VÄLKOMMEN GRAVIDITETSVECKA 38


Magen v. 38 (37+0)

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. 
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Egna tankar: Jumsken fortsätter att vara hemsk. Ibland är nätterna så jobbiga att jag gråter och Pierre får hjälpa mig att komma upp på toaletten. Förkylningen är borta vilket är otroligt skönt. Skulle inte vilja föda med ett virus i kroppen, nog jobbigt ändå. 
"Mensvärken" i ryggen känner jag av allt mer och jag har fått ett ständigt illamående. Denna vecka har varit otroligt påfrestande med allt vad graviditeten innebär. Nu vill jag ha smärta, riktiga värkar och lillebror!
Väskan har vi ännu inte packat, haha. Det är något som känns som att jag inte behöver oroa mig för eftersom jag tror att jag kommer gå över tiden igen. 
Igår var det precis tre veckor kvar tills lillebror beräknas vara på utsidan av magen istället för på insidan ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design by Tasnim RSS 2.0