Sovande fredagsmys.

Jag sitter och halvsover under vårt fredagsmys. Jag är så grymt trött, nästan sjukt trött. Någon mat blev det inte tal på idag utan jag får ta det imorgon istället. Då ska det bli en fin lördagsmiddag lagad med massor av kärlek.
Imorgon ska min man jobba några timmar och då passar jag på att åka till svärmor i Ryd och hjälper henne att städa. Det ska bli jättekul att träffa henne, var längesen nu och hon ska få se magen med.
Nu ska jag umgås med min man och ostbågarna innan jag somnar in.


Färdig men fortsätter.

Jobbet idag gick hur bra som helst. Kunde till och med bli lämnad ensam i två timmar utan att behöva någon som helst. Pust. Snart är navelsträngen klippt på nya jobbet. 
Jobbade som sagt halv dag idag, 12-16. Fick skjuts hem tillsammans med min man och båda två är verkligen helt slut efter en vecka med fullspäckat schema. P tvingade iväg sig själv för att träna och jag ska inta soffläga med en förhoppning om att färdigställa mitt personliga brev och cv så det blir iväg-skickat. Jag är klar med min dag men jag bestämde mig för att fortsätta ändå.
När P gick iväg till gymmet förut så följde jag med ut, gick till affären och handlade lite gott tills ikväll. Jag ska göra mat snart med hjälp av fläskfilé, kantareller och potatis. Slutresultatet får ni veta senare.

It is getting better.

Mitt humör och mitt mående har förbättras avsevärt under morgonen och nu känns allt helt plötsligt så mycket bättre. Riktigt skönt om ni frågar mig. Min huvudvärk har också blivit skonsammare nu när jag har fått i mig mat och dryck. 
Jag ska göra klart det sista här hemma och slurka i mig en kopp kaffe innan jag går ner till bussen som ska ta mig till jobbet där också min man är. Mycket trevligt.
Hoppas nu att ni alla får en riktigt bra dag! :-)


Huvudvärk.

Hur roligt är det när man vaknar 05.22 med världens huvudvärk? Den sitter fortfarande i och jag bara väntar på att migränen ska bryta ut. Bli liggandes hela helgen i mörker och bara ha ont, det är inget jag ser fram emot. Jag håller verkligen tummarna för att det går över. Kanske kan det bara vara att jag har mycket spänningar runt omkring mig just nu. Det är mycket som händer och jag är inne i en period då jag inte trivs med att vara gravid. Allt är jobbigt men förhoppningsvis så släpper det snart och jag älskar det igen. 
Jag ska snart börja göra mig i ordning för idag vankas det jobb igen. Efter denna dag hoppas jag på en lugn men ändå händelserik helg. Har lite planer men vet inte hur jag ska göra med dom, haha!

I-landsproblem.

Skolarbetet gick väl som det gick. Jag ska ju göra tusen saker samtidigt så det blir inte riktigt helhjärtat. Under helgen ska jag försöka få tid för inlämningsuppgiften vi fick så jag har den klar. Måste verkligen tänka på sånt nu när jag kombinerar jobb och skola, att det är gjort innan den nya veckan kommer. På kvällarna är jag alldeles för trött för att sitta med arbeten och jag ska försöka att undvika 'sista-dagen-plugg'. Sånt stannar ändå aldrig kvar.
Bloggar just för att min 'kära' sambo är hemma från träningspasset och har nu tagit över tvn. Så är det varje kväll, sju dagar i veckan. Blir så trött, suck. Detta kallar jag ett riktigt i-landsproblem. Nog illa för att jag ska bli irriterad.
Klockan är dock inte mycket men jag är supertrött ändå. Jag är som 'Skalman' i 'Bamse' med en 'mat-och-sov-klocka'. Komiskt att kroppen funkar som den gör. Komiskt men fantastiskt.


Kämpar.

Hemma efter en dag med mycket jobb men det tycker jag bara är roligt! Dagen går så mycket fortare då. Min man var för första gången hemma före mig så när jag kom hem möttes jag av att maten stod på bordet. Urgullig! Han var inte hemma särskilt länge efter maten utan han är iväg och tränar. Jag ska faktiskt sätta mig med lite skolarbete, tro det eller ej. 
Jag är just nu inne i en period då jag verkligen vill ha ut kotten i magen så jag kan börja jobba med min kropp. Tycker det är jättetråkigt att gå och känna sig som en flodhäst hela dagarna och speciellt när jag vet att det bara kommer att bli värre. Jag vill ha den fina kropp jag drömmer om. Kläder är ju inte att prata på. Jättesynd att det finns så begränsat med gravid/mammakläder. Jag älskar hösten för då finns det som mest snygga kläder i butikerna men nu kan jag bara drömma om att få på mig ett plagg. En sista sak; det är värt det för älsklingen i magen ♥

Back to work.

Hemma en snabbis efter en sväng på stan. Fick med mig en mascara, kalsonger (till mannen) och såklart 'Baby to be'-boxen. Ska slänga i mig lite käk innan jag drar mig ner mot bussen som ska ta mig till jobbet. Önska mig lycka till!


Världens skönaste säng.

Vi har världens skönaste säng efter tillskottet med nya bädmadrassen. Det är sådär att man inte vill gå upp på morgonen nu igen. Självklart tar det också emot när det är mörkt som natten på morgonen också. FY!
Sitter och äter lite frukost framför 'Nyhetsmorgon' och laddar inför dagen. Ruggigt väder ute så jag ska se till att sätta på mig mycket kläder idag. Innan jag börjar jobba tänkte jag faktiskt gå in till stan och hämta ut en babybox. Jag älskar gratis, haha!

Box, spark och skola.

Jag är hemkommen från skolan och har hunnit med att äta och lite pyssel. Ätit jättegoda mackor, färska med ost och skinka på. YUM!
Efter en dag med både jobb och skola har slitit på mig och jag kan erkänna att jag är trött som bara den. Det är bara att välkomna mig själv till verkligheten med jobb, skola och bebisbakande. Jag ska ta kvällen redan nu, stolt.
Jag ska snart bjuda er på en magbild också så ska ni få se skillnaden!

Jag har laddat ner bloggappen och hoppas att det funkar, det lär ju märkas :-)


Back to school.

Jag har hunnit ner till affären och handlat lite som fattades här hemma och gjort mat. Pasta med kräftstjärtar- och vitlökssås. Hur gott som helst! Vill ni ha receptet är det bara att säga till! :-)
Nu ska jag göra mig i ordning inför skolan. Starts at 18.00. Kul att det idag drar igång på riktigt och att jag förhoppningsvis får lära mig något.

Idag har jag gjort 23 hela veckor. DET GÅR FORT! -för fort.
Barnet:

Vikt: 600 gram och cirka 22 cm lång. Huvudets diameter är mellan 50-60 mm. Lårbenet ungefär 4 cm. Hudens pigment bildas. Barnet gör andningsrörelser och lungorna bildar lungblåsor. De är fyllda med fostervatten ända fram till födseln då det pressas ut när barnets bröstkorg kläms ihop i förlossningskanalen precis i födelseögonblicket.

Mamman:

Det är mer vanligt mot graviditetens sista veckor men en del kvinnor upplever redan nu hur livmodern av och till drar ihop sig. Dessa sammandragningar ses som ett tecken på att livmodern tränar sig inför det riktiga stora förlossningsarbetet. Samtidigt förbättras också blodcirkulationen till moderkakan vilket är gynnsamt för barnet Du får lättare den här typen av sammandragningar om du varit extra aktiv, när du tränat eller efter samlag. Det är inte farligt för barnet som ligger väl skyddat inne i livmodern. Du kan fortfarande motionera men lyssna på kroppen och ta fler vilopauser om sammandragningarna är besvärande.



Moves Like Jagger.

Hemma igen och det tackar jag för. Där jag är och jobbar är det verkligen jättekallt. Pylsar på mig ordentligt med kläder när jag ska dit. Idag hade jag raggsockor på fötterna men frös ändå!? Jobbet gick i alla fall bra, än så länge går det rätt lugnt till på bygget. 
Ska sätta igång med lite som behövs göras här hemma innan det är dags att gå iväg igen. Måste laga mat men jag vet inte vad jag är sugen på. Jag och M satt nu innan vi åkte och pratade om all möjlig mat och jag blev dundersugen på det mesta. Beslutsångest. 

Svar till dig 'Hanna': Läs inte bloggen om du stör dig :-)


Hårt arbetande tjej.

Idag är jag uppe med tuppen! Har dock varit vaken längre, ca en timme. Jag somnade jättesent och vaknade tidigt, hur går det ihop?
Jätteledsen för att jag inte bloggade mer igår. Som skrivet så åkte jag och hämtade upp min man för att fylla hemmet med mat till taket. Vi åkte först till 'Jysk' och fick med oss en bäddmadrass och madrassöverdrag hem. Efter det åkte vi till 'Ica Maxi' och storhandlade och vi använde en scanner och det tyckte P var jätteroligt så jag fick springa runt och han sköt varor. Han kommer aldrig växa upp, haha. Vi skulle också åkt och handlat tvättmedel och liknande på 'Ö&B' men vi hann tyvärr inte. Får ta det någon annan gång.
Sov jätteskönt i sängen med nya madrassen (när jag väl kunde sova). Bebis har aldrig tidigare hållit mig vaken såhär under en natt. Gick nästan så långt att jag låg och försökte söva min mage.
Nu ska jag börja göra mig i ordning för idag vankas det jobb. En heldag med jobb och sen när jag kommer hem är det bara att vända i dörren (läs: hemma 2 timmar) innan jag ska iväg till skolan igen. Så ni kanske förstår att det inte blir sådär jättemycket bloggande idag men jag ska försöka få in ett inlägg senare.


Städar, äter och tvättar.

Jag städar, äter och tvättar på samma gång. Inte dåligt! Eller ja, nu har jag ju käkat färdigt. Det skulle ju endast bli ett varv med dammsugaren men ni som följer bloggen kunde nog lista ut att det inte skulle bli så. Jag tog tag i storstädningen. Dammat, dammsugit och svabbat golv. Hittade en ledig tid i tvättstugan också så snart är allt rent här hemma igen. Skönt. 
Min man ringde nyss så jag måste snart hoppa in i duschen och fixa mig. Vid 16 ska jag vara hemma hos hans chef, C och hans fru, M för då ska vi låna en bil så vi kan åka och storhandla. Fylla upp kylskåpet och frysen till taket, införskaffa oss en bäddmadrass och lite annat smått och gott. 
Kan inte låta bli att le när jag sitter och kikar på min mage. Jag har ju nyss ätit mat och kotten i magen får alltid hicka då. Haha, det känns och ser så charmigt ut ♥

Oförberedd sovmorgon.

Idag vaknade jag av att klockan ringde och kände mig vid just det tillfället väldigt pigg men tänkte att jag kunde ligga och dra mig lite. Då är det självklart att jag somnade om och vaknade när P ringde för ungefär en halvtimme sen. Jaja, har ju inget speciellt för mig idag så det gjorde inte så mycket. 
Håller på att äta lite frukost nu och väntar på att kaffet ska bli klart. Efter det har jag nog samlat krafter till att ta ett varv med snabeldraken (läs: dammsugaren) här hemma.

Spark på pappa.

Maten blev inget värre än köttfärssås och spagetti. Fick inprovisera lite då vi hade slut på ketchup, men det blev i alla fall ätbart. Jag och min man sitter nu i soffan och kollar på 'Idol'. Klagar lite på studion dom håller hus i, ser ut som ett riktigt b-ställe. Synd. 
Pappa P har fått erfara ett par riktiga karate-sparkar under kvällskvisten också. Lyckan är total varje gång.
Här är resten av kläderna till kotten som jag fick med mig hem från Värmland.


En overall från moster och kusinerna.


Den ascoola skinnjackan! Också från moster's hus.


Kotten fick också en nalle av mormor.
TACK

Sjuk gubbe.

Sen sist har jag plockat i lägenheten, så nu ser det ut som ett hem igen. Vid lunch fick jag hem en sjuk man som bara dök ner på soffan. Det syns på honom, svettas och har yrsel. Stackar'n! Fick gå ner till affären förut och köpa revbenspjäll åt honom och en sallad till mig. 
Nu har jag kikat på 'Unga Mödrar' och ska gå in i duschen innan jag ska börja med maten.

Shoppingresultat.

I torsdags hamnade jag och min mor på Bergvik i Karlstad och jag fick med mig lite till kotten i magen! :-) Vi fick en overall och en ascool skinnjacka till kotten också men det får ni se senare under dagen!


Supersöta strumpor från H&M, 39,50:-






Bodies i 3-pack från H&M, 99:-


Världens sötaste overall från H&M, 199:-

Morgon i Linköping.

God morgon! -Jag har fått vakna utsövd i min egen säng, bredvid min man. Kan inte bli mycket bättre!
Min helg i Värmland har varit superbra och jag har hunnit med mer än jag trodde. På lördagen var det ju dags för syster M's kalas och det var till en början väldigt mycket folk. Mycket barn och mycket trevligt. Vi fick en god buffé, fina tårtor och rolig underhållning. Jag är jätteglad för min systers skull, att hon hade så kul och att det blev så lyckat!
Nu är det en ny morgon i Linköping och jag hoppas det erbjuds något alldeles extra. Jag ska i alla fall börja med att packa upp och städa lite för ska jag vara ärlig så somnade jag och sov i omgångar ända från att jag kom hem till det att vi gick och la oss. Så det ska jag väl orka med. Nu är det kaffe!


Höst i Värmland.

'Hemma' igen efter en dag på vift. Det började med att jag gick ut och lekte lite med N och A som var här. Så söta är dom, vill nästan ta med dom hem. Lite senare blev brorsan klar och vi åkte in till stan så nu har han fått tatueringstid. Bara av att jag kom in i studion och hörde ljudet så blev jag sugen på att sätta mig och bli pinad lite jag också. Jag fick köra till 'Nyängen' för F ville inte åka hem själv så A, J, E och någon mer kom och plockade upp mig där för då var det dags för Säffle och 'marten'. Jag är superglad för jag fick med mig strumpor hem. 14 par för 100 kr, som hittat! Både jag och min man kommer nu kunna gå i hela strumpor, haha. På vägen hem fick vi brottas med en bilkö på gruns av en olycka i Slottsbron men det gick llika bra ändå för jag och J satt och hade ett superbra 'flow' i baksätet.
Mamma och pappa kom och hämtade mig i Grums men jag var inte hemma i huset länge utan tog bilen och åkte in till stan för att tjata ikapp med N som jag inte träffat på jättelänge. Hennes son, R, har jag ju heller inte träffat på typ ett halvår så det var superkul. Han hade ju blivit så stor, killen.
Nu är jag i alla fall 'hemma' igen och är dötrött. Vet inte om jag kommer kunna vara vaken en timme till. Är jag inte det så kommer jag ju vakna ybertidigt imorn och det är väl inte så kul kanske. Tvingar mig själv att vara vaken med chips.
Min dag; SUPER! -men saknar dock min man ♥


Mamma, pappa & Värmskog.

Åh, nu är jag äntligen här jag och har sovit underbart skönt. Inte vaknat en gång under natten och det är riktigt ovanligt.
TORSDAG: Allt började med att jag kom upp i tid men fick stressa ändå på slutet, haha. Jag kom på tåget och träffade där en jättetrevlig tjej från Linköping. Hon skulle med ända till Kristinehamn så den här resan fick jag en resekompis! Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord och detta slutade med att vi förhoppningsvis ses igen i vår hemstad Linköping.
Jag kom fram till Karlstad och där stod mamma I på perrongen och mötte mig. Så skönt att träffa henne igen. Vi åkte till Bergvik där vi först åt lite mat på Ikea och pratade om allt från lägenheten till den kommande förlossningen. Vi gick och kikade lite på barnsängar och skötbord och liknande innan vi gick vidare till kläderna. Vi hittade efter mycket om och men kläder som vi tyckte om. En overall som var jäteluddig och go. Min bebis kommer se ut som en björn. Den är både luddig och brun och har svans och öron. Jag älskade den. Sen hittade mamma bodies med tryck på. I ♥ MUM på den ena och I ♥ DAD på den andra och på den tredje var det blandat och då fanns det ju såklart strumpor som matchade till det där som hon köpte. Jättegulligt!
Sen när vi kom hem från vår shoppingrunda så lånade jag bilen och åkte ner till Grums och träffade A och J. Där jag sattes i arbete med att hjälpa A att färga utväxten. Sen satt vi bara och pratade lite innan jag åkte igen. Här hemma blev jag inte sen i säng inte. Jättetrött var jag så vid halv tio sov jag.

Här vaknade jag ju som sagt utsövd och go så nu ska jag börja göra mig iordning för att följa med brorsan in till stan innan jag ska tillbaka hem och sen vända igen. Ska troligen med A och J till Säffle och 'marten'. Då ska jag köpa strumpor! Kallt är det här i vilket fall. Vinterjackan skulle ha följt med.


Tidig morgon.

Idag fick jag ligga kvar i sängen om jag ville men av den anledningen att jag ska åka och vara borta i tre nätter så gick jag upp tillsammans med min man idag för att spendera så mycket tid som möjlig med honom. Det tar emot att tänka att jag verkligen ska vara borta från honom så pass länge. Vi har aldrig under vårt förhållande spenderat så här lång tid på varsitt håll, dock så vet jag att det är nyttigt. Nu har han gått iväg till jobbet och jag saknar honom redan
Resultatet av att jag gick upp nu kommer ju vara, förhoppningsvis, att jag slipper stressa men man vet aldrig. Jag kommer ju hinna göra både det ena och det andra fram tills att tåget går. Jag kommer inte att kunna somna om nu så jag kan lika gärna börja. 


Utpumpad.

Jag har nu varit hemma i ungefär en timme nu och jag är jättetrött. Första 'dagen' i skolan gick lysande. Jag kom dit och vi var bara av det kvinnliga könet som satt i rummet och så blev det hela kvällen. Inte kursledaren då, han var man, S. Han gick igenom om hur han lagt upp kursen, vad som väntas av kursen och vad han tycker är viktigt att förmedla. Idag så handlade det mycket om personlig utveckling, inget nytt för mig men det var intressant att höra hans syn. Han är en framgångsrik man. Jag tror min höst kommer bli superbra med den här kursen.
Jag är väldigt sliten efter en dag med mycket nytt innehåll så jag ska ta mig in i duschen nu för att sen gå och lägga mig. I morgon ska jag ju upp tidigt och gör mig i ordning för att inta min hemstad. Packa har jag heller inte gjort så det måste hinnas med. Mycket nu, men det ska bli skoj.

Idag har jag också gjort 22 hela veckor.
Barnet:

En liten utforskare. Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. När barnet är fött kanske ni upplever att barnet har kvar sin egen dygnsrytm. Det kan ta ett par månader för den nyfödda att anpassa sig och ställa om sig till er sovrytm. Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och det hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en fömåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än.

Mamman:

Varmt och svettigt. Livmoderns övre kant når en bit ovanför naveln och det går att se utanpå magen när barnet rör sig. Ditt tandkött kan vara svullet, kanske blöder det lite när du borstar tänderna. De flesta gravida mår fortfarande bra vid den här tiden och det kan kännas avlägset att börja planera för sin föräldraledighet. Men det kan vara klokt att tänka igenom sin situation. De flesta kvinnor mår bra av att ta en paus innan barnet kommer och då är det viktigt att planera in den i tid. Kanske har du semester eller någon annan ledighet du kan ta ut? Du har annars rätt att vara föräldraledig från ditt arbete i 7 veckor innan beräknat förlossningsdatum.


Skolstart!

Nu är jag färdiglockad i håret och har bara lite småfix kvar sen är jag klar för skolstart. 
När gubben kom hem från jobbet gick vi ner till affären för att hitta något att mätta magen med. Det är ett måste nu när jag ska iväg, annars kommer någon få mata mig när jag ligger på golvet halvdöd. Nu ska jag fixa det sista innan jag ska gå iväg. Snart kommer det positiva pirret i magen!

Färdigjobbad.

Nu är jag hemma igen efter en dag/förmiddag med jobb och bokföring. Suttit med M ovanför axeln och försökt förstå mig på hennes bokföringsprogram och poletten kommer nog så småningom att trilla ner. Jag är superhungrig. Jag har lyckats få i mig två smörgåsar men det räckte inte till att mätta min mage när den bara fått leva på smörgåsar idag. Jag blir nog så illa tvungen att gå ner till affären innan jag börjar att packa.
Jag måste få upp värmen innan jag rör mig ytterligare så ska vila under en filt i några minuter.

Maraca.

Let me see your body go
Like a maraca-ca-ca-ca

Uppe med tuppen (i det här huset är det P som är tuppen) idag. Jag och P bytte inte många ord under den tiden han var kvar hemma inte. Tyst som i graven. Jag gjorde smörgåsar och åt framför nyheterna och han satt i princip och kollade på, men sen när han skulle gå blev det ändring på det. Han kom och myste och höll om mig så länge att man bara väntade på att J (killen som P åker med till jobbet) skulle börja tuta där nere. När han väl gick genom dörren gick jag in i duschen och där hade jag velat stå kvar mycket längre för jag frös. Jag skulle vilja ha ett duschmunstycke som lägger vattnet som en filt över min kropp, underbart när man är frusen på morgonen. Efter duschen var jag i full gång, smink och hår och det fick bli som det bli. Resultatet är illa, en bulle. Jag är i alla fall klar och M ringer och säger att hon försovit sig men det gör inget alls. Jag drabbas av värmebölja så fort jag är i rörelse mer än i tio minuter så nu hinner det att lägga sig innan jag ska igång igen, haha. 

När jag kommer hem sen är det bara att köra igång med tvätten tills P är hemma och byter av mig sen ska jag göra mig i ordning för min första skoldag här i Linköping. Det ska bli så skoj och jag är så förväntansfull på allt jag kommer att lära mig och på alla nya människor jag kommer få träffa.
Sen när jag kommer hem från skolan, förhoppningsvis inte så sent ikväll första dagen, så måste jag börja plocka fram vad jag ska ha med mig i morgon för då intar jag VÄRMLAND och KARLSTAD!
Underbar vecka! ♥



Pinsam tv.

JEJ! När min man kom hem fick han ligga och ta igen sig i soffan i några minuter innan vi gick in till stan för att ta ut pengar. På hemvägen gick vi in och handlade lite frukost och något annat som slank ner i korgen var bot till mitt sötsug. Underbart.
Nu sitter jag i soffan och kikar på 'Kaos i Båstad' och skäms åt dom som är med. Inte alla men dom flesta. Kvinnor som skulle kunna vara mina mammor (ena då har barn) och är med och flörtar med killar i min ålder. Nej, det går inte hem hos mig. Skulle jag se min mamma bete sig så i tv så skulle jag säga upp kontakten med henne DIREKT. 
Snart så ska jag få gå och lägga mig så jag är pigg och fräsh tills i morgon då jag ska upp och jobba. Det ska bli så kul och sen när jag kommer hem är det bara att köra vidare med skolan. Jag är supertaggad för att bli en jobbande plugghäst! Pengar rullar in som dom ska.


Sötsug!

Jag har ett problem. Mitt sötsug är värre än någonsin. Jag har försökt med allt men det är inget som hjälper och jag tänker inte gå ner till affären och köpa godis, ICKE! Jag har provat sött kaffe, äpple, makaroner, mjölk och isvatten men inget utav det hjälper. Suck och stön. Jag vet inte vad som händer i min kropp när jag blir så här sötsugen. Jag har funderat på om det bara är en tröstgrej som min kropp plockar fram när den är rastlös. Jag sitter ju här och gör trots allt ingenting.
Jag tänkte att när min man kommer hem så ska han med ut och gå (jag lär få tvinga med honom) efter en lååång dag med jobb. Jag skulle gärna kunna gå ut och gå själv när han är på jobbet på dagarna OM det hade varit så att jag hade en fungerande mp3 men så är inte fallet. I morgon kommer det att bli bättre för då är det dags för mig att jobba igen. Skönt. 
NU KOM MIN MAN HEM! c-yah!

Barnvagnkik.

Disken är diskad, sängen är bäddad och mejlen är iväg-skickade. Jag hade tänkt att finslipa på mitt cv men jag väntar tills i morgon då jag fått reda på lite mer, både vad det gäller jobb och skola. 
Just nu finns det inte så mycket mer att göra. Så klart glömde jag bort tvätt-tiden som jag hade bokat men det blir inte värre än att P får tvätta i morgon medans jag är i skolan. Blir skönt för honom att sköta lite hushållsarbete. 
Vädret är ostadigt men jag hoppas det blir bättre så jag kan gå ut och gå lite senare. P ska jobba över till åtminstone kl. 19 ikväll så jag lär väl hinna med både en och två promenader om jag så skulle vilja. Jag ska väl i alla fall börja packa lite smått snart så jag har det påbörjat. Om jag nu kan slita mig för just nu sitter jag och kollar på barnvagnar. Vi planerar att ha den inköpt i oktober, början av november. Ska bli skönt när det är gjort.

Lugn och ro.

Äntligen. Jag har varit hemma i ungefär en halvtimme men jag har redan hunnit svida om till mjukisbyxor, kastat upp håret i en bulle, slängt i mig lite mat och satt på kaffe. Mötet med K gick jättebra pch det är alltid lika roligt att träffa henne. Det var lite roligare idag eftersom jag kunde komma med så goda nyheter då jag vet att hon blir så glad för min skull. Superkul!
Jag skulle egentligen ha träffat M nu vid 13 men som vanligt kom beskedet att hon inte orkar. Det var väntat, men vad gör det när man har hundra andra saker att förgylla dagen med. Jag ska snart ta tag i disken och bädda. Sen har jag lite mejl som måste iväg och ett cv som ska putsas. Efter det måste jag börja packa lite inför torsdagen för när P kommer hem från jobbet i morgon måste varje sekund jag har med honom avnjutas eftersom skolan börjar kl. 18 och håller på ända fram till 21.30. Sen åker ju jag när han är på jobbet, så det ska spenderas tid tillsammans!


Stress!

Sitter och slänger i mig ett ägg samtidigt som jag försöker trolla fram ett inlägg åt er. Är jättestressad! Försov mig en aning dagen till ära och jag ska snart dra mig iväg till ett möte som är bokat till kl. 11.00. Jag hinner inte ens få i mig kaffe! Suck.
Nu ska jag fixa ett ansikte och kamma barret, kanske sätta på mig något bättre än pyjamas och sen ska jag springa iväg.

Kan inte sluta le.

Nej, det går inte. Jag bara sitter och tänker på hur allt kan lösa sig på en och samma gång. Allt kommer liksom i en klump och så är det med mycket här i livet. Kommer ihåg när man gick i skolan (vilket inte var så längesen), att man då klagade på lärarna för att dom la alla prov på en och samma vecka. Det var som att dom ibland glömde bort att vi skulle ha prov och tentor så när en lärare satt i kafferummet och berättade att hon lagt fram ett prov veckan efter så kommer alla andra och gör desamma. Icke bra. Sen så brukar man säga: en olycka kommer sällan ensam. Så är det även med lycka. Jag talar ifrån egen erfarenhet.
Nu ska jag försöka att hitta något att äta. Sen ska jag gå och tvätta av mig sminket och lägga mig i sängen med ett leende på läpparna. I morgon är det en ny dag i planeringen.

HAPPYFACE.

Till att börja med ska jag säga till 'elinea' att jag förstog att det inte var illa menat och jag tackar för omtanken i kommentaren! :-)

Jag var i stort sett klar när P kom hem från jobbet och det är då inte ofta det sker. Maten blev också klar innan han hann att kliva in i duschen. Hemma blev vi inte kvar länge innan vi gick in till stan för att ställa oss i kö på 'The Phone House'. Hade väl hoppas att det hade gått att skicka in P's telefon men det är ju klart att dom var ett kvitto som behövdes och det har ju inte han något eftersom det är en företagstelefon. När vi var klara med det så gick vi till barnmorskan och jag tycker verkligen om min, B. Vi gick igenom lite saker om det ena och det andra, sen var det blodtryck och lyssna på hjärtljud som gällde. Bebis var pigg och B fick bevittna hela två sparkar och jag ligger bara och ler. Tycker det är lika mysigt varje gång. Vi fick också ny tid för ytterligare ett ultraljud, intressant.
När vi var klara med dagens besök så gick vi och kikade lite på stan och dom har ju fått in så mycket snyggt nu! Skulle vilja ha ett stort antal lappar att få shoppa för, till P då eftersom det inte är någon idé att handla till mig nu. Skor då kanske. 
Nu är vi hemma igen och jag måste ju bara berätta att nu går det bra! Jag har ju börjat jobba lite smått och ska göra min andra dag på onsdag. Ska jobba 40% nu till att börja med. Sen ringde telefonen förut och SKOLAN DRAR IGÅNG PÅ ONSDAG! Hur underbart!? Äntligen. Dom har slagit ihop 'Företagarskolan' och 'Marknadsskolan' till en kurs nu. Skolan ligger ungefär 200m från mig så kommer trivas till max tror jag. Detta kommer bli super! Jag kommer gå en kväll i veckan 18.00-21.30 och det kan vara bra, då hinner jag jobba desto mer.

SÅ HÄR LYCKLIG ÄR JAG!



Paus.

Nu är jag äntligen klar med städningen. Dammat, dammsugit och svabbat av golven. Tänkte att jag lika gärna kan göra det innan jag åker på torsdag. Det lär inte blir gjort annars för min man är otroligt bekväm av sig. Jaja, nu är det i alla fall gjort och det doftar ljuvligt här hemma men jag kan lova att det ska bli skönt och att jag ska njuta när jag i några dagar är hos mina föräldrar. Ingen matlagning och ingen städning på fyra dagar. Rena lyxen.
Det är nu dags att gå över mitt eget ansikte så jag kan visa mig ute. Nej, riktigt så illa är det väl inte men inte långt där i från. Vädret har bättrat sig lite och solen har kommit fram så jag och P ska in till stan innan besöket hos barnmorskan. Ska se om det går att göra något åt P's mobil eller om han måste skicka in den. Den är knäpp.

Kaffe-drickande.

Fick en kommentar om att man inte ska dricka kaffe när man är gravid och jag vet att för mycket intag av koffeinhaltiga drycker är skadligt men den där ENDA kaffe-koppen jag dricker på morgonen är inte skadlig för fem öre. De flesta barnmorskor säger att man kan fortsätta dricka kaffe men att man ska hålla koll på hur mycket koffein man får i sig på en dag. En kopp gör varken till eller från så mitt dagliga intag av koffein får bestå. 
Jag skulle ju heller aldrig göra något som skulle kunna skada mitt barn. När jag fick reda på att jag var gravid var jag rökare. Två dagar senare hade jag slutat med ciggaretter och har inte haft något problem med det alls. Det är ju något som är skadligt både för mig och barnet. Inga konstigheter. Idag är jag glad att jag slutat röka och jag hoppas det håller i sig även när bebben hittat ut.
Men jag tackar också för omtanken som finns i kommentaren! :-)


Vädret förstör!

Ja, som sagt: VÄDRET FÖRSTÖR! Jag låg igår och tänkte på hur jag ska få denna måndag att gå så fort som möjligt och jag lyckades få ihop en ganska bra planering men den gick i stöpet så fort jag klev upp ur sängen och tittade ut genom fönstret. Det är tur att det finns reservplaner, haha. I det stora hela har jag saker att göra hela denna vecka, vilket jag gillar skarpt.
Måndag: STOR-STÄDA lägenheten.
Promenad (om vädret tillåter)
Barnmorske-besök
Tisdag: Möte med T
Promenad
Träffa M/Z?
Onsdag: Jobb
Tvätta
Packa
Torsdag: KARLSTAD!
15.11 - Tåg inkommer till stationen i Karlstad
Shoppa med mamma I
Umgås med familjen ♥
Fredag: Spendera tid med min bror F
Träffa M/Korven
Lördag: Syster M fyller tant
60års-fest för M & O
TikiRoom i Arvika
Söndag: HEMFÄRD!
13.55 möts jag av min man på stationen i Linköping
'Förlorad' tid med P tas igen
Nu har jag avnjutit mitt dagliga morgon-kaffe och det är då dags att komma igång med dagen 'att-göra'.


18 september

När P kom hem från gymmet förut så var det dags för mat. Potatismos, lax och wokgrönsaker, YUM! Det är ju supergott och så enkelt att göra. Jag har börjat få lite problem med halsbränna ibland om dagarna och det fick jag erfara efter maten och jag blev liggandes i soffan en stund. Senare så kom jag igång med dusch och jag duschade i en evighet. Underbart! Jag har även fått mina naglar målade. Riktig lyxkväll, haha. 
Nu ska jag och min man sätta oss och kika på en film innan det är dags för att sova. Ha en bra kväll!


Söndagspromenad.



BILDER FRÅN EN PROMENAD DÅ SOLEN SKEN

Vi lyckades att ruska upp oss så småningom, jag och min man. Nu sitter jag i soffan, nyss hemkommen ifrån en promenad i detta tråkiga höstväder. Var ute i ungefär en timme och det var så skönt, även fast jag inte var sugen på det alls. Jag lämnade i alla fall av P vid gymmet så tänkte att jag skulle hoppa in i duschen snart.
Hoppas också på att det senare idag ringer i luren och att det i andra änden är M som säger att jag ska jobba i veckan. Åtminstone en dag. Då kommer jag ha fullt upp veckan ut men det gillar jag. På tosdag åker jag ju till Värmland och som jag längtar!

Klockan blev..

..halv tolv innan jag vaknade och insåg vad klockan var. Jisses, vad länge vi sovit men det behövde vi säkert. Jag är ju gravid och vägrar att sova på dagarna och P jobbar och det gjorde även jag igår. Skönt var det i alla fall. Nu har vi kommit upp och lyckats få i oss frukost och nu är det dags för kaffet.
Igår innan jag somnade låg jag och tänkte på allt jag vill göra här hemma och skulle jag bara få fria händer så skulle det bli så bra (enligt mig), haha. Jag är så sugen på att göra om innan bebis kommer. Sen vet jag inte vad det blir idag, regna ska det ju snart göra. Usch.

Jag måste..

..sluta att tvinga mig själv till att göra sånt jag inte har lust med och som jag faktiskt inte behöver ta itu med just nu. Som nu; jag sitter i soffan, ögonen håller på att slå ihop och jag är jättetrött men ändå ska jag bråka med mig själv om att samla krafter för att gå till köket och ställa mig och diska. Viss disk måste diskas om när P har diskat dom, haha. Men på helgen har jag och min man kommit överens om att det är han som ska sköta disk, matlagning och liknande men det blir aldrig av. Han skulle aldrig självmant ställa sig och diska om inte jag ber honom medan jag får göra det tusen gånger om dagen. Det kommer per automatik för att jag inte vill ha en massa äcklig disk i diskhon. Jag har en tendens att tvinga mig själv att vara vaken längre än vad jag i själva verket orkar. Skulle min kropp bestämma skulle jag vissa dagar ligga sovandes som ett litet barn redan vid 20-snåret. Varför jag håller på så här vet jag inte. Men nu är klockan så mycket att jag inte orkar vara vaken längre och att det finns disk struntar jag i och det ska jag försöka göra så länge jag kan. Så KANSKE P tar tag i det när han får se hur det kommer att se ut när jag inte gör något.
Hoppas att ni får/har en bra kväll och drick nu inte för mycket alkohol-haltiga drycker! :-)

Stolt tjej.

Hemma efter en dag med jobb och jag kan med huvudet högt säga att jag är stolt. Vi blev upphämtade kl. 10 av M och när vi kom dit så mjukstartade vi med en kopp kaffe och lite prat. Sen var det dags för P att fixa fönsterfoder och han åkte 'skylift' upp och ner, upp och ner. M visade mig vad jag skulle göra och jag kom in i arbetet snabbt. Jag fixade med att införa artiklar i ett dataprogram med artikelnummer och hela köret. Allt det M hade markerat skulle in och till en början gapade jag över alla artiklar som skulle in och tänkte; det där hinner jag aldrig!'. När jag väl kom igång så märkte jag inte att det gick så fort som det i själva verket gjorde och jag hann klart allt. Mycket skönt. Vi fick mat på stället också, köttfärssås och spagetti och jag tror helt seriöst att jag skulle kunna äta det minst två gånger i veckan. Jättegott var det i alla fall. Efter maten så satte P igång igen och det dröjde inte så länge till han var klar heller och va bra fönstren blev. Vi blev borta i 6 timmar och jag bara njuter, jag tycker det var jätteskönt att få komma och göra lite nytta för en gång skull. Mera jobb till mig!
Jag fick också ta en påse och plocka M's alldeles egna äpplen och dom är supergoda! Tack för en bra dag.


Laddar inför jobb.

Jag vaknade lite olyckligtvis 05.47 och låg vaken i nån timme. Fick lyssna på när P var uppe och rotade i kylskåpet efter något att äta. Jag var uppe på toaletten ca 70 gånger men så småningom lyckades vi somna om. Nu någon timme senare sitter vi i soffan och äter frukost framför tvn. Efter det ska jag ta mig en underbar dusch.
Jag ska idag få göra min första dag på jobbet och jag är laddad till tusen. Det ska bli så skönt att komma igång, att äntligen få något att göra om dagarna. Jag kommer ju inte jobba heltid utan kanske 2-3 dagar i veckan och då vet jag ju att jag kommer uppskatta dom lediga dagarna mer. Nu hatar jag ju att sitta hemma. När jag är ute och sen ska gå hem tar det emot, jag vill inte hem igen. Så ska det inte va. Det ska vi ändra på nu!

Frusen.

Nu kan jag äntligen slappna av. När jag kom hem från promenaden förut blev jag akut illamående och blev därför sittandes i soffan i en timme och det var en timme för mycket kan jag lova. Jag bestämde mig efter den där timmen att gå emot mitt mående och började plocka här hemma innan jag gick ner till affären. Innan P kom hem hann jag diska, plocka undan (så folk kan besöka oss), handla, laga mat, duscha och börja göra mig i ordning. Jag var nästan klar när han kom hem och som jag stressade. Sen när han kom hem käkade vi och han duschade medans jag gjorde mig klar sen gick vi mot Cloetta Center för att kika på rally. 
Det var ju East Sweden Rally här i Linköping och då passade jag på att ta med min man på det och han lyste som en sol när han fick se på bilarna som kom förbi i en fasansfull fart. Jag är inte riktigt så intresserad som han är men jag tycker det är helt okej. Npgot som jag däremot älskar är att se P får göra det han älskar. Jag får se honom lysa som en sol. Det älskar jag. Jag tycker det är underbart!
Det var riktigt kallt ute faktiskt så nu ligger vi inne, under täcket och kollar på film. Det ska jag nu fortsätta med.

Underbar känsla.

Nyss kommit in från en härlig promenad med underbart väder. Jag svettades som en gris men det var ändå skönt. Under promenadens gång hann jag också att hälsa på min man som jobbar i Tannefors för stunden. Kändes inte så bra när det blåst storm dom senaste dagarna och jag ser att han inte har någon säkerthet alls där uppe. Usch. När jag var på väg hem gick jag förbi tågstationen och hämtade ut mina biljetter så nu är det bokat; på torsdag åker jag till Värmland till min underbara familj och stannar ända till på söndag. Som jag längtar!
Nu ska jag börja röja upp här hemma innan jag går ner till affären och inhandlar det som fattas till dagen middag.

Vädrets under.

Det är dunderfint väder, jag är på superbra humör och jag ska ÄNTLIGEN sätta igång och jobba imorgon. Kan det bli bättre? -Nej, till slut början saker gå min väg också. Värt väntan.
Jag vaknade som vanligt av att jag var hungrig och bokstavligen flög upp ur sängen när jag såg vilket väder det var. Jag har lyckats få i mig lite frulle och kaffe även fast P druckit upp all mjölk. 
Min man ringde för en timme sen och såg till att jag var vaken, ett dagligt samtal han gör när han jobbar. Sen efter ca 20 minuter ringer han igen och genast får det tankar i huvudet som 'har det hänt något?' men det hade det ju inte utan han kläckte det fina nyheten att jag ska jobba imorgon. Underbart. Sen ringde M och förklarade lite mer om vad jag ska göra och det blir superbra. Berättar mer imorgon. Nu laddar jag inför en promenad i det fina vädret. Ska nog gå förbi och hälsa på min man på jobbet så han får se något fint, haha! Senare idag ska jag och P på rally och han är så lycklig!
Jag är fortfarande lite ledsen över besvikelsen med ultraljudet men jag har bestämt mig för att det är värt att vänta på. Högst en månad och det klarar jag, sen får jag äntligen veta vad min lilla skatt är


Icke!

Det gick inte vägen. US gör inga sådana ultraljud överhuvudtaget, även om man betalar. Riktigt tråkigt.
Du som kommenterade om att man kan göra ett ultraljud i Karlstad för 300:- får gärna höra av dig igen med information var man kan göra detta! Vore jättesnällt.

Min man har i alla fall kommit hem och vi har lyckats få i oss lite mat. Soffhäng.

Laddar!

Imorse vet ni att jag var ledsen som tusan över att jag inte fick reda på könet under gårdagens ultraljud så jag bestämde mig för att ringa till US ultraljudsenhet, så det gjorde jag. Dom kommer ringa tillbaka ca. 15.05 så nu sitter jag och laddar inför samtalet. Jag planerar nämligen att höra med dom om jag får komma upp till dom (jag gjorde mitt första ultraljud där) och kolla upp könet. Kanske att det finns en tid till mig redan nästa vecka, innan jag åker hem till Karlstad. Tänkte då att jag kunde betala US istället för det stället jag annars är på när jag vet att man kan se kön nu. Håll tummarna för att detta går vägen!
Jag har idag gjort 21 hela veckor.
Barnet:

Huvudet blir allt större. Barnet växer och du känner dagligen fosterrörelser som blir allt starkare. Från huvud till stjärt är längden cirka 20 cm. Vikten runt 420 gr. Tarmarna har utvecklats så att näring kan tas upp från det fostervatten barnet sväljer. Fortfarande kommer förstås den stora merparten av all näring från mamman via moderkakan, men en del passerar nu tarmsystemet fram till tjocktarmen. Den första avföringen börjar på så vis bildas i barnets tarm. Barnets lever och mjälte producerar blodceller och nu bidrar också benmärgen med tillverkningen. Barnet har både ögonbryn och ögonfransar. Huvudhåret börjar växa ut.

Mamman:

Lite tjockare överallt. Livmodern tar allt mer utrymme i anspråk och pressar undan den blivande mammans inre organ. Kanske får du av och till halsbränna och sura uppstötningar. Mjölkkörtlarna i brösten har mognat de senaste veckorna och blodådrorna blir tydligare. En del kvinnor upptäcker att det redan under graviditeten kan komma lite mjölk från brösten. Det är den första, mycket innehållsrika och feta mjölken som kallas för råmjölk eller kolostrum. Den är ur näringssynpunkt viktig för barnet när det ammas de första gångerna, innan den riktiga mjölkproduktionen tagit fart. Det är helt normalt att brösten kan läcka lite mjölk redan nu. Det har ingen betydelse för hur din amning och mjölkbildning senare kommer att fungera. Själva bröstvårtorna påverkas av graviditetens hormoner och blir något större och mörkare. Körtlarna på vårtgården blir också mer markanta där de sticker upp lite ovanför ytan.


Deprimerande dag.

Idag vaknade jag av att bebis sparkade. HUR MYSIGT!? Men.. -Jag är idag ledsen över att vi inte fick reda på kön igår. Ni tänker säkert att jag är jättedum som är besviken över detta men det är viktigt för mig. Både jag och P hade ställt in oss på att få veta under gårdagens ultraljud. Jag vill inte kalla min bebis för 'den' längre, jag vill att den ska få bli den egna lilla individen den egentligen är. Jag hade planerat så mycket för oss. Vi ska åka till Värmland och blivande mormor och morfar i slutet av september och då hade jag och mamma planerat att handla och det hade ju då underlättat att veta vad det är för kön. Jag är den lyckligaste i världen över att min bebis mår bra, det är jag! -Men jag är ändå ledsen..

Som sagt så har jag en livlig bebis i magen som då och då får mig att vakna på nätterna. Denna natt höll bebis inne med sina sparkar tills imorse då bebis tyckte att det var dags för mig att skicka ner mat. Nu när bebis fått mat har den lugnat ner sig en aning och jag har fått druckit mitt kaffe. Det regnar ute och det är ännu en sak jag är irriterad för. Jag kan inte göra något annat än att sitta inne. Tråkig dag men det är väl bara att bita ihop..

Ilska.

Åh, jag är så arg. Och besviken. Rent ut sagt ledsen. Fast samtidigt lycklig. 
Idag som ni alla vet så var det dags för vårt andra ultraljud och detta har vi ju sett fram emot i flera veckor just för att man får reda på könet. Jag är liksom i v. 21 så vi var helt säkra på vad som skulle komma. Men när jag ligger där på britsen och P frågar barnmorskan om vi får reda på könet idag säger hon nej. Vaddå NEJ!? Jag får nästan hjärtat upp i halsgopen och frågan varför? Hon svarar då att dom har ifrånsagt sig att uttala sig om könet 'så här tidigt' i graviditeten för att det är så osäkert. Pfft, tusan heller, sa jag. På alla andra stället i Sverige får man reda på könet redan i v. 18. Och jag kommer så väl ihåg när jag bokade tiden så tog jag den senare tiden just för att bebis skulle växa till sig ordentligt och att allt skulle flyga förbi UTAN krångel. Barnmorskan säger sedan med världens leende på läpparna: 'Men vill ni veta könet på ert barn kan ni ju alltid köpa till ett ultraljud i v. 25+ för 600:-' Fuck henne. Jag kokade redan då. Jag låg och kokade ända tills min bebis kom upp på skärmen. Alltid lika underbart och att allt var bra gjorde det ju så mycket roligare. Det är ju det som är det viktigaste, ALLTID! Klart jag är lite ledsen över att inte få veta, jag vill ju kunna kalla min bebis för något och inte säga 'den' hela tiden. Köpa kläder är något jag också längtar efter men det kommer. 
Bebis; mamma och pappa älskar dig! ♥

Blod, svett och lycka.

Nu har min dag kommit igång ordentligt. Allt tack vare kaffet. Hade aldrig klarat mig utan det! Jag har diskat upp lite och även stekt köttfärs till middagen senare som kommer bli köttfärssås och spagetti. Jag måste förbereda eftersom vi har tid för ultraljudet kl. 16 och efter det har jag och min man bestämt oss för att träna så maten måste vara klar när jag går hemifrån sen. Varför jag stekte köttfärsen redan nu är för att jag ska in och duscha så jag vill inte lukta stekos. Så ligger det till. 
Blodet kommer såklart från att jag klippte mig i fingret när jag skulle klippa upp påsen till köttfärssen. Vart annars liksom, haha! Svett blir jag så fort jag är i rörelse mer än tio minuter. Det är olidligt när jag står och diskar i varmt vatten. Då blir det varmt! Lyckan kommer såklart av att det är dagen då jag får se min bebis igen.
Vad tror ni det är för kön på bebis? Släng gärna fram en kommentar!

IDAG KOMMER ULTRALJUDSBILD NR. 2!


Dagen med stort D.

Idag är det onsdag och det betyder ULTRALJUD! Jag är så förväntansfull. Jag får se mitt barn igen men efter idag kommer jag inte längre behöva kalla bebis för 'den'. Ännu ett steg närmare den resan mot att bli en egen individ denna människa gör. Helt otroligt. Att jag själv får vara med om det är stort och jag älskar det. Förr har jag bara fått vara lite lätt avundsjuk på alla andra par som växer tillsammans, får mage och även namnet efter just detta ultraljud. Vi är så lyckligt lottade ♥

Jag fick vakna på ett hemskt sätt förut. P skulle komma in och pussa mig 'hejdå' som vanligt men idag var han på otroligt bra humör och därför kom in och skrek;'NU ÄR DET DAGS ATT VAKNA!!!' Åh, vad det kokade i mig. Sa till honom att hålla käften och drog täcket över huvudet men det verkade inte röra honom i ryggen, utan han gick visslandes ut mot en ny dag med jobb. Jag lyckades som tur var somna om i ca 40 minuter och vakna på ett betydligt större leende på läpparna. Jag har suttit och ätit frukost framför 'Nyhetsmorgon' (som vanligt) och kikat ut genom förnstret och det blåser mycket idag med. Jag gillar det inte alls just för att jag har en man som är på ett tak och jobbar. Usch. Får mycket hjärnspöken när vinden tar tag i hyreshuset vi bor i. Nu ska jag dricka en kopp kaffe innan jag kliver in i duschen och förbereder mig inför dagens besked. 


Jag och min godispåse.

Just nu är jag inne i en period då jag ständigt är sötsugen. Spelar ingen roll om det är otroligt sött kaffe eller en stor godispåse. Det blev en godispåse, filten runt mig och tillsammans med pojvännen i soffan denna kväll. Det blåser alldeles för mycket för att ens kunna visa sig ute. Vi gick till affären förut och fick kämpa oss tillbaka hem. 
I morgon är det ultraljud! Ni har hört det förut och ni kommer få höra det tuuuuusen gånger till innan det är dags. HAHA!

Boring day!

Denna dag hade då inte mycket till övers för mig inte. Sitter för tillfället och målar naglarna för att fördriva tiden lite. Det blåser storm ute och jag undrar om jag kommer blåsa bort sen när jag ska gå ut och gå. Det är frågan. Svaret är nog att jag inte kommer blåsa bort nu när jag har magen som håller mig kvar på marken. Den är bra till mycket, denna magen, haha!
Igår var jag ju som sagt ute och gick en riktig powerwalk och det känns i min rygg idag. Mer än jag trodde det skulle göra. Känns som om jag sovit i en dålig säng typ. Men ack att jag bryr mig. Idag blir det ännu en walk när gubben är på gymmet.

Kafferast.

Ännu en morgon som snart är förbi. I morgon vid denna tiden kommer jag vara jättenervös, jättepirrig, jättespänd och samtidigt jätteförväntansfull just för att det är dags för ännu ett ultraljud!
Vaknade för inte så längesen av en knepig dröm jag hade. Om förlossning. Men det kommer gå bra när den tiden kommer, det vet jag. Nu sitter jag och dricker kaffe samtidigt som jag också funderar på vad denna dag kommer erbjuda. Ute kan man inte vara för det blåser storm, tråkigt. Jag som ville att denna dagen skulle gå snabbt!

POWERDAY.


Ja, ni vet ju vid det här laget att jag var på ett onödigt möte idag på Af till att börja med. Eller man kanske inte ska säga onödigt men jag fick inte ut något av det, tyvärr. Sen när jag kom hem var det lunch och städning som gällde. Maten stod nästan på bordet när gubben kom hem och maten hann knappt sjunka innan han stack iväg och tränade och jag kunde heller inte sitta stilla längre. Jag tog min mp3 och gick ut på en sju-jäkla powerwalk! Jag har aldrig gått så snabbt i hela mitt liv. Det var som om jag hade eld i rumpan. Jag gick till och med om en som 'sprang' och jag tror stackarn skämdes. Sen när jag gått min promenad gick jag och plockade upp min man på gymmet.
När vi kom hem så bestämde vi oss för att gå och handla när vi ändå var i farten så nu har vi frukost i kylen. Vi har käkat lite kvällsmat fraför tvn och myst till Idol och nu är det Svenska Hollywoodfruar så vi hörs i morgon, goooottfolk!

Trötta fötter.

Lägenheten är ren, gubben är mätt och min mage är bara STOR. Jag tror att jag alltid kan äta liiite till, även fast jag tycker att jag är mätt. Mina fötter är jättetrötta men nu ska P gå iväg och träna så då ska inte jag va sämre utan att jag ska ut och gå så jag hoppas att maten sjunker fort! Så det så.
Till middag fick vi baconinlindade kycklingfiléer, bulgur, grönpepparsås och sparris. YUM! 
Just nu ligger det till så att jag inte har något att klaga på mer än så bagateller men något jag inte tycker om är att vänta. Nummer ett jag väntar på är ett brev från soc i Karlstad och när jag har det ska det komma ett beslut från Af och sen är det fritt fram för mig att börja jobba. Det kommer bli med lite bokföring och liknande och jag kan inte längta mer. Nummer två jag väntar på är skolan. InfoKomp här i Linköping hade en superbra kurs som jag har sökt till och den skulle ha dragit igång den 5 september (för en vecka sen) men när jag ringde för ett tag sen för att höra med dom så hade dom inte fått in tillräckligt många ansökningar att kunna starta upp kursen. Dom skulle i alla fall försöka att marknadsföra kursen ytterligare för att se om dom kunde få ihop ett gäng till. Så jag sitter här hemma och hoppas och hoppas på att det ska komma ett brev i posten där det står att dom ska sätta fart. När jag ringde (i slutet av augusti) så sa dom att jag skulle få besked inom tre veckor och det betyder denna veckan. Håll nu tummarna för mig!


Stök och städ.

Tvätten på 10 kg (haha) är vikt och ligger i garderoben. Sitter i soffan och tar igen mig en stund innan jag drar igång igen. Nästa sak på listan är att dammtorka, dammsuga och torka av golven och när det är klart är det väl dags att börja med maten kan jag tänka mig. Dagen idag ser ut att gå så snabbt som jag hoppades. Det gillar jag.
Nu är det dags att höja musiken och ta tag i stöket!

Stress i onödan.


Nyss fått i mig lite lunch och det tackar både jag och bebis för. Hungriga som vargar var vi när vi kom hem. Som sagt så har jag varit på möte på Af och det var inte ens värt att kalla det för ett möte. Jag stressade med tvätten och med mitt eget utseende och när jag kommer dit så vet kvinnan bakom skärmen inte hur dom ska göra med mig eftersom jag inte fått besked om skolan än. Var där i ca 10 minuter sen kunde jag lyfta min lilla stjärt från stolen och gå hem igen. Otroligt onödigt
Sitter nu i soffan och försöker få maten att sjunka så jag kan börja städa här hemma sen. Jag ska även vika 10 kg tvätt som ligger på sängen. Pust och stön. Mitt uppe i allt kommer jag väl få det där pappret jag behöver ha för att få börja jobba på posten idag så jag måste kila iväg till Af igen. Skulle inte förvåna mig.

Måndagsmorgon.

Ja, vad brukar man säga? -Ny dag, ny vecka, nya möjligheter. Så sant, så sant så varför inte gå upp strax innan sju och sätta igång att tvätta? Det var vad jag gjorde imorse och jag är inte så fasligt trött heller men det kommer i morgon. 
Ute regnar det och det känns riktigt ruggigt inomhus också och om jag fick bestämma så skulle min man ha stannat hemma, legat kvar i sängen och låtit mig somna om i hans armar. Så var såklart inte fallet. Måndag och då väntar jobb.

Body of Lies

Just nu sitter jag och P och kollar på film. Eller ja, det är han som kollar, jag kikar mer just för att jag är alldeles för rastlös. Jag sitter i min egen värld och planerar morgondagen i minsta detalj. Som sagt så är det tvättstugan som gäller tidigt i morgon som blir tätt följt av Af. Sen ska jag hem och städa lägenheten och laga mat. P nämnde att han kanske skulle gå till gymmet i morgon (vilket han sagt ända sedan vi flyttade in, men inte kommit iväg) och då tar jag min mp3 på en långpromenad. Sen har jag kommit på mig själv att jag måste bli mycket bättre på att träna hemma. Vi har ett par små hantlar här hemma som jag kan träna med. Det är alltid något och jag skulle vilja ha lite ryggövningar. Den måste bli stark inför vad den ska stå ut, mycket bärande dom kommande åren. Power on! Har ni några tips på övningar?



Idol-söndag

Sitter med min man i soffan och kikar på Idol. Jag tycker inte att det är världens bästa program men det är ju bara för roligt när folk kan göra bort sig så grovt men ändå bjuda på sig själv. 
Något 'nyttigt' idag blev det inte tal på, det får vi ta i morgon istället. I morgon ska jag upp med tuppen och tvätta sen är det dags för ett möte på Af. Jag hoppas att det händer något roligt i morgon som får mig på superbra humör. Känner mig lite nere nästan, som om jag är i en svacka. Händer inget roligt så ska jag i alla fall få både måndag, tisdag och onsdag fram till kl. 16.00 gå fort som bara busen. Kl. 16.00 på onsdag så är det ju dags för ultraljud, vi får reda på vad det är fort sort som gömmer sig där inne. Lite sugen på att komma ut är denne krabat ändå, sparkar och har sig. Mysigt.

Något så välbehövligt som sömn.

Gissa vad? -JAG HAR SOVIT! Helt otroligt, men det var väldigt skönt. Jag har känt mig lite 'pömsig' hela dagen och när jag inte har haft något för händerna så gick jag och la mig i sängen lite och P kom in med datorn för att kolla på film men det var då jag somnade. Nu är jag vaken igen och det kurrar i magen så jag måste nog ta något att äta, som vanligt. 
Rastlös. Ge mig något att göra. P och jag ska väl i alla fall ut och gå en sväng så vi göra något 'nyttigt' idag.

World Trade Center


Jag och P har ätit frukost och avnjutit en kopp kaffe i soffan framför tvn, men jag ryser. Idag visas det mycket bilder från World Trade Center-attacken. Jag kommer ihåg att jag kom hem från skolan den dagen och satte på tvn och det var bara bilder och nyheter från New York. Jag tycker det är lika hemskt att se det idag som det var då. Det är redan tio år sen detta hände. Helt sjukt. Jag skulle någon gång i mitt liv åka till New York och besöka Ground Zero, minnesplatsen som är gjord efter detta. Tänk att några människor kan ställa till med en sån stor förödelse. 
Något jag funderar runt är att det dödas människor av 'de högre' varje dag. Khadaffi ska bort och Usama Bin Ladin ska bort och var till en början Försvaret från olika länder som skulle utföra detta. Där dödas det så otroligt många oskyldiga människor på kuppen och det gör dom inget större av genom media och så vidare. Jag tycker att World Trade Center är något som alltid kommer att beröra många liv både nu och om 50 år framåt men jag tycker det är synd att vissa händelser ska särbehandlas. 'De högre' är inte bättre än någon annan självmordbombare när dom gör detta i ett försök till att göra världen till en bättre plats.

Gamla Linköping

Jag och min man bestämde oss för att spendera det mesta av dagen utomhus. Efter frukosten gjorde vi oss i ordning för att bege oss ut och vi gick till Gamla Linköping. Hur mysigt var det inte där?! Att jag inte varit där tidigare. Där vill jag bo, men jag hörde ett samtal i en utav boderna där inne att det var flera års kö för en lägenhet där. Synd, för det var verkligen urfint. Älskar alla gamla skyltar som hänger ovanför dörrarna och alla fina spröjs runt fönstren. 
När vi kom hem så började vi med maten. Idag fick det bli ungstekt potatis och morötter, fläskfilé, hemmagjord sås med kantareller och champinjoner och karamelliserad lök. Åh, jag är så mätt. Kommer inte kunna röra mig på flera veckor känns det som men det lär väl lägga sig och jag blir hungrig om någon timme igen om jag känner mig själv rätt. 
Sitter och kikar lite på 'Finnkampen' nu men jag tror vi ska lägga oss och kolla på 'Jägarna' med lite lördagsmys. 
TTYL

Small things make it big.


Lördagsmorgon och jag och min man började med en mysig frukost framför tvn. Det höll till kaffet så blev det diskussion och jag gjorde mig lite sne men det går i bästa fall att räta upp. Dagen idag ser nu ut att erbjuda en promenad till Ryd för att hälsa på svärmor (om hon har tid), sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. En sak jag vet är att det kommer bjudas på mycket god mat. Mer om det senare.

Jag myser..

..Har inte tid med andra ord.

Latmask

Sitter här som fastklistrad i soffan och tittar på 'Hem till gården'. Det börjar kurra lite i magen så ska väl snart slita mig och fixa något till lunch sen måste jag börja med mitt hem. Jag tänkte att jag ska städa lite nu innan helgen. Sen har jag bestämt mig för att maten ska vara klar när P kommer hem (vilket den brukar vara) och jag ska göra det riktigt mysigt idag. Massa tända ljus och en glad flickvän. Detta kanske jag gör för att få en bättre morgondag, vem vet, men jag hoppas att han är pigg nog att kanske åka och hälsa på sin mamma tillsammans med mig eller liknande. Något måste jag får göra denna helg. Min man är ju yr i huvudet på grund av något men vet inte av vad så han har sagt nej till jobb i helgen och jag ska pigga upp honom.
Sen fick jag ett samtal av Z och lite dåliga nyheter. Vill kanske ite riktigt gå ut med det här men måste säga att det är riktigt hemskt när något sånt här händer i såpass ung ålder. Hoppas bara att allt går bra. 
Jag ska skona er från bilder just nu för jag är icke i mitt esse.

Fredagsmorgon

Det är fredag och jag är super-trött. Jag orkar inte ens gå upp när klockan ringer längre. Känner mig jätteslö och det gör min man också (och han jobbar just nu på ett tak!) så jag vet inte vad det har blivit med oss. Kanske är dålig luft i lägenheten (HAHA) så jag ska satsa på att vädra ur. Frisk luft är ALLTID bra.
Jag vaknade av att S från Karlstad ringde, just för att jag hade sökt henne igår och det gick som det skulle så nu är det bara att invänta pappret och sen lämna in det till Af. 
Jag har nyss ätit frukost och nu sitter jag och kikar på tv innan jag vaknat till. Måste göra kaffe. Måste ha kaffe.

Irriterad..

..På män som inte tänker på vad vi kvinnor egentligen utsätts för. Min man förväntar sig att jag ska tvätta, diska, städa, handla och laga mat så den står på bordet när han kommer hem från jobbet. Han förväntar sig att jag ska slänga mig i hans armar så fort han kommer innanför dörren och säga 'Hej älskling!' med ett leende på läpparna. Han förväntar sig att dom hormonförändringar jag går igenom inte ska få tränga fram och jag ska inte visa känslor förutom glädje överhuvudtaget. Han förväntar sig att jag ska tacka honom på mina bara knän för att han jobbar och tjänar ihop pengar åt oss så vi har mat på bordet.
Jag ska berätta att under nio månader ska jag gå upp 20 kilo och efter att bebisen är ute tar det 5 år, FEM ÅR, innan en kvinnokropp har återställt sig helt efter en graviditet. Jag känner mig inte alltid snyggast på jorden när jag väger mer än jag någonsin vägt i hela mitt liv. Jag känner mig inte attraktiv när jag måste tvinga ner arslet i jeansen. Jag varken tvättar, diskar, städar, handlar eller lagar mat med ett leende på läpparna för jag svettas så fort jag rör på mig mer än tio minuter åt gången. Klart som fan jag inte trivs i min kropp varje dag! Jag läcker ur brösten, har finnar i hela fejset, jag är klumpig, osexig och trött. Jag skulle ge hur många miljoner som helst för att slippa vara gravid (läs: just nu, den mesta av tiden är underbar!) och kunna jobba hur länge och hur mycket jag ville och sen komma hem och kunna ställa dom kraven. Jag hatar, verkligen HATAR, att bara gå hemma och vänta på att föda, dag ut och dag in, jag är trött på det. Jag är trött på karlar!

Trött..


..Och för första gången ska jag lyssna på min kropp och gå och lägga mig en stund. Jag har varit uppe och i farten sen tidigt imorse så det kanske inte är så konstigt ändå att jag är trött. P ska och kika på ett jobb i Ekholmen centrum så jag kanske hinner sova en stund men ändå hinna börja med maten tills han är hemma, men hinner jag inte det får det vara så idag. Jag har i alla fall varit nere på affären och köpt det som behövs. Idag ska jag bjuda på ugnsstekt potatis, morötter, champinjoner och viktlök, fläskfilé och till det blir det en gräddsås med kantareller i. Mer om detta sedan. Nu är det dags för en tupplur.

Rastlös

..Som vanligt. Jag har lite beslutsångest om jag ska gå ut och gå eller om jag bara ska ta det lugnt, gå ner till affären och köpa det som behövs till maten idag. Det är frågan. Frågan som jag besvarar mig själv snart.
Om 6 dagar (onsdag) ska jag och P äntligen till barnmorskan igen och då är det dags för ultraljud. Jag börjar som vanligt bli lite orolig och nervös inför detta. Jag ska ladda upp med näsdukar så jag kan torka tårar när jag ligger där och få se den lille på skärmen igen. Ihii, så blödig. Tänk att redan halva graviditeten har blåst förbi. Det har gått så fort. Om 20 veckor är bebis beräknad och jag har redan börjat tycka lite synd om honom/henne. Tänk själv; bebis har legat i min mage i 40 veckor och har haft det jättevarmt och skönt och kommer ut när det är som kallast. Stackare. Men som jag längtar!
Svaret på min egen fråga; JAG SKA UT OCH GÅ!

I väntans tider


Sitter och väntar på att lunchen ska sjunka så jag kan gå ut och gå sen men det lär ta ett tag för jag blev otroligt mätt. När den väl har sjunkit hoppas jag att kaffet har satt sprätt på min kropp och gjort mig dunderpigg så jag kan gå ut och gå.
Nu på morgonen har jag varit på Af på information om något program dom ska starta upp men ska jag plugga och jobba kommer jag inte få vara med i det där ändå så det var nästan onödigt att jag var där. Fast jag ska inte klaga för det fick någon timme av min dag att gå fortare. 

Idag har jag gjort 20 veckor, halva tiden. Helt otroligt vad fort det går, snart är jag mamma.

Barnet:

Ditt lilla barn är ungefär 20 cm lång och väger runt 300 gram. Huvudets diameter är drygt 4 cm. Hjärnan är inne i en intensiv utvecklingsperiod. Flera miljoner nervceller behövs för barnets motorik. Utvecklingen av nervbanorna resulterar i att barnet nu kan göra mer koordinerade rörelser, som att suga på tummen och svälja fostervatten. Det är en medfödd reflex som är viktig för barnets överlevnad efter födelsen. Det övar sig inför den kommande amningen. Barnet simmar runt i nästan 1/2 liter fostervatten. Det sväljer hälften av denna mängd varje dygn och förnyar mängden genom att kissa ut det igen. Flera olika hudlager utvecklas och barnets hud tjocknar. Fosterfettet skyddar huden mot skavsår och hudsprickor. Barnets hjärta slår med mellan 110-160 slag i minuten.

Mamman:

Bekämpa tröttheten med järn.
Du har nu kommit precis halvvägs i din graviditet. Livmoderns övre kant når till naveln. Som väl är finns det i dag ett stort utbud av mammakläder för alla smaker och plånböcker för nu kan du antagligen inte ha dina vanliga kläder längre. Är du trött kan en förklaring vara järnbrist. De flesta gravida behöver någon form av järntillskott från mitten av sin graviditet. Du har ökat din blodvolym med nästan 50%. Dessutom är det allt större barnets järnbehov mer påtagligt under den andra hälften av graviditeten. Rådgör med din barnmorska.



Allt går..

..Bara man vill. Jag har gått sedan i förmiddags och hoppas på att tanten från Af skulle ringa tillbaka och säga att allt fixat sig och ungefär det samtalet fick jag förut. SÅ skönt. Nu är det bara lite papper som jag ska ringa och fixa i morgon sen är det bara att börja jobba. Underbart!
Och som önskat fick jag se lilla R krypa och jag blev alldeles varm i kroppen. Det är så kul att se dom små utvecklas och att jag har turen att få vara med ända från början är jag så lycklig över. Jag får vara med från första sparken i magen tills att jag blir mormor/farmor och ännu längre ändå. Jag och Z hade också mycket att prata om, var ett tag sen vi sågs nu. Lika roligt varje gång.
När P kom hem från jobbet så hade han J med sig. Dags för att trimma barret men först bjöd jag honom på kaffe och mina hallongrottor. Sen blev han Linköpings nya hunk. Mat fixade jag mitt uppe i allt detta också, lax oxh potatis. Mycket idag och ändå så känns det som om jag har varit lat. Det är helt otroligt. I morgon ska jag upp med tuppen, till Af på informatin och sen ska jag ut och gå. Jag ska inte gå och lägga mig och känna att jag har varit lat, icke.
Nu ska jag gå och lägga mig i alla fall, lat eller inte.

Sen måste jag tacka J för att hon var så snäll och fräshade upp min blogg. TACK J!
jessicanordmaaark.blogg.se

Izabella hjärta Bananer



Bananer är defenitivt min bästa vän i matväg. Det är gott och det är bara att dra av skalet, äta OCH man blir mätt. Snabbt och effektivt. Perfekt för en person i farten.
Nu sitter jag och väntar på Z som ska komma hit en sväng. L lär väl vara trött efter en dag på dagis så han kommer förmodligen slockna men har jag tur så kanske jag får se lilla R krypa. Skönt med lite sällskap i alla fall.
Sen när P kommer hem från jobbet har han med sig J för jag ska klippa hans kalufs. Återigen något att göra. Ett 'hallelulja-moment'.
Jag har pratat med Af idag också och där verkade dom helt tvistad så funderar på att gå dit och banka henne i huvudet så hon förstår att jag måste ha något att göra innan jag går under av sysselsättningsbrist! -Kan man säga så? Jag gör det ändå för så är läget. Håll tummarna!

Måste köpa..

..Kaffe innan min dag kan börja. Jag är jättetrött och jätteirriterad. Dumma väder som inte är på min sida. Det regnar och jag måte verkligen gå ner till affären. Jag somnade igår i hopp om att vädret också skulle tillåta en powerwalk idag igen men tydligen inte. 
Nu ska jag daska av ansiktet med lite vatten sen ska jag pallra mig ner till Priso, men det tar emot kan jag lova.

En vanlig kväll..

..I Lindstam/Danngren-familjen. Fick dock ett lite oväntat besök från Hyresgästföreningen förut. Alltid skoj att se nya ansikten utanför min dörr. Nu sitter jag och min man och kollar på Idol. 'Linnie' är en tjej som blivit anmäld av sin syster och blir kidnappad och förstår ingenting förrän hon får ta av sig ögonbindeln framför juryn och bränner av en riktig show. Tycker hon var jätteduktig just för att hon tog det så bra, ingen panik-reaktion utan var cool-lugn. Grym tjej!
Idag så har jag fått lite nys om att jag kanske, KANSKE får börja jobba på måndag. Lite små-jobb och jag hoppas verkligen. Allt är bättre än att gå hemma dag ut och dag in och sen att det klirrar till lite i kassan i slutet av månaden är bara en bonus. Jag hoppas det går min väg nu och att sen skolan kommer på köpet, att allt bara löper på tills bebisen kommer. Tiden går alldeles för sakta.

Blodig historia


VÄRLDSHISTORIENS BLEKAST HAND I SOLLJUSET

Ren
lägenhet, plåster på fingret, dagens promenad gjord () och mätt i magen. Dammsugaren åkte faktiskt fram förut, när jag satte mig vid datorn och bloggade sist blev jag otroligt trött. Kom som en chock men jag lyckades ändå. Efter att jag snurrat klart med snabeldraken så tog jag mig i nackskinnet och gick ut på en lång-promenad runt ån och det var så skönt. Liiiiiite irriterande att mp3'n var död sista halvtimmen men med min fina (läs hemska) sångröst gjorde det ju inget. Jag kom hem och gjorde mat och sen ställde jag mig i den där välbehövliga duschen. Allt hann precis bli klart innan P steg innanför dörren med ett sår på näsan av en plåt som 'hoppat upp och rivit honom' där. Stackare. 
Plåstret förresten fick jag när jag hackade lök till köttfärsen förut. Lök-saft i såret var icke skönt så mina grannar fick nog höra en och annan svordom. SATAN vad ont det gjorde! 
Det dröjer väl inte tills jag blir rastlös igen men min man lär jag ju inte få med på något eftersom han har fastnat i sitt mobilspel igen. Tråk-måns.

Bebis sparkar

LILLA BEBISEN SPARKAR

Svetten sprutar men lika glad är jag för det. Jag har sprungit runt i lägenheten och plockat och diskat och nu när jag satte mig kan jag känna hur den lille sparkar. Jag har ju förut bara känt när det liksom sprirar i magen och det känns som om magen sover men i natt var första gången jag kände en riktig spark. Jag vaknade av den och kände ett lyckorus redan innan jag visste varför jag vaknade. Jag kände det igen och det var som en liten puff i magen och jag, i ren panik, väckte P och sa att han skulle känna på magen och han kände det också. Vi låg länge vakna och pratade och kände och det som kom på tal i natt var namn. Namn är något vi pratade mycket om i början men det har sedan avtagit men nu är det ju snart dags för ultraljud nummer två och då får vi också reda på könet och då är det dags att det kommer på tal igen. 
Nu när allt är undanplockat i lägenheten så ska jag ta fram snabeldraken (dammsugaren) och dra ett varv och efter det ska jag ta en efterlängtad dusch.

Solen skiner och..

Jag vaknar upp med en dunder-värk i mitt huvud imorse så jag valde faktiskt att ligga kvar i sängen. Nu när jag har kommit upp så känner jag mig nästan lat som legat i sängen så länge. Nu är jag i alla fall uppe och jag har ätit frukost och sen bestämde jag mig för att börja dagen med ett underbart klipp från gårdagens Idol. Oleg och hans 'Elektropop'. Han gjorde mig på superbra humör igårkväll när jag fick se det och när han gått vidare frågar han Pär Lernström var slutaudition ligger. Han är för skön, Oleg. Han har min röst.
Dagen idag ska i vilket fall inte få vara lika seg som igår, huvudvärk eller inte, så nu tänker jag ta en Panodil eller två, plocka undan lite här hemma och sen ska jag plugga i mp3'n och gå ut och gå. Min man ringde förut och tyckte att jag skulle komma upp till Tannefors om jag ändå var ute på språng och hälsa på honom. Som han saknar mig, han ska ju tycka det är skönt att gå till jobbet och få vara med människor av sitt eget kön?! -Haha, inte lätt för honom.
Nu är det dags för kaffe sen kör vi igång denna dag!


Trodde det skulle erbjudas mys..

Med mitt försök till att få det lite mysigt med P ikväll var förgäves. Jag är som bortblåst tack vare en mobil, eller rättare sagt, ett motorcykel-spel i mibilen. Haha, patetiskt! Jag har försökt allt för att få hans uppmärksamhet; visa nya byxorna (han sa att dom var jättefina samtidigt som han kollade ner i mobilen), med barnvagn, att prata om vår planerade helg i Göteborg (vi måste nämligen boka hotell) och med att bara vara allmänt mysig men inget funkar. Jag ger upp för dagen, haha!
Medans jag sitter och tittar argt åt min man så försöker jag komma på vad jag ska göra imorgon för jag vill inte uppleva denna dag igen. Det har varit en urusel dag, inget att göra och dåligt väder. 
Suttit och kollat på Idol också och jag kan inte sluta lyssna på en tjej som var med igår. Hon var underbart bra och jag längtar verkligen efter att få se mer av henne. YOU GO GIRL!!


Humör-svaj

Vad hände med vädret? Från en helt vanlig dag med ett alldagligt väder till ösregn och dö-grått på bara några minuter. Med vädret faller också humöret och man vill bara att det ska bli kväll och läggdags så man kan dra täcket över huvudet.
Nu sitter jag bara och väntar på min man så vi kan äta. Jag är vrålhungrig! Idag bjuds det på korv stroganoff med ris. På bordet står det en sallad och några tända ljus. Det enda positiva som detta kassa väder för med sig är att det blir tillåtet att bara mysa ner sig i soffan med pojkvännen/flickvännen, tända ljus, filtar och en bra film. Återigen en sådan dag man kan ta vara på och ägna åt sig själv med en mini-spa-dag hemma.

Skomani

Idag föll ytterligare ett litet papper ner på min dörrmatta och där stod det att jag hade ett paket att hämta ut. Det tog inte många sekunder förrän jag stod där nere på Priso och hämtade ut det. När jag kom hem och öppnade var det ännu ett par byxor som jag beställt vilket var jättekul eftersom jag glömt bort det, så det kom som en present. För första gången har par byxor som passar för den växande magen i garderoben. 
Något jag råkar ut för varje höst är sko-manin. Det finns så sjukt mycket snygga skor under denna årstid. Riktigt farligt för plånboken. Jag kommer ju inte kunna gå i vad som helst som är hur högt som helst, men det finns dom skor som har lite klack som kommer passa mig med. Det finns något för alla alltså. Jag älskar det!


Uttråkad

Jag hatar som sagt när jag inte har något inplanerat. Jag fastnar i soffan och sitter här tills jag blir hungrig och är tvungen att gå och göra mat. Efter det kommer jag igång och gör inget annat än att städa fast det inte behövs. Imorse ville jag verkligen hålla kvar min man i sängen och inte låta honom åka till jobbet. Åh, jag vill också ha ett jobb att åka till på morgonen!
Nu är jag sådär hungrig och tvingas gå och göra några smörgåsar att stilla hungern med sen ska jag börja att plocka här hemma, sen blir det mat.

Håller på dig, tjejen!

http://www.tv4.se/idol/klipp

5 september

Gnuggar mig själv i ögonen och tittar ut på det halvtråkiga vädret. Verkar som om det inte kan bestämma sig idag, varken bra eller dåligt, inget regn men heller ingen sol. Jag är ganska trött idag, eller det är jag ofta på morgonen nu för tiden, jag ligger och funderar så mycket precis när jag ska sova. Tänker på allt, ekonomi, folk som jag skulle vilja banka i huvudet, inredning, tapeter, mat och mina egna sysselsättningar. Det är för mycket för min lilla hjärna. 
Idag är en sån dag då jag inte har något planerat, vilket jag hatar. Det kommer sluta med att jag går och städar även fast det inte behövs och jag vill inte fastna i soffan. Vissa dagar hatar jag att vara ny i en stad med bara några få vänner som oftast har något inplanerat och inte går hemma och är gravid som jag. Jag vill ha en sysselsättning mer än något annat. Sitter varje dag och hoppas på att ett brev från skolan ska dimpa ner på dörrmattan och i brevet ska det stå att det börjar NU! Jag har ringt och tjatat på skolan minst hundra gånger att dom ska starta upp kursen även fast det är lite glest med folk. 
Nu ska jag dricka kaffe sen ska jag gå ut och gå så jag får något för händerna.

Uppdat. 4 september

Även fast man inte tror det så finns det goda ting med hösten också, som med allt annat. Det hösten för med sig är alla snygga kläder och boots. Visst, jag kanske inte kommer kunna ha det jag vill ha på mig med min växande mage men jag kan ju drömma. Sen är det ju alla bra program på tvn, allt börjar ju nu. Kanske inte är så kul att vara klistrad vid tvn från klockan 19 på kvällarna men varför inte göra det till något mysigt. Det är något jag ska bli bra på. Passa på att tända lite levande ljus, gosa ner er i dom mysigaste och skönaste klädesplaggen ni har och ta med er den/dom ni håller kär. Ta med er en kopp av något gott som varm choklad, te eller vad ni nu helst vill ha i koppen. Det kan ju bli urmysigt. Alla härliga höstpromenader där jag kommer gå och plocka lönnlöv och göra fina dörrkransar av och hänga upp. Skapa en underbart mysig känsla. Det är många som tycker att hösten är en tråkig, jobbig och deprimerande årstid men tryck bort dom känslorna och plocka fram det goda det för med sig. Ett varmt bad, en bra bok, levande ljus och ett glas av det du tycker är godast så är kvällen gjord. Gör denna höst till din höst.



Uppdat. 4 september

Bjuder på en låt som jag kör om och om igen just nu, den gör mig på SÅ bra humör och jag dansar runt i lägenheten.
Här kommer den:
http://www.youtube.com/watch?v=bAVKp0X9JnQ&ob=av3e

Uppdat. 4 september

Såklart lyckades jag dra med P på en promenad kring ån förut och det var hur skönt som helst. Kom ut i sådär skön tid, inte för tidigt och inte för sent. När vi kom hem började jag med maten och jag gjorde en mysmiddag. Jag slängde in lite saker i ugnen, som potatis, lök, rosmarin och vitlök med olja på (och salt SÅKLART), lövbiff och en hemmagjord sås med rosmarin i och hur gott blev det inte?! -URGOTT! 
Efter maten så la vi oss i soffan ett tag och jag lyckades faktiskt somna. Helt otroligt, jag som aldrig kan få ro i kroppen om dagarna annars men jag fick för mig att det var att P var hemma och att jag inte kände mig lat när han också vilar. Konstigt. 
Nu har vi i alla fall vaknat och tog oss i kragen och gick ner till affären för att köpa mjölk. Jag var godissugen så en liten påse lösgodis fick följa med hem också. Mumms.


4 september


UTSIKT ÖVER STÅNGÅN

Solen skiner och jag är på SUPERBRA humör. Vaknade utsövd utan någon klocka som ringer och tvingar mig att gå upp. Jag hade tiden att avnjuta både frukost och en kopp kaffe i soffan tillsammans med min sambo och nyhetsmorgon. Det kallar jag underbart.
Just nu har P fastnat framför tvn till friidrotten men det var tänkt att vi skulle ut och gå. Det ska vi, jag ska tjata fast det tror jag inte att jag kommer behöva göra. Vi måste ju ta vara på det fina vädret som vi erbjuds idag. Vem vet, det kanske är sista dagen det ska vara så här fint. Hösten är påväg med stormsteg och så är även vintern och våran bebis. Det är någon som välkomnas varmt. Nu ska jag dra med mig min man på promenad.

Uppdat. 3 september

Sitter med datorn i knät, IGEN. Jag och P hade/har ju en sån mysig kväll men det går knappt att ha det med mig längre för jag blir rastlös direkt så när jag går upp ur soffan så skrattar bara P, han kan inte göra så mycket annat. Jag har i alla fall fått världens skönaste fotmassage av honom. Då gav ju jag honom taktil massage, alltså handmassage och det gillade han. 
Jag har lyssnat på bra musik hela dagen och nu svider det lite i dansfötterna. Jag har ju inte varit te på ett dansgolv på jättelänge, inte på hela sommaren och det lär inte hända på ett tag heller, men jag är sugen! Riktigt kul ska det bli sen att kunna spendera en dag med mina gamla tjejer och bara skaka rumpa. 
Nu ska jag spela spindelharpan i hopp om att ögonen ska slå ihop.

Uppdat. 3 september

Nu sitter jag och min man och myser i soffan till 'Fångarna på fortet' och maaaaassa tända ljus. P ligger och fryser och nyser. Min lilla sjukling. Tappat rösten har han gjort också, låter som han är i målbrottet. Men vem vet, han kanske har åldernoja och gillar det. 


Uppdat. 3 september

Nu håller jag på att tvätta nya byxorna jag fick på posten igår. Känns så skönt att ha kläder som passar. Jag har också lyckats med att dra med P ner till affären för att handla lite sen ställde jag mig i köket för att göra mat. Panerad torsk med potatis och remouladsås, så nu är jag mätt. Som vanligt förutom på morgonen. 
Jag sitter och tänker mycket på bebisen nu, jag längtar jättemycket efter den. Snart är det dags för ultraljud igen, den 14e september. Elva dagar kvar och jag kan lova att jag börjar bli nervös. Tänk om det har hänt något!? Jag försöker att inte tänka på det men som den hönsmamma jag kommer att bli så går det inte att komma ifrån. På förra ultraljudet fick vi se vår knodd både suga på tummen och klia sig i huvudet. Riktigt kul för sög på tummen gjorde jag också när jag var liten. Liten och liten, jag slutade när jag var tolv år. Kommer ihåg att det var på en sommardag i augusti jag slutade. Jag och min lillebror var hos vår mormor och skulle sova ute i hennes uthus och helt plötsligt bestämde jag mig. Jag slutade tvärt och hade inga som helst problem med det. Jag hade försökt med så många knep och trix innan, som att sova med vantar, 'stopochväx' och plåster men inget funkade. Det krävdes väl att jag skulle vara bestämd i mitt beslut som med allt annat. Som nu när jag slutat att röka, det var inga problem när jag visste vad som väntade och där hade jag ju också provat flera olika knep innan. Beslut är viktiga.

BEBIS ÄR EFTERLÄNGTAD!

3 september


God morgon! När jag vaknade förut var klockan 06.04 trodde jag inte att jag skulle kunna somna om igen men det gjorde jag, skönt. Det är nog tack vare promenaden som M drog med mig på igårkväll. Jätteskönt. Var ute och gick en runda kring ån med henne och hennes hund och han är ju för go! 
Jag sitter och funderar på vad jag ska hitta på idag. Jag har knappt hinnut och vakna till efter kaffet men änå så är jag redan rastlös. Något fel måste det ju vara på mig. Alla säger att man är så trött när man är gravid och att man behöver en liten lur mitt på dagen och jag har försökt men det går inte. Mitt huvud får aldrig lugn och ro från mina tankar. 
Jag ska försöka att rycka upp P som är lite trött, men idag ska jag få som jag vill (förhoppningsvis). Han får ge sig med att vara sjuk hela tiden.

Uppdat. 2 september


Dagen idag har gått fort och jag har haft något att göra hela dagen. Inte suttit ner en sekund. När jag vaknade skrek min mage efter mat så det var bara att gå upp och fixa frukost. Efter det så fick det blir en stark kopp kaffe, för som sagt var jag otroligt seg imorse. Men kaffet fick mig att vakna till och jag satte igång med att stryka gardiner och dukar. Det tog sin lilla tid kan jag lova. Jag gjorde ju allt supernoga, det är ju ett måste när det ska hänga så alla kan se. Sen när allt var på sin plats igen så började jag plocka i skåp så det gick att öppna dom, jag körde vidare med bara allmänt plock. Var sak har sin plats. Efter det så dammsög jag, NOGA SOM BARA DEN! Sen när jag skulle torka golven så fanns det ju ingen allrengöring så då var det bara att klä på sig så man såg anständig ut och gå ner till affären. Jag tog såklart med mig lappen som jag fick av brevbäraren för jag hade fått ett paket skickat ända från Umeå med två par mamma byxor i. När jag kom hem så kunde jag ju inte hålla mig, så jag testade byxorna och dom satt bättre än väntat! Äntligen byxor som passar. Jag tog så småning om tag i golvtorkningen och jag svabbade av varje rum TVÅ gånger, inte en utan TVÅ. Jag kan lova att jag har ett rent hem nu. Efter städningen satte jag igång med maten och den blev klar precis i tid. Potatis, falukorv och ostsås. 
Nu sitter jag i soffan med min man som håller på att bli sjuk igen. Jag är superuttråkad. Jag klättrar bokstavligen på väggarna. Går runt och småäter bara för att jag är rastlös, då är det illa. Jag vill att min lilla bebis ska komma ut, då kommer jag aldrig mer vara rastlös. Jag kommer snarare sakna det, men det ska bli skönt!

2 september

Åh, vad jag är trött. Känns i hela kroppen. I huvudet, nacken och FÖTTERNA. Jag städade till klockan tio igår tills jag kunde slita mig, hoppa in i duschen för att sen gå och lägga mig och när jag gjorde det somnade jag så fort jag la huvudet på kudden. Jag sitter och väntar på att kaffet ska bli klart och jag kan lova att det är ett starkt kaffe som ska drickas. 
Efter kaffet ska jag sätta igång med allt som ska göras idag. Skulle hellre vilja lägga mig och sova en stund till men så blir icke fallet. Jag ska plocka lite i skåp så man kan öppna luckorna, jag ska stryka gardeiner och hänga upp dom, jag ska dammsuga, svabba golven och sen är det ju mat som ska glras och hinner (läs orkar) så kanske jag bakar något mummsigt.

Uppdat. 1 september

Ja, jag ställde mig och stekte fyrahundrasjuttiotre pannkakor kändes det som men riktigt så många var det ju så klart inte. Gott var det i alla fall. Tur det. När jag var klar med stekningen så kom P hem. Just in time. Vi satte oss och åt fort som bara den för han skulle iväg igen på något möte så jag lämnades ensam igen. Jag satt inte still länge utan började städa. Jag började städa på riktigt också. Jag förstår inte att jag ska vara rastlös efter TVÅ minuter. Jag tror inte ens jag har suttit ner så länge idag. Nu är det i alla fall nästan rent. Jag hinner inte allt idag för jag har tvättat också, gardiner och hela köret. Så imorgon ska jag stryka, dammsuga och svabba golven. 
Nu ska jag gå in och ställa mig i duschen innan jag lägger mig i nytvättade sängkläder. Älska det ni!

Uppdat. 1 september

Nu är jag hemma igen efter en sväng på stan. Jag bjöd hit M på en kopp kaffe och muffins förut så det var bara för henne att ta sig hit med bussen. Sen bestämde jag mig för att följa med henne ut en stund. Först var jag med henne på Kvinnohälsan där hon träffade en läkare, sen var vi ute och kollade på kläder och vad mycket nytt och snyggt dom har fått in överallt! Nu vill jag att bebisen ska komma ut så jag kan få tillbaka min kropp och uppdatera min garderob.
Jag har slängt ihop en pannkakssmet som jag ska ställa mig och steka nu sen kanske jag somnar. Jag är grymt trött men jag vill inte sova för jag blir så himla seg efteråt, men jag kanske får ta och lyssna på kroppen bara för idag.

1 september

Nu är det 'officiellt' slut på sommaren och vi går in i den första höst-månaden. Idag känns det inte riktigt som det för vädret bjuder på en vacker morgon med strålande sol men det är också en del av naturen. Efter en dag med ett riktigt skyfall så kommer solen och lurar upp oss lättlurade människor om att vi kanske får uppleva ännu en lite varmare vecka med sol och bad när det i själva verket bara håller i en dag då det snart regnar igen. Höst, åh härliga höst. Alltid problem med skoval denna årstid. 
Nu sitter jag och dricker morgonkaffe i hopp om att vakna till ordentligt. Har varit seg nu i ett par dagar men jag hoppas att det snart går över. Om inget roligare erbjuds så ska jag nog sätta igång och storstäda dagen till ära, sitter och funderar på om jag kan göra några roliga ändringar i hemmet. Sen kanske jag slänger ihop en till muffinssats, vem vet!?