Kalsonger, strumpor och 3D-glasögon.

Dagen är gjord. Jobbat 12-16 och det mesta har krånglat med dubbel bokföring och dubbla betalningar, pust och stön. Men huvudsaken är att det löste sig och det gjorde det tillslut. När jag kom hem gjorde jag mat. Idag bjöd jag på hemgjorda köttbullar i sås med potatis. WOOOONDERBART! Supertråkigt att rulla köttbullarna men det är det värt när man äter det sen för det är ju verkligen gott.
Nu sitter jag och kollar på min man. Han är för rolig. Han sitter i soffan, iklädd endast kalsonger och strumpor (!), 3D-glasögon på och kollar på disney-trailers. Haha, ni skulle se honom! Lägger jag ut en bild på det så lär han hata mig för resten av livet så ni får fantisera.  

Back to work.

God morgon bloggen! ♥

Usch, idag verkar det bli en otroligt tråkig dag i och med vädret. Det är grått och trist, men kan ju inte räkna med annat i oktober. Idag är det sista dagen av det tråkiga månaden och in går vi i vintertid och november. Jag kommer då att snart börja vänta på snön. Jag vill ju ha vita vintrar och jular, det är mysigt.
Jag har fått i mig min frukost bestående av havregrynsgröt och ska nu börja göra mig i ordning för en dag med jobb, 12-16. Ska även ta min dos av Mivitotalen så jag blir pigg och fräsch. Kanske kan den hjälpa oss i sjukstugan att bli ordentligt friska. Vi går ju och är lite halvdåliga hela tiden vilket är värdelöst. Det skulle vara bättre om man blev sjuk och liggandes i en vecka och sen fick det vara bra, men icke. Nu ska jag fixa och dona, upp med musiken!
Hoppas ni får en bra dag! :-)

Film-söndag och recept.

God kväll!

Haft en bra dag? -Det har jag! Jag har fått haft min man alldeles för mig själv hela dagen! P gick och tränade imorse en sväng och när han kom hem gick vi iväg och solade en kortis. Jag solade inte många minuter och med en mörk tröja på magen så det kanske inte blir riktigt så ljust för bebisen som det var för mig. Vi har kollat på Hangover part 2 och den var hur rolig som helst! Jag skrattade konstant. Sevärdig! Efter det blev vi hungriga, beställde pizza, gick hem och kollade på den nya Pirates Of The Caribbean. Jag var supertrött och somnade en timme i P's knä, underbart. Nu kikar vi på Beck. Film-söndag.

Nu ska jag ge er det receptet jag lovar i tid och otid. Fläskfilé med ungstekta rotfrukter.
Du behöver:
Rotfrukter (tex. potatis, morötter)
500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
Salt
Svartpeppar
Färsk rosmarin
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
½ köttbuljongstärning
Kalvfond (valfritt)

Börja med att skära upp de rotfrukter du valt och sätt in dom i ugnen, (225 grader i ca 35-40 min). Putsa köttet och skär i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en större stekpanna och krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, senap och den pressade vitlöken. Häll detta över det brynta köttet och smula i buljongtärningen. Låt det koka ihop några minuter, tills köttet är mört. Smaka av med lite kalvfond. Klart!

Måste prövas! Helt underbart gott. Går också att görasmed lövbiff vilket vi gjorde igår. Dock inte lika mumsigt.



Bakfull?

God morgon bloggen! ♥

Här ligger jag i soffan och mår hur bra som helst (lite hungrig bara). Funderar på hur många det är som är bakfulla dagen till ära? Skulle velat varit ute igår och kollat på alla som hade spökat ut sig, det hade varit kul. Men jag och min karl gjorde det mysigt här hemma istället. Vi tände ljus och lagade god mat (som ni ska få recept på senare). Kollade på en bra film och bara hade det bra. Jag älskar sådana hemmakvällar och dom kommer bara bli mysigare och mysigare ju närmare förlossningen man kommer.
Idag så ser det ut som om jag blir lämnad några timmar för att min P ska hjälpa J så då ska jag passa på att städa. Kanske ta mig en tur in till stan och hämta ut ett recept på apoteket. Sen måste jag nog ha något för min halsbränna för den är hemsk! Men nu ska jag ta och äta lite frukost.

Bebislängtan.

Jag och min man råkade hamna ute på Ikano-området idag igen och strosade. Vi hittade åter igen både det ena och det andra att ta med hem och några få saker att hämta i början på veckan. Vad det är får ni veta när det är hämtat. Kan säga att det självklart har med bebis att göra. Mysigt som sjutton!
Idag sitter vi och tittar på tv, på en stor tv så vi inte behöver dra fram tv-bänken. Kommer bli en mysig kväll. Jag ska försöka att få P till att göra maten ikväll med. Jag har inte fått i mig mycket till mat idag, frukost och en banan. Det är tack vare halsbrännan. Vet inte alls vad jag ska ta mig till med den. Det är något jag hatar. Blä.


Strålande solsken.

God morgon bloggen! ♥

Strålande solsken utanför fönstret när jag vaknade för någon timme sen. Blev lite myssjuk sådär på morgonkvisten så jag gick och la mig i P's armar en stund innan jag gick upp. Supermysigt! Nu har vi ätit frukost så nu är vi redo att möta dagen! Till min lycka så ska inte P iväg idag utan jag får ha mig alldeles för mig själv, ihi. Har inte en aning om vad vi ska hitta på men något ska jag nog luska ut. Nu ska jag gå och väcka min gubbe som somnar i andra änden av soffan.
Vad ska ni göra idag? :-)


Höstmys.

Ja, nu är det verkligen höst. Det blir mörk hur tidigt som helst. Det är mörkt när man går upp och det är mörkt när man går och lägger sig. Ikväll har jag och P tänt ljus i heeela lägenheten, beställt hem kina-mat och köpt godis och myst till det ordentligt. Detta tyckte jag att vi var värda efter en hård dag. Jobbigt att vara sjuk.
Fasar inför i morgon då det kommer bli en lång och tråkig dag. Jag hoppas verkligen att det ordnar upp sig och jag får något att göra. Om jag fick bestämma skulle jag vilja ha fullspäckade dagar varje dag så alla dagar går fort som tusan. Nu är jag inne i en period då jag längtar efter den lilla knodden i magen hur mycket som helst och bara vill ha ut bebben! Men det är nog bäst om den får ligga där inne och ruva i några månader till..


Dålig dag.

Som jag sa så var jag nere och handlade imorse och när jag kom hem dukade jag en mysig frulle till oss sjuklingar. Helt otroligt att jag fick upp P ur sängen till soffan, men jag lyckades men mer än det har jag inte åstadkommit idag. Han ligger och sover och sover. Kanske inte så konstigt när han varit vaken hela natten men dock tråkigt för mig. Jag kan ju aldrig ligga och sova så här länge om dagarna, känns inte som om jag skulle sova på nätterna då och hela mitt liv är förstört. Haha, inte riktigt men jag hatar att vända på dygnet.
Det får bli en mysig Idol-fredag ikväll men något gott. Kanske pizza. Och godis såklart!
Hoppas ni får en bra kväll allesammans ♥ 


Sjukt hus.

Godmorgon bloggen! ♥

Igår när min gubbe kom hem frågade jag vad det var med honom för jag tyckte att han såg väldigt blek ut. Han sa att allt var lugnt, men där hade han fel. Under hela natten har han fått springa på toaletten, tydligen måste han ätit något som han inte tålde. Stackarn har inte sovit något alls. Jag är ju också sjuk, febern vill inte lägga sig vilket är irriterande för mig som tänkte jobba idag. Icke heller så är hela huset sjukt för dagen.
Nu ska jag faktiskt ta på mig vaaaarma kläder och gå ner till affären och köpa fil till min sjuka pojkvän och panodil och näsdroppar till mig. Vitaminer ska jag dränka min kropp med denna dag.

Infall.

Som sagt så var P iväg och hjälpte J med något tak. Jag började med att sitta och klia mig i huvudet och funderade på vad jag skulle hitta på. Jag bestämde mig för att ta upp lite köttfärs, tina upp det, gå till affären och handla och sen göra världens GODASTE köttfärssås till världens bästa pojkvän. Så fick det bli och den blev verkligen supergod. Jag gjorde det ju inte bara för P's skull, jag ska ju också jobba i morgon och behöver förhoppningsvis också lite mat i magen även denna fredag. När jag var nere i affären så råkade jag ju gå förbi billiga och jättefina blommor så fick med mig två stycken hem att sätta i dom två köksfönstren vi har och det blev supermysigt. 
Nu är min gos hemma igen, mycket tidigare än väntat vilket är underbart. Jag ska fixa det sista inför morgondagen, sen ska jag hoppa in i duschen och efter det är det natten för mig och min familj.
Hoppas ni haft en bra dag!

v. 28

Som ni då vet har jag ju haft fullt upp dom senaste dagarna och därför inte kunnat vara så aktiv här, men det ska det bli ändring på! Igår hade jag gjort 27 hela veckor och är nu inne i v. 28 (27+1). Det går fort och magen växer för varje dag som går. Mysigt.
Mamma och pappa längtar efter dig, kotten! ♥

Tycker det var dags för en magbild, v. 28 (27+1)


Barnet:

Cirka 33 cm lång. Vikt runt 1 kg. Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat röster, musik och plötsligt höga ljud.

Mamman:

Din sista trimester. Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest. För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen. Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänkt på att försiktigt böja dina knän och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?


Stolt sjukling.

Jag är sjuk. Jag har feber och det stör mig verkligen. Jag har klarat mig alla gånger då P legat hemma och varit sjuk, men nu var det tydligen min tur och jag har verkligen inte tid med det. Jobbet idag klarade jag av. Jag bestämde mig långt innan jag åkte att jag skulle åka dit och göra mina fyra timmar och sen åka hem och så blev det. Nu är det bara morgondagen kvar innan helgen och vila. 
Resten av denna dag hade jag velat spendera i P's armar och bar vara sjuk men så blir inte fallet. Han är och hjälper J och lämnar mig kliandes i huvudet och funderar på vad jag ska hitta på. Jag kan liksom inte bara vara sjuk, alldeles för tråkigt. Någon nytta ska jag väl göra; betala räkningar. Det gör mig på så himla dåligt humör. Pengar som rinner iväg på otroligt tråkiga ting. Kanske bara går och lägger mig i spjälsängen istället.


Blä-dag.

Jag vill bara slippa denna dag. Usch.

Trött kropp.

Gårdagen var fullspäckad och hann därför inte blogga. Jag jobbade heldag och efter jobbet fick jag och P låna en bil och åkte till Ikea. Vi kikade runt lite och hittade både det ena och det andra som fick följa med hem. Känns som om vi var uppe hela natten och fixade här hemma. Lyckligtvis (eller inte) fick vi ha bilen över natten och därför var det ju jag, som den enda med körkort i hushållet, gå upp vid 6 imorse och köra min man och bilen till jobbet. Så såg min gårdag ut fram tills nu.
När jag väl kom hem så gick jag faktiskt och la mig igen. Måste vara pigg idag, jag ska tvätta och ikväll är det ju skola igen. Idag har jag också gjort 27 hela veckor och kliver med stora kliv in i v. 28. Ack va tiden går fort, snart är vår lilla skrutt här.

Myskväll.

Min älskade sambo kom hem, nästan direkt efter han slutat. Skönt när han är så där snabb hem. Han hann inte vara hemma särskilt länge innan vi tog på oss och gick ut igen för en tripp in till stan och ta ut pengar. Va kallt det börjat bli ute?! Usch. Fram med vinterjackan så jag kan hålla värmen över magen!
Under kvällen har vi bara myst och lagat mat. Rosslig i halsen som jag är så måste jag lära mig att det är höst, snart vinter, och ta på mig mer kläder. Nu ska jag göra mig i ordning inför natten och gå och lägga mig. I morgon vankas det jobb, heldag på schemat!

Vill tillbaks till vår underbara söndag



Måndag.

Jag har fått sova men huvudvärken vill inte försvinna. Det sticker i näsan som om jag ska bli riktigt förkyld men jag ska nog hålla den borta. Jag har i alla fall fått äta en god lunch, rester från igår men jag skulle kunna äta det i ett par dagar till, så gott! Jag vill bara att P ska komma hem nu, inge roligt alls att vara hemma själv när man tycker lite synd om sig själv.
Bebisen vill inte ligga stilla, inte ens när jag klappar på magen och sjunger. Lilla krabaten, imorgon är det exakt 90 dagar kvar tills du är beräknad. Vi längtar efter dig

Framtidens trummis.

Det är måndagmorgon och det känns verkligen, blä just nu. Varit vaken med huvudvärk sen P gick upp men ändå legat kvar i sängen för att försöka somna om men det är helt omöjligt när jag har en bebis i magen som spelar trummor mot mina revben. Framtidens trummis. Jag är jättetrött. Jag ska somna om.

Älskade söndag.

Dagen idag har varit underbar. Efter inlägget i morse fick jag ett enormt sug efter att bara ligga och mysa med min man så jag tog med honom in i sängen igen och där låg vi i någon timme och bara höll om varandra och kände vår bebis röreler. Livskvalité ♥

Vi tog oss upp och tog allt i en väldigt lugn takt dagen till ära, det är ju trots allt söndag. Framfr tvn så tog vi det som fanns kvar av gårdagens mat och slängde i oss innan vi gick ut på en långpromenad. Vilket underbart väder sen! Jag skulle nog kunnat vara där ute hur länge som helst, bara gå och gå och gå. Det som fattades var en barnvagn med vår bebis i. Som jag längtar. Jag droppade av P som vanligt utanför gymmet och satte in musiken i öronen och fortsatte till affären för att köpa det som fattades till dagen middag. När P kom hem började vi med maten och vi gjorde idag den godaste maträtten någonsin! Tagliatelle med fläskfilé i rosmarinsås. Den ska ni få receptet på någon dag. En favvorätt här hemma.
Nu ska jag gå ner och ta tvätten. Det är det jag underhåller mig med ikväll. Puss på denna dag!

Bilder från dagens långpromenad.




'Allt för min syster'

Vaknar till världens panik. Jag har börjat drömma så där jättedumma och konstiga drömmar igen, något som jag skulle kunna döda för att slippa i verkligheten. Jag blir jätterädd och det förstör nästan en hel dag när jag drömt något sånt just för att jag går och tänker på det hela dagen. Varför jag drömmer som jag gör? Jag ska försöka att trycka bort dessa tankar idag.
Min fina vän, M, har fått en liten son och jag bara längtar efter min egna lilla knodd. Jag hoppas att jag under kommande veckan får åka hem till henne och snosa bebis. SÅ mysigt. 
Idag så är det ju strålande fint väder så jag ska ut på en promenad idag igen, tänkte jag. Något mindre kul är att jag även ska tvätta ikväll, blä.
Måste också säga att dagen igår avslutades med att jag gick gråtandes in i sängen efter att ha tittat på filmen som gick på 4an, Allt för min syster. En otroligt vacker film och ett underbart budskap.


Höstpromenad.

Sitter nyduschad i soffan och bara njuter. Jag och P har varit ute på en lång promenad och bara mått bra av den friska höstluften. Det är så friskt och man känner sig nästan som en ny människa när man kommer in. Jag släppte som vanligt av P vid gymmet och gick hemåt med musiken i öronen. Efter en lång dusch kan jag nu luta mig tillbaka och bara vänta på att det är läggdags. 


Städdag.

Jag och P satte igång med att städa när vi var klara med frukosten och kaffet. Jag dammtorkade, P dammsög och fixade balkongen och sen svabbade jag golven så nu är det skinande rent igen. När vi var klara med städningen började vi med maten och nu har vi nyss käkat så vi sitter som två sälar i soffan och är supermätta. Korv stroganoff med ris blev det idag och det var riktigt mumma. Om ett tag när maten lagt sig till rätta i magen så ska vi ut och gå och sen ska gubben träna. 

Jag vill så himla mycket men det finns liksom inte resurser till det.

Lördag.

En mulen lördagsmorgon, men vad gör det när humöret är på topp? Sovit bra men jag vaknade en gång av att jag hade en sammandragning och det var INTE skönt. Ajaj, men så fort det lugnat ner sig så somnade jag om. 
Vad som händer idag har jag inte en aning om men som det verkar har min vän, M, fått barn så jag ska försöka att få tag på henne och höra hur det är. Lilla gos-fisen! Detta kommer få mig att längta efter min egen så mycket mer än vad jag redan gör.
Jag kanske tar med min man ut på en promenad, vem vet?

Idol-fredag.

Idol? Helt seriöst, medelåldern är vad då? -10? Visst, jag tycker att en del av dom är riktigt duktiga och kommer säkert gå långt om dom fortsätter med det dom gör. Tills dess, håll er borta från rutan.
Annars ikväll får jag kämpa med en värk i mage och rygg som är som en super-duper-mensvärk och jag bara önskar att den ska gå över men den vill inte riktigt som jag vill. Min älskade pojkvän har försökt att mjuka upp mig lite i ryggen och jag hoppas att det kanske ger med sig snart. Jag har en bebis som dom säger väger ungefär 300 g för lite men knodden tar plats i alla fall. När den spänner kan det göra asont och jag vill bara gå igenom marken. P tycker det är jätteroligt när han får se och känna en fot som är halvvägs ur magen. Klart jag håller med och också tycker det är underbart men det gör sådär liiiite ont. Men så länge bebben mår bra så får den sparka så mycket som den vill! Sitter och kikar på allt som jag vill inhandla nu till veckan. Kanske skulle bli miljonär?

En man i ett badkar.

Jobbet har varit riktigt lugnt idag. Skönt att ha det så på en fredag. Min man fyllde ju år i måndags och därför bjöds det på hemmagjord smörgåstårta, made by M, efteråt. YUM!
P har legat i badet en stund så jag har suttit och kollat på grejer till hallen och sovrummet som jag vill inhandla från Ikea. Jag har kommit i en inredningsfas och jag vill göra om allt, NU helst. 
En fredag som denna ser det ut som att vi enbart blir hemma och inte gör något (i vanlig ordning). P ska väl sitta klistrad framför tvn kl. 20 när Idol sänds. Boooring!

Back to work.

Nu ska jag ta min mage, gå ut i det fina vädret. Sätta mig på bussen som ska ta mig till jobbet.


Livlig bebis.

God morgon!
Desamma har jag sagt tusen gånger till livet i magen. Idag så tyckte bebisen att jag låg och snosade för länge. Spark efter spark bara för att jag ska få känna hur ont det gör när jag är hungrig, haha. Nu har jag fått i mig en tallrik gröt och då blir det genast lugnt där inne. Sötnosen
Nu ska jag hoppa in och duscha coh göra mig i ordning inför dagens jobb. Min rygg är inte på min sida idag så det är skönt att jag enbart ska sitta i en stol framför en dator. Fredag, i love you.


Höga skratt.

Laga maten kunde jag ju drömma om att jag orkade, eftersom jag somnade (haha!). Jag blev väckt av att P ringde och frågade vad som fattades i kylen för att göra köttfärssås. Efter det korta samtalet så fastnade jag framför tvn med handbollskval. Satan, vad jag saknar den sporten. Jag längtar efter att få svettas och skrika, sträcka upp mina armar när jag gör mål. Fan, jag ska få ut min bebis sen ska jag börja spela handboll igen. Deal?
När P kom hem gjorde han mat så det fick bli en sen middag idag men det gör inget. Nu sitter jag och skrattar åt förra avsnittet av Robinson. Ola som är med där är ju för rolig när han säger att han går runt och joddlar för att slippa gnällspikarna. Han ska tydligen blivit riktigt duktig och ska släppa en skiva med Joddelljud. Kommer kunna skratta åt det där i flera veckor, är redan inne på min andra vecka.
Nu ska jag diska upp innan jag ska gå och lägga mig. I morgon väntar jobb mellan 12-16.


Älskade trötthet..

..jag gillar dig inte alls just nu. 
Hemkommen ifrån jobbet efter en slitsam dag. När jag kom dit började jag med att gå ut med herren i huset (Cash) på en promenad och samtidigt lämnade jag av en matlåda till min man. Efter promenaden var det bara att köra igång med dagens arbete. Först lite pappersslit sen började jag med städningen. Idag var det riktigt tungt att städa fast jag är stolt över mig själv nu när jag sitter här och har klarat det. Jag skulle ju behöva städa här hemma med men det får nog vänta till helgen som det ser ut nu. 
P har åkt iväg för att kolla på ett jobb hos J och sen skulle han träna så ser väl inte honom på ca två timmar. Jag ska väl sätta igång med att laga lite mat för att underhålla mig själv.

Snabbt soff-mys.

Jag och magen ligger och myser i soffan i några minuter innan vi åker iväg till jobbet. Blir en helt okej dag idag. M är inte  hemma så jag ska gå ut och gå med Cash när jag kommer dit. Snuffhunden.
Nu måste jag gå så jag inte missar bussen!

Mys med magen


Workday.

God morgon!
Solen lyser och himlen är blå, underbart! Eller är det bara här i Linköping det är så?
Idag står det jobb på schemat, 12-16, så det går rätt lugnt till ändå. Sitter just för tillfället och försöker att få i mig en gröttallrik. Går lite trögt men det ska gå.
Glömde ju att jag igår hade gjort 26 hela veckor och jag går in i v 27 (26+1). Nu går det fort!

Barnet:

Cirka 32 cm lång och vikten är 8-900 gram. Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Navelsträngen kan ibland vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas trots det sällan. Navelsträngens korkskruvsliknande utseende gör den i viss mån eftergivlig. Den består av en tjock geleaktig substans som effektivt skyddar de 3 blodkärlen som leder mellan moderkakan och barnet inne i navelsträngens mitt.

Mamman:

Ni delar allt. Livmodern når nu upp till din bröstkorg. Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis. Nu har bebisen mer tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster? Är hon eller han vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?


Ikea med en Paradis-ask.

Dagen idag har sett ut så att vi var på besök hos barnmorskan och fick göra ett ultraljud som sagt. Efter det så hade jag ju dagen till ära tillgång till bil så jag fick köra min man till jobbet och sen fixade jag lite här hemma. Det dröjde inte så länge förrän jag fick med A ut på en promenad med Cash och vi gick vid Berg slussar så han fick springa lite lös, killen. Efter en timme i blåsande väder så åkte vi till Ikea och inne på Ikano som vi gick igenom för att komma till Ikea så hittade vi en utförsäljning. Där såg vi en Paradis-ask för 40 kr och den klippte vi. Satte oss i ett visningsrum och åt lite innan vi gick vidare. När vi var där inne så ringde M och ville att jag skulle komma och hämta henne så det gjorde vi. Gick ändå bara runt och strosade. Min dag i stora drag.
Nu sitter jag och väntar på maten som jag skulle haft till matlåda i morgon på jobbet. Kan inte hålla mig utan vill ha den nu men dem står i ugnen just för tillfället. Hoppas ni haft en bra dag!

Envis bebis.

I morse var vi på både vårt tredje ultraljud och besök hos barnmorskan. Jag växer som jag ska (4 cm på TVÅ veckor) och allt såg så bra ut som det bara kan bli, tills vi kom in på ultraljudet. Detta låter jättehemskt och så är inte fallet men det kändes så för mig när hon släppte nyheten. Hon kunde knappt se vad det var för kön på bebisen och det va ju därför vi kom dit och betalade för det först och främst. Navelsträngen låg i vägen och kotten knep med benen. Den låg liksom intryck mot min vänstra sida. Hon trodde sig kunna se vad det var för kön, men vi får se. Bebisen var dock lite liten och det var detta som gjorde mig så orolig. När allt har varit helt otroligt bra, nästan för bra hittills så kom det verkligen som ett slag i magen när det låg på gränsen och hon ville ha ett till ultraljud om två veckor för att se om knodden växer som den ska. Kan ärligt säga att det kändes som om världens skulle gå under och jag var nära till gråt. Hon sa att hon inte var orolig för vår bebis men hon ville ändå kolla upp det. Jag och P hade förberett oss på att detta skulle vara sista gången vi skulle få se vårt mirakel innan förlossningen men så blir inte fallet och det kan jag tycka är skönt. Jag älskar att ligga och se mitt barn på skärmen.

Vårt mirakel ♥


Tjejhäng.

Nu är det som vanligt här hemma igen. Jag är hemma och min man är hemma. 
Jag gick ju in till stan förut för att träffa E, hämtade henne från en ansiktsbehandling (avundsjuk) och sen gick vi hem till henne. Vi gjorde lite mat, stuvade makaroner och korv, och satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Jättetrevligt! 
Nu när allt är som vanligt här hemma ska vi göra en seeeeen middag och sen bara mysa. I morgon är det dags för ett ultraljud igen, och denna gång hoppas vi ju då att bebisen stolt vill visa upp sitt kön. Snutten.

Ruggigt höstväder.

Varit vaken ett tag men inte kommit längre än förbi frukosten. Idag är en ledig dag, så som i morgon, och jag ska snart börja med dagens tilltaganden. Jag ska plocka lite här hemma innan jag ska gå ner till affären och inhandla det som fattas till middagen sen ska jag göra mig i ordning för att möta upp E på stan. Ska få höra vad hon tyckte om hennes ansiktsbehandling som hon gjort då, kommer säkert att ha varit jätteskönt! Sen ska vi dra oss hem till henne. Ska bli kul att se hur hon har det. 
Jag hade ju faktiskt planerat in en liten promenad idag men konstigt nog blir det alltid dåligt väder när jag vill ut och gå. Får nöja mig med promenaden till E. Nu sätter vi fart på dagen med musik!

Under 100-sträcket.

Nu händer det grejer; vi är under 100-sträcket till bf (läs: beräknad förlossning). Idag är 99 dagar kvar och det går otroligt snabbt framåt. På tisdag är det exakt tre månader kvar tills bebisen är beräknad. I morgon ska vi iväg och göra ett nytt försök att få se vad det är för kön på lillen som frodas i magen. Det ska blir superkul. Nu börjar det på riktigt.

Att man kan älska någon så obeskrivligt mycket innan man ens träffat den, helt otroligt. Jag blir lika varm varje gång jag känner rörelse. Att jag får uppleva allt detta tillsammans med den man jag älskar är också något jag tänker på varje dag. Jag är lyckligt lottad. 

Mina hjärtan. Jag älskar er ♥



Middag för två.

Jag fixa middag, pfft! Inte när min man fyller år inte. Vi bestämde oss för att äta ute idag. Vi gjorde oss i ordning ganska snabbt och gick iväg och till slut hamnade vi på gamla Thai Coconut som nu heter Taste of Thai. Lika gott som vanligt och vi hade det riktigt mysigt. Det kändes ändå bra att ha gjort något speciellt när min fina pojkvän fyller år. Han är lika fin (om inte finare) som han var igår även fast han skulle vilja va tio år yngre. 
P, jag älskar dig. Dag som natt. Föralltid ♥


Vill inte.

Jag säger hej för dagen! Hann inte med ett inlägg i morse, tyvärr, och det har varit fullt upp på jobbet men nu är jag hemma. Skulle egentligen bara gjort en halvdag idag men jag fastnade i papprena och tyckte att det var skönt att jobba idag så jag stannade. Enda pusten jag fick idag var när jag tog hunden, Cash, och gick på en promenad vid Berg slussar. Vilka hus det ligger där, där skulle man bo.
Min fina man fyller ju år idag, snutten. Eftersom jag fastnade på jobbet så hann jag inte hem och fixa något utan det får bli lite extramys idag i stället. Han är jättetrött och vill egentligen helst av allt bara sova. Själv sitter jag och vill bort från lägenheten. Jag är så trött på att vara här, trött på lägenhetens utseende. Vill bara flytta och få det som jag vill. Dom har inte ringt om lägenheten idag heller, trodde dom skulle göra det men icke så nu hoppas jag att dom ringer i morgon så vi får gå och kika på den. Den är visserligen lite för stor för oss men då har vi i alla fall kommit igång med att titta på alternativ.
Nu ska jag fixa mat.

Hemliga planer.

Trött i kropp och själ. Sitter och drömmer mig bort hur jag ska få min drömkropp sen när jag fått ut lillknodden. Det ska bli roligt att handla. Nu hatar jag det även fast jag behöver kläder så vill jag inte köpa några. Handlar mycket hellre till alla andra som inte har en mage som bara blir större och större för varje vecka som går. Tycker inte att det finns så mycket fint för oss som är gravida heller, kan vara därför.
Nu till något helt annat. I morgon fyller min fina pojkvän år. Han vill helst hoppa över morgondagen men så blir det inte. Visst har vi sagt att vi inte ska köpa något men något litet ska han allt få, min man. En god middag som står på bordet när han kommer hem från jobbet (som vanligt), blommor och kanske ett paket. Skulle vilja ta kidnappa och rymma iväg med honom till varmare breddgrader för en vecka eller två men lite svårt just nu.
Nu ska jag engagera mig i filmen som vi kikar på. Sov gott!


Bored.

Åh, vad jag är uttråkad. Jag blev påmind om att P ska ju för tusan vara borta hela dagen. Han är och hjälper till på gymmet nu sen ska han och kolla på ett jobb direkt efter så han kanske kommer hem vid 17-18 ikväll. Irriterande. Jag vägrar gå ut och gå också eftersom jag inte har möjlighet till musik i öronen. Känner mig som världens trotsbarn och jag kan nog upplevas som det också. Det känns som om jag struntar fullkomligt i det, men känner bara inte för att vara ensam. Ibland är det enbart nackdelar med att bo så långt i från familjen.
Jag får väl försöka att sysselsätta mig själv med att laga lite mat till att börja med. Vilket kommer resultera i att jag sitter och tröstäter, HAHA!


Konstiga drömmar.

Gud, vad jag drömmer konstigt sen jag kommit in en bit i graviditeten. Riktigt konstiga. Så konstiga så man inte vill prata om dom för att man nästan skäms. 
Solen skiner och jag är utsövd och allt känns allmänt bra. Snart (en och en halv timme) så ska P åka iväg och fixa det sista på gymmet i Ekholmen och då ska jag passa på att gå ut och gå. Rensa huvudet på egen hand. Gubben skulle inte träna idag för att han var tvungen att vara pigg i morgon på jobbet. Tungt arbete väntar. I natt, eller i morse, vaknade jag av att knodden i magen kom åt mina revben och det var INTE skönt. Usch, jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men det slutade med att jag låg och klappade på magen och la mig i P's armar.
Så snälla bebis, låt bli mina revben. Peace.

Med fötterna i soffan..

..skriver jag detta inlägg. Gubben är hemma och ligger i andra hörnet av soffan. Han är trött, stackarn, efter att ha varit i Ekholmen och hjälpt till. Jag bara tjatar om allt vi ska göra, allt mellan himmel och jord. Sitter och kikar runt lite på lägenheter, roligt att få lite inspiration om inredning och så vidare. 
Städat har jag ju gjort så nu är det i alla fall rent här hemma. När P kom hem förut stampade han halvvägs in i hallen med skor på men möttes då av en skrikande sambo så han vände ganska snabbt, haha. 
Nu ska jag njuta av min pojkväns sällskap innan jag sviker honom och hoppar i säng!

Så mycket bättre.

Nu kan jag med huvudet högt säga att jag och P varit ute och gått. Det blev (för en gång skull) som planerat.
Jag har nyss ätit min gourmetmat, stuvade makaroner och korv. Det fick bli så nu när min fina pojkvän åkte för en halvtimme sen. Han skulle visst hjälpa J med några speglar i deras nyöppnade gym. När han är borta ska jag passa på att städa ordentligt. Dammtorka, dammsuga och svabba golv, och detta görs dansandes
Vet inte vad resten av lördagen har att erbjuda. Kanske bio, vem vet!? Nu ska jag sätta igång med städningen, jag är på topp!

Kotten i magen hälsar hej! :-)

Kafferep.

Vaken och otroligt pigg och utsövd. Jag och min man har ätit frukost med filtar lindade runt oss. Jag älskar hösten. Nu har vi kafferep i soffan och ska snart börja göra oss i ordning för dagens träningspass. P går först till gymmet sen när han är klar ska jag gå och möta upp honom så vi tar en promenad när vi ändå är på hugget. Det ska bli underbart.
Laddar upp med musik och då är det min nya favorit, Amanda Fondell med Made of som självklart spelas, HÖGT!


Tvingad till Idol.

Jag vet inte om det är bara jag eller om det är graviditeten som spökar men jag tycker inte maten smakar som den ska längre. Eller den smakar nästan ingenting och har jag för mycket salt på (som jag i vanligt fall älskar) så blir det förstört. Jag har i alla fall en man som tyckte dagens mat var god, om han inte ljuger?! -Vem vet. 
Sitter som i vanligt fall på fredagar och har blivit tvingad att titta på Idol. Jag tycker inte det är så bra, kan vara roligt i början när folk gör sig själva till åtlöje men nu diggar jag det inte alls. Bara när Anders Bagge gör bort sig och kallar Laila sin fru. Kan ju säga redan nu att jag inte kommer få titta på något annat på fredagkvällar så länge Idol visas eftersom min man följer det fanatiskt
Jag kan också säga att jag är mättare än någonsin efter mycket mat, chips och så klart clementiner. Magen är spänd som aldrig förr. Bebisen där inne verkar också vara mätt. Lilla knodden har somnat av utmattning, haha.
Under kvällens gång har jag också hunnit att färga ögonbrynen och fixat naglarna. Här är man effektiv. Imorgon ska jag bjuda min kropp på en promenad. Wie.


Hungrig som en varg!

Nyss kommit hem från jobbet. Eller, det var en timme sen men har hunnit börja med maten och P har börjat tvätta. Idag ska jag bjuda på ungsstekt potatis, morötter, lövbiff och min hemmagjorda gräddsås. YUM!
Dagen idag på jobbet har gått alldeles utmärkt. Det är så skönt nu när jag är mer självständig och inte behöver vara som en finne i arslet på M och fråga om allt. Nu funderar hon nästan på om jag gör något när jag inte frågar alls. Kul är det i alla fall. Nu ska jag gå och fortsätta med maten, är VRÅÅÅÅÅÅLhungrig.

Moves Like Jagger.

Yeah! Idag hoppade jag upp ur sängen och det finns ingen särskild anledning, jag är bara på bra humör. Det känns så bra så idag ska jag tvinga min man till gymmet så jag får en 'ursäkt' till att gå ut och gå. Har ätit min gröt, har bäddat sängen och nu är det bara mitt otroligt vackra tryne jag ska fixa till innan jag är redo för jobb. Idag blir det lite ledigare stil i klädväg. Ett par svarta mammabyxor som inte sitter så TAAAAAJT och en hoodtröja. Skönt om ni frågar mig. 
Jag och P hade tänkt att gå på en barnmässa som dom håller i Cloetta Center under lördag och söndag men då kostar det skjortan att gå in. Lite ledsen över att dom ska gå med vinst på allt dom gör, dom har nog med pengar ändå. Vi måste tänka på vår ekonomi nu när vi ska börja handla bebisgrejer denna månad. Spjälsäng, barnvagn och skötbord, hej och hå! Jag vill ha så mycket som möjligt klart nu innan den hemska julrusningen börjar. Inte så sugen på att det ska ta tre extra timmar bara för att det är köhysteri med en mage som står tung på mina 36-storleks-fötter.
Ha en SUPERBRA dag! :-)


Usch och blä.

Jag gjorde ju mat förut men missade en SUPERviktig ingrediens, dijonsenap och körde på vanlig senap men det skulle jag ju aldrig gjort. Visst att det gick att äta men det var inte så gott så något recept kommer ni inte att få. Ni kanske får det om jag gör om det någon gång och det blir gott. Jag kan ju inte ge er ett recept som inte funkar i min egen mun ens, eller hur!?
Jag och P sitter och kikar på Robinson, eller han sitter och kollar på Robinson. Jag har som vanligt inte nog med ro i kroppen så jag pillar på allt samtidigt. Sitter och kollar lite på olika hemsidor om inredning för att få lite inspiration om hur jag vill ha det här hemma. Känns som om jag aldrig kommer kunna bestämma mig. Det är så olika från dag till dag, beroende på humör. Jag tror det blir bra bara jag är på bra humör när jag bestämmer mig, haha! Har ni något bra förslag om byråer till hallen så kan ni gärna dela med er.
I morgon står det jobb på schemat igen och jag är redan nu sugen på att gå upp för att äta havregrynsgröt. HAHA, vilken graviditetscraving!

Matlagning.

Hemma från jobbet och allt har gått alldeles utmärkt. Jag och min man har hunnit ner till affären och handlar lite också så nu ska jag snart ställa mig och laga mat. En krämig kantarellpast. Recept kommer sen när jag vet om det blir bra eller inte, ihi!

Blå himmel.

God morgon!
Jag sitter och kollar ut genom balkongdörren och det är jag ser är en klarblå himmel. Inte ett moln. Medan jag sitter och drömmer om varmare breddgrader äter jag också min gröt för att ladda upp för jobbet. Börjar 12.00 så kör på en halvdag idag och ännu en sådan i morgon. 
Nu sätter vi på lite musik, öppnar balkongdörren och släpper in lite luft medan vi gör oss i ordning för arbete.
Ha en riktigt bra dag nu och hoppas ni har lika bra väder hos er som jag har hos mig! :-)

Längtar..

..efter vår lilla skatt som befinner sig där inne i magen. Tre tjejer vad jag vet har fått sina pluttungar inom loppet av två (!) veckor och detta får mig bara att längta ännu mer efter min egna lilla bebis. Längtar efter att se vem denna lilla varelse är, hur han/hon ser ut. Men jag njuter också av att vara gravid. Den fina gåvan jag och min pojkvän fått. Att få ha sån tur att få uppleva en graviditet. Vi får vara med från första början, från första sparken till den verkliga förlossningen. Om en vecka, onsdag den 19 oktober 9.30 gör vi ett nytt försök med att se vad den är för filur i magen och då hoppas jag att bebisen har bestämt sig för att visa mamma och pappa vad det är för kön. Att man kan älska någon så mycket innan ens ha träffat denna varelse är helt otroligt. Vi längtar efter sig, lilla skatt! ♥

Har hunnit få i mig lite smörgåsar så här efter ett pass i skolan, jag var verkligen jättehungrig. Trevligt i skolan nu när man börjar komma in i systemet lite mer. Under kvällen har vi fått lära oss lite mer om lagar inom företagandet. Satt en stund och pratade med med en tjej, L, som är beräknad fem dagar innan mig som också går denna kurs och det är ju jättekul. En trevlig tjej. 
Nu ska jag bara vänta in min man, sen ska jag krama om honom SÅ HÅRT jag bara kan efter denna dag. Allt har gått vår väg och vi har en ljus framtid tillsammans. P, jag älskar dig! ♥

Bild från i somras när vi var på Naturhistoriska.



Back to school.

Det är onsdag och då är det skola som står på schemat. Ungefär 45 minuter kvar tills vi kör igång och jag ska försöka få upp mitt eget humör och blir lite taggad. Huvudet skulle ju vara på topp, right?
Sen måste jag nämna att jag är så glad för min pojkvän just idag. Han har fått reda på att han får tillbaka körkortet. SÅ underbart. Jag ska sitta i passagerarsätet varje gång vi ska ut med en bil. Sen är det ju helt otroligt att se honom så lättat och glad. Min gos de ♥
Nej, nu blir det att fixa resten innan jag går iväg de få metrarna ner till skolan.

Trött på mig själv.

Just nu är jag supertrött på mig själv. Jag får inget som jag planerat gjort. Jag känner mig helt slut i både armar och ben. Jag ville gå ut och gå förut men då stoppade halsbrännan mig. Hade något farligt hänt om jag gått ut på en promenad med halsbränna? -NEJ! Det är just nu min lathet som stoppar mig. Nu ska jag i alla fall börja med att dammsuga, sen ska jag duscha och sätta mig med lite skolarbete. Ikväll är det ju dags för tre timmar i skolbänken igen och hoppas att huvudet är piggt och på topp! Pumpa upp musik i bott!

Om en vecka kommer en ny bild på vår skatt ♥


Sovmorgon.

Idag så lät jag bli att ställa klockan med tanke på min huvudvärk under gårdagen. Den var hemsk. När min man kom hem från jobbet så somnade jag i hans armar ända fram till fotbollens start. Sveriges spel var igår gudomligt att se för mina ögon och P trodde jag var dum i huvudet när jag satt och skrek och sen tog mig för huvudet för att det sprängde, haha. Roligt att få se dom vinna, det var dom värda!
Vaknade för ungefär en halvtimme sen så har nyss hunnit att få i mig min havregryngröt. Sitter och kolla på Nyhetsmorgon där dom pratar om dödshjälp, folk som hjälper andra att dö. Lite knepigt enligt mig. Jag ska försöka att ta mig ut och gå en sväng för att få lite luft.

Idag har jag varit gravid i hela 25 veckor. Går otroligt fort. 
Mamma och pappa längtar efter dig, kotten ♥

Barnet:

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt. Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

Mamman:

Den tredje trimestern. En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektioner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de flesta gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.



En blixt från klar himmel.

Inget av det som jag ville eller planerat för dagen kommer i nuläget att bli av. Ligger med världens huvudvärk och jag VET att man inte ska ligga med datorn/mobilen i knät och blogga då men jag är en sån människa. Jag är rastlös och då bryr jag mig inte så mycket. Jag ska i alla fall försöka att sova i en timme innan jag ska gå upp och börja med maten så jag har gjort något idag. Tack gode gud att jag var ledig idag.

Havregrynsgröt <3

Min nya craving är havregrynsgröt. Jag måste äta det till frukost, helst med bananer och russin. HUR GOTT?! Går också bra med lite socker och sylt. Som tur är har jag fått i mig min 'dagliga dos' så nu är jag på topp. Jag sitter och drömmer om allt som går att drömma om. Det blir mest om hur jag vill ha det i framtiden. Jag har sagt att om fem år ska jag ha köpt ett hus och jag ska ha en bil igen. Så klart så lever jag tillsammans med P och tillsammans kommer vi ju då ha åtminstone ett underbart barn. Vem vet, kanske ett andra också. Jag tänker mycket på hur jag vill att planlösningen i huset ska se ut och därav inredningen. Jag vet inte om jag blivit knäpp men sånt här tänker jag på minst en halvtimme på innan jag somnar varje kväll.
Jag har hunnit fått samtal av P som bestämt att vi ska åka till Ullared inom en snar framtid. Jag har också funderat på det men jag trodde inte han var så intresserad av det men där hade jag uppenbarligen fel. Jag är dock glad att jag hade fel för jag skulle tycka det vore jätteroligt. Varken han eller jag har ju varit på Ullared. Tål att funderas på.
Jag har också pratat med min mor och kanske inte så oväntat har hon beställt bebiskläder från Ellos. Hon är för söt. Ett startset med alla möjliga delar. Startset hade dom mycket förr i tiden när mina syskon fått barn och jag kommer ihåg att dom är verkligen jättebra men det finns inte ute i butiker längre tyvärr. Men min mamma har hittat hon, haha. Jag pratade också lite om present till P. Min man fyller ju år på måndag och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på åt honom.
Nu ska jag snart ta och börja att göra mig i ordning. Har inte så mycket att göra idag men jag ska i alla fall på möte med K på Adecco. Ska bli roligt, var ju ett tag sen vi sågs nu. Alltid roligt att träffa dom som man inte sett på ett tag när man är gravid, då får man höra att man växt som man aldrig tycker själv att man gör.
Hoppas ni får en superdag!

Suger..

..I flera aspekter så suger det. Det suger i min shopping-tarm. Jag vill shoppa kläder till både mig, min man och vår kommande bebis. Jag vill shoppa heminredning och rusta upp vårt hem. Jag vill shoppa det mesta. Jag är just nu lycklig när jag ska gå till affären för att köpa mjölk. Det suger i min 'make-over-tarm'. Där av kanske shoppingsuget. Jag vill göra om här hemma. Jag vill göra om mig själv. Jag vill bli smal och snygg igen. Jag vill bli solbränd. Jag vill sitta hos frisören och få håret fixat. Jag vill få mina naglar fixade. Det suger i min P-tarm. Jag vill ha hem min pojkvän/sambo/blivande pappa. Jag saknar honom just idag. Bara ha honom hemma. Det suger i min mat-tarm. Jag är hungrig. Jag håller på att göra mat och som den snälla sambo jag är så väntar jag med att äta tills min andra halva är hemma. Enbart i-landsproblem. Det var alla mina sug just nu.
Kotten i magen är en pigg filur. Den sparkar just nu så hela magen rör sig och just nu är det inte så roligt på grund av att jag är hungrig. Då kan bebben gärna vänta med guppandet. Jag hann aldrig äta något förut. Eller hann, jag orkade inte utan jag somnade till en halvtimme i soffan, men snart så är maten klar. 


Suck och stön.

Jag klarade mig från att somna i soffan innan jag blev hämtad. Tur var väl det för idag fanns det ingen tid alls att vara trött i huvudet på jobbet. När jag kom dit var det dags för att sätta sig med lite körjournaler och jag kan lova er att det är inte en enda kille där ute på företaget som vet hur man för en enkel journal. Jag satt i 3 timmar och 40 minuter med något som annars bara skulle kunna ta 20 minuter om dom fyllde i det ordentligt. En gång hoppas jag att detta händer annars vet jag att jag ska skälla på dom varje fredag, det kommer bli en vana om dom inte skärper sig. Efter det så var det dags för mig att ta ut hunden Cash på en promenad. Han är så snäll den hunden. Vi var och hälsade på min man som stod uppe på ett tak och jobbade. Cash blev jätterädd när P sa hej och han inte stod på samma nivå som honom. Cash vägrade att förlåta honom när han väl kom ner ifrån taket och hälsade knappt, haha. När jag kom tillbaka fortsatte jag med bokföring och så har min dag sett ut. 
Nu är jag äntligen hemma. Känner mig trött och lite illamående så blir nog att få något i magen, vila en halvtimme och sen börja med maten. Sounds good to me.

Off to work.

Idag var både jag och min man uppe innan tuppen. Har varit uppe i cirka en timme på grund av att P skulle gå ut till jobbet idag och när klockan var strax innan 06.00 så stod han i dörren och redo att gå. Riktigt bra gjort tycker jag i detta kalla oktoberväder. Jag fortsatte här hemma med att äta frukost och gjorde mig själv i ordning och nu, så där, en halvtimme innan jag blir upphämtad för jobb så är jag klar. Jag ber om att jag håller mig så pigg som jag är nu och inte säckar ihop. Får helt enkelt sysselsätta mig tills det är dags.
Ska gör en heldag idag innan jag får luta mig tillbaka igen. P ska jobba över en timme eller två så när jag kommer hem ska jag göra lax till middag. Mumms!
Hoppas ni får en bra dag idag!


Longing for..

Har nyss vaknat faktiskt! Kan ni tänka er?! -JAG HAR SOVIT! Visserligen var det vara en halvtimme men ändå. Nu känner jag mig som en ny människa. Vaknade av att P höll på i köket. Han gör mat, min man. Pasta Carbonara. Ska bli hur gott som helst.
Vi har faktiskt denna söndag suttit och kikat på barnvagnar också. Tror nog att vi bestämt oss, baserat på min kusins prat om att den är den bästa barnvagn hon haft. Vi får väl se om det blir den. På tal om barn så har M fått barn och det är jätteroligt. Grattis till henne! -men det får mig att längta ännu mer efter vår lille. Så mysigt. Jag önskar bara att tiden går fort nu tills det är dags. Man kan ju hoppas i alla fall.
Nu är det dags för en dusch, sen rigga upp söndagsmyset här hemma.

Blod, mer blod och åter blod.

Jag vaknade av att kotten i magen sparkade och knödde. Tyckte nog att det var dags att gå upp och det är alltid lika mysigt. Klockan var inte långt efter nio och det var bara bra att jag vaknade såpass tidigt för då kanske jag somnar tidigare ikväll när det är dags för en ny vecka. Jag väckte P och gick upp och började med frukosten. Havregrynsgröt laddade vi upp med inför dagen. Jag började blöda näsblod redan första gången efter frukosten när jag skulle tvätta ansiktet, andra gången var tätt efteråt och tredje gången var nu när jag höjde tempot i dagens promenad efter att ha släppt av P vid gymmet. Som tur var hade jag papper med mig i fall att. 
Nu ska jag äta ett ägg innan jag ska plocka lite, duscha och sen hoppas jag på att min man skyndar sig hem så jag får mat i magen. Idag ska han bjuda på 'pasta carbonara'. YUM!


En bild från en promenad i somras. En liten kula mot vad den är nu!

KALLT!

Nu har jag kommit in i värmen igen efter en uppfriskande promenad i det kalla höstvädret. Det är verkligen sjukt kallt och när det blåser så blåser det isiga vindar, så där att det gör ont i kinderna. Jag ska inte klaga för jag hade nog med kläder på mig och det var skönt. Jag släppte av min man på gymmet och när han kommer hem ska jag klippa honom. Jag ska faktiskt försöka att träna lite här hemma med hantlarna som ligger och dammar för att kanske orka lite mer med min rygg. Go for it!

Blodig historia.

Började morgonen med att ligga och titta på bebis när den sparkar runt i magen. P fick se hur hela magen hoppas och han tycker verkligen det är jättekul. När vi kommit upp gjorde jag en riktig skogshuggar-frulle, havregrynsgröt och ägg. Den ni! Har lyckats hinna med lite av varje nu denna morgon och när kaffet är klart ska jag ta med min man ut och gå. Den blodiga historien handlar såklart om min näsa. Jag stod inne i sovrummet och höll på att fixa med sängkläderna som ska tvättas senare idag och jag kände att jag behövde snyta mig, så det gjorde jag. Skulle jag aldrig gjort för då började min näsa blöda. Riktigt mycket också. Pappret var slut så fick ropa på P och han fick hjälpa mig. Det rann verkligen, bokstavligen. Kotten gör att jag har väldigt mycket blod i kroppen och den behöver då ventilera ut lite och därför blöder jag. Pust och stön.

Jag försökte blogga igår från mobilen men appen var paj, igen. Jag skulle bara skriva att jag höll på att kissa ner mig igår när jag kolla på 'Idol' och Anders Bagge (som är gift med sin Sara) sa fel och kallade sin x-fru Laila Bagge (som är gift med sin Niklas) och det blev krystat och alla skrattade. Jag tyckte det var jättekul, eller ja, det var mer hans reaktion som var rolig. Det gjorde min kväll.

Fredagsmys.

Städningen gick otroligt snabbt idag, som tur var, för jag fick ont i ryggen konstigt nog. Så när P kom hem så låg jag i soffan och nästan sov. Han kom och la sig och jag fick krypa upp sådär mysigt nära och sova i hans armar i en timme. När vi vaknat till gick vi ner till affären för att handla lite mys till tv-kvällen börjar. Well done.
Vi, eller ja, idag var det faktiskt P som gjorde det mesta, fixade maten när vi kom hem. Kyckling med svamp och pasta (recept kommer i slutet av inlägget), supergott! Vi käkade till Sveriges vinst i fotbollen och njöt. Fast jag tyckte lite synd om dom just på grund av vädret. Nu vankas det Idol och jag känner att jag är ganska snurrig i huvudet så jag tröstar mig med chips.

Du behöver:
4 st kycklingfiléer
100 g chaminjoner
100 g kantareller
citronpeppar
salt
1 gul lök 
1 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
1 burk cognac- & kantarell creme fraiche
pasta

Sätt på pastavatten och koka pasta. Tärna och stek kycklingen i smör. Krydda med salt och citronpeppar. Dela champinjonerna och kantarellerna (om dom är så stora att det behövs), klyfta löken och stek tillsammans med kyckligen. När kycklingen är genomstekt häll i fond, creme fraiche och soja. Låt koka ihop och njut!

FEL CLEMENTINER!

Nyss kommit hem från 'la stada' efter att ha träffat A. Vi fikade och pratade om allt mellan himmel och jord innan vi gick och solade. Otroligt skönt att ligga i värmen i 12 minuter, skulle kunna ligga mycket längre men jag vågar inte för kotten i magen. 
Väl hemma har jag fått i mig smörgåsar och sitter nu och är arg för att jag köpt fel clementiner! Jag har crawings på clementiner som är sura, nästan sådär så att det gör ont i kinderna när man äter dom och skrattar samtidigt. Igår när jag var nere och handlade så köpte jag med en påse och stod länge och valde för att få dom bästa men så är dom inte sura. Åh, blir så trött. Jaja, inget att göra. Jag ska i alla fall ta tag i veckans städning nu innan jag börjar med maten så nu höjer vi volymen!


Dubbla budskap.

Sitter och försöker få i mig frukost men det är inte lätt när min kropp ger mig dubbla budskap. Jag mår illa (av hunger) och då nyser jag av någon konstig anledning och jag har halsbränna. Blir jätteknepigt men jag vet ju att det blir bättre bara jag får i mig gröten så jag SKA äta upp. 
Efter frukosten ska jag fixa ett ansikte lite snabbt och sen ta mig in till stan för att möta A. Jag tror hon behöver det idag, vi det ser ut som om vi ska fika och sola. Riktigt skönt.

Höstmörker.

Dagen på jobbet har varit hemsk, fram till lunch. Jag var trött, hungrig, ont i huvudet och allt var bara allmänt krävande. Allt som fanns i mina tankar just under dom timmarna var sängen här hemma. Katastrofalt fram till lunch men när jag fick i mig mat så blev det mycket bättre. Min chef fick tillbaka den glada, positiva och målinriktade tjejen. Efter lunch fick jag ta tag i städningen i deras hus fram tills min man kom och slet mig från arbetet och skrek efter sömn.
När vi kom hem slängde vi oss på soffan en stund. P somnade och jag började att fixa med lite mat. Köttfärssås och spagetti. När det var klart så tog jag mig tid att sova en timme i min sambos armar och jag ville egentligen aldrig därifrån men kylen skrek efter påfyllning. Jag gick ner till affären och fixade lite och nu har jag min efterlängtade juice och mina clementiner, riktigt nöjd! Nu är det bara mys framför tvn tills ögonen säger stop och slår igen. I morgon lovar jag att det ska bli bättre uppdatering igen.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll! :-)


När den är som bäst.

-så måste man gå upp. Sängen. Kunde såklart inte somna in igår eftersom jag gick och la mig själv. Helt sinnes att kroppen och medvetandet kan vänja sig vid att ha någon så tätt intill sig jämt. Resultatet blev att jag låg vaken tills P kom hem och håller på att svimma av trötthet. 
Jag ska försöka att ta mig in i duschen nu i hopp om att både bli piggare och fräshare men jag vill inte ens det för jag bara vet hur kallt det kommer bli när jag ska gå ur duschen. Önska mig lycka till med dagens arbete!


Längtar efter sängen.

Åh, jag vill verkligen bara gå och lägga mig men jag har inte tid än. 
Jag gick in till stan förut och träffade E, riktigt skoj! Gillar den bruden skarpt alltså. Vi fikade och pratade om allt mellan himmel och jord innan vi lallade runt på stan. Eftersom inte P skulle med till barnmorskan idag så fick E agera moraliskt stöd och faktiskt så tror jag hon tyckte det var roligare att vara där än jag. Hon hade aldrig fått höra en bebis hjärtljud förut så hon uppskattade det verkligen. Allt var i alla fall bra med kotten i magen och på måtten verkar det som den växer som den ska. Efter besöket så gick jag hem, svidade om, tog med mig böcker och ett äpple i farten och sprang ner till skolan. Äntligen hemma där i från med huvudvärk och allt jag skulle vilja göra är bara att gå och lägga mig men just nu har jag inte tid. Jag ska jobba i morgon och jag har inte hunnit gjort någon mat idag så det måste göras. Än en gång har P lyckas pricka in 'privat-jobb' en dag som jag skulle behövt hjälp här hemma. Ska jag vara helt ärlig så skiter jag snart i allt och går och lägger mig i alla fall så kan P stå och laga mat mitt i natten när han kommer hem. Jag har fått göra så många gånger så varför skulle inte han kunna!?

Trött för ingenting.

Fram tills nu har jag inte gjort ett dugg. Har varit supertrött så har faktiskt lyckats med att vila. Fick nyss ett mes av E och nu ska jag bara trolla fram ett ansikte med hjälp av sminket med musiken på högsta volym!


Rise and shine.

Helt utsliten drar jag mig upp ur sängen idag. Det tog emot ordentligt men nu är jag i vilket fall uppe och har fått i mig gröt till och med. Sitter och funderar på alla konstiga drömmar jag drömmer på en natt och varför man kanske kommer ihåg den just när man vaknat men sen försvinner den..
På mitt schema står det idag tre väldigt roliga ting. Först så ska jag träffa E, en tjej jag träffade på tåget mot Karlstad när jag skulle dit sist. Jätteroligt! Hade hänt något igår, akuten inblandat, så vet inte riktigt när detta skulle bli, men bara allt gick bra så. Senare idag ska jag också till barnmorskan och idag får jag gå dit själv för min man ska jobba. Det är alltid lika kul att gå dit och lyssna på kottens hjärtljud som slår. Idag är det ju onsdag och under kvällen är det då skola som gäller. Roligt, roligt. Love my day!

Idag har jag gjort 24 hela veckor, in i v.25 och jag tycker bara att tiden rinner iväg. Magen blir större och mysigare för varje vecka.
Barnet:

Cirka 24 cm och 700 gram. Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar barnet allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men det har börjat blinka med ögonlocken. Barnets hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats. Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt.

Mamman:

En hälsning från insidan. Det blir allt mer påtagligt att du snart skall bli mamma. Många planerar och förbereder sig mer aktivt för barnets ankomst. Är det en pojke eller en flicka? Vilka namn tycker ni om? Hur kommer ert barn att se ut, kommer det att ha hår på huvudet, vem kommer det att likna? Är det en lugn eller en aktiv krabat som växer i din mage? Barnet fyller ut livmodern allt mer. Kanske kan du få tag om en liten fot när barnet trycker ut den från insidan? Stryker du med handen längs barnet på magens utsida kanske det svarar dig genom att stanna upp och komma till ro om det tidigare varit aktivt eller vaket. Sover barnet kanske det svarar genom att röra sig eller ge dig en spark tillbaka.



Äckliga människa.

Jag är klar med skolarbetet och det är iväg skickat, äntligen. Eller så kanske man ska säga att det var på tiden att jag orkade sätta mig och göra klart det för det ska vara inne imorgon. Har tagit mig tid att fixa naglarna och duschat med, skönt och välbehövligt. 

Jag tycker att 'hata' är ett väldigt tungt ord och man kanske inte ska säga det hur som helst, men just här kommer jag inte backa. JAG HATAR GUNILLA PERSSON i 'Svenska Hollywoodfruar'. Hon är hemsk. Att inte någon i hennes släkt går in och säger till henne. Eller åtminstone tv-teamet (men dom tänker bara på siffrorna). Att hon ska få behandla sin dotter på det viset. Helt sinnes. Vem fan låter ett barn på 9 år tvinga sig själv att gå upp och sjunga för sin mammas skull när hon sitter inne på toaletten och spyr. Fattar inte hennes mamma att det är dags att låta henne ligga under ett täcke framför en bra film och bli uppassad så ska hon inte ha barn! JAG HATAR HENNE. Finns det någon i världen som tycker som henne? 'Det är Jesus som gör att du spyr.' -Vafan, är det för jävla kommentar för att få sin dotter på bättre humör? Hon ska bort.
DENNA BILD GÖR HENNE VERKLIGEN RÄTTVISA
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article13722308.ab

Keep going.

Jag hann med allt igår för er som undrar. Tvätten blev ren och vikt, maten blev god och jag somnade duschad bredvid min man.
Vaknade 05.22, kissnödig. Kunde inte somna om efter det men det gjorde inte så mycket eftersom jag skullle upp ca 40 minuter senare. Jag gick då upp och gjorde frukost till mig och min man, havregrynsgröt. Jag tycker verkligen det är supermysigt att gå upp tillsammans med P och tända lite ljus nu när det är mörkt ute på morgonen. Han gick iväg till jobbet så småningom och jag blrjade och göra mig i ordning. Gick ovanligt snabbt idag. Jag tog en buss ut till jobbet och det drog det igång direkt. Jag fick sätta mig i bilen det första jag gjorde och åka iväg och köpa fler pärmar och liknande. Var trevligt att göra något annat än att sitta vid en dator en hel dag. När jag kom tillbaka så var det de vanliga, bokföring, men sen efter lunch så fick jag det fina uppdraget att sortera. Jag gjorde det grymt noga! Fyra timmar senare är både jag, M och sex pärmar nöjda med resultatet. 
Nu är jag hemma och min man ligger och sover i andra hörnet på soffan medan jag sitter och försöker bli klar med mitt skolarbete. Jag är i princip klar, jag ska bara renskriva och skicka iväg det. Sen hoppas jag på att jag kanske orkar ut och gå om det inte blir för mörkt.

Allt görs på kvällen.

Ja, som sagt så träffade jag A förut på stan och det får jag ta igen nu. Det är självklart att P har bestämt sig för jobb just idag när jag skulle ha behövt hjälp (!) hemmavid, men så är det. Jag håller på med skolarbete (som jag blir galen på) samtidigt som jag tvättar och lagar mat. Visst att maten sköter sig i princip själv men att skala potatis i all evighet och fixa med ugnsstekt falukorv mitt i natten (21.00 är mitt i natten enligt mig) är inte min grej. Tvätten är snart klar, tack gode gud för det, men nu kommer det roliga efterjobbet; ATT VIKA DEN! 
Jag är ju inte van att inte ha all tid i världens för saker och ting då jag inte jobbat på ett tag, så nu när jag har ett jobb att sköta kanske jag inte har världens bästa framförhållning. Jag har faktiskt försökt tusen gånger att sätta mig med arbetet till skolan, men det funkar liksom inte, det låser sig. Nu har jag visserligen kommit en bit på väg och har bara det allra sista kvar och det ska jag försöka rodda i så fort jag får tid att sitta framför datorn i mer än fem minuter åt gången.
Sist men inte minst ska jag försöka hinna att duscha innan jag går och lägger mig, men jag kanske somnar stående i klädhögen, vem vet!?


Tjejhäng.

Ett välbehövligt prat med A, det märktes att vi inte sett varandra på ett tag för vi hade både det ena och det andra att prata om. Nu ska det bli ändring på det, mer sol och mer 'fika'! 
Väl hemma igen så möttes jag av min man, men han var dock inte hemma länge utan åkte i väg och skulle hjälpa hans två 'polare' att fixa något på deras nystartade gym. Blir ensam ikväll och jag gillar det verkligen inte i detta höstmörker. Fy! Jag ska nog kunna underhålla mig själv med massa tvätt i tvättstugen och fix med matlådor så både jag och min man kan äta mat imorgon på våra jobb. Jag har också ett skolarbete som måste bli klart men denna gubbe som vi har som kursledare formulerar sig otroligt svårt så fattar inte vissa frågor. Överseende tack!

Bara för att.

Nu är jag hemma igen från den lilla svängen på stan. Jag skulle vilja ha fickorna fulla med pengar och gå och köpa så mycket onödigt jag bara kan, sånt är kul.
Jag har fått i mig lite smarriga rester från gårdagens middag. Inga fel alls. Sitter och väntar på att A ska höra av sig igen och säga att hon FLYGER in till stan för att träffa mig. Allt för att det ska gå så fort som möjligt, haft nog med tråkigt idag! Ska bli kul att träffa henne, det var ett tag sen. Inte okej!

En stadig frukost.

Kors i taket så har jag faktiskt gjort havregrynsgröt till frukost, det måste vara år sen jag åt det. Det är ju supergott tillsammans med bananer och russin och mätt blir man om något! 
Nu på morgonen har jag till och med hunnit med att prata med min syster M en stund och som det ser ut nu så ska jag vara barnvakt åt hennes barn, A och N. Så otroligt söta är dom, världens bästa barn! M och O skulle på hockey (jag vill också!) så då ska jag agera lektant. Detta blir då i slutet av oktober när jag är hemma i Värmland igen.
Nu ska jag äta upp frukosten och börja göra mig i ordning för att sen dra mig in till la stada.

För lite information har vi kollat på barnvagnar som en Rambler 2011 (kombi) och en Tako Jumper X.

Barnvagnsångest.

Maten blev som väntat; SUPERGOD! Nu sitter jag i soffan och bara väntar på att få gå och lägga mig. Just idag känner jag att jag inte vill vara ensam i sängen en sekund. 
Sitter och kollar på barnvagnar också och vi har två stycken som vi kikar lite extra på. Båda två är det väldigt bra pris på och dom ser liksom bra ut men vi kan inte bestämma oss. Visst att det är en tid kvar tills kotten ska komma ut ur magen men jag vill vara förbered, ibland lite väl mycket men hellre att ha allt lite för tidigt än att stå där i januari och allt ska inköpas på en och samma gång. Så hjälp mig! -Vilket barnvagn rekomenderar du?

My man!

Nyss hemkomna från 'Ikano'-huset och mina fötter är jättetrötta. Jag och P har gått igenom det mesta där inne och nu tror vi att vi kanske kan utföra månadsslutets shopping ganska fort ändå. 
Superhungriga är vi också och jag får nöjet denna söndagskväll att stå och titta på när min man lagar mat. En maträtt som han äger på att göra, det blir så sjudundrans gott! Lövbiffsrullader i sås med ugnsstekt potatis. Just nu går jag på rosa moln, haha. Medans han står och gör detta ska jag försöka att återigen ta tag i lite skolarbete och förhoppningsvis bli klar.


Powerwalk.

Har gjort ett helhjärtat försök med vår powerwalk. Just 'power' vet jag inte om det fanns så mycket av med promenaden blev i alla fall av. Får vara nöjd med det. 
Jag har släppt av P på gymmet och är nu hemma. Ska duscha och fixa mig innan P är hemma så vi snabbt kan dra iväg till 'Ikano' för att få det att klia i fingrarna. 
Höjer volymen så är duschen snart gjord!

Hand i hand.

Dagen ska spenderas hand i hand med min pojkvän/kille/sambo/älskling/bästa vän. Vaknat till lite och fått i oss lite frukost sitter vi nu i soffan och funderar på om vi ska gå ut och gå. 
Resten av dagen ska vi spendera genom att gå omkring på 'Ikano', skaffa inspiration och bara njuta av allt möjligt. Jag kommer få tusen nya ideér om hur vi ska inreda här hemma och sen när det väl ska hända så kommer jag inte kunna bestämma mig. 
Ni kommer få följa med under dagen på våra äventyr, hand i hand.


Update.

Glömde berätta något som i alla fall jag och sambon tyckte va roligt; han tycker att min navel börjar likna en katts 'skithål'! Haha! Så roligt har vi om kvällarna :-D


Mys med magen.

Tröttheten gick över, eller ja, jag blev väldigt mycket piggare i vilket fall. Jag fixade lite här hemma medans gubben var och jobbade några timmar. Dammsög och sånt. Det blev inget hos svärmor A-L idag, hon var så trött efter att ha varit barnvakt i natt så det får bli någon annan dag. 
När gubben kom hem så fick jag med honom ut på en lite promenad innan vi intog soffan för kvällsmys. När vi kom hem gjorde vi mat. Tagliatelle med fläskfilé i en panna som heter 'Skogspanna', jättegott! Nu sitter vi i soffan med lite choklad och naturgodis. Det kan inte bli bättre.
Här kommer dom lovade bilderna på den växande magen;




Oförståeligt trött.

Jag är så trött, helt sinnes. Jag sov ju bra inatt men jag vet inte om jag börjar bli förkyld eller vad som står på. Jag har försökt att sova lite men det går inte alls bra. Gäspar tills jag gråter men kan ändå inte sova. Kroppen är bra speciell ändå.

Älskade sömn.

Åh, vad jag sovit gott inatt. Drömt lite men det gör an ju jämt och det var inget farligt. Varit uppe på toaletten en enda gång under natten och sovit resten, helt underbart. 
När jag kom upp för ett tag sen och tittade ut blev jag nästan lite soffsugen. Det är sånt väder, en riktig höstmorgon. Disigt och dimmigt. 
Nu ska jag snart börja göra mig i ordning för att ta dagen med storm, så fort min man åkt iväg. Jag ska dammsuga här hemma för det hann jag inte göra igår, sen ska jag sätta mig med lite skolarbete innan jag ska åka iväg. En helt okej lördag.