Kvällsmys

Fredagen till ära så myser vi till det här hemma. Ljusslingan och ljuslyktorna ute på balkongen lyser, adventsljusstakarna lyser, adventsstjärnan lyser och jag inviger mina lyktor i hallen.
Alva har fått kvällsmat (men sover såklart inte!) och min mage ska snart mättas.
Allt som fattas är Pierre. På måndag efter lunch kommer han och då ska vi ta igen det vi missat sen sist ❤


Ekar tomt

Ja, här inne har det ekat tomt länge nog.
Lillfisen sover i vagnen efter en promenad ute så jag får passa på då det finns tid över.
Det har hänt mycket sen sist. Adventsgrejerna har åkt fram och nu lyser det mysigt om kvällarna. Dom första julklapparna har inhandlats och slagits in och det händer saker med Alvas utveckling varje dag.

I helgen har hela familjen (jag, Pierre & Alva) varit i Linköping och hälsat på. Det bjöds på kalas då Alvas kusin fyllt år, god mat och mycket skratt. En jättetrevlig helg som vi snart får göra om. 

På bilden syns Alvas första teckning. Den har hon gjort med fingerfärg på öppna förskolan igår. Den ska ramas in och hängas upp. Världens finaste lilla teckning gjord med världens finaste små fingrar.


Knäck

Knäcken som gick åt skogen hamnade i min, Sarahs och Jeannies magar ändå. Sarah ställde sig och kokade ny knäck och hon gjorde det bättre än mig.
Så ikväll har jag lärt mig något nytt, koka knäck! Tack Sarah!


Kors i taket

Medan jag stod och kokade knäck (som gick åt skogen!) så satt Alva i sin matstol och grejade. Efter en stund blev det tyst och lillfisen hade somnat i stolen. Skruttunge! Jag flyttade in henne i sin säng och jag trodde hon skulle vakna och skrika men det gjorde hon inte! Kanske är detta vändningen?


Mysmorgon

Idag vaknade jag med den huvudvärken jag somnade med igår. Som tur är vaknar jag bredvid en liten solstråle som gör det hela mycket bättre.
Under morgonen har vi bara myst och det tänker vi fortsätta göra en stund till.


Ett litet monster ❤

Alva är inne i en period där hon vägrar att sova i sin säng. Aldrig har vi haft problem med det men nu skriker hon i ren panik så fort hon ser sängen.
Hon har inte sovit sedan kl. 15 idag och var trött redan vid 18 så vid vanlig läggtid (19) så gav jag henne välling och la henne i spjälsängen och efter lite gnäll så somnade hon! Äntligen vänder den hemska trenden tänkte jag. Så fel jag hade. En timme senare vaknade hon och nu sitter hon här på golvet, mer vaken än någonsin..


Emmaljunga Scooter S 2013

I torsdags var jag inne på Köpbarnvagn och kikade på ny vagn till Alva och efter att jag provkört och klämt så bestämde jag mig för en Emmaljunga.
Jag har tidigare haft vagnar av märket Brio. Den första vagnen vi hade, Brio Happy, var jag mer än nöjd med! En underbar vagn. Det största minuset jag kunde hitta på den vagnen var att det var så stort "hopp" mellan liggdelen (mjukliften) och sittdelen.
Sen var det en Brio Sing som fick flytta in och som boende i en stad är det en supervagn, men som boende utanför stan så är den ingen höjdare.

Efter Sing-vagnen sa jag till mig själv att jag aldrig mer skulle ha en vagn utan lufthjul men nu har jag en igen. Dock är jag MER än nöjd med Emmaljungan. Den är underbar. Den blev även ett lyckat köp hos pappan i familjen och framför allt hos Alva. Hon älskar att åka vagn nu!


En helt underbar helg

I fredagseftermiddag åkte jag och Alva in till Karlstad för att möta upp Pierre som kom med bussen. Äntligen!
Det blev en eftermiddag på stan för att kika efter jacka till pappan i familjen och han hittade en riktigt snygg på MQ, Peak Performance. 
Alva passade även på att köpa farsdagpresent, ihi. 
När vi kände oss nöjda på stan så skrek våra magar efter mat och vi gick vidare till Frost. Där åt vi en god middag bestående av gorgonzolagratinerad fläskfilé, friterad klyftpotatis och två olika såser, jättegott!

Resten av helgen har vi bara njutit av att vara hela familjen samlad. Ätit god mat, gått promenader, införskaffat ett nytt vrålåk till Alva, haft årets första glöggmys, bakat lussekatter och bara varit.
Igår kom min lillebror Felix på besök och jag passade på att klippa Pierre. Lite senare kom även Frida och vi köpte pizza till middag. Självklart framför Fotbollsgalan.
En helt underbar helg ♥

 
 



Ledsen Alva

Att allt bara kan förändras på en handvändning är helt otroligt.
Natt till igår var Alva helt som vanligt och lika lätt att lägga som vanligt. Bara att ge henne välling, rapa, in i sängen, säga godnatt och sen går jag ut ur rummet och så somnar hon.
Igår hände något. På eftermiddagen blev hon gnällig och jättemammig. Jag kunde inte sätta ner henne utan att hon grät sig högröd i ansiktet. Jag försökte med allt, mat, bara tröst och kärlek, lek och bad. Inget hjälpte så hon fick hänga på min arm tills det blev dags för läggning. Då bröt det ut. Så fort jag satte foten i sovrummet för att lägga henne så började hon gråta i panik. Jag trodde att det bara var ren "jag-vill-inte-lägga-mig"-taktik, men så fel jag hade. Hon satt länge och grät i sängen. Jag tog upp henne och vi satte oss i soffan men inget hjälpte. Så vid 21.45 fick jag släcka för natten och lägga mig med henne men det hjälpte inte. Jag gick och vaggade henne länge, länge och vid 22.50 somnade hon äntligen. Dock vaknade hon en timme senare och grät i panik en halvtimme och inget hjälpte. Tillslut somnade hon i min famn men en timme senare var det igång igen.
Idag har jag känt mig överkörd och när hon började ikväll igen visste jag inte vart jag skulle ta vägen.
Nu har hon somnat i sin säng och jag hoppas hon sover för natten utan att vakna. Både hon och jag behöver det.
Vad kan det vara?..

En fridfull Alva ❤


Gungpaus

Vi har precis kommit efter en liten paus i gungan nere i lekparken.
Till en början såg Alva skeptisk ut till att hela världen gungade men efter ett tag tyckte hon om det och kunde till och med slappna av.

Mammas guldklimp ❤


Det bästa med VARJE morgon, är att få vakna upp bredvid dig ❤


Canada Goose

Årets vinterjacka är nu införskaffad och den här gången fick det bli en Canada Goose. En orginal i färgen svart då jag haft en röd dom senaste åren. Återigen är det Pierre som köpt den och det tackar jag för!
Älskar den.
Nu är det Pierre och Alva kvar. Pierre har beslutsångest och kan inte bestämma sig och när det gäller Alvas vinteroverall är det jag som har beslutsångest, haha!
Tack älskling för jackan! ♥


9 månader ren lycka

Igår blev Alva 9 (!) månader "gammal". Vart tar tiden vägen?!
Det är ju bara 3 ynka månader kvar så fyller hon året. Helt otroligt.

Vid 9 månader:
♥ Kryper hon med turbofart
♥ Står hon kortare stunder
♥ Går mot möbler
♥ Äter "vanlig" mat (oftast)
♥ Hon använder pincettgreppet ( sött!)
♥ Hela sex tänder har hon
♥ Använder sig av ord som mamma, pappa, försiktig (ditti) och hej

Alva är en väldigt lättskött tjej. Somnar alldeles själv i sin säng, utan problem. Äter alltid utan att protestera.
Men hon är absolut ingen ensamvarg då jag inte ens kan gå på toaletten utan att hon ska vara med. Nya personer går oftast bra, om hon inte är trött. Gnäller sällan. Hon är alldeles perfekt ♥


Alla helgons dag

Till slut kom vi i alla fall i väg till stan och jag fick äntligen hämta ut min nya vinterjacka. Den ska få ett alldeles eget inlägg under morgondagen.
Efter jackhämtningen och Fridas inspring på Panduro åkte ut till Bergvik för mat. Bakad potatis med skagenröra, hur gott!?!
Annars har vi inte gjort så mycket mer under dagen, eftersom tiden sprungit iväg. Jag hade velat varit iväg och tänt ljus på tre olika kyrkogårdar denna dag men jag fick tända ljus för dom här hemma istället.

Alla helgons dag ❤


Tröttast i kommun

Alva vaknade 07.32 och somnade 09.39 igen, trött?
Jag hann i alla fall duscha innan hon tog sig frihet att använda mitt bröst som säng. Vet inte hur taggad lilla Alva är på att åka till stan, ihii! ❤


Nov. 03, 2012

Det är lördagsmorgon och Bo Kaspers Orkester spelar på Nyhetsmorgon. Kanske inte det jag ville höra till frukost, men men..

Den här tiden, oktober och november, fram tills man får sätta fram adventsljusstakar och allt annat julpynt går så himla sakta. Det är så tråkigt och mörkt. Moder Jord skulle väl åtminstone kunna fixa lite snö?..


Hunter

För ett tag sedan beställde jag ett par Hunter stövlar. Eller ja, jag fick dom av min karl. Så snäll!
Den här veckan har jag verkligen haft användning av dom så som regnet har öst ner. Lite snö har det ju varit men det var inte i många timmar den låg kvar innan den blev blöt.
Jag är jättenöjd med dom. Supersköna!


Pannkakslunch ❤

Idag skrek min hungriga mage efter pannkakor och en halvtimme senare sitter vi och har en mysig pannkakslunch, jag och Alva.
Alva verkade uppskatta pannkakorna. En ny favorit?

Nu ska jag försöka få min busunge att sova middag.


Ett litet busfrö ❤

Alva vaknade 06.58 och resultatet är en halvdöd mamma. Ögonen vill inte hålla sig öppna och kroppen vill inte samarbeta.
Kan nog vara så att jag sover för länge, eller? Sover ungefär 8-9 timmar per natt och ändå är jag mer död än levande dom fyra första timmarna på morgonen.

Snart är det dags för mig att äta frukost (Alva har redan fått) och kanske häva en balja kaffe!?


Leklandet

Ett par timmar på förmiddagen besökte vi Leklandet och där kryllade det med barn, vilket Alva tyckte var väldigt intressant. Även bollhavet var en hit! -kanske årets julklapp, vem vet? Ihii.


Design by Tasnim RSS 2.0