Gröt och 'smörhöl'.

God förmiddag solstrålar! ♥

Idag är vädret här hemma inte lika lockande till promenad som det var igår, tråkigt nog. 
Sitter och äter frukost framför en film som vi hyrt, skulle kolla på igår men somnade till och den måste ses eftersom dom ska lämnas tillbaka idag. Jag åt faktiskt rysgrynsgröt som jag inte ätit sen jag bodde hemma tror jag, men självklart ska det finnas 'smörhöl' (som vi säger i Värmland) i gröten som det fanns förr i tiden. Gott och mättande.

Tänkte slänga med receptet på skorporna också!

Du behöver:
100 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl nötter (jag valde hasselnötter)
1 påse saffran (eller annan valfri krydda)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ha sedan i kryddan för att få ut mer smak ur dom. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och nötter i en bunke. Tillsätt sedan smöret och äggen. Blanda ihop det till en så smidig deg som möjligt och dela sedan i tre delar. Rulla eller tryck ut degen i tre längder på en plåt med bakplåtspapper, lika långa som plåten. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut och dela längderna i små sneda bitar. Sänk ugnen till 175 grader och rosta skorporna i 15 minuter. Stäng sedan av ugnen men låt skorporna stå kvar tills ugnen har blivit rumstempererad.
Njut av de enklaste och godaste skorporna! :-)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback