Sömnbrist

Natten har varit hemsk, men inte av smärta utan jag har legat vaken!? Många gånger och länge, så nu sitter jag här med huvudvärk och det är förmodligen av sömnbristen. Alva vaknade när Pierres klocka ringde och var inte intresserad av att somna om..
Om vi (läs: jag) orkar så ska vi ut på en promenad under förmiddagen när det bjuds på så fint väder.
Alva hostar jättemycket fortfarande och vi medicinerar med hostmedicin och hoppas att det snart ger med sig. 

Något positivt är att vi har gjort 95% med lillebror i magen idag. Ynka 5% kvar och exakt två veckor kvar till bf. Jag håller tummarna för att han kanske kan komma någon dag tidigare, vi är ju så nyfikna! 


Återigen sjukstuga

Alva åkte ju på en förkylning som jag nämnde tidigare men det räckte tydligen inte. Nu har hon blivit ännu mer förkyld (om det ens var möjligt!?) och fått nästan som krupphosta igen.. Så morgonen fick startas upp med en vällingflaska spetsad med hostmedicin i sängen medan vi tittade på barnprogram. Ingen feber än så länge i alla fall så hoppas hon klarar sig ifrån det, tycker hon är nog slö som det är. 

Jag ska ta med Alva en snabbis ner till affären för att posta ett brev och köpa socker då jag tänkte baka en kladdkaka. Kanske att jag ringer till mamma/mormor och ser om hon vill komma hit på kaffe. Perfekt fikadag eftersom vädret inte är något att hurra för.

På bilden ser ni en sjuk liten "bebis" som provsitter lillebrors bilstol ♥

28 april 2013

En söndag där det bjuds på blandade känslor. Jag är trött på att vara gravid, trött, kissnödig och orörlig. Jag känner mig som världens sämsta mamma och sambo, jag orkar inte göra något roligt. Samtidigt som jag känner såhär så känner jag mig glad och det kanske är för att jag vet att snart, s.n.a.r.t är alla dom sämre känslorna borta då lillebror är ute. Åh, vad jag ska ta igen dessa tråkiga veckor med Alva och Pierre, då tillsammans med en lillebror! ♥

Idag planeras det grillning. Till mig och Pierre blir det en fläskytterfilé som vi ska marinera i något gott och Alva ska få grilla korv. 
Under natten har Alva dock blivit dunderförkyld. Hon snorar och nyser som aldrig förr och det var jättejobbigt för henne inatt att ha nappen i munnen. Efter frukost har hon myst bredvid sin pappa och rätt som det va så sov hon. Så nu hoppas jag att hon får sova i minst två timmar och vakna upp lite piggare. 


Ensamtid

Pappan i huset har tagit med chefen ut i det fina vädret så nu ska jag passa på! Jag ska sätta mig på balkongen i solen och njuuuuuta. Sånt jag inte kan göra om dagarna när loppan är helvild, haha.
Jag orkade inte följa med ut, jag är trött, känner mig proppmätt utan att ha ätit och ständigt kissnödig.
Skönt för Pierre och Alva att få lite tid för sig själva också ♥

Mina hjärtan ♥

Vardagslyx

Jag har städat snabbt och effektivt så nu hinner jag till och med dricka en
v.a.r.m kopp latte från min älskade Tassimo ♥
Underbara vardagslyx!
Tänk, vad jag uppskattar en varm kopp kaffe sedan Alva kom.
Inte många gånger hon varit vaken och jag fått dricka den varm. 



Nu väntar vi bara på att pappsen ska komma hem, sen kan helgen börja på allvar!
Hoppas ni får en fin fredag! ♥

Fina tänder

Hemma från tandläkaren och tydligen var det slitsamt för Chefen har somnat i soffan ❤
Hos tandläkaren gick det jättebra, lite information om slag mot tänderna och alla sockerbomber. Alva fick en tandborste som hon genast visade hur man använde. Tandläkaren blev stolt, haha! Hon hade fina tänder och ingen karies eller bakteriebeläggning, ett litet bevis på att vi föräldrar sköter borstningen bra.

Medan Alva sover ska jag passa på att plocka undan så dammsugaren får komma fram när hon behagar att vakna.

Vart är solen idag?


Sen 1årskontroll

Idag är det dags för ännu ett försök att ta oss upp till tandläkaren för en sen 1årskontroll. Vi hade tid igår men då var det jag som var dålig, illamående och kräkningar. Ibland är det underbart att vara höggravid!
Vi fick en ny tid redan idag och det ska bli kul att se vad dom säger om Alvas små (STORA!) bissingar. Kan verkligen förstå att hon är gnällig när dom stora kindtänderna tränger igenom för dom är inte små! Vi får väl se om dom får kika i munnen på henne först och främst, inte att räkna med.

Än så länge ligger vi i sängen. Pappan har åkt och jag ligger och snosar nacke på sovande bebis. Skulle gärna sova jag med men lillebror lever loppan i magen, ihii.

Morgonstund har guld i mun ❤


Snuttefilt & förvärkar

Alva har aldrig fastnat för en "snuttefilt". Aldrig haft något sånt även fast jag har försökt, dels för att det kan vara skönt för henne och dels för att det är otroligt gulligt
Men sen några dagar tillbaka har det vänt och hon fick häromdagen tag på en body. En sån där mysig favoritbody, mjuk och urtvättad. Den älskar hon och släpper inte för allt i världen. Hon pillar liksom med knäppningen på den. Haha, älskade unge ♥

Igårikväll hade jag riktiga förvärkar. Inombords låg jag och hoppades på att dom skulle utvecklas till något mer men inte. Jag har ett otroligt tryck nedåt, både fram i magen och bak i ryggen. Känns som om jag slagit i svanskotan riktigt hårt och den ständiga "mensvärken" såklart. Hoppas att det snart händer något!

"Snutten"

VÄLKOMMEN GRAVIDITETSVECKA 38


Magen v. 38 (37+0)

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. 
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Egna tankar: Jumsken fortsätter att vara hemsk. Ibland är nätterna så jobbiga att jag gråter och Pierre får hjälpa mig att komma upp på toaletten. Förkylningen är borta vilket är otroligt skönt. Skulle inte vilja föda med ett virus i kroppen, nog jobbigt ändå. 
"Mensvärken" i ryggen känner jag av allt mer och jag har fått ett ständigt illamående. Denna vecka har varit otroligt påfrestande med allt vad graviditeten innebär. Nu vill jag ha smärta, riktiga värkar och lillebror!
Väskan har vi ännu inte packat, haha. Det är något som känns som att jag inte behöver oroa mig för eftersom jag tror att jag kommer gå över tiden igen. 
Igår var det precis tre veckor kvar tills lillebror beräknas vara på utsidan av magen istället för på insidan ♥

Tre ynka veckor

Idag är det precis tre veckor kvar tills jag beräknas sitta här som tvåbarnsförälder. TRE VECKOR?! Vart har tiden tagit vägen?
Samtidigt som tiden flyger iväg alldeles för fort så är jag tacksam för att det inte är så länge kvar. Min kropp börjar säga ifrån och jag har ont. Foglossning från helvetet och min högra jumske är helt ur funktion. Det knäpper och smäller när jag försöker lyfta benet. Att komma upp från sängen alla dom gånger jag ska på toa om nätterna är inte lätta. Snart är det över (förhoppningsvis) och jag sitter med en nyfödd i famnen.

Nu när det är så kort tid kvar och lillebror kan titta ut när som helst:
När tror ni att han bestämt sig för att komma och hur stor/liten kommer han att vara?
Alva kom i v. 41+3 och vägde 3430 g och var 51 cm lång ♥

 


En helg på landet

Helgen som va spenderade vi hos mina föräldrar ute på landet. Otroligt skönt och uppskattat då det bjöds på underbart väder!
I lördags kom min pappa och hämtade oss och släppte av oss på skolan där jag gick när jag var liten. Där hade min syster anordnat en loppis. Där var det mycket folk, över förväntan! Mycket kända ansikten och det var jättekul. Några små fynd fick följa med hem. 
I söndags så ringde mamma och frågade om vi ville med hem och grilla och vem säger nej till grillpremiären? När vi kom hem till mamma och pappa så började vi med en promenad med Alva i vagnen då det var sovdags för henne men hon vägrade. Vi gick till en hage och tittade på långhåriga kossor och den som var mest facinerad var nog Pierre. Alva tyckte det var roligare med en katt som strök omkring. Vi fortsatte promenaden ner till sjön och runt om men Alva njöt i vagnen och tyckte sömn var överskattat. När vi kom tillbaka stod mamma vid grillen och Pierre och pappa skulle sätta upp en ny gungställning. Så småningom kom min syster med familj och det blev dags för mat. Efter maten gick vi ut och Alva satt länge i gungan och fick fart av kusinerna. Det blev fika i solen och alla var nöjda!

 
 

Hemsk natt

Åh, vilken hemsk natt jag har haft!..
Igår kväll la vi över Alva i sin säng och jag trodde att jag skulle få en hel natts sömn (förutom toabesöken) då hon sov mellan oss natten innan och låg PÅ mig. Men inte. Usch. Jag vaknade av Alva som fick komma över till vår säng runt 02.45 så då passade jag på att gå på toaletten som vanligt. Jag hade då en jättekonstig känsla i magen. Ena stunden så hade jag ont i magen, min mage, i nästa stund så kom det förvärkar från helvetet och senare kom det en superkonstig känsla. Jag hade som panik i hela kroppen, mådde illa samtidigt som jag inte kunde sätta fingret på vad det var som va fel. Jag försökte somna om men när jag blundade så sjönk jag långt bort i mig själv. Jättesvårt att förklara..
En hemsk natt och jag hoppas jag slipper fler sådana, men det kommer jag väl inte göra. Säkert att detta är kroppens sätt att förbereda sig på vad som komma skall. Hoppas bara inte lillebror väntar allt för länge.

25 dagar kvar 



Tråkiga torsdag

Imorse vaknade vi upp med regnet som smattrade mot fönstret. Usch, kan det bli tråkigare?..
Pierre åkte iväg till stan medan jag och Alva gick upp och gjorde frukost. Efter det fortsatte vi med dagens plock.
En stund senare fick vi besök av Annie och Jakob. Jakob är snart 5 månader och så söt! Fortfarande är det helt sjukt att man snart kommer sitta här hemma med en ännu mindre bebis.
Alva har sprungit runt, spelat pajas (hon är så rolig, haha!) och senare blivit övertrött. Annie och Jakob har gått hem och Alva har redan slocknat i soffan. Pierre är väl snart hemma så ska passa på att fixa med lite mat.


Mammas ögonsten ♥

VÄLKOMMEN GRAVIDITETSVECKA 37


Magen v. 37 (36+0)

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Egna tankar: Jämfört med tidigare veckor så blir min jumske och "musbenet" allt sämre. Jag har SÅ ont ibland. Det är inte många gånger om nätterna jag byter sovställning. De gånger jag gör det så får jag d.r.a med mitt högra ben för att jag är så stel och det gör så ont. På kvällarna när jag lägger mig och varvar ner känner jag ofta av "mensvärk" i ryggen. Annars mår jag väldigt bra. Jag har bara en förkylning som jag hoppas ska ge med sig innan det är dags.
Kläderna är invikta och det är så mysigt att ibland gå in och öppna lillebrors lådor och titta på dom små, små byxorna. Att Alva har varit så liten är helt sjuk men att vi ska få en till som är så liten är ännu mer otroligt. Jag och Pierre har börjat prata om att packa BB-väskan. Jag känner på mig att vi säkerligen kommer gå över tiden även denna gången men Pierre vill packa. Kanske att jag ska lyssna på honom och packa den till veckan. Mysigt! ♥ 

Bananmuffins


Jag hade en övermogen banan i fruktskålen som ingen ville ha så jag bestämde mig för att det skulle bli bananmuffins av den. Väldigt mild i smaken men uppskattad ändå. Alltid bra med fikabröd i frysen.

1 mogen banan
2 dl socker
2 dl mjöl
100 g smält smör
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Mosa bananen tillsammans med sockret.
Tillsätt smör, mjöl, ägg, vaniljsocker och bakpulver.
Vispa ihop till en jämn smet.
Fördela i 12 stora muffinsformar.
Grädda i ugnen på 220 grader i ca 12 minuter.

Bebisbubbla

På förmiddagen har vi haft besök av Alvas favorit, mamma/mormor. Med sig hade hon två bullpåsar att frysa in, mumms.
Efter en tallrik gröt och en ny blöja så sover nu chefen nöjt i soffan. 

Jag sitter och läser mina blogginlägg från första tiden med Alva. Helt otrolig känsla. Att min stora, lilla tjej har varit så liten. Tiden går alldeles för snabbt! 
Något annat som också är helt otroligt att om en månad kan jag sitta här med en liten igen. En liten lillbror. Återigen ska vi få uppleva bebisbubblan och det ska bli så mysigt.
 
Första bilden på Alva bara några timmar gammal ♥

Vilodag

Idag har vi verkligen nyttjat söndagen som en vilodag. Det har inte blivit gjort mycket mer än mat, lek och en sväng med dammsugaren.
Medan Alva sov under dagen passade till och med jag att sova och så skönt det var!

Imorgon blir det bara jag och Alva här hemma under morgonen/förmiddagen och vad vi hittar på har vi ännu ingen aning om!

Dagens mys ❤


14 april 2013

Idag är det precis en månad kvar till BF. Jag kan fortfarande inte förstå att vi ska få ytterligare en liten till familjen. Att Alva ska bli s.t.o.r.a.s.y.s.t.e.r enbart 15 månader gammal. Jag och Pierre pratar väldigt mycket om hur hon kommer reagera när det kommer en lillebror som ska dela all uppmärksamhet med henne. Hon är redan nu väldigt svartsjuk av sig, jag och Pierre kan knappt hålla hand eller kramas utan att hon ska vara emellan oss. Förhoppningsvis så kommer hon vänja sig snabbt då hon snart inte vet annat än att ha en lillebror.
Nu när jag har lillebrors kläder invikta i garderoben har jag börjat fundera kring BB-väskan. Det kan ju faktiskt vara så att han bestämt sig för att inte stanna inne så länge till och då kan det vara skönt att ha det gjort. Ska även plocka fram bilbarnstolen så den inte glöms bort när det väl är dags. Snart är det dags och som vi längtar 

 
 

Rensar garderober

Pappan i familjen gick iväg för att träna tidigare idag så jag och Alva valde att börja med den förskjutna rensningen av sovrummets garderober. Där rensade vi ur bland Alvas kläder där det fanns lite som kunde läggas bort. Vi hittade alla påsar från Barnmässan som jag hade lagt undan utan att plocka upp och s.å.k.l.a.r.t gjorde vi plats för lillebror och hans kläder. Passade även på att torka ur alla lådor och sånt som man inte gör allt för ofta.
Pierre kom tillbaka från gymmet, hann precis att duscha och mamma och pappa ringer för att se om vi är hemma. Dom kom upp på kaffe och med sig hade dom lillebrors nytvättade kläder som mamma hade både strukit och lagt i storlekshögar, inplastade och fina. Älskade, underbara mamma ♥

När dom hade åkt så fortsatte jag med rensandet och kunde även vika in dom små kläderna. Det var en speciell känsla, att få vika in dom små kläderna nu när man vant sig vid Alvas storlek. Tänk att vi ska få ha en sån minigris i familjen igen, så mysigt!
Nu är jag helt slut, jumsken och fötterna ger sig till känna och jag får helt enkelt fortsätta någon annan dag. Nu är det mesta gjort. 
Jag ska ta med lilla lortgrisen in i duschen som gått utan kläder näst intill hela dagen, ihii!

Små kläder till lillebror ♥


 

Klädlös

Igår fortsatte vi med att lägga över Alva till sin säng när vi skulle sova och det blev ännu mer lyckat än natten innan! Hon sov i sin säng från ca 22-06 (!!), underbart! När hon vaknade imorse var hon lite ledsen men då är det bara att hämta henne och lägga henne hos oss så somnar hon om. Riktig morgon gjorde vi vid drygt 08. Fortsättning följer..

Nu har vi ätit frukost och dukat undan. Alva hade kläder på sig för ca 20 minuter sen men hon har kommit på att hon trivs bättre utan, haha. Det bästa är att hon idag fick på sig en mysdress/"onepiece" med dragkedja på så hon kan ta av sig själv. Det smög hon iväg och gjorde och kom tillbaka med enbart benen kvar, HAHA! Så gick hon runt ett bra tag innan hon fick av sig hela dressen. Godingen våran ♥


Operation "sova-i-egen-säng"

Vi försöker få Alva att sova i sin säng nu innan lillbror kommer. Än så länge så får hon somna mellan oss, som vanligt, sen när vi ska sova så bär vi över henne till sin säng. Detta har vi nu gjort i två nätter. Den första natten så sov hon bara 1½ timme innan hon vaknade och var ledsen, inatt så gjorde hon 4 timmar i sin säng så det går framåt. 
När hon sover mellan oss så sover hon väldigt oroligt på grund av att det blir för varmt för henne. Vissa gånger när jag vaknar för att gå på toa så hittar jag Alva nere vid våra fötter. Hoppas att hon snart vänjer sig så hon kan somna i sin säng från start. Hon sover mycket bättre där, där hon får ha sitt eget.

En liten bebis på 7-8 månader som hellre vill vara vaken än sova, ihi!
Tänk att hon varit så liten ♥

Matvrak

Alva sover, Pierre är i stan men snart påväg hem och jag äter som vanligt. Jag är inne i period då jag äter och äter, är ständigt sugen på något och aldrig blir mätt. Verkar som jag ska rulla in på förlossningen när det väl är dags eller så är det en megabebis som ska ut. Vet inte vilket som är värst!? Haha!

Det verkar snart vara min tur att bli sjuk. Ont i halsen och svalget. Hoppas verkligen att det inte blir något ihållande så jag slipper föda sjuk.
Nu när Alva sover kanske jag ska passa på att börja rensa i garderoberna?.. Hmm, eller om jag ska äta lite till, haha!

 


VÄLKOMMEN GRAVIDITETSVECKA 36 (35+0)


Magen v. 36 (35+0)

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Egna tankar: Nu är det inte bara tungt i jumsken utan det är tyngd på hela "musbenet", haha, på höger sida. Jag har också haft som ihållande hugg på vänster sida långt ner och allt detta beror säkert på att lillebror börjar lägga sig allt mer till rätta. Halsbrännan ger sig till känna på kvällarna, annars känner jag inte av det alls.
Jag börjar känna mig allt mer stressad inför ankomsten då vi tagit allt med alldeles för stort lugn. "Det ordnar sig alltid". Det gör det ju oftast men det kunde kanske vara skönt att vila för en gång skull. 
Igår gick jag igenom alla kläder och min kära mamma tog med sig det hem för att tvätta så nu behöver jag inte tänka på det i alla fall. 
Tänk att lillebror s.n.a.r.t är här! ♥

Kniven mot strupen

Igår kväll fick Alva kvällsvällingen som vanligt och när hon hade druckit upp satte hon sig upp med ett besvärat ansikte och vips så kräktes hon (ursäkta infon, haha). Det kom inte alls mycket så jag satt och väntade på nästa laddning men det kom aldrig någon så det var nog bara en rap som ville komma upp. Var länge rädd för att det skulle vara en tredje gång vi skulle få besök av vinterkräksjukan men skönt nog var det inte det! Puuh.. Kniven mot strupen!
Under natten har jag under långa omgångar varit vaken och lyssnat till Alva som hostat. Jag har vid några tillfällen försökt att få i henne vatten men det vill hon inte ha. Hoppas det snart ger med sig.

Chefen ligger i soffan och sover sen 20 minuter tillbaka. Pierre är och tränar och jag ska försöka komma igång efter två koppar kaffe. Idag går det trögt måste jag säga. Sömnbristen börjar ge sig till känna under dagarna. 
Det är inte förrän nu jag börjar känna mig liiiite stressad inför lillebrors ankomst. Har tidigare haft en känsla om att "det löser sig" men det lär det inte göra förrän jag tar tag i det. Jag behöver rensa i våra garderober för att göra mer plats, sånt som inte löser sig självt. Tråkigt men sant.

Favoritfötterna ♥




BVC + vaccin

Idag var det dags för att besöka BVC igen för att se om chefen gått upp i vikt efter senaste besöket. Jag kan erkänna att jag var nervös över vikten eftersom hon haft vinterkräksjukan igen och är just nu dålig i form av dunderförkylning med hosta och allt där till. Som tur var gick det över förväntan! Pust!..
Alva skulle också få sig en spruta då BVCsköterskan bjöd på det sist så det är lika bra att fortsätta. Mot Hepatit B så snart kan vi ut och resa utan att oroa oss (eftersom vi reser så mycket, haha). Hon fick idag sitta i pappas knä, som var med för första gången då spruta skulle ges, och det gick jättebra. Lite tårar kom men så fort hon fick napp i en stående famn så var det bra igen. Stolt mamma ♥

Vid 14 månader:
♥ väger Alva 11290 g
♥ är hon 81,5 cm lång
♥ har hon 44,8 cm i huvudomfång

Nu ligger Alva återigen mellan mig och Pierre i sängen och sover. Vi myser till kvällens tv och hoppas på att hon får en lugnare kväll/natt med hostan nu när hon fått hostmedicin tre gånger idag. 
Hoppas att hon snart, snart blir bättre.. Vår alldeles perfekta stora, lilla Alva 


Egentid

Hemkommen från BVC med lilla sjuklingen. Allt gick bra men det kommer komma ett eget inlägg om det senare.

Lilla hjärtat ligger och sover tungt i vagnen och det hoppas jag hon kommer göra ett tag till. Stora hjärtat är iväg och tränar. Jag ska försöka att hinna plugga en del nu när jag är, i princip, ensam. Pluggandet har börjat rulla på riktigt bra och jag försöker ta en stund varje dag till detta. 
Jag vet inte om jag kan kalla det egentid riktigt, haha, men det är något jag behöver göra i alla fall. 

Alva hade det riktigt jobbigt med sin hosta sent igår kväll. Jag och Pierre låg och tittade på en film i sängen med Alva sovandes mellan oss och helt plötsligt så får hon världens hostanfall. Den hostan hon har och det tjocka slem hon får upp gör ont så hon blir jätteledsen och när hon blir ledsen och gråter, hostar hon så det går runt i en ond cirkel. Igårkväll gick det nästan inte att trösta henne. Hon grät och grät, sträckte upp armarna i luften för att vi skulle ta upp henne när hon redan var i våra armar. Hon vill liksom krypa in i kroppen på oss. Stackarn ♥
Pierre tog henne och gick runt här hemma för att få henne att lugna sig medan jag skulle försöka att ringa till sjukvårdsupplysningen för att höra om det fanns något man kunde göra. Hostmedicin får hon och välling ville hon inte ha. Konstigt nog så var det ingen som svarade på 1177, har hänt mig förut och tycker det är väldigt dåligt. Har det hänt någon av er?

Dagens pluggmamma

Vårtecken

Alva är inte alls pigg. Hon hostar något som liknar en råbock som skäller, nästan som krupp men inte riktigt. Torrt, så där så det syns på henne vad ont det gör varje gång hon hostar. Ögonen är jättesvullna och näsan är snorig, men ligger ändå under 38 när det kommer till febern som tur är. Usch, jag tycker så synd om henne.. ♥

Tidigare på förmiddagen tog vi på oss och gick ut. Tänkte att det kanske skulle göra Alvas hosta gott med lite frisk luft. Jag och Pierre passade på att fusksola en stund var medan den andre gick med Alva i vagnen. 
När Pierre låg i solariet och vi tog en kort promenad hittade jag och Alva vårt första vårtecken, tussilagon. Jättemysigt och nu är det bara vårvärmen som fattas ♥

På vägen hem gick vi förbi affären och med oss hem fick vi Corn Flakes som jag och Pierre åt tillsammans med mjölk och socker, precis som när man va liten. 
Nu har Alva vaknat så ska se om jag kan få i henne lite mat.

Årets första tussilago!

Förkylning Deluxe

Under dom senaste dagarna har Pierre känt sig dålig och nu har det brutit ut, både på honom och Alva. Dom snorar ikapp. Natten har varit jobbig för mannen då han fått snyta sig säkerligen 20 gånger. Alva har legat och sovit, snarkat och snorat hon med. Hoppas bara det håller sig där och att febern håller sig borta.

Gårdagen gick i ett. Vi startade upp dagen med att putsa hemmets alla fönster sen fortsatte vi med en storstädning. Med lägenheten ren gick vi ut senare på eftermiddagen så Alva fick gunga och vi handla lite. När vi kom hem så gjorde vi hemmagjorda hamburgare. YUM!
Resten av kvällen spenderades i sängen, hela familjen myste till Let´s Dance. Alvas nya favoritprogram då hon dansar med så fort det bjuds på musik. Haha, sötungen! ♥

Allt som fattas är bara lillebror ♥

Tji fick vi

Tidigare idag så skrev jag ett inlägg om Alvas sovrutiner och att vi skulle försöka att inte få den rubbad så som vi fick igår. Lillchefen kände nog detta på sig och har totalvägrat att sova förrän nu. Hon har sovit i drygt en halvtimme. Hon somnade alldeles försent och jag känner på mig att jag kommer vara tvungen att väcka henne om en stund för att hon ska somna i någorlunda tid ikväll. Nackdelen med det är ju att hon kan bli väldigt kinkig när vi väcker henne. 
Haha, tji fick vi! Får väl skylla oss själva när vi försöker att planera dagen utifrån hur hon ska sova.

Trots detta har jag ändå fått mycket gjort idag. Alva och Pierre startade upp dagen med att leka gärnet inne i vardagsrummet medan jag plockade i lägenheten, bäddade sängen och tvättade mig. Efter det blev det kaffe och ytterligare bus. Jag satte mig, efter kaffekoppen som fick mig att vakna till liv, och pluggade. Jag har fått mycket gjort men har lika mycket kvar som skulle behöva göras. 
Nu när Alva äntligen sover har vi fått i oss en sen lunch, äggviteomelett med mozzarella och basilika, och Pierre har gått iväg för att träna. Jag hamnade vid datorn igen och ska försöka plugga ytterligare innan damen i soffan vaknar.

Igår provade jag att få upp Alvas lilla hår i två tofsar och till min glädje lyckades jag! Hur söt?!! ♥

Sovmorgon / Sovrutiner

Imorse var det jag och Pierre som vaknade först. 07.14 tittade jag på klockan första gången och Alva sov som det barn hon är. Hon somnade väldigt sent igår kväll förstås, men hon ligger ändå och myser med oss i sängen för det om hon är vaken. Alvas sovrutiner blev rubbade från start igår så idag hoppas vi att det ska bli ändring.
Vi har en 14månaderstjej (på dagen!) som sover mellan oss på nätterna, något som vi ska försöka att ändra på nu innan lillebror kommer. Annars behöver vi införskaffa i ytterligare en dubbelsäng, ihii. Hon började sova med mig på nätterna när hon var runt 7 månader gammal. Innan dess hade vi världens mest lättlagda tjej. Det var rutiner från klockan 18 på kvällen då vi började med kvällsmat som oftast bestod av gröt och efter det så badade hon alltid. Sedan när klockan blev runt 19 fick hon en flaska välling i min famn och sedan var det bara att lägga ner henne i sin säng och där somnade hon. Så när hon var runt 7 månader i samband med en förkylning så drömde hon något och vaknade i ren panik och skrek förtvivlat. Jag försökte ta upp henne lite försiktigt och vagga henne samtidigt som jag sjöng lugnt för att sen lägga ner henne men det gick inte. Så fort hon närmade sig spjälsängen skrek hon i panik. Jag tyckte såklart synd om henne så det var bara att ta med henne och lägga henne bredvid mig och sedan dess har hon fått sova där. Vi har försökt några gånger att lägga henne i sin säng och ibland går det bra, ibland inte. Nu ska det bli ändring. Hon är för stor för att sova mellan mamma och pappa, även fast jag tycker det är mysigt. Håll tummarna!


VÄLKOMMEN GRAVIDITETSVECKA 35 (34+0)


Magen v. 35 (34+0)

Vecka 35

Kroppen:
 Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Egna tankar: Nu börjar graviditeten bli tung. Foglossningen i jumsken gör ont, ständigt. Nu gör det till och med ont utanpå huden, det känns som om huden brinner och jag kan inte ens ta där. Städa är ett evighetsprojekt och det känns på kvällarna. Nog med det dåliga.
Annars mår jag jättebra och njuter fullt ut. Magen växer och lillebror mår bra.

Ett skratt förlänger livet

Efter lunch satte vi på oss för att gå ut i det underbara vädret. Nästan +10 och desto mer i solen och vi njöt. Vi gick till en liten lekpark där det fanns en babygunga och som Alva skrattade. Hon tyckte det var SÅ kul. Både jag och Pierre stod bredvid och skrattade åt Alva och hennes underbara glädjetjut
Vi skulle kunnat gunga i all evighet. Lillchefen gick bredvid vagnen idag, nästan hela tiden. Helt otroligt att hon orkar gå så långt som hon gör med sina små ben.

Underbara dag 




 

Sömntuta

Medan Pierre var och tränade tidigare idag så började jag och Alva med att sitta på golvet och leka. Hon tröttnade efter en stund så vi gick och bäddade sängen innan vi satte oss på golvet igen. Efter ytterligare en stund så fick jag självklart väldigt ont av foglossningen så jag satte mig i soffan med benet högt. Alva var inte sen att följa efter och ville upp i knät. Där slocknade hon. Pierre kom hem och Alva fortsatte att sova. Både jag och Pierre hann slumra till en stund och vakna men Alva fortsatte sova. Vi satt länge och väntade på att hon skulle vakna. Vi ville ut i solen och började bli hungriga. Tillslut hade hon sovit i nästan tre timmar, då väckte jag henne lite försiktigt i hopp om att hon inte skulle bli på dåligt humör resten av dagen och lyckades. Undra om hon är inne i en tillväxtperiod igen då hon sover så mycket?.. 
Alva fick en banan innan vi gick ut och vilket väder dagen bjuder på! +7 och strålande sol, underbart! Skrotungen fick gå omkring ute och kika och hon älskar det. Vi gick till affären och handlade det som behövs för resten av veckan så nu är det gjort. 
Väl hemma igen lagade vi en supergod middag! Helstekt fläskfilé med rosépepparsås, YUM!
Efter att ha suttit stilla en stund och bloggat kryper det i benen och jag funderar på att S-T-O-R-städa toaletten.


Kan man se mer fridfull ut? Älskade barn ♥

Vårmånaden är här

Vårmånaden April är här och jag hoppas och önskar att våren har planerat att komma på allvar nu. Vi har haft turen att ha en underbar påsk med strålande väder och långa promenader (i saaaaakta tempo) och mornar då vi blivit väckta av solens strålar. 
Påskafton spenderades hos mina föräldrar med syskon och deras familjer. Det var hur mysigt som helst och mamma bjöd som vanligt på underbar mat. Barnen fick påskägg fyllda med godis som dom knappt orkade äta upp.

Hela gårdagen spenderades såsom påskafton hemma hos mamma och pappa. Pierre, pappa och min systers sambo var ute och kapade ved hela dagen medan jag och Alva till en början var inne och lekte med kusinerna. När det började närma sig lunchtid så tog jag med Alva ut i vagnen och det dröjde inte länge förrän hon sov, tungt. I nästan FYRA (!!??!!!!) hela timmar sov hon på altanen. Trött tjej. 

Idag planeras lite småsaker. Tänkte städa lite, kanske tvätta, veckohandlas och pluggas.

En bild från lördagens promenad