Barnmorskebesök

Nu är jag och P hemma igen efter ett barnmorskebesök. Det gjorde mig lite nervös och framför allt stressad!
Allt såg bra ut som vanligt, blodtryck och lillfisens hjärta. Helt plötsligt börjar hon prata om igångsättning och de högg till i magen. Den 7e februari, alltså om en vecka, har vi fått tid för bedömning inför igångsättning, om det inte sätter igång innan dess. Jag b.e.r verkligen för att det ska hända något innan dess. Igångsättning gör mig nervös då jag vet exakt när jag kommer få ont, jag vill hellre ha PANG PÅ RÖDBETAN liksom.
Hon gjorde också en undersökning som vi bad om för att se om det hade hänt något. Det var verkligen inte skönt, aj aj! Hon sa att jag kunde vara lite öppen men att hon inte ville gå för långt in då det gjorde väldigt ont eftersom tappen satt så långt bak. Men allt såg bra ut och bebisen ligger jättefint så det är bara att hålla tummarna!
Nu ska jag hoppa upp i P's knä och trösta mig efter undersökningen med chips och dipp.

Kom nu, skruttunge! ♥
image description

BF +6

God förmiddag! ♥

Jag har i princip just kommit upp ur sängen (för en halvtimme sedan). Jag har lyckats få i mig frukost och väntar på att P ska komma och göra mig sällskap i soffan. Ja, gubben är hemma från jobbet idag då han har varit dålig inatt. Jag är i full gång med att tvinga i väg honom till vårdcentralen men han är inte ett dugg pigg på det. Jag måste ju dock ha en pigg karl när jag själv ska ligga i sängen och förlösa ett barn. 

Idag är vi inne på sjätte dagen. I morgon har det alltså gått en hel vecka vilket är alldeles för länge om ni frågar mig. Visst, kanske det varit bra att jag 'gått över' då vår bebis varit lite liten och legat på minussidan under hela graviditeten men nu är det ändå dags att komma ut. 
Idag ska vi till barnmorskan, som sagt, så hoppas att hon kan säga att det är något på gång.

Tired for nothing

Naglarna är äntligen målade i en snygg färg. Haha, som jag tjatat om dessa naglar!

Jag är supertrött och hoppas verkligen att jag får en lika bra natt som föregående. Ville nästan inte gå upp imorse, täcket var sådär extra mjukt.
I morgon ska vi till barnmorskan och jag vet att hon kommer bli lite ledsen när vi kommer dit utan bebis. Hon trodde ju att bebis skulle komma tidigare men icke. Bebis har bestämt sig för att stanna där inne men dagarna är ju räknade.


Att vilja

..är inte samma sak som 'jag ska'. Viljan att föda, att få värkar som gör o.n.t, är SÅ stark. Jag vill riktigt onda värkar, jag vill få skrika att jag inte ska ha fler än ett barn. Jag vill ha allt detta just för att få den där första, speciella stunden med mitt barn, mitt kött och blod ♥

image description

Nu sitter jag här igen med magen full av mat. Jag älskar det. Speciellt känslan av när jag själv har lagat det från grunden och det blir underbart gott. Tyvärr har jag ju inte så mycket plats i magen som jag kanske skulle önska. 
Nu ska jag höja volymen och hoppa in i duschen för att sen måla naglarna som inte hunnit bli gjort än. Det bästa är att jag får spela vilken musik jag vill nu när jag är ensam hemma för stunden!

Lånad bild.


Constant waiting

Risgrynsgröten ligger i min mage och nu är jag mätt. I.g.e.n. Jag har blivit väldigt hungrig dom senaste dagarna. Äter konstant men det behövs nog med tanke på vad kroppen förbereder sig för. 

Måndag och solen skiner. Orkade jag så skulle jag gå ut och gå men krafter till det finns inte. Det är synd för idag är det verkligen superfint väder. Extra fint blir det eftersom det ligger lite snö på marken och glittrar. 

Självklart har jag fastnat framför tvn och bara måste kika klart på ett program innan jag kan göra något annat. När det är slut ska jag börja med maten. Idag bjuds det på biffar, potatis och löksås. Något jag helt plötsligt blev väldigt sugen på. Tillsammans med lingonsylt är det ju underbart. Så länge det är hemmalagat, det är ett måste.

BF +5

God morgon! ♥
Ingen bebis och jag HATAR rubriken så innerligt. Någonstans känns det ändå så overkligt att jag om några timmar skulle i själva verket kunna ligga uppe på förlossningen med värkar och bebis på gång. Dock tror jag inte det händer än. Lillfisen verkar ha det bra där inne.
I natt har jag fått en hel natts sömn (förutom två toabesök) och det har varit underbart! Fler sådana nätter vill jag ha. Jag behöver dom om inte annat.
Denna måndag har jag absolut inget planerat, lite samtal som ska göras men inget annat. Tråkigt då dagen ofta går så sakta och jag vet att jag bara kommer gå och känna efter värkar som aldrig kommer.
Jag har en sambo som ringer varje dag efter frukosten då han jobbar. Han frågar efter värkar, vilket jag inte har, men han frågar en gång till för att vara på den säkra sidan. Han längtar grymt mycket efter vår skatt och lider verkligen av dessa extra dagar, stackarn.

Så här mysigt har jag det med tända ljus en måndagmorgon.

image description

Wallander - Skytten

Halvligger i soffan (utan värkar) och passar på att blogga när det ändå är nyheter. Annars är det Wallander som får underhålla mig denna söndagkväll. 
Sen sist har jag och P gjort mat, en supergod (!) maträtt bestående av fläskfilé, tagliatelle och en god sås med grädde, oxfond, fransk senap och gräslök. Jag älskar när maten blir lyckad men hatar när jag inte har tillräckligt med plats i magen för att få plats med fler potioner än en. Haha.

Ja, jag är ju tyvärr utan värkar. Jag känner verkligen inget utöver det vanliga som är lite sammandragningar när jag anstränger mig. Lillfisen stormtrivs i magen medan jag vantrivs med graviditeten och magen. Fast det är ju enbart just nu när jag längtar efter krabaten där inne ♥

Effektiv tjej

Sen jag kommit igång för dagen och gubben drog iväg till gymmet har jag haft lite egentid.
Jag har hunnit fixat ögonbrynen (noppat och färgat), filat naglarna som sen ska målas, filat fötterna och jag har duschat. Rakat benen med en 40+4-mage och det var inte lätt kan jag lova!
Innan P kom hem hann jag också slänga ihop en sallad. Så nu har vi ätit en varsin pizza-bit som fanns kvar sen i fredags och en supergod sallad. Nu känner jag mig mätt och ren. Bara naglarna kvar.


 


BF +4

God morgon finisar! ♥

Åh, vilken jobbig natt jag har haft! Jag somnade in jätteskönt vid 23.00-23.30 när vi gick och la oss men 00.53 tyckte min kropp tydligen att jag sovit klart. Jag vaknade, gick på toaletten och skulle in och lägga mig igen men varken kroppen eller huvudet var trötta. Ingen gäsp, ingenting. Jag provade allt, äta, läsa, tvtittande, men inget funkade. Klockan blev någonstans mellan 04.30-05.30 då jag bestämde mig för att gå in och lägga mig hos P men det dröjde någon timme innan jag lyckades somna. Sov ju inte så länge eftersom jag vaknade 07.43 och inte kunde somna igen. 
Är detta ett sätt för min kropp att förbereda mig på vad som ska komma skall? Eller vad är det som händer? 

Fjärde (!) dagen nu. Jag vill verkligen inte vara gravid längre, jag trivs inte som gravid nu. Jag vill uppleva kärlek genom mitt barn som har bott i min mage så länge. Något som jag också längtar efter att få se är hur P reagerar. Jag vet att han kommer bli 'baby-frälst'.

Still nothing

Sitter för tillfället och kikar på Gladiatorerna med ett halvt öga. Spänner mig i ett försök att hjälpa utmanarna att slå bestarna till gladiatorer. 
Maten jag bjöds på gick ner och gjord mig grymt mätt. Känns som om klockan gärna får gå lite snabbare så jag kan få gå och lägga mig snart. 

Värken i ryggen och magen har lagt sig och det är väl tur det! P pratade nämligen med sin bror förut och P's brors sambo jobbar uppe på förlossningen här i Linköping och hon sa att det var fullt (!) just för tillfället. Jag ber nu att det inte kommer en bebis i natt då jag inte är sugen på att sätta mig i en taxi till Norrköping med onda värkar.

I väntan på mat

Storstädningen är klar och min kropp är ur funktion igen. Nej, inte riktigt! Jag har krafter kvar att krysta ut en bebis så det kan få sätta igång nu tycker jag! 
Nu har P äntligen satt igång med maten. Jag ska bli bjuden på rotfrukter och annat i ugn (potatis, morötter, lök och champinjoner), lövbiff och en god sås till. Det vattnas redan i munnen och jag vet inte om jag kommer kunna hålla mig borta från köket tills det är klart.

Kanske att det kan komma en bebis i natt nu när jag har boat så fasligt idag. Jag har faktiskt haft någon form av förvärkar under natten/dagen men jag kan ju inte mer än hoppas! Men som jag håller tummarna! ♥

image description

Storstädning

Efter frukosten förut så gick P iväg för ett pass på gymmet. Jag fick helt plöstligt städmani och är nu i full gång med värsta STORSTÄDNINGEN. Jag städar i skåp, i lådor, ja överallt! Musiken är på högsta volym och jag känner att jag rockar med dammvippan!

En liten paus behövs ibland men just nu kände jag att det inte va bra alls att sätta sig ner. Jag blev hungrig men P kommer nog hem snart så vi kan börja med en sen lunch. Kommer nog äta upp gårdagens rester, YUM!

BF +3

Ingen bebis inatt heller. Lillfisen verkar stormtrivas i magen, tyvärr.
Sambon P var först upp idag (hör och häpna!) och fixade fram frukost medan jag låg och drog mig i sängen. Nätterna är ju inte roliga. Jag har ändå somnat rätt bra och sluppit legat och tänkt massor för att jag varit så slut efter storhandlingen i veckan men när jag vaknar på nätterna somnar jag ju inte om. I natt har jag varit så grymt törstig. Alltid är det något.


Hemmagjord pizza

Nu har vi påbörjat vår myskväll här hemma. Mätta och belåtna efter en hemmagjord pizza ligger vi i soffan och tittar på Irene Huss.
Kroppen är lika slö som.. -ja, jag vet inte vad. Jag är glad att dagarna är räknade och jag inte haft en jobbig graviditet. Nu är den ju jobbig bara för att man längtar så otroligt!

Hoppas ni har/får en bra kväll!

 


Myskväll

Sambon kom hem men jag tvingade iväg honom igen så nu är han och tränar. Ville få iväg honom så fort som möjligt då jag känner att jag inte klarar av att gå till affären själv. Behöver honom som bärhjälp. Ikväll ska vi mysa till det ordentligt med hemmagjord pizza framför tvn, om det inte är så att jag somnar innan dess, haha. 

Nu ska jag hoppa in och duscha så jag har det gjort innan det är dags att börja förbereda inför myskvällen! 
Hur väljer ni att spendera er fredagkväll? :-)

Jag ger mig inte!

Snart är tvätten klar. Lägenheten ser fortfarande ut som den gjort tidigare, tyärr.
Jag trotsar hissen och tar trapporna varje gång till och från tvättstugan. Vet inte om det hjälper men just nu känns det som om jag skulle prova allt för att få ut den lilla därinne! ♥
JAG GER MIG INTE!

 


Ur funktion

Tvätten blir ren, precis som dom ska. Luktar underbart och jag skulle kunna bo där nere en dag som denna.
Däremot lägenheten ser exakt likadan ut som den gjorde tidigare. Hela min kropp skriker 'N-E-J' till allt vad städning heter. För första gången lyssnade jag och gick tillbaka in i sängen och sov tills det var dags att byta maskin. Nu är det gjort och jag vill verkligen orka städa. Hur samlar man ihop nog med krafter så fort som möjligt?
Jag ångrar nästan att vi var och handlade igår men det är ändå skönt att ha det gjort. Min kropp är ur funktion tack vare detta.

BF +2

Dag 2! Jag hoppades på att aldrig behöva uppleva denna dagen men lillfisen
trivs som fisken i vattnet i magen!
Jag hoppas du kommer ut snart för jag vet att vi kommer ha det så mycket mysigare utanför magen, min skatt! ♥



Ja, jag är vaken supertidigt! Jag brukar visserligen vara vaken vid denna tid men aldrig gå upp. 
Vi va ju som sagt och storhandlade igår och det gör jag aldrig, A.L.D.R.I.G mer som höggravid. Jag har ont i precis hela kroppen idag. Fötterna värker, jumsken är totalt paj, ryggen trasig och hela kroppen känns upp och ner. Till min stora lycka så har jag ju idag tvättid och ska 'boa' (läs: storstäda) ordentligt med denna underbara kropp. Jag ska trotsa varenda kroppsdel, skita i att det finns hiss och springa i trappor hela dagen. Här ska det födas unge inom kort!

Slut i kroppen

Som ni märkt så har jag inte alls hunnit blogga idag. Jag har plockat och fixat här hemma innan jag tog bussen till Lambohov och Z, där jag lånade bil. Körde rally in till stan för att hämta upp min karl och fortsatte sen ut till Tornby. Vi satte först tänderna i Ikea, lite småplock fick vi med oss därifrån bara för att. På Ica Maxi var det ju självklart hur mycket folk som helst men vi lyckades med lite armbågar att ta oss igenom det.
Nu är allt upplockat, infruset och insatt i kylskåp och hit och dit. Mina fötter skriker efter någon som kan ta lite på dom. Jag är helt slut.

På gång

Plockat och fixat ('boat' som det tydligen heter) i lägenheten tills nu. Städat kylskåpet så det är rent när det ska in massa mat där senare. Sängkläderna ligger i tvättkorgen, redo för ett par varv i tvättmaskinen senare. Jag har fått i mig lite mat i magen och nu är det dags för en dusch. Nästa dusch hoppas jag kommer vara på förlossningen, haha!
Nästan att jag blir lite ledsen då jag sitter och läser gravidbloggar, i princip alla har känningar och förvärkar.
Är det inte magen så är det molande mensvärk. Jag känner absolut inget! Ska inte bebisen komma ut alls? Har hon/han byggt sig ett bo där inne? Jag längtar ju så! Jag vill känna något.

BF +1

God morgon fina ni! ♥
Sitter i morgonrock och myser. Jag är S.Å trött. Jag kan inte sova på nätterna alls, har verkligen jättesvårt att somna och när jag väl gör det störs jag av att jag är ständigt kissnödig. Sen vaknar jag runt 04-05, kissar och sen kan jag inte somna om så jag får ligga och lyssna på min man som ligger och sussar så gott. Orättvist. Kanske är det för att jag blir så anfådd när jag ligger ner? -Känns som om jag åkt Vasaloppet två gånger varje gång jag vaknar. Snart är det över och jag ska få min välbehövda skönhetssömn!

Idag är bebisen i magen på reservtid. Dessa dagar jag kommer 'gå över' kommer bara att vara en ständig väntan. Ändå så är jag lite glad att hon/han inte kommit än då vi ska storhandla idag så allt är påfyllt tills bebisens ankomst. Jag ska hämta mannen från jobbet när han slutar och sen ska vi fylla kundvagnen. Nu är det dags för en dusch och en (läs: flera stora) kopp kaffe så jag piggnar till.

Jag har fått en kommentar om namn, om vi tänkt på namn. I början/mitten av graviditeten tänkte vi jättemycket på namn, noga och fram och tillbaka. Vi var superbestämda på att vi skulle ta reda på könet och sen klura ut ett namn så vi kunde kalla magen något. Sen när vi väl va på ultraljud efter ultraljud och lillfisen vägrade sära liiiite på benen så vi kunde se var det var för filur så har det lagt sig med den 'oron' som fanns just för namn. Nu är vi glada för att vi inte vet vad det är för någon som ska kika ut, det gör oss bara mer nyfikna och längtan blir större. Visst har vi både några killnamn och tjejnamn på lager men jag tänker inte på det. Jag vet att när bebisen kommer komma ut så kommer vi att se vad det är för någon, vilket namn som passar :-)

VÄLKOMMEN GRAVIDITETSVECKA 41 (40+0)

Idag har jag gjort 40 hela veckor som gravid kvinna/blivande mamma. Jag kan inte förstå det själv, man lever i någon sorts förnekelse även fast man kroppsligt är involverad i det med magen, sparkar och så vidare.
Jag går med ett ständigt leende på mina läppar. Vetskapen om att mitt eget barn snart, vilken dag som helst, ligger i mina armar gör mig till världens lyckligaste.
Det finns också ett pirr i magen av förväntan för vad som komma skall. Jag ska, återigen vilken dag som helst, bli mamma. Jag har åtagit mig den största uppgiften som finns. Jag ska ta hand om en människa, en liten en. En underbar liten varelse, det vet jag att det kommer vara redan nu. Jag ska få se en liten del av mig själv i denna människa. Det är helt otroligt. 
Detta är den vackraste och kommer att bli den vackraste resan jag kommer få vara med om.


image description

Sista dagen

Nu är jag hemma igen efter några timmar i skolan. Sista dagen för min del. Min kursledare vill inte ha mig där längre även om lillfisen kanske inte kommit till nästa onsdag. Då skulle han bli för nervös att jag ska föda på plats säger han. Han är störtskön!


Nya skor

Äntligen har jag tagit mig i kragen och köpt nya skor. Eller ja, P fick tvinga mig eftersom att jag tycker allt är för dyrt nu för tiden. Uggs var ett självklart val. Enkelt och hur bekvämt som helst.


Dagen med stort D.

Idag är dagen då vår skatt är beräknad!
Jag går med ett stort leende på läpparna nu när jag vet att det kan hända när som helst. Det finns också ett pirr i magen av förväntan. Snart kommer jag att bli världens lyckligaste.
Jag får vilken dag som helst se vem du är, vem du är lik, vilken ögonfärg du har, om du har hår eller inte. Höra dina första läten kommer vara det vackraste jag hört. Jag älskar dig redan, lillfisen!



Nu ska jag få i mig något att äta, ta en dusch, göra mig i ordning sen ska jag ut på stan och bränna pengar!

 


Hipp hipp!

Idag är det ingen vanlig dag för det är ju min födelsedag! Hurra hurra!



Natten/dagen blev inte riktigt som planerad. P har varit uppe på toaletten hela natten, jättedålig.
Vet inte vad det är men ont har han, stackarn.
Blir inget speciellt idag utan jag ska försöka att bli klar med uppgifterna.
Något jag måste, vare sig jag vill eller inte.

Heja Sverige!

Nu laddar jag, magen och P upp inför handbollen (Serbien-Sverige) här hemma i soffan!
Lillfisen lever loppan i magen och har gjort det hela dagen (AJ!).

 


Mariekex

Sitter och mosar in mariekex i munnen och ser på '16 and pregnant' på MTV medan jag väntar på att något bättre ska börja. Det är nog inte så där jättebra att jag tittar på det för jag blir bara a.r.g på hur oansvarsfulla en del människor är. Att dom inte förstår att dom sätter en egen individ till världen?!
Pluggandet går segt men i morgon ska jag vara klar med det. Kommer få sitta och plugga på min födelsedag, ser fram emot det jättemycket. Haha.

På posten idag fick vi en filt från blivande mormor och morfar i Värmland.
Lillfisen hälsar tack!

Just nu:




Sitter och pluggar. Är inte så där jättesugen, men suget efter att ha det klart och bakom mig är större!
Nu kör vi, bäst i klassen igen!

 


Händelserik vecka

Måndag. Ny vecka, nya möjligheter. Denna veckan kommer förhoppningsvis gå superfort då det är mycket som händer och sker. 

Måndag: Någon gubbe kommer och kollar på vår spis
Tisdag: JAG FYLLER ÅR! Hipp hipp!
Onsdag: BF-datum, dags för vräkning!
Lön, äntligen!
18:00-21:00 - Skola (om inte lillfisen tittar ut)
Torsdag: Städa
Fredag: Fika med en vän

Förhoppningsvis får jag träffa mitt barn den här veckan. Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen det. Jag är så otroligt nyfiken på vad det är för varelse som gömmer sig inne i min mage. Vem det är som funnits där inne i dryga 40 veckor. Vems drag hon/han har. Åh, kom ut lilla du! ♥

Hamilton - I nationernas intresse

Nu har vi sett den, Hamilton. Den var väldigt bra om ni frågar mig men jag hade trott att den skulle vara ännu bättre. Visserligen hade jag då SUPERHÖGA förväntaningar, så jag får skylla mig själv. Mikael Persbrant är ju en sån otroligt bra skådespelare så filmen är ju sevärd bara för att han är med. 



Nu har vi dykt ner i soffan i ett hörn då vi båda är supersega efter bion. Här lär vi ligga resten av kvällen. Det visas ju en annan film på tv ikväll, Wallander - Läckan, som jag vill se.

Jag ser det snöar!

Hej fina ni! ♥

Vi har startat upp dagen med en extra timme i sängen i varandras armar och kikat på ett avsnitt av 112 - på liv och död. Sitter nu och kollar på masstarten där vi försöker att heja fram Sverige till en pallplats.
Något som gjorde mig på extra bra humör denna dag var att det snöar utanför fönstret och jag som har mitt barnasinne kvar blir genast sugen på att ge mig ut i backen med en pulka som sällskap!
Snart blir jag ensam i hemmet för någon timme då gubben ska gå och träna och även fixa biobiljetter tills senare idag så vi får någorlunda bra platser. Jag tänkte då att jag skulle höja volymen här hemma, rejält, och ställa mig i en lång, varm dusch, färga ögonbrynen och ta hand om mig själv lite. Skönt.

Nu ska jag hälla i mig min kaffekopp medan jag kikar på skidskyttet.
Vad ska ni hitta på en dag som denna? :-)

List of 2012!

Här kommer listan över de saker jag vill uppnå under 2012:

  • FÖDA BARN (självklart!)
  • Få tillbaka min kropp (kroppen jag hade innan jag blev gravid)
  • Flytta till större bostad
  • Bli världens bästa mamma
Jag kommer säkert att komma på tusen nya saker, men inte värre än att jag uppdaterar listan! :-)

Just nu sitter vi och hejar fram Sverige till (förhoppningsvis) en vinst mot Polen i handbollen. 
Jag ska också snart ställa mig och laga lite mat, köttfärssås och spagetti bjuds det på idag vilken jag konstigt nog är väldigt sugen på!
Denna kväll kommer vi bara att vara hemma, vi kommer att spendera kvällen framför Gladiatorerna och sedan någon film. Bio valde vi att gå på i morgon men självklart är det fortfarande Hamilton som toppar listan över de filmer vi helst vill se.

 


Pluggande.

Som sagt så fick jag en supermysig frukost denna lördagsmorgon. Till nyhetsmorgon som visades på 4an fick jag allt framdukat. Musli, yoghurt, kokt ägg och det bästa av allt; nybakat bröd. Allt detta av mannen i huset. Hur jäkla bra som helst!

Nu har gubben gått iväg för ett pass på gymmet och jag har satt mig tillrätta för att efter detta inlägg dyka ner i skolböckerna. Jag måste verkligen bli klar med de inlämningsuppgifter vi fått den här helgen. Jag tror dock inte att bebisen kommer komma under kommande vecka, men man vet aldrig

Senare under dagen; List of 2012!

God morgon!

Idag är det en bra dag, redan från start! Mannen i huset är nere och handlar en dunderfrukost, hur bra!?

Så här lycklig är jag där jag ligger i min säng!


Hur går det till?

Jag är hemma från jobbet och ha varit det i ca en halvtimme. På den halvtimmen har jag hunnit få i mig mat och slängt i första maskinen med tvätt. Inte illa pinkat om jag får säga det själv!

Förhoppningsvis var detta den sista dagen jag jobbade på ett bra tag. Nu vill jag ha bebis. Jag vet att jag dock kommer bli uttråkad här hemma efter en stunds mammaledighet så jag kommer få lära mig att ha tråkigt, det är en sak som är säker. Jag ska kolla upp om det finns några mammagrupper och liknande jag kan roa mig med om dagarna. Jag har ju alltid bebisen så jag kanske inte bli så rastlös, om jag blir det så kanske det blir på ett positivt sätt. Om inte, hur ska det det gå?

Nu ska jag faktiskt ta fram skolböckerna innan jag går ner och byter maskin. Jag ska plugga som tusan i helgen, jag ska bli klar! -Om jag inte fastnar i tvättstugan där det nu luktar så gott!

Just nu;

Klara, färdiga, GÅ!
Jag är klar för dagens jobbpass som jag hoppas blir det sista. Inte för att jag inte vill jobba utan för att jag hellre vill sitta hemma och snosa på bebis!

Idag har jag lyckats få i mig en stadig frukost, bestående av risgrynsgröt så nu lär jag stå mig hela dagen.
Under helgen skulle jag vilja gå på bio, en sista gång innan bebis kommer. Hamilton är den film som står högst upp på listan! Någon av er som sett den? :-)


I väntan på bebis.

20 januari, det betyder 5 dagar kvar tills lillfisen är beräknad att komma.

Klockan är nu 06.54 och jag sitter och frågar mig själv varför jag är vaken. Jag har varit vaken sen 04.48 och sista gången jag kikade på klockan innan jag somnade i natt var den 01.36. Det sägs att kroppen förbereder sig självt inför en förlossning med mycket sömn och säger i från när den behöver vila. När säger min kropp i från då? -Jag kan inte sova på nätterna och jag är den som fortfarande jobbar för att jag klättrar på väggarna av rastlöshet. Mycket konstigt.

Nu ska jag äta en mini-frukost innan jag lägger mig och vilar en stund innan det är dags att gå upp till jobbet igen, även fast jag inte är trött..


VÄLKOMMEN GRAVIDITETSVECKA 40 (39+1)

Barnet:
Ditt barn är nu ca 50 cm från topp till tå och kan nu lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Ge barnet all din kärlek och omvårdnad. Nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Efter födseln lossnar moderkakan, navelsträngen slutar att fungera när barnet tar sina första andetag. Graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Det kan göra att pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och även innehålla små mängder av mjölk. Det är normalt och försvinner efter ett kort tag.

Mamman:
Sista veckan av graviditeten! Du förväntas föda snart men endast 5 procent av alla barn föds på den beräknade förlossningsdagen. Räkna med plus/minus två veckor. Om förlossningen behöver sättas igång görs det på förlossningen i vecka 42.

Egna tankar:
Nu är det SÅ nära. Jag vill bara att lillfisen kommer ut. Jag är så nyfiken på vem den lilla är. Vem den är lik, hur bebisens skrik låter. Att man kan älska någon så obeskrivligt mycket redan innan första mötet är helt otroligt.

Efter besöket hos barnmorskan idag så rusar tusen tankar runt i huvudet. Detta var förhoppningsvis sista besöket med mage och utan bebis. Vi bokade så klart ett möte i fall det är så att jag går över tiden, vilket jag så klart hoppas att jag inte gör. Jag fick ett datum då det är säkert att jag kommer vara mamma, 8 februari. Helt otroligt.

Magen v. 40 (39+1)


Just nu:

Jag sitter återigen på busstationen och väntar på bussen som ska ta mig till jobbet. En litet jobbpass 12-16, passar dagen utmärkt. Efter jobbet är det direkt till barnmorskan som gäller för ett besök där och se vad lillfisens hjärta säger.

I natt har jag haft mina första värkar. Visst att dom var små och det var inget mer än lite ont i magen och mensvärk i ryggen men det var ändå värkar. Tänk om det kan komma igång snart! Ingen skulle vara gladare än mig. 6 dagar kvar tills bebis är beräknad.


Pluggande.

Hej fina ni! ♥

Idag är det onsdag och vid det här laget vet ni väl vad det innebär? -NY VECKA! Idag studsar vi in i v. 40. VECKA 40!! Nu ska jag inte säga för mycket för självklart ska detta få ett eget inlägg senare under dagen.

Och liiiiite klagande och nederlag. Jag är ledig idag. Suck. Jag måste plugga men jag känner inte för det alls. Onsdag och det betyder också att det är dags för några timmar i skolbänken ikväll om inte S är sjuk, som han tyvärr var förra veckan. Pluggandet måste jag komma igång med. Jag har några inlämningsuppgifter jag måste bli klar med och det vill jag gärna bli innan lillfisen bestämmer sig för att se dagens ljus för första gången och det kan ju bli när som helst.

Nu ska jag få i mig resten av min frukost!
Vad hittar ni på idag?

Just nu;

Sitter på busstationen och väntar på bussen som ska ta mig och bullen till mage till jobbet. Funderar på vilken som blir min sista jobbdag då jag är så envis att jag tänker jobba tills förlossningen sätter igång.

Musiken som spelas om och om igen i lurarna är musik från 'Så mycket bättre'. Favoriterna är Timbuktus version av Flickan och kråkan och E-Types version av Snö.

Så här ser jag och bullen ut idag.


Äntligen.

God morgon fina ni! ♥

Idag laddar jag upp för jobb igen, äntligen! Jag får något att göra denna dag och det tackar jag för. Sömn är något jag har fått lite mer utav nu dom senaste dagarna så jag känner mig relativt pigg. 

Nu ska jag gå och tvätta mig och göra mig i ordning.
Vad ska ni göra idag?

Usel dag.

Sådär! Nu har jag förstört min blogg så om någon är sugen på att hjälpa till så är ni mer än välkomna! Så går det när man är kass på liknande ting.

Dagen idag har varit usel då jag varit ledig, vilket jag hatar. Det är inte mycket av det jag tycker om jag kan göra nu när jag ska föda vilken dag som helst. 
När väl jag fick sällskap här hemma av sambon så ringer i det i hans telefon, han blir bjuden på hockey och åker lika fort igen så återigen är jag ensam. Ensam och uttråkad.
Sån här är jag, jag hatar att inte ha något för händerna. Jag är den som vill ha något att göra hela tiden, jobb, vänner, vad som helst. Jag är den som hatar att sova för att jag tycker det finns roligare saker att göra. Knäpp kanske, men sant.

Lite avundsjuk är jag då jag också är ett sportfreak.

ensiffrigt, ENsiffrigt, ENSIFFRIGT!

Idag är det enbart 9, N-I-O dagar kvar tills lillfisen är beräknad.
Jag kommer ihåg när vi plussade på stickan, då var vi i v 5-6 ungefär. Vi började redan då räkna ner och längta efter allt som hörde till. Nu har vi räknat ner, vi har gjort 271 dagar av 280. Vi har fått vara med om första sparken, hur magen växer, halsbränna, onda jumskar och mysiga puffar innifrån. Alla mysiga förberedelser och förändringar med hemmet, spjälsängen som står och väntar på att få en bebis att söva och ett skötbord som vill bli nedskitat -bokstavligen. Alla små kläder som ligger i garderoben som väntar på att få värma en liten kropp. Sist men inte minst, två blivande föräldrar som är helt utomsig av lycka över att det finaste som kan hända, snart händer just dom.

Vem du än är där inne så har du två föräldrar som älskar dig obeskrivligt redan! ♥



Handbolls-em.

Handbollen var otroligt spännande. Vilken succématch att visa på tv, hur underhållande som helst! Synd bara att grabbarna inte vann, men oavgjort är ju så mycket bättre än förlust.

Tvätten är klar och jag har fått dagens dos av doften. Jag ska bosätta mig i städskåpet. Jag lovar att jag inte ska äta varken tvättmedel eller rengöringsmedel.
Jag har också hunnit köra ett varv med dammsugaren så här på kvällskvisten då en tallrik gick i tusen bitar. Suck.

Sitter för tillfället och tittar förmodligen på världens sämsta film, The Happening. Nej, inget i min smak. Dock säger P att han ska tvinga sig själv att se klart den bara för att han vill veta hur den slutar.

I morgon är jag ledig och jag vill verkligen inte vara ledig. Jag klättrar på väggarna efter 10 minuters rastlöshet. Vad ska man hitta på?


Lugn dag.

En lugn söndag då jag har pluggat lite grann. Snart har vi tvättid så ska ladda inför att gå ner till tvättstugan, något jag mer än gärna gör då jag älskar doften!

Med tio dagar (ENDAST 10 DAGAR!) kvar till bf så tvingar P mig att idag packa bb-väskan, kanske med all rätt. Jag tycker ju inte att det behövs då från det jag får värkar och att vi ska upp till förlossningen inte går på två minuter så hinner vi packa då. Fast man vet ju aldrig.
Jag har också kokat ur alla nappar till lillfisen så det är gjort. Jag vill bara att bebisen kommer nu, som jag längtar!


Gröt och 'smörhöl'.

God förmiddag solstrålar! ♥

Idag är vädret här hemma inte lika lockande till promenad som det var igår, tråkigt nog. 
Sitter och äter frukost framför en film som vi hyrt, skulle kolla på igår men somnade till och den måste ses eftersom dom ska lämnas tillbaka idag. Jag åt faktiskt rysgrynsgröt som jag inte ätit sen jag bodde hemma tror jag, men självklart ska det finnas 'smörhöl' (som vi säger i Värmland) i gröten som det fanns förr i tiden. Gott och mättande.

Tänkte slänga med receptet på skorporna också!

Du behöver:
100 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl nötter (jag valde hasselnötter)
1 påse saffran (eller annan valfri krydda)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ha sedan i kryddan för att få ut mer smak ur dom. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och nötter i en bunke. Tillsätt sedan smöret och äggen. Blanda ihop det till en så smidig deg som möjligt och dela sedan i tre delar. Rulla eller tryck ut degen i tre längder på en plåt med bakplåtspapper, lika långa som plåten. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut och dela längderna i små sneda bitar. Sänk ugnen till 175 grader och rosta skorporna i 15 minuter. Stäng sedan av ugnen men låt skorporna stå kvar tills ugnen har blivit rumstempererad.
Njut av de enklaste och godaste skorporna! :-)



Underbara lördag.

Promenaden vi var ute på har varit dagens höjdpunkt med det fina vädret. Helt underbart med frisk luft och rensa huvudet från alla tusen tankar som rusar.

Jag har bakat skorpor idag också. Världens enklaste men godaste med saffran och hasselnötter i! Supergoda. Hojta till om ni vill ha receptet.

Till kvällen har vi ätit hemmagjorda hamburgare med massa tillbehör och tittat på Gladiatorerna där jag tycker det blev en del fusk idag.
Nu vill jag helst av allt ha värkar och krysta ut en bebis!


Strålande solsken.

Hej bloggen! ♥

Idag är det strålande väder här i Linköping. Hur underbart!? Vi ska snart gå ut i detta fina väder, jag och P, en liten promenad är ju något som aldrig skadar? Kanske kan man gå igång någon i magen när man ändå är ute, ihi.

I natt har jag sovit lika dåligt som föregående nätter men i natt har jag inte tyckt att jag gjort så mycket. Det är lördag och jag har fått sova och vila mycket nu på morgonen. Sen har jag legat och tänkt mycket i natt på att det enbart är 11 dagar kvar tills lillfisen är beräknad. På måndag är vi nere på endast EN siffra där vi tidigare började på tre. Helt otroligt. Äntligen är vi här och bebisen kan komma när som helst. Det har verkligen varit en underbar nedräkning och det har varit jätteroligt att förbereda allt inför ankomsten.
En annan nedräkning är ju att det bara är 10 dagar kvar tills jag fyller år, haha! Den nedräkningen glöms tyvärr bort, men det är dock förståligt ;-)

En bild på min karl från en promenad i höstas.

Fredag?

Det blir The Voice men sen kommer jag nog däcka av huvudvärk och trötthet.

Puss på er!


Isvatten & rengöringsmedel.

Hej bloggen! ♥

Idag är det fredag och inte vilken fredag som helst utan Fredag den 13e, den så kallade otursdagen. Än så länge har jag inte stött på någon otur men dagen är inte över än. Jag har nyss kommit hem efter att ha jobbat sen 07.00 imorse. Hoppas på att jag efter den tidiga uppstigningen klarar av att sova en hel natt.

Jag har fått mina cravings nu som alla har pratat om. Att alla gravida får cravings och fastnar för något var tydligen något för mig också. Isvatten är en av dom två sakerna jag fastnat för. Eller jag vet inte om det är isen. Jag älskar att äta upp den, bita i isbitarna. SÅ GOTT! Rengöringsmedel och tvättmedel är det andra. Hur gott luktar det inte? Jag skulle kunna flytta in i städskåpet just nu känns det som. Städar och tvättar allt lite extra, letar efter något att städa och tvätta lite extra bara för att det luktar så gott. Jag bara älskar det.

Sen vill jag tacka för dom fina kommentarerna jag fått/får. Det är riktigt skönt att få veta att jag inte är helt av banan när jag känner så här. Ni är så fina!

Att vilja.

Någonstans känner jag att jag bara står och trampar vatten, det händer ingenting i mitt liv. Nu sitter ni och tänker; "Är hon knäpp? Hon är höggravid och ska föda vilken dag som helst?" -Jag känner inte så, tänker inte på förlossningen överhuvudtaget. Det enda jag tänker på just nu är att jag ska jobba så mycket som jag bara kan och får innan bebisen kommer ut, jag vet ju att lillfisen kommer att komma ut snart vare sig jag tänker på det eller inte. 
Jag vill göra så mycket och när jag väl kommer på något jag vill göra så vill jag att det händer N.U. Jag vill ha ett radhus eller ett litet hus jag kan gå och fixa i. Jag vill kunna förnya mitt hem med nya inredningsdetaljer. Jag vill tapetsera om. Jag vill göra så mycket. Ha ut bebis nu så jag kan snosa och mysa. Förändra mitt liv.

image description

Konstig känsla.

Jobbpasset är avklarat och jag har lyckats få i mig lite mat som fanns kvar sen igår.
På något konstigt vis känner jag mig otroligt stressad och det känns som om jag har något inplanerat. Jag sitter och tänker efter och jag har ju inte det, inte alls. Känns inte bra.

Någon nytta ska jag väl göra så funderar på om jag ska sätta mig och plugga lite.

Här får ni två hemska bilder på magen v. 39 (38+1) -tagna i stress! :-)


Sleepy.

God morgon bloggen! ♥

Sovit illa som vanligt så är supertrött, kommer knappt upp på morgonen längre. Sen är det ju världens sämsta väder så man blir ju inte piggare av det. Tyvärr så är jag ju ganska tvingad att gå upp idag eftersom jag ska jobba, men det är snart helg som tur är. 

Jag har fått i mig en banan och nu ska jag dra mig in i duschen så jag vaknar till lite. 
Vad ska ni göra idag? :-)

Inställd klass.

Idag var vår klass med S inställd på grund av att han var sjuk. Tråkigt nog. Jag som inte hade kollat min mejl på hela dagen gick så klart dit (som tur var har jag bara en promenad på 2 minuter dit) men möttes av M som då meddelade att han var sjuk så det var bara att vända på klacken och traska hem igen. 
Jag tänkte att när jag ändå hade spenderat dryga tre timmar i en lektionssal om inte S hade varit sjuk så kunde jag lika gärna sitta hemma och plugga så sitter här med datorn och boken i högsta hugg. Måste lägga ner lite mer tid på pluggandet nu när kursen snart är slut och vi har hur mycket inlämningsuppgifter som helst. Vem vet när lillfisen bestämmer sig för att komma och när han/hon är här kommer det inte finnas mycket tid till plugg antar jag.

Förresten, med 14 dagar kvar till bf, vilket datum tror ni att min lillfis har bestämt sig för att komma? :-)




VÄLKOMMEN GRAVIDITETSVECKA 39 (38+0)

Barnet:
Barnet är omkring 49 cm långt från topp till tå och väger ca 3,5 kg. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som ditt barn. Barnet har mindre utrymme i slutet av graviditeten vilket medför att barnets rörelser ändrar karaktär, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Om du är bekymrad över att barnet rör sig mindre ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt. Lita på din instinkt.

Mamman:
Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Du kan känna dig tung och trött och kan ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ner i vikt den sista veckan före förlossningen. Om du känner någon oro så är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, så se till att vila så ofta du kan.

Jag:
Jag sover jättedåligt på nätterna då lillfisen i magen gör att jag blir anfådd när jag ligger ner. Jag hittar inte längre någon bekväm position att ligga i. Sammandragningarna har också blivit värre nu eftersom att sömnen är dom den är. Förvärkar har jag inte alls så går varje dag och förbereder mig själv på att gå över tiden. Jag vill verkligen inte gå över tiden såklart. Jag vill veta vad det är för filur som gömmer sig i magen och naggar på mina revben. Hur du ser ut och vems rörelsemönster du har. Mamma och pappa älskar och längtar efter dig!

v. 34 (bild på magen i dagsläget kommer i morgon)
image description

Makaroner i all ära.

Nu är jag hemma igen efter att ha varit ute och gått med Cash.
Sitter och äter makaroner med lite smör och MYCKET salt. Fin lunch de. Sen om inte annat.


Zombie.

Idag är jag som en zombie. Jag sover så otroligt dåligt på nätterna nu, bebis trycker på och jag blir anfådd så fort jag lägger mig ner. Så i natt har jag roat mig med att ligga och lyssna på när P snarkar och sen har det ju blivit ett och annat toabesök också. Inte nog med att det är jobbigt nog att vara anfådd så vaknade jag 05.26 med världens halsbränna! Trodde jag skulle behöva kräkas flera gånger om och den var verkligen hemsk. Så hemsk att den vägrade att försvinna, även med hjälp av tablett. Suck. Kom ut nu bebis! Idag går vi in i ny vecka och det är enbart 14 dagar kvar tills lillfisen är beräknad men självklart ska det bli ett eget inlägg om detta lite senare.

Min chef ringde och hon står på universitetet och undervisar så det enda jag göra idag är att gå ut med Cash. Efter det ska jag åka tillbaka hem och vila innan skolan drar igång ikväll igen.

Tapetrullar.

Åh, jag är på ett sånt fantastiskt dåligt humör just nu. Jag stod mitt uppe i matlagningen och P sa något till mig som inte passade i min ordlista just nu så jag slängde stekspaden och gick därifrån. Det är ändå till honom och hans matlådor maten är till så orkar inte bry mig. Han kan göra den själv.

Vi var i vilket fall och kollade på tapeter och när jag kom dit var jag nästan hundra på vad jag ville ha, nu har jag inte en aning känns det som. Jo, jag är väl inne på samma spår jag var innan vi kom dit men jag blev inte klokare av att bläddra i alla pärmar. Tror att jag kommer få gå dit i sista sekund och bara välja det som är närmast min vilja i tanken. 

Alla dessa färger och mönster..


Önskelista.

Snart har denna dagen också passerat om än mycket sakta. Jag har inte fått mycket gjort idag, gått och plockat lite. 
Alldeles strax kommer gubben hem från jobbet och då ska han väl få stoppa något i magen innan jag börjar dra i honom. Men efter det kommer han inte få sitta länge utan vi ska gå iväg till Färgservice och titta på tapeter. Vi var ju där i lördags men då var det ju stängt så vi fick skjuta på det. Hoppas bara att jag hittar något jag gillar.

Idag är det bara 14 dagar kvar tills jag fyller år, även om det inte är den nedräkningen som är roligast just nu så kommer jag ju fylla år vare sig jag vill eller inte. Sambon frågar varje dag om jag vet något jag önskar mig men jag tycker det är jättesvårt. Hatar att säga till folk vad jag vill ha. 
Jag har suttit och funderat lite och några små ting jag vill ha kan jag nog komma på. Först på listan står ju såklart en Kitchen Aid, svindyr men ack så wanted! Sen vill jag ju fixa till hemmet så presentkort hos olika inredningsbutiker tackar jag inte nej till. Uggs är väl för underbart!? -Det är också något som står på listan. Sen skulle jag vilja ha en ny locktång. 
Listan plockar på sig till slut! 

1. Kitchen Aid ♥
2. Presentkort
3. Uggs
4. Locktång


Höggravidlistan.

Jag bara älskar listor som denna! Superkul!
Medan vissa saker stämmer in så är den andra som man inte kan förstå sig på.
De saker som stämmer in på mig hittar på i fet stil.

- Sambon måste parkera om bilen för att du ska kunna komma ut.
- Du behöver hjälp när du ska ta dig ut ur bilen.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du inte längre ser tårna.

- Du tutar varje gång du ska ut ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man gått upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp ur soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man hostar/nyser.
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständigt.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd.
- När man behöver hjälp att komma ur sängen eller soffan.
- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.

- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärringskorna".
- När godisskålen får prioritet före maten.
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan.
- När allt blir tungt.
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen i ansiktet.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter ner rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstå hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date my mum.
- När Grandiosa blir gourmetmat.
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja.
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande.
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När din sambo faktiskt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckats låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig in och ut.
- När du hellre går i fula bomullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för att de har en söm under magen som pressar.

image description

Ledig dag.

Idag är det min lediga dag och jag har redan tröttnat. Håller just nu på att få i mig lite frukost samtidigt som jag tittar på Grey's anatomy och just det här avsnittet var fasansfullt spännande! Att skriva dessa rader har ungefär tagit en halvtimme för att jag måste hänga med i svängarna, haha!
När frukosten sjunkit ner och Grey's är slut ska jag väl tvätta av ansiktet så jag piggnar till sen ska jag ta tag i pluggandet. Jag ska ju som sagt bli bäst i klassen och på onsdag kör vi igång med lektionerna igen. 

Snön ligger fortfarande kvar på marken men det lär den väl inte göra så värst länge till när det ska bli plusgrader igen. Allt jag vill är bara att slippa tö.

Bedtime.

Mätt och belåten är jag. Det blev inte den maträtt som jag hade tänkt idag men något liknande då vissa mejerivaror var slut. Huvudsaker är att det gick att äta och att vi blev mätta. Lyckat så långt.

Jag är alldeles strax klar med tvätten och anledningen till att det tagit så lång tid är att ena tvättmaskinen där nere är trasig och har varit ett tag. Jag funderar om dom verkligen sagt till hyresvärden. Kanske ska ta saken i egna händer?

Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag kryper ner i nytvättade sängkläder och slår igen mina två blå.
I morgon kommer dagen troligen bli otroligt lång då jag inte ska jobba. Kommer lägga all min energi jag äger och har på att plugga. Nu ska jag bli bäst i klassen!


Fullt upp.

Bättre sent än aldrig.
När jag kom hem från jobbet så var det bara att sätta igång med dagens sysslor. Till att börja med var det tvätten som skrek efter ett varv i tvättmaskinen och jag håller fortfarande på med detta.
Av min underbara chef fick jag idag ett överkast och gardiner i en jättefin korallgrön färg som jag har lagt och hängt upp på sin plats i sovrummet och det blev superbra!
Nu har jag nyss kommit hem från affären och håller på att göra lite mat som idag fick bli senare än senast, men vi får mat i magen i alla fall.

Här är den underbara Cash jag fick umgås med idag.


I fullmånens sken.

God morgon bloggen! ♥

Jag har idag fått en lite sämre start på dagen, jag har nämligen vaknat upp med huvudvärk. Frågan är om det är med fullmånens hjälp? Har vaknat ungefär t.i.o.t.u.s.e.n gånger i natt och haft lika svårt att somna om varje gång och när jag väl sover, sover jag otroligt lätt så jag vaknar varje gång jag ska vända på mig. Suck, men det är bara att bita ihop.

Idag är det dags för lite jobb igen. Jag måste säga att jag har ett underbart jobb då jag kan bestämma mycket vad gäller både dagar och tider själv. Lite ströarbete som ger välbehövliga pengar på kontot nu innan bebis är här. Jag har tänkt att jag ska jobba ända fram till förlossningen då jag har ett såpass bekvämt jobb. Det första jag ska göra när jag kommer till jobbet idag är att gå ut och gå med världens bästa hund, Cash. Lycka uppstår när det också är underbart väder ute.

Nu ska jag hoppa in i duschen så jag vaknar till innan dagen börjar på riktigt!
Vad ska ni göra idag?


The way back.

Jag och sambon har nyss kollat på en film, The way back, och vilken toppenfilm! Den var två timmar lång men tiden flög iväg. Det är en film jag starkt kan rekommendera så jag ska inte säga för mycket om den i fall ni väljer att lägga ögonen på den! :-)

Nu ska jag tvätta av ansiktet (läs: sminket) och hoppa i säng. I morgon är det en ny dag och nu är det tillbaka till verkligheten som gäller ända fram till påsk, då det inte finns en röd dag i kalendern fram tills dess. Spelar inte så stor roll för mig då jag snart kommer hoppa på mammaledigheten bara denna lilla bestämmer sig för att komma ut. 
Jobb i morgon och då kommer jag vara ensam så då blir jag hundägare för en kort stund. Mysigt!

Svar angående 'Strålande solsken':
Som det ser ut nu kommer han flytta med när allt är fixat. Det kommer dock ta ett tag innan vi flyttar men någon gång inom en framtid kommer vi vara bosatta i Karlstad :-)



Pluggdag.

Dagen idag har mestadels ägnats åt att plugga. Tidigare under dagen följde jag P in till stan när han skulle träna för att köpa ett minneskort till kameran. Så nu är allt fixat inför bebis ankomst.

Jag har mått väldigt konstigt idag med lite halsbränna, illamående och yr i huvudet mellan varven. Vet inte riktigt vad det är som är på gång men jag hoppas att jag kan hålla mig relativt frisk fram till förlossningen.

Sitter för tillfället och tittar på när P gör mat och känner hur det kurrar i magen. Idag blir det spagetti och köttfärssås. Gott, snabbt och enkelt. Jag sitter ju inte bara och tittar på utan pluggar samtidigt så klart. Effektiv som man är.


Strålande solsken.

Igår blev en riktig myskväll med premiären av Gladiatorerna och efter det såg vi på filmen Flightplan. Gladiatorerna var lika bra som det var för 8 år sen då jag satt som klistrad framför tvn. Jag tycker det är riktigt kul när dom får roller och namn som dom ska leva upp till och bete sig så där kaxigt. Det blir riktigt bra tv av det.

Nu sitter jag och P och dricker en varsin kopp kaffe efter frukosten och snart ska vi bege oss ut i det fina vädret. Snön ligger vit på marken och solen skiner så det gnistrar så där fint. Tänk om vi kunde fått haft det så här under julen va mysigt det hade varit. Men men. 
Vi ska gå in till stan och köpa ett minneskort till kameran så vi kan ta lite bilder under förlossningen och bebis första dagar. Tycker inte att det duger med enbart iPhonen. Nu åker systemkameran fram!

Fick en kommentar om flytten till Karlstad och jag ska flytta till Karlstad. Så fort det fixat sig med lite praktiska och ekonomiska bitar här hemma i Linköping först. Sen ska det ju fixas med lägenhet också och det är inte det lättaste, men flytta ska jag! :-)


Huliganer och hyrfilm.

Nu är vi hemma igen efter ha varit ute en stund. Vi satt som på nålar både jag och P förut. Rastlösa och hade nästan ångest för att man varit inne i princip hela dagen. Vi tog på oss ytterkläderna och började vandra in mot stan och där inne var det liv vill jag lova! LHC spelar match mot Växjö ikväll och det var en stor grupp människor som gick genom stan, sköt raketer och skrek. Polisen var på plats men allt verkade ändå gå relativt lugnt till. Hoppas dom vinner bara.
På vägen hem gick vi förbi Hemmakväll och fick med oss tre filmer hem. Sist vi hyrde så fick vi med oss tre riktigt bra filmer hem så det ska bli spännande att se om vi lyckades lika bra denna gång.

Nu ska vi ladda upp i soffan inför premiären av Gladiatorerna som går av stapeln ikväll.
Vad ser ni helst på en kväll som denna?


Pannkakor och snö.

Mätt och belåten av pannkakorna som P stekt. Jättegott var det och gravidsuget efter just pannkakor är nu borta med vinden! :-)

Här i Linköping har det börjar snöa och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Lite sent liksom, julen är redan förbi och den vita julen var den som jag verkligen ville ha. Nu känns det som om det kvittar. Tö vill jag inte ha, det är det värsta jag vet!

Idag är det 18 dagar kvar tills bebis är beräknad och jag längtar mer för varje dag som går. Jag kommer ihåg när vi plussade på stickan och beslutet att vi skulle bli föräldrar var taget, att man började räkna ner dagarna. Jag var en av dom lyckligaste på jorden och nu är det inte många dagar kvar tills att den människan som gör mig till världens lyckligaste ligger i mina armar.


Vilostund.

Vi tog på oss ytterkläderna och började vandra iväg till Förgservice för att kolla på tapeter. Väl framme så var det stängt. Suck. Vi fick i alla fall en liten promenad.
På vägen hem så gick vi förbi affären för att handla lite mjölk och så till maten senare. Idag vankas det pannkakor, mumma!


Tapet-val.

God morgon bloggen! ♥

Sitter framför tvn och kikar på Gry Forsell, en tjej jag diggar skarpt! Har fått i mig lite frukost och snart ska jag och P göra oss i ordning för att gå iväg och börja kolla på tapeter. Jag har ett humm om vad jag vill ha, så nu gäller det bara att få in P på det vägen också. Sen är det ju inte han som bestämmer heller. Den dagen han städar, diskar, lagar mar och tvättar så kan han få bestämma men nu är det inte så! :-) Lite nöjd över det är jag allt.

image description


Kanon kalkon!

Nu är vi åter hemma från middagsbjudningen och vilken god kalkon han hade gjort! Supergott verkligen. Inte alla som sitter och äter från en 6-kilos kalkon inte!

Under hela dagen idag har jag varit igång med med städning och fix och nu är lägenheten skinande ren. Julen är bortstädad och nu vill jag ha in nytt. Nya tapeter, nya gardiner och nya mattor. I morgon ska vi gå och titta på tapeter, äntligen, som vi sagt att vi ska göra hur länge som helst men aldrig blivit av. Bebisen ska förhoppningsvis få komma hem till ett ny-tapetserat hem om inte lillfisen bestämmer sig för att komma ut tidigare än beräknat. Vilken den gärna får göra, om den nu skulle vilja göra det. Man kan ju hoppas på att det sätter igång nu när man lägger sig och vilar efter en dag med enbart städning. 

Nu ska jag lägga mig i P's knä då han erbjudit sig att killa mig i håret, l.ä.n.g.e. Det ska bli skönt.

Trettondedag jul

Och så var julen över. Idag är ju dagen då alla julsaker ska bort och lite tråkigt är det ju när vi faktiskt inte haft någon snö i år. 
Jag har fått i mig lite frukost och skickat iväg sambon. Jag ska snart sätta igång med att städa här hemma. Det är något jag vill göra när jag är själv, så det blir som jag vill. 

Förresten är det väl ingen som missat att Sveriges smågrabbar vann J-VM inatt mot Ryssland? Jag var inte uppe och tittade på det själv men det har inte gått att missa det då det är dagens snackis. Det här är ju något som jag tycker var superkul, något dom är värda grabbarna. 

Nu ska jag svida om från morgonrocken till städkläder och sätta igång. Kommer med uppdatering senare och ikväll är vi bortbjudna till P's bror på middag. MYS!

image description

Proppmätt.

Nu är jag mätt och belåten. Kommer inte kunna röra mig förrän om ca 4 timmar.
Jobbet gick väl hyfsat, inte så mycket att göra dock. Väl hemma så satte jag igång och gjorde i ordning mat. Idag stod det ugnsstekta rotsaker, baconlindad kyckling och en underbar sås på menyn då det inte blev något med detta igår. Så nu sitter jag här mätt, som sagt.

I morgon ska jag städa bort julen och fundera ut hur jag vill ha det här hemma då vi ska gå och kika ut tapeter på lördag. Som jag längtar!


Envis förkylning.

God förmiddag bloggen!

Nu har jag lite tid för att slänga in ett inlägg. Jag sitter på resecentrum och väntar på bussen som ska ta mig till jobbet. Sista arbetspasset för veckan.

Förkylningen vägrar att ge sig så jag vaknar och är så där hemskt torr i halsen så dom första sväljningarna gör så ont innan det blivit fuktigt i halsen igen.

Jag har ju glömt att visa er skötbordet vi köpt till vår bebis. Det är från Troll och det var inte det vi planerade att köpa från början men planerna blev ändrade då det var slut och leveransen var försenad.


v. 38

Hej!

Det har varit en hektisk dag ända från start idag. Det verkar som om min kropp förbereder sig inför kommande utmaning/förlossning och sover medan den kan. När jag väl sover så sover jag verkligen. Knappt att jag vaknar av klockan på morgonen nu. 
När jag väl kom upp i morse så var det bara att göra sig i ordning för ännu en dag på jobbet. Väl där fortsatte jag med avstämningar och allt annat som måste göras inför bokslutet. P.A.N.G! Igen med pärmar och undan med papper och nästa stopp var barnmorskan. Jag har idag varit gravid i 37 hela veckor och har därmed exakt tre veckor kvar till beräknad förlossning samtidigt som vi kliver in i vecka 38. Besöket hos barnmorskan gick superbra och huvudet ligger nu så långt ner det bara kunde komma och det gick inte att flytta det överhuvudtaget så nu är min bebis att komma till världen. Åh, så jag längtar! ♥

Efter besöket gick jag och P och bytte en amningsbh till mig så jag fick med mig rätt storlek hem. 
Nu efter att vi varit och inhandlat lite varor för att fylla upp vårt kylskåp så ska vi sätta igång med maten och idag ska det bli en dundermiddag! Baconinlindad kyckling, klyftpotatis och en god sås till. Kommer äta tills jag spricker.

v. 38
Barnet:
Barnet är ca 48 cm från topp till tå och väger ca 3,2 kg. Barnet betraktas nu som fullgånget och det ökar snabbt i vikt. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång. Alla inre organ är färdigbildade.

Mamman:
Många kan känna en oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och en stor längtan efter att graviditeten ska vara över så att ni får möta er bebis. Se till att få tid för dig själv. Sov eller vila så ofta du kan. Du kan känna en stickande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ibland ett obehag när du sätter dig för snabbt på en stol. Du kan få en ökad mjölkig flytning. Se till att ladda med kolhydrater i kosten. Förbered väskan som ska med till förlossningen. Kom ihåg att ta med blodgruppering, HIV-svar samt ev. övriga provsvar.

Just nu:

Sitter hemma, smaskar på lite godis och fixar med tvätt och ny kalender samtidigt som jag försöker kolla på film.
Jag och P var på stan förut och jag fick med mig ett par mammabyxor, en amningsbh, en mascara och en kalender hem. Sen försöker jag hitta en filt till lillfisen också men jag hittar ingen jag fastnar för tråkigt nog.
Nu ska jag hoppa in i duschen innan jag hoppar i säng.

Angående förra inläggets kommentar:
Jo, jag ska flytta hem men tills jag har fått lägenhet (vilket kan dröja) så vill jag trivas i min nuvarande lägenhet.


Inredningsdrömmar.

Nu är jag hemma efter ännu en dag på jobbet. Återigen massor av pappersarbete och det kommer det bli hela veckan då allt måste fixas innan bokslutet ska in. Idag bjöds chefen även på goooooood mat, supergott!

I slutet av månaden har jag bestämt att det ska göras något med lägenheten, nu är jag trött på detta. Tittar på tapeter och drömmer mig bort i inredningens värld. Vill, som jag sagt förut, blåsa ur hela lägenheten och börja om, få det som jag vill. 

Nu ska jag försöka väcka P som däckade i soffan så fort han satte sig. Jag vill in till stan.

Sömn?

Hej fina ni! ♥

Vaknade för inte så länge sen men skulle kunna smita tillbaka in till sängen och fortsätta att sova, hela dagen. Kanske skulle lyckas med att sova bort förkylningen. Har nyss fått i mig en smörgås och magen fick en chock så lite magknip till att börja med. Jättekul. 
Idag är det tre veckor/21 dagar kvar tills jag fyller år och dagen efter är lillfisen beräknad att komma. Tiden går superfort och jag tycker inte ens att jag hinner med det jag vill hinna med, konstigt nog. Har jag tur så orkar jag inhandla det som jag saknar idag.

Nu ska jag göra mig i ordning inför dagens jobb. Skönt att hänga upp tankarna på något annat ett tag. 

image description

Enbart sömn på schemat.

Det blev som jag trodde. Inget handlande idag inte, håller på att gå vilse i min egen hjärna. Köttfärssåsen är gjord och ligger i magen sen ett par timmar tillbaka.
Jag satt nyss och funderade på varför jag inte orkar hålla ögonen öppna utan sovit från maten och fram tills nu i två omgångar, men jag kom på mig själv. Det kanske inte är så konstigt att jag är trött när jag är d.u.n.d.e.r-förkyld, höggravid och har jobbat en hel dag? Vad vet jag.

Hoppas ni haft en bra dag!


Köttfärssås in deed!

Jobbdagen är över. Avstämning på årets bokföring börjar närma sig, jag börjar se skrivbordet under alla papper. Allt har gått superbra och nu vill jag bara hem. Första frågan är om jag hinner ut och svindla runt bland stadens affärer idag. Andra frågan är om jag orkar.

Förkylningen sitter i och jag funderar på om jag ska åka hem och bädda ner mig med en tallrik köttfärssås och spagetti istället för att vandra in till staden. Det är ju bara så gott.


Just nu:

Mot jobbet! Sitter för tillfället på bussen som ska ta mig till jobbet och det är varmt som en bastu, överallt. Likaså ute som inne. Funderar på om jag fått tillbaka febern som ska matcha min dunderförkylning. Spännande.

Efter dagens jobbpass ska jag ta med P in till staden då han ska få agera bärhjälp. Tänkte att jag skulle inhandla det sista inför bebis ankomst. Nu är det inte länge kvar! Varje minut som går räknas.


Saved by the bell.

God morgon bloggen! ♥

Idag blev jag väckt på ett otroligt märkligt sätt; av att det plingade på dörren 06.49. Jag, i ren panik, flyger upp ur sängen och tar på mig morgonrocken och går in i köket medan P går och öppnar. Utanför står en av P's arbetskamrater. Min sambo har försovit sig. Jag är den som alltid brukar vakna och inte kunna somna om efter att hans klocka ringt men imorse ringde ingen klocka. Usch, för att bli väckt på det viset. Det är faktiskt inte bara P som bor här!

Jag fick ju i torsdags efter jobbet komma hem med feber men lyckades få bort den under fredagen med mycket vila och vätska. Nu sitter jag här och knappt kan andas för att jag är så förkyld, i.g.e.n. Suck. Jag hoppas verkligen att det går över snart. Jag är inte ett dugg sugen på att försöka föda med en näsa som är ur funktion. Även fast jag inte vill är det nog bäst att lillfisen stannar i magen tills jag är fit for fight igen. Endast 23 dagar kvar. 

Nu ska jag äta frukost sen ska jag sätta igång med lite husarbete innan det vankas jobb.

image description

1a januari 2012

God fortsättning till er alla!
Jag hoppas att ni haft en superbra helg med mycket kärlek!

Gårdagen spenderades hos Z och M och det blev en otroligt lugn nyår och jag stortrivdes då jag var supertrött. Kände mig nästan lite otrevlig till en början men det släppte till slut. Med jättegod mat (två tallrikar blev uppätna av mig!) och prat om allt mellan himmel och jord kunde jag lägga mig med ett leende på läpparna. 

Första dagen på det nya året har varit otroligt bra. Det pirrar i magen hela tiden och jag kan inte sluta le. Detta är månaden då min skatt är beräknad att komma till världen. Dock fick jag besöka förlossningen i fredag för att göra en så kallad CTG-kurva då bebisens fosterrörelser minskade drastiskt under torsdagen och fredagen och jag var orolig att något var fel. Jag oroade mig i onödan då allt var superbra och det var nog så att lillfisen varit väldigt trött. Fick tips om att dricka söt saft och vila så skulle den bli pigg igen av en liten sockerkick. Så nu har jag besökt förlossningen också. 
Jag kan fortfarande inte sluta le. Jag längtar så!

image description

Design by Tasnim RSS 2.0