Medicinen som jag fick hjälpte jättemycket i början men nu är det som att verkan början avta. Tur att jag ska till barnmorskan på måndag.
Igår gick jag också in i ny vecka. 16. Det går sakta men säkert framåt. Jag har känt något i magen som jag tror var den lille. En riktig kittling. Som om någon där innifrån hade en vibrator och tryckte mot insidan magen. Snabbt. Hann bara reagera så var det borta, men det kliade på magen efteråt. SPÄNNANDE.

4 augusti

Trött, uttråkad och orkeslös. Så känner jag mig. 
P väckte mig i morse och han är verkligen superförkyld så jag tyckte så synd om honom när han gick till jobbet. Jag kände mig heller inte så pigg och fräsh så jag hoppades på att jag skulle somna om men det gjorde jag ju inte. Jag gick så småning om upp och började sakta göra mig i ordning. Idag hade jag en tid på Af och det gick väl som det gick. Tror varken det kan gå bra eller dåligt där. Hungrig som bara den kom jag hem och gjorde i ordning några smörgåsar och nu sitter jag här och håller på att samla krafter till att gå ut och lägga mig i solen. Just idag känner jag inte för något men vill ändå ha något att göra.
Det är en sån dag då jag saknar P grymt mycket igen. Jag ville verkligen inte att han skulle gå till jobbet idag. Jag vill ha en mysdag. Nästan så man längtar efter att det ska bli dåligt väder EN dag, så man har en ursäkt att vara inne och mysa. Jag älskar verkligen min man, han är det bästa jag har. Det vi har gjort tillsammans är ett mirakel, det som växer inuti mig ♥

Uppdat. 3 augusti



Sen jag la ögonen på skärmen senast så har jag varit ute och gått en sväng. En väldigt liten sådan för jag höll på att dö i värmen. Svettas nog för den lille krabaten i magen också så det rann av mig. Jag har även hunnit med att laga mat, korv stroganoff bjuds det på idag. Mitt i matlagningen kom M och lämnade ett paket här (som tyvärr inte var till mig). Ska lämna det till Z sen när vi åker och badar. 
Jag har lyckats få i mig lite mat nu innan badning så jag orkar men orkar jag inte så flyter jag väl, vilket är tur. Nu springer jag halvt runt och yrar i hopp om att jag inte ska glömma något. Jag tänkte att jag ska ta med mig lite av fruktsalladen som jag gjorde igår. Kan vara gott i solen. 
Bikini på; NU KÖR VI!

3 augusti

Ännu en gång får jag vakna upp till strålande sol utanför mitt fönster. Det är ju underbart.
Igår åkte mamma hem också. 18.58 rullade hennes tåg ut från Linköping mot ett byte i Katrineholm. 22.27 fick jag ett sms där jag fick veta att hon var hemma, vilket var skönt att veta. Så idag när jag vaknade var det tomt i soffan och jag fick dricka kaffe själv. 
Jag sitter just nu med lite beslutsångest om jag ska gå ut och gå (för att vistas i solen) eller gå och köra ett gympass eller om jag ska låta min kropp vila idag. Jag är ju hyfsat trött efter helgen och efter dagarna den här vecka. Det har varit mycket långa promenader i fel skor dessutom. Bestämmer jag mig för att vara hemma är inte det hela världen för jag kommer nog få träning sen när jag ska och bada med Z, L och R. Förhoppningsvis kanske jag klarar av att ligga lite längre nu när jag kommer kunna doppa mig men frågan är om tiden kommer finnas. Jag ska leka och bada med L, som bara den. Skönaste 3-åringen.
Nu måste jag äta fruskost innan magen äter upp sig själv.

Uppdat. 2 augusti


FRUKTSALLAD <3
Efter ha varit ute i solen någon timme så gick jag in för att jag var i behov av något svalkande. Jag har därför nyss släng ihop en fruktsallad med bananer, annanas, äpple, päron, nektariner och jordgubbar. Smaskigt värre. Nu försöker jag samtidigt som jag ska hålla mig på fötter, göra mat. Blir fläskfilé tillsammans med champinjoner och kantareller. Pasta till det. Efter detta försöket till att vara en bra flickvän kommer jag nog inte röra en fena ikväll. Mer än att diska och servera mat. Och fixa matlåda till P så han har i morgon på jobbet. Saker är den att jag kan inte låta bli att göra saker längre. Visst, det är såna saker som måste göras men vem säger att jag måste göra allt. Ingen. Men nu för tiden tycker jag istället att det är kul.
Sen sist jag hann att titta på datorn har jag hunnit diska, bli klar med grytan och lagt i spagetti. Så nu är det bara att vänta på att P ska komma hem. Idag har varit en sån dag då jag längtat extra mycket efter honom.

2 augusti

God morgon! Klockan ringde i morse och jag tänkte att jag skulle ligga och dra mig men jag somnade om och fick på näsan när jag vaknade av att jag drömt jätteknepigt! Jag kom i alla fall upp, satte på kaffet och sen efter koppen lyckades jag vakna till. Nu sitter jag och försöker hitta en biljett till mamma så hon kommer hem idag. Får gå ner till tågstationen och fixa det sen. Ska få tummen ur och fixa lite innan dagen sätter igång på riktigt!

Uppdat. 1 augusti

Nyss kommit innanför dörren i princip. Idag har jag och mamma spenderat dagen ute på Ikanohuset. Vi hittade inte så mycket som vi ville men det var värt ett försökt. Hon har sett det nu i alla fall och det var det som var det viktigaste. Jag hittade en klänning i från Vera Moda som jag faktiskt kunde växa i (!) och ett halsband som jag fick av mamma. Vi gick också till Jysk för att jag skulle köpa ett caféset till balkongen men det var slut, såklart. Suck. Vi hoppade på bussen på väg in till stan men gick av så jag kunde gå in på Stångåstaden för att hämta ett fläktfilter och förhoppningsvis så fungerar vår köksfläkt lite bättre. Nu sitter jag och väntar på att P ska komma hem med en gul lök så jag kan börja med maten. Idag bjuder jag på köttfärssås och spagetti.

1 augusti


Solen skiner
, perfekt värme och jag mår super! Kan det bli bättre?
Mamma är här och jag väckte henne med en kaffekopp idag igen, så hon fick en ordentlig start på dagen. Vi sitter och planerar vad vi ska göra med denna dag och det lutar åt att vi först åker ut till Ikanohuset för att kika lite. Jag ska även köpa ett caféset till balkongen och kanske några blommor. Sen lägger vi oss i solen någonstans och hoppas på lite färg på våra kroppar. 
Hoppas ni också har bra väder där ni befinner er.