Min fina skatt.

Åh, jag sitter bara och myser till massa bilder om hur graviditeten varit och sett ut hittills. Att min mage kan bli så stor och att den ska bli ungefär dubbelt så stor känns helt otroligt. Det är så fint att jag får vara med om denna resa, att få vara med att skapa en annan människa ända från början. Det känns så stort när man tänker tillbaka och nu är det inte många veckor kvar tills man har den här lilla krabaten som bott i min mage i 10 månader i mina armar.
Jag är så lycklig lottad!

Vår skatt på det första ultraljudet. En känsla jag aldrig kommer glömma ♥

Just nu:

En snabb uppdatering från soffan. Min man kom hem, duschade och åkte igen. Han skulle bara bli borta en någon timme men ni vet hur det kan bli.
Någon skola blev det inte för mig idag utan ligger kvar här och försöker kurera mig inför morgondagens jobbpass. Något tips annat än typ whiskey som kan få mig friskare? :-)


Sjukling.

Jag sitter fortfarande i soffan, här är jag som fastklistrad. Jag trodde jag skulle klara mig utan att bli sjuk men så blir icke fallet. Jag börjar få feber och det onda i halsen vill inte ge med sig. Jag känner att jag inte har tid med det här just idag, då det ikväll är dags för en kväll i skolan igen.
Just nu vill jag bara att min gubbe ska komma hem och ta hand om mig, jag orkar verkligen ingenting. Känner mig superklen och töntig, haha.


V. 33

God morgon kära ni!

Idag sitter jag hemma och är superlycklig över att jag är ledig idag, på grund av att min hals är lika tjock som jag vet inte vad. Jag har jätteont och har försökt att få i mig en smörgås nu i ungefär 20 minuter men det är näst in till omöjligt. Jag känner mig inte sjuk förövrigt, ingen feber eller liknande, mycket märkligt.
Idag har vi varit gravida i 32 veckor och flyger in i vecka 33. Nu är det enbart några få veckor kvar och det ska bli så mysigt att få träffa vår skatt.

Barnet:
Vikt runt 2 kg. Inlagringen av underhudsfett sker med ca 250 g per vecka, musklerna utvecklas också. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och är inte längre lika rynkig som tidigare. Dess förmåga att reglera temperaturen har mognat. Barnet kan svettas, något mycket för tidigt födda barn inte kan. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum.

Mamman:
Magen sjunker. Du kan, om du inte är väldigt överviktig, känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske kan du greppa om en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar ditt barn hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något som en följd av att det blir allt trängre inne i livmodern. Livmodern fyller en stor del av din mage och det kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och ofta istället. Har ni pratat om hur ni vill göra med föräldraledigheten? Den blivande mamman kan börja ta ut ledighet från 60 dagar före beräknad förlossning. Det är ofta välgörande att vara ledig några veckor innan barnet skall födas. De flesta mår väl av att få en liten tid för sig själva och i lugn och ro få ställa om sig från ett yrkesverksamt liv till livet som mamma och förälder.

Se så snabbt det går!


Trötta blivande föräldrar.

Efter kvällens mysiga middag och mini-shopping så är både jag och P supertrötta. Medans mannen i huset ligger och slumrar i soffan har jag gjort i ordning lite matlådor tills i morgon då vi inte gjort någon middag. 
Idag har jag gått runt och trott i mina vildaste fantasier att jag ska jobba i morgon men så är ju inte fallet. Suck. Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på istället. Något förslag?

Nu ska jag ta och lägga mig och slå ihop mina blå och hoppas på att mitt halsont är borta i morgon.

Middag för två.

Jag och min fina pojkvän har nu kommit hem från en kväll med resturang-middag. Otroligt men dock inte så god mat.
Efter middagen så hittade vi även lite till vår skatt som fick följa med hem. Vad det är får ni se imorn! :-)

Här är min man, hungrig och dan! :-)


Someone like you.

Hej kära läsare! ♥

Vad gör ni idag?
Jag har nästan precis kommit innanför dörren efter ett jobbpass mellan 8-14. Dagen började med att det blev irritation redan innan både jag och P kom till jobbet, haha. När jag kom ner till resecentrum så kom det ingen buss. Den jag skulle med skulle ha gått 07.33, men som sagt så kom det ingen. Nästa skulle gå 07.53 men den kom inte heller och då ringde jag faktiskt Trafikupplysningen och frågade vad som händer men dom hade inget svar utan hänvisade till nästa buss. Jag orkade inte mer så det var bara att sitta snällt och vänta på 08.13-bussen. Den kom i alla fall och jag lyckades tillslut att ta mig till jobbet. Kom dock en halvtimme försent. Annars har dagen gått superbra, skrivit maaaaaassa julkort som ska skickas iväg till kunder och liknande. Sen tog jag hunden Cash och gick på en promenad i det friska vädret innan jag åkte hem.
Min jumske är något som verkligen gör ont och jag vet inte vad jag ska göra med den. Troligen en nerv som ligger i kläm och jag tror inte sjukvården gör något åt den (nej, jag har inte frågat) så det är förmodligen bara att stå ut men det har blivit så illa att det knappt går att sitta ens en liten stund utan att det gör ont. Någon som har något tips på vad man kan göra?

Glad men sliten.

Julen är välkommen.

Ja, nu kan jag äntligen hälsa julen och dess mys välkommen när vår stora har tagit plats i fönstret. Är supernöjd men ska bara köpa lite fler blommor att ställa dit, känns nu lite tomt.

Såhär duktig är min sambo då han var tvungen att meka med kablar! :-)


Svårstartad.

Jag skyller på att det är måndag och att jag har haft fullt upp i helgen. Jag har nyss kommit ut ur duschen och sitter nu på rumpan igen och försöker luska ut vad jag ska göra till middag idag. Snart dags att börja känner jag.
Hoppas också på att min gubbe snart kommer hem så han fixar stjärnan som ska upp i vårt stora vardagsrumsfönster.


Måndagsmorgon.

En ny dag och återigen en ny vecka och den startar med ett otroligt väder. Solen skiner men dock ingen snö. Min gubbe jobbar som vanligt och jag är ledig dagen till ära men jag fick börja den med att sitta i telefon. Har försökt ordna med fakturor och det gick väl helt okej. Skönt när det är gjort. 
Dagen idag får vi se vad den erbjuder, mycket öppen för förslag med detta väder! :-)

Första advent.

Hej bloggen!

Dålig uppdatering idag igen, men jag ska bli bättre.
Idag är det första advent och det betyder att den mysigaste högtiden närmar sig med stormsteg. Jag älskar julen och alla ljus som syns i alla fönster. Helt underbart. Jag och min älskade sambo har spenderat dagen ute på stan och kikat. Med oss hem fick vi en jättestor julstjärna som vi ska ha i vårt vardagsrumsfönster men innan den ska upp måste P fixa så den lyser, haha. P fick också med sig ett par jeans (assnygga) och sen köpte vi lite ljusstakar och så klart lite till bebis. När vi kom hem så började jag julstäda och stöka men resultatet blev supermysigt även fast det inte riktigt är klart men resten får vi fixa imorn.
Min älskade pojkvän har lagat en jättegod maträtt nu som vi slavsat i oss framför tvn och nu börjar Beck så vi fortsätter att mysa.
Hoppas ni haft en bra dag!

En liten titt på hur kökets fönster ser ut. Supermys!


Dålig uppdatering.

Ja, bloggen har hamnat på efterkälken idag och det är inte min mening. Lovar (!). 
Idag började dagen med att jag tog P under armen och gick in till stan. Jag hittade mig lite kläder, kors i taket, som passade min mage och fick följa med hem. Även P hittade en tröja som åkte ner i en påse och såklart presenter för dagens kalas. När vi kom hem hann vi precis andas ut och in igen innan P's bror M, kom och hämtade oss för kalas hos P's andre bror. Där hade vi två födelsedagsbarn, mor och dotter i huset och det bjöds på skaldjurssoppa som var underbart god och såklart tårta. Så vi åkte mycket belåtna hem från kalaset.
Jag råkade somna i P's knä i en timme men nu är jag pigg igen. Min gubbe är iväg och tränar medans jag får tid att titta in här.

Nervkläm.

Nu är jag hemma igen efter att ha varit borta hela dagen. Först var jag ju iväg och jobbade och dit kunde jag ha tagit mig gratis om jag inte hade haft magen just för att det blåste så mycket. Allt gick bra på jobbet och när jag var klar där var det dags att gå till frisören.
Frisören har jag inte varit hos på hur länge som helst. Resultatet blev att jag fick sitta i frisörstolen i nästan tre timmar. Det var både på gott och ont kan jag lova. Detsom var bra var ju självklart att jag fick en bra klippning, färgning och en underbar huvudmassage! Det dåliga var att jag har så grymt ont i min jumske. Jag har haft som en brännande känsla i jumsken en längre tid och igår när jag va hos barnmorskan och berättade detta trodde hon att det var en nerv som ligger i kläm och FY F-A-N va ont det har gjort idag. Sinnessjukt. Sen svider det just nu i plånboken, haha.

Hår-ångest.

God morgon!

Bevisen vill inte att jag ska sova, alls. Helst av allt skulle den vilja att jag gick upp när P's klocka ringer, sätta mig och vräka i mig mat. Skrutten där inne. Idag är det exakt två månader kvar till vår skatt är beräknad, 25 januari är datumet som står högst upp på listan. Det är svårt att tänka sig att om två månader kanske jag sitter här med mitt barn i mina armar. Helt otroligt.

Det ska snart börja laddas upp inför jobb idag. Eftermiddagspass är det som står på schemat. När jag är färdig med jobbet ska jag faktiskt få bli ompysslad. Jag ska till frisören, kors i taket. Lite ångest har jag då jag vet att det kommer gå på en liten slant och sen vet jag ju faktiskt inte hur jag vill ha det till hundra procent. Jag har ett litet hum men inte något mer än så. Intressant.
Nu ska jag hoppa in i en dusch. Hoppas ni får en superdag! :-)


Föräldragrupp och jobb.

Hej bloggen! ♥

Idag har det varit otroligt mycket, det var inte planerat och därför har jag glömt bort att denna plats existerar. Jag skulle ha jobbat mellan 8-12 men när jag gjort mina timmar så kom min chef, M, hem och hade med sig lunch till mig och frågade om jag hade lust att vara kvar några timmar till och det säger jag inte nej till när jag ändå inte hade något annat inplanerat. Så det resulterade i att jag jobbade 8-16 och det känns skönt ändå. 
När jag hade jobbat klart tog jag min man under armen, satte oss på bussen och jag hoppade av och sprang till barnmorskan medan gubben min gick hem för en dusch. Mötet hos barnmorskan gick jättebra. Över förväntan. Skönt. Allt ser super ut och jag växer som jag ska. Efter mötet så var det dags för vår första föräldragrupp och det var roligt att få träffa andra som sitter exakt i den sits man själv sitter i med alla funderingar och tankar. 

Nu har vi äntligen kommit hem och fått i oss lite mat och jag ska hoppa in i duschen nu innan det är natten för oss. Imorgon ska jag till frisören för första gången på ca tusen år. Önska mig lycka till.


Hemma från skolbänken.

Nu är jag äntligen hemma efter tre timmar i skolan även denna onsdag. Vi gick igenom supermycket idag så jag är verkligen slut i huvudet. Slut men också full av ny kunskap.
Ska kika på 'Kalla Fakta' nu och ska gråta verkar det som.


v. 32

På fredag är det exakt två månader kvar tills vår skatt är beräknad och jag längtar verkligen och är så tacksam för att jag får vara med om denna resa.

Barnet:
40 cm och 1.7 kg. 32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfettet fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande åtta veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din blåsa kan du till och med kissa på dig. Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Mamman:
Nu kommer den stora magens tid. Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt. Beroende på vart ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till vart ni ska föda. På många håll finns det fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde eller sök på internet.


Idag står det..

Idag står det att jag är ledig i min kalender och det ska jag fira med ett snabbt möte innan jag går hem igen för att putsa fönster och rensa och städa kylskåpet.
Idag har jag varit gravid i 31 veckor och flyger in i v. 32 och jag kan erkänna att jag är så stressad att jag mår dåligt. Jag vill att allt ska vara klart inför bebis ankomst denna månad för jag är inte alls sugen på att gå ut i den värsta julruschen med magen. Suck och stön.
Nu ska jag göra mig i ordning och gå iväg på möte.


Hard work-work.

Så där. Nu har jag fått i mig lite mat efter en dag med lite jobb. Bokföring och en promenad med Cashen. 
Nu håller jag på med tvätten och plockat lite här hemma med sånt som ska ner i förrådet enligt mig. Här ska det rensas och bäras ner grejer, eller min käre sambo får göra det för det är alldeles för tungt för mig, haha. 
Jag tror att P har slagit i huvudet idag på tal om ingenting. I morse så ringde han och i princip tvingade mig att ringa och boka tid hos en frisör. Det kan ju vara att jag alltid klagar på mitt otroligt slitna hår men ändå vägrar gå iväg just för att jag har blivit för snål. Min fina, fina pojkvän.
När jag kom hem idag så möttes jag av lite julkänsla när jag kikade ut genom balkongdörren. Dom har satt upp och tänt julgranen på vår innergård. Hur mysigt!? Nu är det bara snön som fattas så är det julkänsla på hög nivå sen! :-)


Where's the time?

God morgon bloggen!

Sitter i soffan och kikar på Nyhetsmorgon samtidigt som jag nästan får tvinga i mig frukosten. Tror det är för att det trycker på mina organ som jag känner blä för mat nu? Lyckades i alla fall med att spilla på magen så måste byta överdel ytterligare en gång. S.u.c.k. Sen ska jag börja göra mig i ordning för dagen jobbpass.

Så här på morgonen sitter jag också och undrar var all tid tar vägen. Jag tycker inte jag gör så där jättemycket men ändå så hinner jag inte med allt jag vill hinna med. Det blir liksom att jag jobbar och när jag kommer hem så ska det plockas hemma, maten ska lagas, lägenheten ska städas, tvätten ska tvättas och allt där till. Jag skulle vilja hinna att putsa fönstrena nu innan den första snön kommer (OM den kommer!?), jag vill rensa ur garderoberna, jag vill få ner en bokhylla i förrådet, jag vill hinna julpynta till helgen men det tycks inte hinnas med. Idag ska jag ju jobba och ikväll ska jag tvätta om det finns tvättid, imorgon har jag ett möte kl. 10 sen kanske jag kan ta tag i fönstrena här hemma. På torsdag ska jag jobba och efter det är det både dags för barnmorskan och föräldragrupp. På fredag ska jag jobba igen och på eftermiddagen vill jag ju hinna med julpyntet men måste också hinna med en sväng på stan för att inhandla lite mys. På lördag är det kalas för I i Lambohov så den största delen av dagen lär spenderas där. På söndag är det första advent och därav Julmarknad i Gamla Linköping som jag bara SKA besöka om jag så ska göra det själv. Jag älskar det, SÅ mysigt! När man sitter och skriver det så här känns det inte som om jag har så fullt upp men sen när man har en mage på över ett kilo så tar allt så mycket längre tid. Igår skulle jag vara smidig och raka benen innan jag skulle på mötet och trodde jag hade passat in detta så bra men det tog 20 minuter längre än vanligt att få benen lena och det hade inte jag räknat med så jag fick stressa som tusan! Åh, pust.

Hockey för hela slanten.

Kvällen har jag och min sambo spenderat i Cloetta Center och tittat på matchen mellan Linköping HC och Färjestad BK. Färjestad förlorade ju tyvärr, men någonstans känner jag ändå att det var tur för annars hade jag nog fått stå ut med en sur pojkvän resten av kvällen ;-)
Bebisen har fått vara på sin första hockeymatch och jag vet inte riktigt om den tyckte att det var okej, satt nämligen med en mycket spänd mage under hela matchen. Kanske var lite för höga, plötsliga ljud för den lille.
Nu ska jag snart få gå och lägga mig, sk bli otroligt skönt!


Möte avklarat.

Klockan 11.00 i förmiddags var jag på möte och med mig som mitt stöd hade jag M och L. Vi hade hoppats på att L skulle vara till en stor hjälp då han skulle charma tanterna men han svek oss och sov under hela mötet, skrutten. Det gick inte riktigt som jag ville men jag försökte hela tiden hålla god min och jag tyckte att jag lyckades otroligt bra då jag under vissa stunder satt med gråten i halsen och helst och allt ville be dom fara åt skogen. Nu är det bara att fortsätta.
M och L följde med hem efter mötet men nu har dom gått. Min man ringde förut och sa att vi fått biljetter till hockeyn ikväll och jag kunde inte blivit lyckligare. Linköping gästas idag av Färjestad. Jag är Färjestadfan (SÅKLART!) och min man håller på Linköping, vilket inte är så konstigt men vi får se om vi är lika kära när vi kommer hem ikväll, haha. 
Nu ska jag sätta igång med att fixa i ordning här hemma, diska och sen fixa ett ansikte på mig själv så jag kan visa mig bland folk. 

Varm oboy <3

Jag och min sambo sitter och myser med tända ljus och en varsin kopp varm oboy, supermysigt. Lyktan är tänd ute på balkongen också. Just nu vill jag inte ändra på något!

Jag fick en kommentar om att det skulle vara lite intressant hur det ser ut hemma hos oss och det skulle jag ju kunna fixa. Är inte riktigt nöjd med tapeter och liknande men det är något som ska fixas efter hand :-)


Slö dag.

Hej bloggen!

Ja, vi har inte gjort många knop idag, jag och min gubbe. Legat och tittat på film i princip hela dagen till nu. Nu har vi tagit oss upp och håller på att fixa lite mat. Idag brakar vi loss med ungstekt falukorv och stuvade makaroner.
Igår var det pådrag på vår gata med både brandkår, ambulans och polis men allt verkade gå bra.


Myskväll.

Idag har vi städat lägenheten, jag och min man. Jag tror inte det blir så mycket mer idag. Vi tänkte gå ut och gå för att uppleva 'Vinterljus' dom sätter upp här i Linköping varje år. Det innebär att det sätts upp otroligt mycket ljus kring ett promenadstråk och det är hur mysigt som helst! Får se hur det blir med den saken, finns fler kvällar.
Vi inviger ikväll vår ljuslykta som vi satt ut på balkongen. Mysfaktor säger jag bara! Eller vad säger ni?


Hormonrus.

Efter en kväll med ett otroligt hormonrus och massa tårar så planerar jag dagen med att låta min gubbe sova och jag städar lägenheten.
Ja, gårdagen var jättejobbig. Jag kan sitta och läsa om tjejer som är gravida och om deras graviditet och hos dom verkar allt vara guld och gröna skogar men hos mig så finns det svackor. Vissa dagar tycker jag att det är hemskt att vara gravid. Jag känner mig tjock, ful, oattraktiv och allt där till. Sen när detta släpper så får jag en dag då jag bara gråter så fort någon petar på mig och sån var kvällen igår. Nu mår jag bättre igen men det är inte alltid en dans på rosor, i alla fall inte för mig.


Pluggar in.

Har haft musiken ipluggad större del av dagen och det tänker jag fortsätta ha.
Det va allt för ikväll.


She doesen't mind.

God morgon bloggen!

Just nu står jag på resecentrum och inväntar bussen som ska ta mig till jobbet. Ännu en fredag och en helg framför oss, vad veckorna går fort! Nästa helg är det första advent. Vart försvinner dagarna!?
Vad ska ni göra idag? Jag jobbar fram till 16 sen får vi se vad kvällen erbjuder. Idol härifrån Linköping ikväll, nästan ett måste.

Så här såg dunderklumpen ut imorse.


Just nu;

Var nere på Priso förut och köpte hem en godispåse och cola som vi sitter och smaskar på i soffan till Bingolotto. Vi tänkte köpa en varsin lott först men så blev det inte. Unnar dom som vinner, verkligen!


v. 31

Åh, nu är vi verkligen inne på den sista raksträckan av graviditeten innan vi får träffa vår skatt. Ikväll ska vi på föräldragrupp och jag vaknar upp från den underbara drömmen och inser att det faktiskt händer på riktigt <3

Barnet:
38 cm lång och cirka 1.5 kg tungt. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen. Kanske känner du att barnet hickar?

Mamman:
Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär två månader kvar till förlossningen och möter med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet ska bli ökar. Många kvinnor klagar på en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt blodvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen. En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Det är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.


Snål frukost.

God morgon!
Sitter i soffan med en filt runt mig och fryser. Min förkylning envisas och vill inte ge sig. Har lyckats få i mig ett glas oboy och en banan än så länge. Ska försöka att peta i mig lite mer innan jag pallrar mig iväg till Skatteverket.
Vad ska ni göra idag?


Back from school.

Hej!
Det blev lite sent idag så har i princip nyss kommit hem från veckans timmar i skolbänken.
Jag har idag varit gravid i 30 hela veckor och går därmed in i v. 31 i en fasansfull fart. Nu ska jag bara ta kvällen här hemma så lovar att i morgon får ni en bättre bild på min lilla mage (som i själva verket inte är så liten längre).


Gråa onsdag.

Hej bloggen!
Dagen idag bjuder på en tvättid, dammsugning, matlagning och senare är det dags att slå sig ner i skolbänken igen.
Denna onsdag är otroligt grå men jag ska göra den lite gladare: idag går jag in i en ny vecka, v. 31. Bild kommer senare!


Längtan.

Åh, jag sitter och kikar (fortfarande) på olika sidor för att få ett hum om hur jag skulle vilja ha det här hemma. Jag drömmer mig fram tills lönen sitter på kontot och adventshelgen är här då jag ska få fixa julfint här hemma. Med adventsjulstakar och julstjärnor i fönstren, doften av pepparkakor, lussekatter och glögg och massa levande ljus. Så himla mysigt. Allt som fattas för att det ska vara fulländat är vårt barn. Som jag längtar!


Potatis- & purjolökssoppa.

Efter förra inlägget somnade jag i soffan. På något sätt känner jag mig lat och som en dålig människa som råkar somna men det händer inte ofta. P klappade i händerna när han fick höra det just för att det troligtvis är just för att jag inte vilar tillräckligt som vår bebis i magen är lite liten. Min skrutt.
Nu har jag i alla fall gjort soppan och den är ju så god! Jag älskar den och vill ni ha receptet är det bara att hojta till.


Hemma.

Jag är hemma från jobbet, har ätit och fastnar såklart framför datorn och tittar på allt från kläder till leksaker till bebis. Kikar också på lite saker som jag skulle vilja införskaffa till vårt hem. Mycket jag vill ha nu. Vart är lönen när man behöver den som mest? Den här lönen kommer försvinna otroligt fort på grund av att bebis snart kommer och att jag växer och blir större. Måste handla så mycket vi bara kan nu för snart kommer jag varken orka eller vilja gå runt i butiker med magen, speciellt inte i julhysterin.
Nu ska jag sätta igång med att göra en potatis- och purjolökssoppa. YUM!


Off to work.

God morgon bloggen!
Jag vaknat och var superförkyld och är fortfarande, det vägrar att ge sig men med nässpray som min bästa vän så funkar det. Idag är det dags för jobb nu på förmiddagen. Känns som en evighet sen jag jobbade sist, fast det är bara en känsla.
Så här ser det ut hos mig strax innan åtta på morgonen.


Bebislycka.

Hela dagen har jag varit omgiven av allt som har med bebisar att göra. M och L kom hit på förmiddagen och bara myste. Vi fikade och pratade om allt mellan himmel och jord innan vi tog bussen upp till US (Universitetssjukhuset) där vi hälsade på inne på BB, där jag i januari förhoppningsvis ska föda mitt barn. Där träffade jag G, P's brors sambo som jobbar där. Mycket mysigt! Efter det besöket var det dags för L att göra en hörselkontroll och det gick jättebra och han var så duktigt, lillkillen. Vi åkte ner en sväng till stan och jag fick med mig lite bebiskläder hem.
Nu sitter jag hemma i soffan med svidande ögon, på grund av både trötthet och förkylning. Under kvällen har jag och P varit på förlossningsinformation och jag har aldrig sett så många gravidmagar på ett och samma ställe. När vi satt där och lyssnade på barnmorskorna som föreläste slog det både mig och P att det endast är 71 dagar tills vi beräknas vara föräldrar. Skrämmande underbart. Jag längtar så!
Nu ska jag göra mig i ordning och sen bumms i säng för att vara utvilad inför morgondagens jobb.


Mardröm.

P fick väcka mig imorse igen av att jag ligger och gråter av drömmarna jag drömmer. Det är verkligen illa och jag måste göra något åt det.
Ska käka en liten snabbfrukost nu innan jag fixar i ordning här hemma, duschar och sen är det bara att invänta M och L.


Slut.

Skötbordet vi hade tittat på och bestämt oss för var så klart slut men det skulle komma in igen i slutet av månaden så vi får ta det då. Vi fick i alla fall med oss lite annat hem som jag fixat med nu sen vi kom hem så nu är jag helt slut. Slut eller inte, snart ska vi ut på vägarna igen. Till J och P ska fixa det sista hos honom. Pust.


Irriterad.

God morgon!
Eller ja, jag har varit vaken läääänge, legat och tittat i taket och verkligen försökt att somna om men det går bara inte och det är P's fel. Suck. Han ska promt vända på dygnet på helgen, vägrar gå och lägga sig på kvällen/natten och vägrar gå upp på morgonen och tvingar jag upp honom ligger han framför tvn med mobilen fastklistrad i händerna, sovandes, hela dagen. När han dundrar in till sängen vid 5-6 på morgonen för att sova så vaknar jag och kan inte somna om och detta är precis vad som hände inatt igen.
Nog om det. Idag har vi planerat att åka och köpa skötbord och lite annat smått och gott, om nu P vill vakna.
Vad ska ni göra idag?


Fullt ös.

Idag har jag varit i full gång. Jag började med att hoppa in i duschen och det tar ungefär en halvtimme längre varje gång för att magen är i vägen. Sen fick jag upp min man så vi gick och solade en stund. På hemvägen gick vi förbi affären och handlade. Därifrån fick jag med mig saffran så när vi va hemma satte jag igång med att baka lussekatter. När dom var klara så var det mat som skulle lagas och ätas. Efter maten så skulle disken diskas och sen har jag även hunnit med att klippa P så han ser ut som folk igen.
Äntligen sitter jag i soffan efter ännu en dusch och håller på att föräta mig på lussekatter. Suck efter denna dag men lika glad för det.


Julbak.

Hemma hos oss har det idag bakats lussekatter med julmusik på högsta volym för känslans skull. Både smaken, doften och känslan är underbar!


Första frosten.

God morgon!
Nu är jag vaken efter en jobbig natt. Jag kunde knappt sova för att bebis flyttade på hela min mage och dess innehåll. Jag drömde mardröm om att P var otrogen igen och han fick väcka mig för att jag låg och grät. Inte nog med det så har jag dragit på mig en förkylning. Kan det bli bättre?
Utanför fönstret är det frost för första gången i år och det va ju inte en dag för sent. Syns nog tyvärr inte på bilden men så är det! Nu väntar jag bara på snön och sen är vår efterlängtade bebis här!


En fredagkväll utan..

En fredagkväll utan pojkvännen tröstar jag mig själv med chips, dipp och hålla koll på barnen på TV4.


Just nu;

SUPERMÄTT!
Blev lax och potatismos för hela slanten. Nu får vi se om jag orkar städa eller om jag hamnar i matkoma.


Ensamtid.

Nu är jag hemma från jobbet, jag ska ställa mig och laga lite mat till mig och plutten i magen innan jag ska ner till affären och handla lite gott till ikväll och rengöringsmedel till städningen.
P är hos J och lär bli där en större del av kvällen så jag får underhålla mig själv, vilket jag är otroligt dålig på men med lite musik så funkar det mesta.


11-11-11

Hej bloggen!
Sitter på bussen till jobbet och funderar på om det verkligen är något speciellt med denna dag då det är 11 november -11? Eller är det bara så som folk tror?
På morgonen har jag haft underbart besök av M och sonen L som idag blev klädd i en body från mig (tanten), P och bebisen i magen. Han är ju så söt.


Cry-baby!

Åh, jag har nyss tittat på Drömmer om ett barn som går på 3an och jag gråter som ett barn. Jag är v.e.r.k.l.i.g.e.n så lyckligt lottad att jag har ett barn som växer inuti min mage och som mår så bra som det verkar göra. Det är underbart att få vara med om en sådan resa.
Sitter för tillfället och tittar på min sambo som ligger och snarkar i soffan, vad gör man? Haha, det går liksom inte att få kontakt med honom.


Fullmåne.

Jag har stolt gått in i en strejk. Tänker varken diska, städa, tvätta eller göra något här hemma förrän någon annan här hemma också börjar hjälpa till. Dock känner jag mig hemsk när jag gör detta, dålig på något sätt.
Sitter i soffan, trött som bara den, och väntar på att få gå och lägga mig. Jag kommer förmodligen att sova dåligt i natt när det är fullmåne, något som inte passar när jag ska jobba imorgon.


Underskattad lunch.

När hungern gått så långt att man mår illa så va jag inte så sugen på att ställa mig och laga mat men då hittade jag pasta i kylen. Underskattat när man har lite smör och mycket salt på, supergott!
Som ni också ser på bilden är jag otroligt charmig idag. P hatar toffsen på huvudet men så behändig och bra den är.
Nu ska lunchens smältas lite innan jag sätter igång med veckans städning.


Hometown.

God morgon!
Solen skiner och jag är på ett strålande humör. Dock kommer denna dag bli otroligt lång då allt jag hade inbokat blivit inställt, allt från möte till föräldragrupp. Jag ska försöka hålla mig sysselsatt med en promenad och städ här hemma.
På bilden ser ni nya ljuslyktan jag fick med mig från stan igår.


Trans.

Jag har fastnat i soffan i någon sort trans. Jag är verkligen supertrött efter denna dag. Jag träffade A på stan och hittade en tröja till mig, overall till bebis, en stor ljuslykta och kökshanddukar. När jag kom hem va det i princip bara att byta om och gå iväg till skolan. Som tur är fick vi gå lite tidigare denna kväll då S var sjuk.
Nu har jag lyckats orka tvätta av mig sminket och håller på att samla krafter inför promenaden till sängen.


Paket från Värmland.

Fick ett paket på posten idag, ända från De djupaste Värmländska skogarna och blivande morföräldrar. I paketet fanns det hur mycket som helst till kotten i magen! En snuttefilt, två par byxor, två bodies, en långärmad t-tröja, tofflor och en mössa! Tack mamma (mormor)! :-)


v. 30

Idag är det onsdag och det betyder att jag kliver in i en ny graviditetsvecka, v. 30. Nu är det bara den sista raksträckan kvar innan vi får träffa vår skatt ♥

Magen v. 30 (29+0)


Barnet:

37 cm och cirka 1.2 kg. Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra.

Mamman:

Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen. Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Riktigt stora åderbråck försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.


Mardrömmar och kramp.

God morgon! ♥

Vaknar upp av att jag drömmer mardrömmar igen om att P är otrogen. Jag förstår inte varför jag gör det, men det är verkligen hemskt. Inte nog med det så hade jag kramp för f.ö.r.s.t.a gången i hela mitt liv, i båda vaderna. 
Nog om det. Jag har fått i mig frukost och det var tänkt att jag skulle träffa M och L idag men det blev inställt. M har åkt på influensa och har en stackars bebis som har fått kolik. Tråkigt, men den förlorade tiden ska tas igen, inget snack om saken. 
Senare under dagen kanske jag istället ska träffa A och då får vi se vad vi hittar på. Ut ska jag i alla fall för idag har vi i Linköping har idag turen att få se lite sol vilket gör mig på bra humör!

Lång dag.

Hej!

Efter en lång dag så kan jag s.n.a.r.t pusta ut. Jag kunde ju inte sova inatt och kunde inte heller somna om när P's telefon ringde imorse. När jag hade fått iväg honom till jobbet så plockade jag här hemma, duschade i lugn och ro.
När klockan hade slagit tio så gick jag iväg in till stan. Därifrån fick jag med mig en telefon (äntligen!) och lite bebiskläder såklart. Efter den lilla shoppingturen så åkte jag till jobbet och gjorde mina timmar där.
Nu är jag hemma, har fixat telefonen, plockat i kläder och snart är jag klar med tvätten så då ska jag börja med maten. P är och hjälper J idag men jag hoppas att han kommer hem snart.

Bilderna är på ett par vantar från babyshop och snuttefilten från Frans and Friends som jag fick hem här om dagen.


Ingen sömn, pigg bebis.

God morgon bloggen! ♥

Har nyss pussat min P iväg till jobbet så nu sitter jag i soffan och tittar på mammakläder. Jag har inte fått många timmars sömn inatt, åtminstone inte så många som jag skulle behöva, på grund av en pigg bebis. Så här brukar det inte vara så hoppas att det var en engångsföreteelse. Var det fullmåne inatt?
Trotsar min kropp och går upp med tuppen idag så jag somnar ikväll. Jag börjar inte jobba förrän om f.e.m timmar, men nu hinner jag åtminstone göra hur mycket som helt innan jag ska iväg så jag kan lika gärna börja!
Vad ska ni göra idag? :-)


Envis bebis.

Klockan är nu 00.57, jag vill sova men jag har en bebis i magen som vägrar låta mig slappna av. Det är sparkar mot revbenen och ett evigt tryck mot blåsan. Jag har varit skonad mot detta tidigare så jag kan bara hoppas att detta inte kommer att bli en vana för den lilla krabaten där inne. Jag har nu faktiskt tagit mig en smörgås och ett glas mjölk så jag hoppas att det lugnar ner sig lite i magen. Bebisen brukar trött efter att jag ätit, så hoppas på det även denna kväll när jag ska upp och jobba imorn. 
Nu gör vi ett nytt försök. God natt! :-)


Telefonkö.

Äntligen hemma efter en dag på jobbet som visserligen gick snabbt och väldigt bra. Massa pappersarbete, men det är rätt skönt ändå att sitta med näsan i alla papper och bara göra min grej liksom. Efter jobbet var det dags för ett besök hos barnmorskan och allt ser perfekt ut. Magen växer som den ska och bebisens hjärtljud är bara för underbara att höra. Jag skulle vilja ha en sån där apparat som dom har och ligga och lyssna på den lilla här hemma. M.y.s.i.g.t.
Jag sitter just nu i telefonkö (här jobbar man effektivt) för när vi kom hem låg det ett brev om en räkning som enligt dom var obetald, vilket den inte är men då är det ju jag i ett nötskal som betalat in till fel OCRnr. Ihi, dumma mig så nu ska det fixas innan min gubbe kommer hem från gymmet och vi ska ner och handla.


Ny vecka, nya möjligheter.

God morgon bloggen! ♥

Här sitter jag i soffan och har nyss ätit frukost. Det är något konstigt som händer i min kropp nu för jag mår illa, nästan konstant och är verkligen inte sugen på mat. Jag har i princip levt på smörgås i ett x antal dagar nu även fast jag vet att det inte är bra för den lilla i magen. Knodden är ju redan lite liten och behöver därför all näring den kan få men jag klarar inte av mat just nu. Detta är något jag ska ta upp med min barnmorska idag när vi ska dit för att höra dom underbara hjärtslagen.
Snart är det dags för mig att åka och jobba. Ett eftermiddagspass står på schemat och det känns skönt att göra något nyttigt. Efter besöket hos barnmorskan skulle jag vilja ta en promenad men vi får se om jag vågar gå ut ensam i höstmörkret. 
Hoppas ni får en bra dag! :-)

Söndag.

Hej bloggen! ♥

Det var tänkt att P skulle jobba idag men så blev inte fallet och ingen är lyckligare än jag. Det har varit jobbigt nu ett par dagar men det känns som om det är påväg att lägga sig. Vi har legat och kollat på en film, Bad Teacher med Cameron Diaz. En helt okej film tyckte jag till skillnad från P som somnade, haha. Jag håller mig till datorn en timme framöver då min man ligger och kollar på MotoGP, något han älskar och han är okontaktbar. Efter det ska jag dra ut honom på en promenad.

Dålig dag.

Jag är trött, irriterad, ledsen och bara less på allt. Jag vill ha ut min bebis som kommer att göra mig på bra humör varje gång jag lägger ögonen på varelsen. Nu när jag tittar ner på magen så känner mig mig stor som en flodhäst, blä. Klart att jag är lycklig över att jag har fått möjligheten att få uppleva allt detta men just nu vill jag inte mer.

Värmland och Karlstad.

God morgon bloggen! ♥

Sitter och irriterar mig på en tv som inte fungerar som den vill. Vi har fått tvmodul ifrån ComHem med maaaassa kanaler och nu, bara för att jag vill se på något annat än Idol som jag såg igår, så funkar det inte. Sånt här blir jag galen på, trådlös teknik som bara ska funka utan krångel. Nog för att jag redan är irriterad sen igår, blä. Denna dag kan gärna hoppas över för min del. Jag ska försöka att ta mig ut och gå och rensa huvudet lite i detta gråa väder så kanske jag kan svara mig själv på mina funderingar kring saker och ting.
Jag ska börja planera inför en hemresa till Värmland och Karlstad också och det ska gå fort, kanske redan till helgen? Skulle helst av allt vilja åka nu men jag har lite möten och sånt inbokade under veckan som jag måste fixa med, som föräldragrupp och barnmorskebesök. Jag saknar allt som är värmlänskt just ju.


Sjuk.

Återigen har det varit en jobbig natt med hög feber. Jag vill nu bara att det ska hålla i sig och att jag blir riktigt sjuk och blir liggandes i en vecka så kanske det är bra sen. Jag har legat i soffan ända sen min gubbe åkte till jobbet, sovit och sovit. Nu vill jag bara att han ska komma hem så jag får ligga på hans bröst och mysa.

Städdag.

Idag har jag ju, som jag skrev i morse, varit hos M och hennes 13-dagars-bebis, L, och myst. Han är ju för go och han får mig att längta efter min egna lilla knodd. Det var verkligen jättekul att se förändringen hos M från att varit en partyprinsessa till världens bästa mamma. Dagarna fram till den 25 januari får ju gärna springa iväg.
När jag kom hem satte jag igång med veckans städning och är nu äntligen klar! Svetten lackar och magen skriker efter mat så nu sitter jag och funderar på vart min gubbe tagit vägen som inte är hemma från jobbet än. Suck.

Plan 'kidnappa bebis'

Idag ska jag till Ryd och min fina vän, M, och kidnappa hennes två-veckors-bebis. Det ska bli så mysigt! Sen ska det bli jättekul att träffa henne igen också, inte sett henne på år och dagar!
Nu ska jag göra mig iordning på två minuter sen ska jag kila! 
Ha en bra dag! :-)

Trött kropp.

Sliten efter tre långa timmar i skolbänken. Han som håller i kursen kan verkligen prata för sig. Inte blyg den gubben inte, men rolig är han. När jag klev in genom dörren här hemma var det fullt pådrag, tv på med en hög volym. Ja, det är så klart P som inte 'har tid' att stänga av tvn. Suck säger jag bara. Nu sitter jag här hemma och ska äta lite kvällsmat och sen ska jag göra mig i ordning och lägga mig. U.n.d.e.r.b.a.r.t!

Back to school.

Nu är min gubbe hemma från jobbet och jag såg lyckan i hans ögon när han såg att det låg ett paket och ett brev från ComHem på bordet. Vi fick kortet med alla kanaler och sånt idag så det mekar han med nu. Tur att han fick något i händerna annars vet jag inte om han blivit lika glad när jag berättade att jag klickat hem lite bebisting från nätet, igen. Fick bli en snuttefilt och ett par vantar idag och när dom kommer hem till mig ska jag visa er det. Superfint alltihop! 
Snart är det dags för mig och min livliga mage att gå till skolan igen. Ska bli intressant och se vad det bjuds på idag. Hoppas bara inte det blir allt för utdraget då jag är väldigt trött idag efter att ha hållits väckt i timmar då bebis sparkar på mina revben. Ont men ack så mysigt! 


v. 29

Det är ju onsdag och det innebär en ny vecka, v. 29. Åh, vad fort det går och jag hoppas verkligen att det fortsätter så vi snart får träffa vår skatt ♥

Magen v. 29 (28+0)


Barnet:

Cirka 35 cm lång, vikten mer än 1 kg. Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Insulinets uppgift är att göra det möjligt för kroppens celler att ta upp socker som cirkulerar i blodet efter en måltid. Cellerna utnyttjar sockret som energi, antingen förbränns det eller lagras. Inget fett behöver då brytas ner och på så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Mindre plats för lungorna. Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker. Kanske känns det verkligare nu för dig som snart skall bli pappa? Det är påtagligt att det är ett litet barn som rör sig där inne och du kan säkert känna hur barnet rör sig när du håller handen mot din kvinnas mage.


Bebislycka.

God morgon bloggen! ♥

Jag och P har nyss kommit hem från ultraljud nummer 4. Denna gång var det sista gången vi fick se vår skatt innan förlossningen. Känns lite konstigt nu när vi blivit vana att ständigt gå på dessa undersökningar. Bebisen hade växt mer än väntat, vilket var superbra och en sten från mitt bröst släppte. Könet vägrar kotten att visa och barnmorskan som gör ultraljudet var idag mer osäker än förra gången så återigen är vi ovetande. Detta sparar ju mycket av spänningen till sista stund men känns ändå lite tråkigt att behöva köpa alla kläder i neutral väg när det finns så mycket fint, både till killar och tjejer. På ultraljudet fick vi också se att huvudet ligger otroligt långt ner. Bara inte kotten bestämmer sig för att ha bråttom ut, den måste stanna där inne i några månader till och bli stor och stark. Huvudsaken är att bebisen mår bra och det gör den ju! :-) Mamma och pappa längtar efter dig

Nu ska min man åka till jobbet och lämnar mig här hemma. Ska på möte klockan 13 men tills dess har jag inte en aning om vad jag ska hitta på. Stannar väl här bakom skärmen och klickar hem mer bebissaker, ihi!



Barnvagn och blöjhinkar.

Känner mig enbart irriterad och från min synvinkel har jag rätt till att vara det också. Så nu har jag fått det sagt så nog om det. Jag tröstar mig själv genom att sitta i soffan och internetshoppa
Efter jobbet idag så var vi och hämtade vår efterlängtade vagn till kotten i magen. Jag är så nöjd! Nu har vi spjälsäng och barnvagn, bara ett skötbord så är 'the big stuff' inhandlat till bebis. Spjälsängen står såklart ihopmonterad vid min sida av vår säng, bäddad och klar att invigas och bild på det ska ni få se någon annan dag. 

En Brio Happy fick det bli.
Vagnarnas Rolls Roys.


Jag beställde ett startkit med blöjhink och lite annat smått och gott i från jollyroom.se.
99 kr, som hittat om ni frågar mig!

Pust och stön.

Dagen började med att jag inte kunde somna om när P gick upp. Klockan ringde första gången 05.50, men han går aldrig upp då utan ligger och snosar i 40 minuter. Då kan man undra om det inte är bättre att få sova ostört dom minuterna och även slippa väcka sin flickvän som INTE ska upp så tidigt. Nej, han tycker tydligen inte det och jag låg därför vaken tills det var dags för mig att kliva upp ett x antal timmar senare. Jag hoppade in i duschen, gjorde mig i ordning och sen var det dags för arbete igen. Eftermiddagspass stod på schemat och det jag gjort är avstämning på bokföringen. Pust och stön.
P kom in och hämtade mig och vi åkte vidare hem men gjorde ett stopp på vägen. Vad det var för stopp vi gjorde kanske ni får se sen! :-)
Min gubbe har gått iväg och tränat för att jag råkade nämna att jag tycker att han är lite tunn nu för tiden. Det satte tydligt sina spår och idag skulle det tränas hårt. Jag ska få med honom ner och handla sen efter han har tränat. Måste fylla upp kylen och frysen lite.

Måste fråga. Sen jag blivit gravid har jag haft problem med att det bränner i min högra jumske. Det är alltid den högra och alltid när jag sitter ner. Det syns inget på huden när det blir såhär utan det bara bränner och det gör riktigt, riktigt ont! Vet ni vad detta kan vara eller känner ni igen det?