Sjukstuga

Som väntat har vi (läs: jag) varit sängliggande/soffliggande. Ont i kroppen, huvudet, förkyld och en konstig tryckande/stickande känsla i bröstet. Alva har varit lite gnällig men inte så mycket mer än det. Får hoppas att det är en tand på gång för henne så hon slipper bli sjuk.
Tidigare idag var mamma här en sväng. Hon fick chailatte från Tassimon och en bit av min cheesecake. Uppskattat.

Känner mig som världens sämsta mamma när jag ligger i soffan och tittar på när hon leker. Stackarn. Idag har jag verkligen inte orkat, känns som om benen inte orkar bära mig när jag ställer mig upp.
Pappan i familjen är mer saknad än någonsin (som vanligt när han är borta) men på onsdag kommer han igen! ❤ Då vankas det förberedelser för Alvas 1årskalas på lördag, då kommer det släkt från Linköping. Kul!

Morgonens morgonmys ❤


Vad som väntar..

Är nog en rejäl förkylning för både mig och Alva. Jag har ont i leder och körtlar, till och med i hårbotten! Svider i näsan och vill bara försvinna ur min egen kropp. Alva är gnällig och vill helst tillbaka in i magen verkar det som. Sovit mycket har hon gjort idag också! Jag hoppas att i alla fall Alvas kropp bestämt sig för att sova bort det som verkar vara på väg så hon slipper bli sjuk. Är så rädd att hon ska få krupp igen, det värsta jag varit med om!..

Tidigare ikväll var Sarah här och då passade jag på att bjuda på min frusna yoghurt cheesecake och med lite bär och en chailatte till blev den himmelsk! Riktigt lyckad. Fräsch, inte alls så tung och mättande som dom "vanliga" ofta kan bli.

Jag och min skrotunge har redan bäddad ner oss i sängen framför Ice Age 3 och myser järnet. Alva väljer som vanligt att ligga på min mage.
Håll nu tummarna för att vi slipper sjukdom!


Sömntuta

Idag har jag haft en sömntuta till dotter. Vet inte om hon har något på gång i kroppen. Hon låg på gränsen till feber i onsdags så kanske. Vad det verkar som sover hon bort det.
Hon sov två timmar mitt på dagen, nästan tre timmar på eftermiddagen/kvällen och somnade direkt vi landade i sängen.

Alva älskar att sova på min 25veckorsmage! Sötunge! ❤


Vardagslyx

Alva har sovit i lite drygt en timme och jag har fått
avnjuta en kopp chailatte och läst ett par kapitel i boken Trasig.
Det kallar jag vardagslyx!

Min födelsedag

Igår var det min 22a födelsedag och när jag vaknade upp så var det bara jag och Alva i sängen. Pierre var borta och det var helt tyst här hemma. Till en början så låg jag kvar och bara njöt av Alvas närhet men efter några minuter kom mannen i mitt liv in och sjöng för mig! 
Vi åt frukost och gjorde oss i ordning för att åka in mot Karlstad och där fick jag följa med och handla den första presenten till mig själv, en Bosch Tassimo.
Efter besöket på Elgiganten blev jag beordrad att släppa av Pierre inne i stan för att sedan hålla mig därifrån så jag fick ta med Alva och åka till Bergvik köpcenter. Där hittade jag min mamma, ihii. Gick vidare och fick med mig några påsar till Alva hem. Jag blev även intervjuad av TV4 Nyheterna just för att det var "årets fattigaste dag" igår. Ett litet inslag av mig kunde man se igår, på lokala nyheterna.
Pierre ringde och ville bli hämtad. Tillbaka till Bergvik för att luncha och handla.
Väl hemma fick jag öppna paketen Pierre köpt. Det innehöll en elvisp från Bodum, en morgonrock från Lexington, en längre, långärmad t-shirt från Gina Tricot och boken Femtio nyanser av honom. Tack älskling! ♥

Senare på kvällen kom mamma, pappa och min syster Marie. Jag fick då en matberedare från OBH Nordica och två orkidéer. Tack återigen!
Vi fikade och pratade om allt mellan himmel och jord. 

Jag hade en superbra dag igår och tackar för alla grattishälsningar! ♥

  
 

Vrålåk á la Alva

Idag har vi beställt en födelsedagspresent till Alva som fyller 1år om bara drygt en vecka. 
Att tiden går så fort är skrämmande samtidigt att det är väldigt roligt att hon börjar bli mer "egen".
Vrålåket väntas komma redan imorgon på posten och det ska bli SÅ roligt. Dock är det väl jag som kommer behöva behärska mig från att låta Alva öppna den för tidigt. 
Det jag älskar med denna gåbil är att den kommer bli en sådan fin inredningsdetalj i Alvas kommande rum!

 

VÄLKOMMEN GRAVIDITETSVECKA 25


Magen v.24 (23+3)

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Egna tankar: Som sagt hittills har magen varit lite bökig och fått mig att besöka bm ett x antal gånger och även fått besöka förlossningen. Allt såg bra ut och när jag tänker på det och tar det lugnt går det relativt bra. 
Magen börjar bli stor och är i vägen när jag ska leka med Alva. Annars älskar Alva magen och gärna somnar på den som kudde. 
Hittills har vi inte handlat ett dugg till lillkillen i magen. I v.25 med Alva hade vi mycket färdigt. Barnvagn har vi ett humm om vad vi vill ha men inte bestämt oss ännu. Ska bli spännande att börja förbereda inför prinsen.

 

En egen liten individ ❤

Det är så otroligt roligt att följa Alva och hennes utveckling till en alldeles egen liten individ. Hur hon klarar sig allt mer själv och blir mer självständig.
Det senaste är att hon gärna sitter själv i en egen soffa, då är hon supernöjd. Annars går hon runt och säger "tack taaa" hela tiden.
Om 13 dagar fyller hon 1år, tiden får alldeles för fort!


Lilla kulan

Min lilla kula har fram tills nu varit lite bökig. Jag har haft förvärkar redan i v. 21/22 och fått besöka förlossningen. Allt såg bra ut men att jag måste ta det mycket lugnare mot vad jag gjort tidigare. Den molande mensvärken kommer och går lite som den vill. 
Nu är jag i v. 24 (23+6) och jag tycker redan nu att magen är i vägen. Tänk då vad den kommer vara om 10 veckor. Jisses. Mest i vägen är den ju när man leker med Alva. Blir anfådd väldigt lätt.
Jag tackar ändå för att jag inte fått tillbaka foglossningen jag hade med Alva under den senare delen av graviditeten. Jag hoppas innerligt att jag slipper den! 
Klådan jag hade under graviditeten med Alva har jag dessvärre fått dragits med ända från start denna gången. Visst att det blir bättre när jag tar mina tabletter men det är inte så lätt att komma ihåg dom varje gång innan man ska duscha. Ibland går allt av bara farten.

MEN i det stora hela har jag en väldigt lätt graviditet denna gången också, fram tills nu. 
Hoppas lilla pyret där inne mår lika bra som jag gör ♥

Magen v. 24 (23+3) 

Badhuspremiär

Igår var det badhuspremiär för lillfisen. Vi gick dit hela familjen men Pierre valde att stå vid sidan av och titta på.
Till en början var Alva jätterädd och knep sig fast på min höft och blev ledsen så fort jag skulle sätta ner henne. Jag vägrade att ge mig och det gav resultat tillslut. Som hon njöt! Hon verkligen njöt av att vara tyngdlös i vattnet.
Badhuset kommer vi besöka fler gånger. Nästa vecka ville pappa Pierre vara med nere i poolen, det ska bli supermysigt! ♥

 
 

Tappert försök

Idag har vi haft en bra dag, jag och min lilla chef. Öppna förskolan, sovstund (för chefen), städa, mat, kort promenad och massa lek. Jag har fått duscha och nu sitter Alva i badet.

Förut när vi satt i soffan, jag och Alva, tog hon av sig sina strumpor men det dröjde inte länge förrän jag fick se ett tappert försök att få dom tillbaka på fötterna. Så sött! ❤


Öppna förskolan

Dagen då vi inte har något speciellt inplanerat. Tråkigt. Så imorse gick jag och Alva ner till öppna förskolan.
Inte alls mycket folk men det var liv ändå. Alva som aldrig varit blyg förut började gömma sig bakom mig för att kolla in läget innan hon sen gick in för att leka. Dock tycker jag att det är bra att hon börjar bli mer försiktig, så hon inte går fram till vem som helst. Lillfisen 

Kom hem för ungefär en timme sen då Alva fick mellanmål bestående av en halv banan och nu sover hon så sött i soffan. Jag har fått både göra och äta mat i lugn och ro.
Nu tänkte jag börja städa på sådana ställen jag inte vill att Alva ska vara med på, som toaletten.

Mammas sömntuta ♥Full rulle

Läkarbesöket gick bra och jag är sjukskriven från och med idag. Skönt att ha det ur världen.
Efter det så frågade Sarah om jag ville med ut och gå så det blev en dryg timmes promenad. Superskönt. Det som var mindre skönt var nysnön som inte hade "plattats till" än och drog våra vagnar åt alla möjliga håll, men det resulterade i extra armträning!
Familjen Eriksson/Lewerström bjöd på mat, lek och fika. Full rulle hela eftermiddagen.

Alva sover bredvid mig i soffan så sött. Relativt tidig kväll ikväll också. Frågan är nu bara hur jag ska få henne att göra dessa tidiga kvällar i hennes säng. Vill så gärna att hon ska få in samma rutiner hon hade innan den hemska förkylningen kom. Hur?
Tvättar gör jag också. Ska jag våga lämna Alva sovandes i soffan medan jag går ner till tvättstugan? Det är frågan det. Kan ju liksom inte väcka henne.. Ibland skulle man vara två. Eller ha tvättmaskin..


Läkarbesök

Alva somnade 19.30 igår och sov till 09 imorse!?! Jisses. Det var längesen det hände. Hon sov bredvid mig i soffan hela kvällen och jag fick både titta på vilka program jag ville, läsa bok och äta ifred. Imorse när JAG vaknade först, fick jag en chock, haha.

Alldeles strax ska vi gå iväg till vårdcentralen och träffa en läkare. Jag ska bli sjukskriven fram till förlossningen på grund av mina "förvärkar".

Nu får jag ta hand om Alva!


Att sakna ❤

Att sakna är det värsta och bästa som finns, på samma gång. Det får mig att inse vad jag verkligen har, älskar det jag har och hur lyckligt lottad jag är. Samtidigt som jag hatar att vara ifrån det/den jag älskar.
Den här kvällen har varit hemsk då lillfisen somnade vid (hör och häpna!) 19.30 och då blir det FÖR tyst. Jag blir rastlös och vet inte vart jag ska göra av mig själv och det får mig att tänka. Att tänka på hur mycket jag saknar min bättre hälft, Pierre.
Tre nätter kvar, sen ska jag få träffa honom igen, sova ihop med honom igen och bara få vara nära. Jag längtar!

Pierre, jag älskar dig! ❤


Vikthysteri

Nu efter nyår när man ser på tv så är det (nästan) enbart reklamer om olika viktklubbar. Något som är hemskt tycker jag. Jag tror det inte finns någon som varje dag kan se sig själv i spegeln utan att hitta något som man vill ändra på, lägga till eller ta bort från sin kropp. Jag vet själv hur påverkad JAG blir av alla dessa reklamer. 
Varför behöver man ett nytt år för att lova sig själv att man ska träna och äta rätt? Varför kan man inte bara göra det för att själv må bra? Måste det finnas ett löfte?

Jag vill träna och äta för att JAG ska må bra. Om jag gör det får jag både ork och lust att vara den bästa mamman till Alva och den bästa flickvännen till Pierre. Jag vill inte vara stolt över en siffra, jag vill vara stolt över den jag ÄR.


Alltid med, aldrig utan

När vi är hemma hos mamma och pappa så är Alva inte sen med att hämta två "gosedjur" som står i deras sovrum. Dom bär hon sedan med sig vart hon än går. Överallt
Så igår när vi skulle åka hem så fick hon låna med dom hem av snälla mormor och ja, dom är med överallt. Till och med när hon sover. Lillskrutt ♥
Vinterkräksjukan

I lördags eftermiddag åkte jag och Alva hem till mamma och pappa för att spendera en natt där. Dom var bortbjudna en stund på kvällen till min farbror så jag och Alva var ensamma.
Allt fortsatte som vanligt, enda jag märkte var att Alva var gnällig, inget var bra. Jag gav henne kvällsgröten, badade henne, lekte lite och senare fick hon välling. Alva höll på att somna i mitt knä i soffan så jag gick in med henne till sängen. Där hann hon sova i två minuter innan jag märkte att hon börja kvälja. Jag satte henne upp och tänkte att hon kanske behövde rapa, att det var därför hon hade varit gnällig tidigare men så fel jag hade. Hon (ursäkta för informationen!) spydde ner hela mig, sängen och golvet. Vi gick mot badrummet för att stoppa ner både henne och mig i ett bad och på vägen till badrummet spydde hon ytterligare två gånger. Stackarn
Ner i badet och ringa till mamma och pappa som var på väg hem för att förbereda dom på vad som pågick där hemma. 
Alva fortsatte att spy i 6 timmar och mot slutet var hon så trött att hon låg, nästan livlös, i mitt knä och spydde. Jag grät för henne. Jag hatar när barn är sjuka, usch! 
Vi försökte att hålla henne vaken så länge som möjligt för att hon skulle få "spy klart" innan hon somnade. Vid 02 spydde hon sista gången för tillfället och hon sov gott den natten bredvid mamma för då var det min tur.

Kommande dag låg jag utslagen i soffan medan mamma och pappa tog hand om Alva. Alva spydde två gånger den dagen så imorgon vid lunch är vi "friskförklarade" och kan börja träffa folk igen.
Sen igår är vi hemma och Alva tyckte nog att det var skönt att komma hem till sitt. Hon lekte med ALLT. Kunde inte riktigt bestämma sig vad det var som var roligast. 

Jag kan inte tacka mamma och pappa nog mycket för allt dom gjort för mig dom senaste dagarna!
Kan inte sätta ord på hur mycket det har betytt! Jag älskar er ♥


12 januari 2013

Fram tills nu har vi bara lekt, jag och Alva. Ett litet break från lekstugan gjorde vi under tiden vi förberedde lasangen.
Medan den stod i ugnen lyckades jag få Alva att sova i soffan själv (!) så jag har haft turen att få äta i lugn och ro idag. 
Att jag också får tiden att blogga ensam är rena lyxen. Något som jag misstänker att ni förstår inte händer allt för ofta.

Idag blev det alltså lasange med getost till mat. Vid sidan av fick det bli rårivna morötter. Magen är mätt och gott var det!
Vad jag ska göra tills Alva vaknar har jag inte en aning om. Kanske börja läsa en ny bok? Läste nyss ut Elsas Mode och det var riktigt bra så nu måste jag få tummen ur att beställa dom andra två ur samma serie. 

En av Alvas alla sköna sovstilar ♥

Du gråa dag

Idag har vi världens tråkigaste väder. Hatar när det kommer till detta skede då snön ska bort och det bara är grått och slask överallt! 
Vi bestämde oss för att trotsa det tråkiga vädret och i alla fall gå ut för en promenad och lite frisk luft. På vägen svängde vi in hos Interiörboden (en supermysig inredningsbutik!) för att kolla på lite nya fönsterlampor nu när julen ska bort. Vi hittade lampfötter som föll oss i smaken så sovrummet kommer bli riktigt mysigt. Nu är det bara resten som ska fixas, som nya blommor och sånt.
Jag och Alva är nu hemma och ska fixa oss lite lunch. Pierre fortsatte till gymmet, hurtbullen.

Ikväll ska faktiskt jag och Pierre få gå på hockey, utan barn (!). Det är verkligen på tiden då det var alldeles för längesen vi gjorde något på tu man hand.

En gång har även Grums varit vackert.

11 månader ren lycka

I fredags blev Alva 11 månader gammal. 11 månader! Jag säger det ungefär vid samma tid varje månad och jag kommer nog fortsätta göra det så; Vart tar tiden vägen!?
Det är enbart 30 dagar kvar tills hon blir ett helt år, min lilla groda. 
Jag minns det som igår när jag fick upp henne på bröstet första gången, allt var nytt, en helt ny värld.
Det känns så nära i tid men som att jag ändå aldrig levt utan Alva vid min sida, en konstig känsla att förklara för er som inte har barn.

Vid 11 månader:
Går hon som hon aldrig gjort annat, det är det bästa hon vet!
♥ Kan hålla pipmugg/vällingflaskan själv
♥ Har hon en vilja utan dess like!
♥ Är hon nästan alltid glad
♥ Har hon gärna en napp i munnen och en att pilla med
♥ Har hon åtta tänder 
Tidiga kvällar

Efter en natt hos mamma och pappa och en dag full av mat och kalasande så tar jag och Alva en tidig kväll igen.
Igår blev Alva 11 månader men mer om det kommer i ett eget inlägg imorgon.


MVC-besök

Klockan 16.08 satt jag i väntrummet hos barnmorskan och hade ont. Tio minuter senare satt jag inne hos henne och hade lika ont. Varken hon eller läkaren kunde säga vad det är för fel på mig, vilket absolut inte får mig lugnare.
Först tyckte hon att det lät som bäckenbottensinflammation. Till sist bestämdes det i alla fall att jag ska dit och lämna urinprov imorgon tidigt, för att utesluta farliga bakterier i urinet som kan ha satt sig i njurarna.
Bebben i magen verkade i alla fall må bra för hans hjärta slog som det skulle. 145 slag/min. När jag fick höra det galopperande ljudet släppte en sten från mitt hjärta ❤
Ja, så vad det är för fel på mig får vi vänta med. Hoppas bara dom hittat något.

Jag ligger med Alva på armen i sängen och kikar på Horton, en riktigt gullig film. Tror jag gillar barnfilmer mer än barnen själva, ihii.

Bild på pärlan från gårdagens bad ❤


Värkar?

Under den senaste tiden har jag haft som mensvärk i mage och rygg. Det har bara funnits där och med en snart 1åring så hinner man inte tänka på det så mycket, tills i lördags.
Hela familjen hade gått och lagt sig och jag får något som liknade värkar/sammandragningar (!). Jag, som aldrig tror att något är farligt, går upp och tar en tablett och går och lägger mig igen medan Pierre ligger bredvid och inte vet vad han ska ta sig till. Detta avtog och vi lyckades somna.
Ända sedan detta har jag haft molande mensvärk och igår så ringde jag faktiskt till barnmorskan och förklarade läget. 16.10 idag har jag tid hos henne.
Jag har fortfarande ont och hoppas verkligen inte att det är bebis som vill ut redan, att det jag har är förvärkar. Det är ALLDELES för tidigt då jag bara är 21+1 idag. 

Alva sover och jag ska försöka att få duscha i fred. Vid 15 kommer mamma som ska vara hemma med Alva medan jag är hos barnmorskan. 
Snälla ni, håll era tummar på att allt är som det ska med lillkillen 

Lilla skrotungen och jag i somras vilandes i sängen ♥
 

Titta, hon går!

Pappan i familjen har åkt (imorse) och ska vara borta några dagar,
Alva har sovit bort hela eftermiddagen och
det enda vettiga jag har gjort idag är att ringa ett par viktiga samtal. 

När jag är rastlös sitter jag ofta och tänker på vad lyckligt lottad jag är. Jag har verkligen världens underbaraste lilla dotter och det bästa av allt: hon är frisk! Att få följa hennes utveckling mot att bli en självständig liten tjej är SÅ häftigt. 
Det senaste i utvecklingen är att hon går. Hon går helatiden. Det är det bästa hon vet och hon ler så stolt när hon knatar omkring. Mitt mammahjärta skriker STOLT samtidigt som tiden går otroligt fort! ♥

1 januari 2013

God fortsättning! ♥

Jag och min lilla familj hade en helt underbar nyår. Lugnt och skönt, hemma. Vi gjorde oss nyårsfina även fast vi bara skulle bli vi här hemma och efter det började vi med maten. Kvällen bjöd på späckad fläskfilé med getost, soltorkade tomater och timjan med potatisgratäng och en underbar hemmagjord sås till. 
Vi fortsatte kvällen med Bingo Lotto och jag var nära att vinna både på 2ans bingo och 3ans. Hade inte suttit fel med en lite större vinst såhär i januari. 
Alva somnade relativt tidigt och jag lyckades med att lägga ner henne i sin säng men där sov hon inte längre än 45 minuter. Vi tog upp henne och hon fick fortsätta att sova hos oss ute i soffan, vår lilla närhetstorsk. 
Tolvslaget sov Alva genom i soffan medan jag och Pierre skålade med alkoholfri skumpa och pussar ♥

Jag har haft ett helt underbart 2012. Jag har fått spendera ytterligare ett år tillsammans med min andra hälft och jag har fått bli mamma till en underbar liten tjej. Jag kunde inte vara lyckligare!
2013 kommer bli minst lika bra, det känner jag på mig. Beräknad tvåbarnsmamma och mycket därtill! ♥


Design by Tasnim RSS 2.0