Habits.

Ja, vanor är något vi alla har. Bra som dåliga, men vissa har fler sämre än bättre. Det är något jag fått erfara.
När man inte kan uppskatta det man har och är på väg att få, när man ska få det finaste av allt, så finns det inte mycket hopp kvar.

Jag ger upp. Idag är dagen med stort D då jag tar mitt beslut.


Saknade vänner.

Jobbpasset för idag är gjort och det gick hyffsat bra ändå med tanke på hur trött jag var i morse. Med lite kaffe (läs: 6 koppar) så gick det allt bra. 

Nu sitter jag hemma, ensam. Ja, P blev tydligen helt plötsligt utbjuden på resturang av en gammal vän till honom som nu bor i Norge men är hemma och hälsar på och detta kunde han ju inte missa. Jag har slängt fram datorn och böcker från skolan och tänkte sätta mig och plugga lite, kors i taket.
Men det är dagar som denna när jag verkligen saknar alla mina vänner hemma i Värmland. Att bara kunna slå en signal till någon när jag känner mig ensam och att då kunna ses. P kan unna sig sånt fortfarande men jag blir alltid sittandes kvar här hemma och ugglar. Det har många gånger flygit en tanke igenom mitt huvud att flytta tillbaka just på grund av ensamheten. Visst att jag har P, men han har ju också ett liv. Han tränar, jobbar och umgås med vänner medans jag sitter här hemma och värre kommer det bli då jag snart går på mammaledigheten med 100%. Det är svårt att skaffa sig nya vänner på ny ort när man inte vet vart man ska vända sig. Förr gick man ut på krogen, söp sig full och på köpet fick man en hand full nya, roliga vänner men det är lite svårt nu när jag är höggravid. Sen får jag å.n.g.e.s.t så fort jag ser en Systembolags-kasse nu för tiden, så det är bra med det. SUUUCK.

Nu ska jag fortsätta att plugga sen ska jag gå och lägga mig tidigt ikväll då jag bestämde mig för att jobba i morgon. P är ledig men jag har ingen lust att sitta hemma med honom ändå. Lite extra pengar i kassan är alltid ett plus.


Trött kropp.

Idag är en 'åh-nej-dag' igen. Jag är trött och vill bara sova. Jag fryser och vill bara krypa ner i sängen. Jag har börjat få lite, lite vatten i händerna som är otroligt obekvämt, det liksom trycker. Och till råga på de så vaknar jag upp och är tät i snoken. WHAT!? -Jag var ju nyss sjuk så jag hoppas verkligen inte att jag blir det igen. Sen känner jag mig inte så sugen på att ligga i förlossningssängen sjuk, fy tusan!
Jag är i alla fall uppe med tuppen och har skickat iväg P till jobbet och snart är det dags för mig att åka iväg. Första jobbdagen denna vecka då chefen är sjuk. Får väl hoppas på att jag inte blir smittad nu när jag biter ihop för att jobba.

Dagen igår ägnade jag åt att tvätta kläder och det gjorde jag verkligen. Ojoj, säger jag bara. Tre S.T.O.R.A påsar med kläder och en stor del av detta är då bebiskläder. Jag trodde inte lillfisen hade så mycket men där hade jag fel. Nu är det gjort i alla fall och jag har även börjat plocka ihop en del som ska ner i BB-väskan. Ska blir skönt när den lille kommer ut.

Tänk när magen var så här liten

Gravidkoll.

När fick du veta att du var gravid? 23 maj.
Hur gammal var du? 20 år.
Var det planerat? Nej.
I vilken vecka var du? Vecka 5.
Hur tog din partner det? Han blev superglad.
Mådde du mycket illa i början? Nja, till vecka 12 mornar var värst.
Har du mycket halsbränna? Ja, fått en hel del nu på slutet.
Är du känslig? Nej, inte mer än vanligt.
När kände du bebisens första sparkar? Vecka 18.
Är du ofta orolig? Nej.
Sparkar bebisen mycket? Ja, det är en pigg krabat jag har i magen.
När började du läcka bröstmjölk? Vecka 19-20.
Har du fått bristningar? Några få på sidorna.
Blödde du någon gång? Nej.
Hur många UL har du gjort? 5 än så länge.
Vet du vad det blir för kön? Nej, försökt att ta reda på det men vår skatt vill inte att vi ska veta.
Vad ska han/hon heta? Vi har några få namnförslag men inget bestämt.
Hur gammal kommer du och din partner vara när den lille kommer? 21 och 36.
Ska barnet få några syskon? Ja, det hoppas jag.
I så fall när? Inget bestämt.
Hur vill du att din förlossning ska se ut? Min 'drömförlossning' är att jag kommer in när jag är öppen ca 6-7 cm och endast behöver lustgas som smärtlindring. Sen såklart att lillfisen mår alldeles utmärkt när Han/hon kommer ut. En förlossning utan komplikationer.

v. 37

Idag är det exakt fyra veckor kvar tills lillfisen är beräknad. Helt otroligt vad tiden går fort, nästan för fort.

Barnet;
Barnet är nu ca 47 cm långt från topp till tå och väger ca 3 kg. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två-tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är fylld med näring och ger barnet skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten. Inte ovanligt från vecka 37. Karaktären på fosterrörelserna ändras, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Enligt Spädbarnsfondens rekommendationer ska du: 1) Lära känna ditt barns rörelsemönster under graviditeten och 2) Lita på din instinkt. Om du är bekymrad över att ditt barn rör sig mindre i livmodern ska du kontakta sjukvården, dag som natt, speciellt om detta sker nära i tiden för beräknad förlossning.

Mamman;
Den här veckan är en lämplig tid att sluta arbeta. Nu börjar du längta efter att föda. Det är vanligt att känna förvärkar nu. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa förvärkar ska inte göra ont. Spänningen och förväntningar stiger ju närmare förlossningen du kommer. Man känner sig redo att föda nu och längtar. Börja packa väskan du ska ha med dig till förlossningen. Tips på saker att ha med får du från din barnmorska. Barnmorskan skriver en sammanfattning i mödravårdsjournalen om din graviditet och går igenom födelseplanen som ni tidigare skrivit tillsammans. På babygruppenonline.se finns en gratis förlossningsförberedande webbkurs (FUB-Online). Om du inte redan gått den är det hög tid att göra det nu.


Kramp och Rasmus på luffen.

Hej kära ni! ♥

Vaknade imorse av att jag hade kramp i vaden och det gör ju så o.n.t! Så ont att jag inte får fram ett ljud ur munnen. Nu när jag äntligen kommit upp ur sängen och satte på tvn är det Rasmus på Luffen som visas och jag älskar dom här filmerna, Madicken och Alla barn i Byllerbyn, dom är ju så mysiga.

Nu ska jag sätta igång med dagen 'att-göra'. Jag ska hoppa in i duschen innan jag ska bege mig in till stan för att inhandla lite småplock.

Vad fördriver ni tiden med nu när det varken är snö eller vinter?

Inrednings-sjuk.

Ja, som skrivet har jag blivit inrednings-sjuk för dagen. Jag sitter och funderar på allt jag skulle vilja göra med hemmet och det är mycket kan jag lova! Helst av allt skulle jag vilja blåsa ur hela lägenheten och börja om med tapeter och golv, ända från början. Men som sagt, jag drömmer bara.

Jag kom i alla fall i väg och solade och det var underbart skönt. Med en tjocktröja på magen så verkar det som om lillfisen där inne trivdes.
Alldeles snart kommer P hem så jag kan duscha. Klart jag kan duscha utan att han är hemma men det är så att han åkte ifrån sina nycklar och jag är inte så sugen på att duscha med öppen dörr så därför väljer jag att vänta.

Hoppas ni haft en bra dag! :-)


Smile for nothing.

Det enda nyttiga jag har fått gjort idag är dammsugning. Alltid något. Jag känner inte för att göra något. Det enda jag vill är att för en dag ha obegränsat med pengar och fixa till lägenheten så som jag vill ha den, men nu kan jag inte det.

Håller just nu på med att fixa ihop lite mat. Gubben kommer snart hem och då bjuder jag på potatismos och lax. Han ska i princip hem och äta sen åker han igen, men då tänkte jag passa på att gå och sola.

Nu i dagarna tänkte jag ta tag i bebiskläderna. Suck känner jag för det men dom behöver ju tvättas. Även fast dom är nya ska dom få åka ett varbbi maskinen. Jag trodde inte vi hade så mycket kläder men jag lyckades lätt (!) fylla upp en Ikea-kasse med kläder!

Här kommer en bild på tröjan jag köpte till min pojkvän igår och så stilig han blev när den lades över hans axlar.


Tokväder!

God morgon bloggen! ♥

I två nätter har jag nu sovit otroligt dåligt på grund av att det blåser storm. Känns som om fönstrena ska följa med vinden ibland. Min käre sambo tycker detta är jättemysigt och somnar ungefär lika snabbt som han lägger huvudet på kudden och då blir jag ju såklart stressad av att jag också måste somna och allt blir en ond cirkel. Känns som om jag skulle behöva lägga mig och sova en stund till men jag har inte riktigt tid.
Idag hade jag tänkt att hinna baka, städa, springa ett varv på stan och mycket där till. Vi får väl se hur det blir med det. Nu ska jag ta tag i det viktigaste för dagen, ett samtal. 

Blåser det storm hos er också?

26 december.

Idag har jag och min fina man varit ute i mellandagsreans trängsel och dunsar lite. Skulle ju haft ett par skor till mig men jag tycker inte det är roligt att handla till mig längre. Det som fick följa med hem var lite kläder till bebis och P fick sig tre t-shirts och en stickad tröja (assnygg!). Tänkte jag skulle visa dessa fynd under morgondagen.

Under kvällen har jag blivit bortskämd med fotmassage av min man då jag faktiskt fått lite vatten i tassarna ny sista månaden. Lite jobbigt är det att springa på stan i flera timmar men det är inget jag lider av till vardags.
Nu ska jag joina min man till filmen som visas på 4an under sista kvällen på denna jul.


Juletid och julefrid.

God kväll!

Hittills har jag inte haft mycket till tid över för bloggen tyvärr men jag har haft en otroligt trevlig jul!
Igår innan vi åkte till P's syster där julen skulle firas så var det fullt pådrag i mitt kök med ägghalvor och skorpbak. Jag lyckades få allt klart (till och med mig själv!) innan vi blev upplockade, tack gode för det! När vi kom fram började julmyset direkt och vi blev bjudna på glögg och mina skorpor med saffran och hasselnötter gick flitigt åt. Maten dröjde, som tur var, inte så länge innan den blev klar och jag var supernervös inför vad P's familj skulle tycka om min Janssons men den gick hem! Om inte mer, dom älskade den! Lyckorus och en stor lättnad. Maten slank ner, besök av tomten, paketöppning och mycket prat om allt mellan himmel och jord. Jag och min man tog en taxi och kom hem strax innan 01 och somnade direkt av utmattning.

Idag har vi bara myst. Vi har hyrt film, ätit pizza och bara ägnat oss åt varandra och som jag njutit!
Något som jag däremot har gått och tänkt på och pratat om hela dagen är att det är precis en månad, EN MÅNAD, kvar tills bebis är beräknad att komma. Det har äntligen börjat pirra lite i magen av förväntan för nu är det nära på riktigt! Mina fötter har börjat svullna upp lite gran av vatten men jag hoppas att det inte blir värre, men vi ska nog ta oss ut på stan imorgon för att inhandla ett par uggs till mig, otroligt behändiga skor!

Hoppas ni alla haft en superjul och jag önskar er god fortsättning!

Här är en bild från gårdagen när L får paket av tomten. Han sken som en sol, lillkillen.


Dan före dopparedan!

Hej på er!

Sitter just nu på jobbet och väntar på att chefen ska komma hem. Eller hem, hon ska i princip bara plocka upp mig så ska vi åka på jullunch med jobbet. Buffé, hur gott?! Jag är vrålhungrig och jag har lyckan att få äta hur mycket jg vill. Lyckan är total.
Jag har jobbat sen kl. 07 imorse och det börjar kännas i kropp och knopp så det ska bli skönt att få sluta efter lunchen men lugnt blir det inte för det. Nej, jag och P ska åka och storhandla. Ett skötbord ska dagen till ära få följa med hem. När vi är klara med handlandet så ska förberedelserna inför imorgon fixat, det ska göras Janssons och kokas ägg. Mumms.

Jag ska också handla en julklapp till min man om jag lyckas smita, schhh... Ihii!


Julklapps-shopping.

Hej fina ni!

Nu är jag hemma igen efter lite julklapps-shopping.
Jag har jobbat under eftermiddagen och allt har gått super. Efter jobbet åkte jag med min man hem, vi gjorde oss snabbt i ordning samtidigt som jag började med tvätten. Väl klara gick vi in till stan och med hem fick julklappar till barnen följa med, ugnsformar, pyjamas till skatten i magen, en "skötväska" och lite annat smått och gott.

Väl hemma och jag är supertrött. Tvätten är klar och vikt, klapparna är inslagna och jag sitter utslagen i soffan.

Vi tänkte köpa en skötväska som hör till vår barnvagn men då jag vägrar betala 699 kr för en väska som ska innehålla blöjor så hittade vi en på Stadium för 99 kr. Som hittat om ni frågar mig! Här är den;


Early morning.

Det blev ju en tidig morgon för min del men ändå har jag inte fått så där jättemycket gjort. Skönt att göra sig klar i en lugn takt någon gång också kanske. Jag har i alla fall gjort rent mellan kakelplattorna i badrummet. Den ni!

Bjuder på en bild på den "lilla" magen. Alla säger att den är så liten för att vara i v. 36 men jag tycker den är alldeles lagom så tackar för om den stannar vid denna storlek!
v. 36 (35+1)


22 december

God morgon bloggen! ♥

Det är torsdag och dan före dan före dopparedan! Jag är uppe med tuppen och ska snart sätta igång med städning här hemma. Jag måste vara lite effektiv nu så jag hinner med allt som ska göras innan vi ska bort på julafton. 
Idag är det städning, jobb och tvätt som står på schemat och i morgon är det fullt upp med jobb, shopping och matlagning. Känner att jag blir trött bara jag tänker på hur mycket som ska hinnas med.

När jul och nyår är över är det dags för vår skatt att komma till världen. Hur u.n.d.e.r.b.a.r.t?! Jag var hos barnmorskan igår och bebis ligger redo att komma med huvudet ner och rumpa upp. Allt ser jättebra ut, som hjärtljud och jag har också växt liiite, lite grann! Bättre än inget.

Nu är det dags för frukost så jag orkar städa!
image description

v. 36

Idag kliver vi in i vecka 36 med stormsteg. Dagen till bebis närmar sig och längtan efter vår skatt blir bara större och större.

Barnet;
Barnet är ungefär 46 cm från topp till tå och väger ca 2,8 kg. Barnet äter nu bara upp sig inför livet utanför livmodern. Rörelserna upplevs kraftfullare och kraftigare. Du kanske ser en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Du ska känna barnets rörelser varje dag.

Mamman;
Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixerat sig i bäckeningången nu. Du kan ha svårt att sova, du behöver vända dig ofta och kanske drömmer kraftiga, tydliga drömmar. Det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen och den nya familjen. Fortsätt vila ofta, de sista veckorna kan kännas tunga och långsamma.


På väg till jobbet.

Jag sitter just nu på resecentrum med musiken pumpande i mina öron och väntar på bussen som ska ta mig till jobbet.
Jag märkte ganska snabbt att idag är en sån dag då jag skulle velat ha en jacka som är stor nog för magen så det skulle gå att knäppa den. Synden straffar sig själv då jag är för snål för att köpa en bara för att ha den sista månaden. Får satsa på att hitta en tjockare tröja på fredag då jag och min man ska stresshandla inför lördag och julafton.

Vad gör ni idag? :-)


21 december.

God morgon bloggen! ♥

Vad tiden går fort! Eller så gör den kanske inte det, då det bara är jag som vägrar att inse att det är julafton om tre dagar. 
Jag sitter för tillfället och äter lite frukost och ska snart börja göra mig i ordning och ladda inför jobbpasset som väntar idag. Tillbaka till verkligheten men det ska bli skönt att göra någon nytta om dagarna igen.

Idag kliver jag in i v. 36, återigen en ny vecka och jag hinner knappt med. Bild på den stora magen kommer senare.

Borta bra men hemma bäst.

Klockan 21.54 igår kväll ankom jag till Linköping igen och P stod på stationen och tog emot mig med öppna armar. Det var underbart att få krama honom igen. Väl hemma dröjde det inte länge förrän vi låg i sängen och sov som två små barn.

Idag har jag försökt att sova så mycket som möjligt då helgen varit uttröttande eftersom jag varit uppe sent och börjat dagarna tidigt. Nu ska jag försöka att orka mig inni duschen så jag sen kan gå ner till affären och handla lite.

Här bjuder jag på två bilder från helgen i Värmland. På granen jag och mamma klädde och på N när han red på en häst som "skakade". Haha!


Mysfaktor.

God morgon! ♥

Idag är det sista dagen jag spenderar här i Värmland. Ikväll åker jag hem till Linköping och min karl som jag saknar supermycket.

Igår efter maten och min powernap bärde pappa in granen och jag och mamma klädde den. U.N.D.E.R.B.A.R.T! Jag älskar det och det blev så mysigt. Nu luktar det verkligen jul i vårt hus. Efter det åkte jag in till stan och hälsade på N och R. R är ju så go den killen. Vi satt i några timmar och bara pratade om allt och inget, mycket givande.
När jag kom tillbaka till Värmskog var E, M och R här så vi åt smörgåsar och lät munnarna gå i ett. Mamma lyckades skrämma upp sina barnbarn när vi satt och pratade om andar i gamla hus och liknande så R ville absolut inte sova ensam utan han ville sova inne hos farfar. Haha, stackarn (hoppas att han fått sova inatt). När dom åkte fick jag äntligen min efterlängtade kopp med glögg, russin och sötmandlar framför brasan och tvn innan jag gick och la mig och somnade som ett barn.

Idag ska jag och min käre mor in till stan och kika på lite julklappar. Det bästa är ju såklart att jag ska få välja ut min julklapp som i år kommer att bli en väska, vilket jag är i stort behov av. Vi kommer väl gå och strosa i flera timmar, fika och mysa innan mitt tåg går 18.55 mot Linköping ikväll.
Jag har haft en helt underbar tid här hemma i Värmland men nästa gång jag och min familj träffas kommer det vara i Linköping och med en nykläckt bebis ♥

Älskade Värmland.

Hej bloggen! ♥

Andra dagen här i Värmland och jag sitter för tillfället i Värmskog där mina föräldrar bor. Det kändes hur bra som helst att komma hit och för första gången i år har jag fått in lite julkänslor i min kropp. Jag älskar det här stället.

Igår så möttes jag upp av mormor på stationen, vilket inte var väntat med jätteroligt! Mamma kom så vi gick och fikade lääänge. Jag och min mor försökte hitta något i stan men varken jag eller hon var så supersugen på att armbåga sig fram i dom olika affärerna så vi gav upp. Det vi fick med oss hem var ett litet sätt till bebis av den blivande mormorn. Gulligt!
Jag blev hämtad av min bror och vi åkte hem till Värmskog där jag sa hej till min käre mor och far innan jag fick börja köra på folket som skulle ha det livat denna lördagskväll. F hamnade på skolan och skulle spela öl-innebandy och när jag hade kört honom så åkte jag upp till min syster och hennes goa barn. Satt länge och pratade (om så klart barn!) och tillslut var hon äntligen klar och jag kunde köra in henne till stan. Väl lämnat av henne var det bara att åka och hämta min svettiga bror som skulle hem och duscha för att sedan dra till nästa stopp. Det var A som fyllde 20 igår så där hamnade vi. Jag var den enda som var nykter men jag hade nog roligast av alla och skrattade åt folket. A och C ville ta en tidig kväll så jag och min bror åkte in till stan för att umgås med syster och hennes karl. När dom var klara på krogen var det dags för nästa stopp; McDonalds sen var det äntligen dags att åka hem. Kl. 03.22 la jag huvudet på kudden och jag kan lova att det dröjde inte många sekunder innan jag sov som ett barn.

Självklart så kunde jag inte sova längre än till 09.15 ungefär så det var bara att gå upp och se glad ut när magen kurrar. Under några timmar nu har jag varit hos min syster och kikat på barnkläder och fått med mig en del 'bra-att-ha-saker'. Kommer in bilder på tisdag kan jag gissa på.
Jag har ätit några mackor men väntar på dagens höjdpunkt; mammas mat som snart är klar. Senare idag tänkte jag och mamma pröva oss på att göra årets första sats av Romnäskola och se hur det går. Det är ett 'hemligt' recept som gått i vår familj i många, många år men som är supergott!

Än så länge har jag haft det superbra och jag har verkligen utnyttjat min vakna tid men nu känner jag att det ska bli skönt med mat i magen och sen lägga sig och vila på den en timme.


Mot Karlstad.

God morgon bloggen!

Även idag fick jag upp tidigt även fast jag skulle behövt sova ut.
För tillfället sitter jag på tåget från Katrineholm mot Karlstad och jag längtar verkligen tills jag är framme. Jag är hungrig och trött. Känns som om jag gnäller jättemycket men så är det.

Mamma kommer och mötet upp mig på stationen i Karlstad och vad vi gör sen återstår att se men jag misstänker att vi kommer gå och kika i stan.
Efter några timmar tillsammans med mamma kommer min lillebror och hämtar mig, snäll som han är!

Nu ska jag försöka sova en timme innan jag är framme.


Sängmobiler.

God kväll! ♥

Sitter för tillfället och kollar på sängmobil till pluttis säng men hittar ingen som jag vill ha. Jag vill ha en fin, enkel i neutrala färger. Ingen Mumin, Pingu, Tummen, Hello Kitty eller vad det nu kan vara men vart kan man hitta dom? -Dom finns ju inte och jag blir irriterad på detta! 
Vet ni vart jag kan hitta någon sån mobil? Jag har kikat på dom vanligaste ställena som jollyroom och babyshop.

En liknande sån här skulle vara guld!

Slutkörd och mätt.

Nu kan jag äntligen sitta ner utan att behöva resa mig upp igen förrän jag ska in till sängen.

Det tredje och sista mötet för dagen gick, över förväntan, otroligt bra! Superbra om jag får säga det själv så ikväll kommer jag somna med ett leende på läpparna.
P var ju med på det mötet och efter det gick vi och handlade så när jag kom hem fixade jag i ordning maten. Mätt och belåten!

Ikväll laddar vi upp med massa mys, chips och Svenska-Hjältar-galan.


Andra mötet; CHECK!

Nu sitter jag på resecentrum och väntar på att klockan ska bli så mycket att jag kan börja dra mig upp till det sista mötet för dagen.

Det möte jag va på nu var bättre än väntat. Hade trott att det enbart skulle vara pekfinger på allt men så visade det sig att det inte skulle vara. Skönt.
Ögonen faller snart ihop och jag hoppas att jag lyckas hålla mig från allt för mycket gäspande också under sista mötet.


Första mötet; CHECK!

Nu är jag hemma efter besöket på vårdcentralen/BVC. Jag kommer att få en helt underbar BVC-sköterska som ska väga och mäta min lilla skatt, jag känner mig jättetrygg med henne. 
Jag har fått i mig lite mat som fanns kvar från gårdagen och det var godare idag. Pasta med en 'sås' med kräftstjärtar och vitlök, supergott! Det är bara att hojta till om ni vill ha receptet på denna superenkla men goda middag.

Nu ska jag göra mig i ordning och dra iväg på möte nr 2.

Mot vårdcentralen

Om en halvtimme ska jag träffa den kvinna som ska hålla koll så min bebis mår bra efter att vi kommit hem från BB. Det känns ändå bra att få träffa henne innan allt sker.

Återkommer senare med utgången.
Nu; mot vårdcentralen Centrumkliniken!


"Åh-nej-dag"

God morgon kära ni!

Idag är det en dag som jag helst inte vill uppleva. Jag är så grymt trött, det är knappt att jag orkar hålla ögonen öppna. Jag hoppas verkligen att det blir bättre efter en dusch! Helst av allt skulle jag bara vilja gå tillbaka in till sängen, dra täcket över huvudet och somna om.

Idag är det möte efter möte som gäller så ikväll kommer jag väl att vara lika trött i huvudet som jag är i kroppen idag. Första stoppet är på vårdcentralen. Önska mig lycka till!

Min generösa frukost.


Min dag.

Ja, nu sitter jag äntligen ner o.r.d.e.n.t.l.i.g.t för första gången idag och frågan är om jag kommer upp.
På min dag har det varit full rulle hela dagen! Jag gick upp vid 8.00, satte igång och plocka lite här hemma, gjorde mig i ordning, käkade lite frukost och jag hann till och med att dra iväg ett litet snabbt blogginlägg innan jag gick iväg. Jag gick i alla fall till banken, satte in pengar och fortsatte sen till Försäkringskassan där jag fick svar på min föräldraledighet och jag var godkänd och klar. Skönt. Jag trevade iväg till stationen och hämtade ut mina biljetter (och jag hurrade tyst inombords när jag fick dom i handen), sen gick jag och laddade mitt respass innan jag hoppade på bussen som tog mig till jobbet. Väl på jobbet så började jag att städa och städa och städa. Rent blev det och på slutet så satte jag mig lite med bokföring innan gubben kom och hämtade mig. Väl hemma gick P iväg på ett möte och jag började städa här hemma så nu är det rent här också. När min gubbe kom hem gick vi ner och handlade och medan P gjorde maten så städade jag klart. Efter maten har jag också klippt P så nu är han trimmad också. 
ÄNTLIGEN är allt klart för dagen och jag ska alldeles snart slå ihop mina blå, ofrivilligt eller inte, dom åker ihop i vilket fall.
Hoppas ni haft en bra dag! 


Städa, städa och åter städa.

Sitter för tillfället och försöker att få i mig en alldeles för varm fiskgratäng.
Idag har jag städat i princip hela dagen på jobbet med några få, korta pauser för lite bokföring. När jag kom hem fortsatte jag med lägenheten eftersom i morgon är det sista kvällen jag kan mysa med min man ordentligt innan jag åker till Karlstad tidigt på lördag morgon.
P är för tillfället iväg på ett möte men när han kommer hem så ska vi ner och handla och sen (om jag orkar!) ska jag klippa honom. Håret är hemsk långt på honom nu.
Nu ska jag se om gratängen svalnat lite så jag kan äta den.

De två viktigaste pappersbitar jag har!


Fullt upp!

God morgon!

Jag har precis fått i mig lite frukost och ska alldeles snart börja göra mig i ordning så jag hinner allt jag ska göra innan jobbet kallar.
Jag ska springa till banken och sätta in lite pengar och Försäkringskassan ligger precis bredvid så hoppar in där också så jag får svar på mina frågor. Efter det ska jag hem, betala en räkning och fixa det sista innan jag drar mig ner till Resecentrum där jag ska hämta ut mina biljetter så jag kan ta mig både till och från Karlstad, fyller på busskortet och sen kan jag åka till jobbet. Pust och stön.
Dags att börja om jag ska hinna.

Älskade skatt.


Underbara hem.

Nu är jag äntligen hemma från skolbänken. I tre och en halv timme öste vår kursledare på oss med information och i slutet av lektionen hade vi ett litet test (som inte alls var så litet) och genomgång på det. Resultatet; jag måste verkligen PLUGGA!

Nu ligger och i sängen och ska snart slå igen mina två blå, så fort min man kommer och lägger sig bredvid mig. I morgon ska jag jobba igen men innan jag börjar har jag ungefär t.u.s.e.n saker att göra.
GOD NATT! :-)


Time for school!

Nu är jag hemma från jobbet och har fått i mig lite rester från gårdagens underbart goda middag. YUM! Jobbpasset kändes ovanligt bra idag, känns som om jag fick mycket gjort. Har varit mycket krångel med bokföringen då chefen varit i Polen och handlar material men nu är det utrett. Pust. Än så länge så har jag inte märkt av att jag vaknade så tidigt imorse; PEPPAR PEPPAR!

Lite fix kvar här hemma innan jag snart ska bege mig till skolan. Sista kvällen innan jul, sen får vi hoppas att bebisen väljer att stanna i magen tills i alla fall slutet av januari så jag inte missar f.ö.r mycket. Måste verkligen sätta mig och plugga lite på det S har försökt att lära oss. 
Nu har jag inte tid att sitta här längre. Hörs när jag kommer hem (om jag orkar)!

v. 35

Nu är det inte länge kvar tills vår lilla skatt är hos oss och det ska bli helt underbart!
Mamma och pappa längtar efter dig.

Barnet;
Ditt barn är omkring 45 cm från topp till tå och väger ca 2,6 kg (vår lilla skrutt väger drygt 2 kg endast). Det centrala nervsystemet mognar klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig i vikt. Barnet fyller ut nästan hela livmodern och har inte mycket utrymme alls.

Mamman;
Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp på grund av östrogenet, det kan göra att du får ont i ryggen eller bäckenet. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Är du omföderska så börjar barnet nu lägga sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. Prata igenom din födelseplan med din barnmorska och lägg den i din journalmapp.

Man kan ju försöka att gömma kulan, men förgäves :-)


Nattuggla?

God morgon bloggen! ♥

Jag har varit vaken sedan 03.39 och jag är ju van att vakna på nätterna för att behöva gå på toaletten men denna natten kunde jag verkligen inte somna om så jag har legat vaken sen dess. Det kommer jag väl få lida av senare idag, för idag står det både jobb och skola på schemat. 
En sak som också måste nämnas är att igår kväll beställde jag biljetter hem til mitt fina Värmland så på lördag åker jag och det blir en snabbvisit tills på måndagskväll, men det gör inget. Jag ska träffa min fina familj

Nu ska jag ta och göra mig iordning så jag pumpar upp volymen så blir jag på ett underbart humör!
Vad ska ni göra idag? :-)

Dinner-time.

Min snygging till sambo kom hem, fick sitta ner i cirka två minuter innan jag drog med honom ner till affären för att inhandla varor till dagen middag. Idag bestämde jag mig för att bjuda honom på hasselbakspotatis, fläskfilé och aioli. Hur gott blev det inte då? SUPERGOTT!

Nu har jag precis blivit klar med tvätten så ikväll kommer jag få lägga mig nyduschad i nytvättade sängkläder. Underbart.

Det som fattades på tallriken var ju såklart grönsakerna.


Avsky!

Usch för Blutsaft! Det är något jag försöker att lära mig att dricka. Det är inte mycket jag ska få i mig, 20 ml om dagen men fy så det smakar! Om ni tänker er lite som en smak av Jägermeister, det där med lakritsen, och sen en övertygande smak av svarta vinbär i en äcklig blandning. Fy tusan! Vill verkligen klara av det för både min och bebisens skull men håller på att spy varje gång.

Onda dryck!


Lucia.

Hej fina ni!

Idag fick jag sova ut om jag ville, jag försökte men det är verkligen inte lätt när bebisen i magen snurrar och har sig. Det blir så mycket värre när man är hungrig.
Jag har precis varit nere och köpt yoghurt, två lussekatter och clementiner som jag sitter och småäter på. Lussekatterna var otroligt torra men dom går ner ändå.

Idag är det ju Lucia och jag skulle faktiskt vilja gå och kika på ett tåg, just för att det är så otroligt mysigt! Men istället för att göra detta ska jag snart sätta igång med att tvätta, sen ska jag försöka att vila så mycket som möjligt med tanke på vad dom sa igår när vi var på ultraljudet.

Luciamys framför tvn.


Femte (!) ultraljudet.

Nu är jag och P hemma från vårt f.e.m.t.e ultraljud. Bebisen är liten, men allt ser verkligen jättebra ut. Jag är i v. 34 (33+5) och bebisens beräknade vikt ligger nu på 2009 g och ligger fortfarande kvar på minussidan. Växer inte min mage bättre och jag inte går upp i vikt så blir det ännu ett ultraljud igen efter jul för att hålla koll så skatten följer sin egen kurva. Jag kan erkänna att nu när jag vet att bebisen mår bra och dom inte kan hitta ett enda fel på den även om dom skulle vilja så känns det liiiite bra att den är liten. Jag är inte så sugen på att trycka ut en 4 kilos bebis inte, haha. 
Jag ska nu se till att äta och vila riktigt mycket tills nästa gång.

Pust! Vår skatt mår bra! ♥

Ännu en måndag.

God förmiddag!

Nu är ännu en måndag här och jag sitter för tillfället på resecentrum och väntar på bussen som ska ta mig vidare till jobbet.
Natten har faktiskt varit underbar och jag har fått sova en hel natt utan att vakna en enda gång. Jag vet inte hur längesen det var sist.

Nu står ju då som sagt ett lite kortare arbetspass på schemat innan jag och P i eftermiddag ska på vårt femte ultraljud med vår skatt i magen. Den här gången är det lite mer nervöst än tidigare gånger då jag fått för mig att barnmorskorna förskönat hur läget egentligen ser ut. Håll tummarna!


Jobbig natt.

För första gången idag orkar jag göra något. Jag har sovit så otroligt dåligt, vaknat så fort det kört förbi en bil och drömt mardrömmar tills svetten runnit.
Det blir ju inte heller bättre när jag vet att det är dags för ultraljudet i morgon igen.

Håll tummarna för att det ska gå bra!


Many thoughts.

För tillfället sitter jag ensam hemma, P gick iväg och tränade förut och nu är han i Ekholmen och hjälper till lite på ett gym, då kan jag lova att jag sitter och funderar otroligt mycket.

Hela min graviditet har varit superbra (enligt barnmorskan och mig), endast lite klåda och smärta i jumsken. Bebisen har varit pigg och hjärtljuden har varit bra varje gång. Dom fyra ultraljuden vi gjort har varit helt underbara då vi fått se vår lilla skatt ligga där och både gjort tummen upp, kliat sig i huvudet och suga på tummen. Visst att bebisen var lite liten på det tredje men det kunde ju berott på så otroligt många olika saker. Jag var inte så stor när jag föddes så det kanske var därför. På det fjärde ultraljudet så hade bebisen växt mer, mycket mer, nästan dubbelt så mycket som dom hade räknat med. Visst att dom gör mätningarna med hjälp av ett dataprogram men det gjorde dom ju under alla ultraljuden.
Nu växer inte min mage som den ska längre och det känns som om hela jorden går under. Ett f.e.m.t.e ultraljud. Det är inte många par som får gör så många ultraljud under en graviditet så nu har jag börjat undra om vår barnmorska kanske förskönat hur det egentligen ser ut. Det kanske inte alls varit såhär bra, men vad är det då jag, som mamma, bärande på mitt och min sambos barn, gör för fel? Vad kan jag göra annorlunda? Tänk om det är något fel. Jag har aldrig varit så nervös inför ett ultraljud som jag är den här gången och då var jag verkligen supernervös första gången då jag var vit i ansiktet och var rädd att jag gått och blivit skengravid och att det inte skulle komma upp något på skärmen när hon la apparaten mot magen. Den här gången är det värre, mycket värre. 

Må du lilla skatt må bra! Mamma och pappa älskar dig ♥



Hemsk natt.

I natt har jag haft fruktansvärda problem med min jumske, som troligen är foglossning. Det har varit helt omöjligt att ligga på min högersida, vilket jag så klart älskar. Usch, inge roligt alls.

Men nu är natten gjord och jag och P har käkat en sen frukost till tv-tittande. Vad jag ska göra idag är fortfarande en gåta.


Mys..

Så här mysigt har vi det. Mys på hög nivå med tända ljus, som luktar pepparkakor, MUMMS!


Pizza och Idolmys.

Efter beskedet med det femte ultraljudet så har min man bestämt sig för att göda mig ordentligt. Så nu ska jag få pizza till Idolfinalen.

Jag har städat och tänt en miljon ljus runt om i lägenheten. Men nu kom han så nu ska det ätas!


Jobb, jobb & åter jobb.

God eftermiddag fina ni!

Sitter för tillfället på jobbet och väntar på att få sluta. Klar med dagens sysslor och varit igång sen klockan 8.00 i morse.

Kan meddela att min instinkt hade rätt. Vid lunch ungefär så ringde min barnmorska och hade då pratat med hon som gör ultraljuden och det blir ett femte för oss. Eftersom inte jag gått upp i vikt på över en månad och min mage inte växer som den ska så ville dom kolla upp hur vår skatt inne i magen mår. Så inte bebisen slutat växa. Dock är jag inte så orolig då den är i rörelse större delen av dagen så det kommer gå super! Visst känns det lite lustigt men kul att få se knodden igen.

Må du nu ha växt, skrutten där inne!


Hejar högt!

Hemma från besöket hos barnmorskan och det gick väl sådär. Min barnmorska såg lite orolig ut för hur min mage växer för den håller verkligen inte en jämn kurva utan växer lite som den själv vill. Något som hon tydligen inte tycker är så jättebra. Jag har inte gått upp något alls i vikt på en månad utan ligger kvar på samma vikt, 76 kg och har lagt på mig 15 kg under graviditeten. Sen att jag hade värkar i måndags var något som inte gjorde saken bättre. Ja, vi får se vad som händer under nästa besök. 

Jag har nu suttit hemma och skrikit, spänt mig och hejat otroligt högt på vårt Sverige som spelat mot Kroatien (handboll). Skatten i magen måste tyckt att mamma har betett sig väldigt konstigt. Tyvärr så klarade dom inte det hårda motståndet utan förlorade tyvärr med ett mål men dom gjorde en otroligt fin match! Den var rolig att titta på. 
Nu kommer det annat bra på tvn med innan jag kan sätta mig och kolla igen så ska jag göra i ordning lite mat så jag och min gubbe har matlådor i morgon. 

Hoppas ni har/haft en bra kväll! :-)

Barnmorskebesök.

Jag har försökt vila ganska mycket idag så jag kanske blir av med förkylningen någon gång. Helst till imorgon då jag ska jobba hela dagen. Tror jag sett dom flesta såporna som sänts på tv idag.
Nu har jag i alla fall orkar mig upp ur min dvala i soffan, ätit och gjort mig i ordning för att om 15 minuter treva iväg för ett besök hos barnmorskan. Jag har lite ångest för att ställa mig på vågen efter så många veckor som det faktiskt är och då jag vet att jag kommer väga mer än jag någonsin vägt i hela mitt liv. Hoppas bara jag går ner det efter att bebben kommit ut, men det är ett senare problem.

Dagen klädsel;
Mammabyxor (!) från H&M
Linne från Gina Tricot
Blus från H&M
Klocka från Ur&Penn
Halsbandet kommer jag inte ihåg


Minusgrader.

God morgon bloggen! ♥

Jag tror detta är första gången jag kliver upp (såpass sent) och termometern fortfarande visar minusgrader. Är det på väg mot kallare tiden nu när det bara är 16 dagar kvar till jul?
Dom tre timmarna i skolan gick bra igår, med tanke på min jumske och förkylningen, I DID IT! Haha. Idag så är det inte så mycket på schemat så tänkte att jag skulle tvätta och städa lite. Senare idag är det dags för ett besök hos barnmorskan för att se hur mycket j.a.g gått upp i vikt. Jag har inte vågat vägt mig sen första besöket, men idag så skulle vi börja kika på det. Mäta mage och lyssna på skattens hjärtljud som vanligt och det är så fint att ligga där. Skulle vilja ha en sån där maskin hemma och ligga och lyssna varje dag. 

image description

Trött kropp.

Nu är jag äntligen hemma efter en kväll i skolan. Tiden gick otroligt sakta och jag tror att alla som var där satt och gäspade den sista timmen. Handlade mycket om lagar och rätt denna kväll och om vad man har för skyldigheter som arbetsgivare. Intressant.

Nu ska jag ta och pussa på min gubbe lite innan jag går och gör mig iordning för att inta sängläge.

v 34

Hej och hå! Nu är det onsdag och då kliver vi in i v. 34 med stormsteg!

Barnet;
Barnet är ca 44 cm från topp till tå och väger ca 2,3 kg. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare. Den här veckan lägger sig en del barn till rätta och fixerar huvudet i bäckeningången. Ca 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen (sätesbjudning/fotbjudning). Man kan då försöka få fostret att vända sig rätt, en så kallad yttre vändning som görs på förlossningen i v 37.

Mamman;
Vätska kan samlas i kroppen och du märker det t.ex. på att dina ringar kanske inte passar längre, dina händer och fötter kan svullna. Din blodvolym har ökat med 50% men nu håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Bebisen börjar nu inta det vanligaste läget dvs. med huvudet nedåt i bäckeningången. Det kan slita och dra i bäckenet samt nedåt i jumskarna. Från det att du börjar känna barnets rörelser ska du känna liv i magen varje dag. Barnet utför både små och stora rörelser i magen, som att suga på tummen och göra små griprörelser med händerna, dessa känner du nödvändigtvis inte av men de flesta sparkar och andra större rörelser känns väl, speciellt under den senare delen av graviditeten. Av och till är det lugnt i magen, barnet har perioder av sömn många gånger under ett dygn. De flesta barn är aktiva på kvällen och många också tidigt på morgonen. Det kan vara stor skillnad från barn till barn hur mycket och hur kraftigt barnet sparkar. Om du är bekymrad över att ditt barn rör sig mindre ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt, speciellt om detta sker nära i tiden för beräknad förlossning.

image description

Onsdag och rastlös.

Onsdagsmorgon, klockan är drygt 10 och jag är redan rastlös. Konstigt nog går jag med ett ständigt litet illamående som inte vill ge sig. Jag gör allt för att bli av med det, äta, tablett för halsbränna, frisk luft men ändå är det där.
Dagen idag har inte något att erbjuda förrän det är dags att sätta sig i skolbänken igen ikväll. Hur nu det ska gå med en snorig näsa och en nerv som ligger i kläm, vet jag inte men vi får försöka.

Vad gör ni en dag som denna? :-)


Du vet att du är gravid när..

... du rör dig som en gammal tant på kvällarna
... du måste kissa varje kvart
... du måste ta på dig bälte för att kunna ta en promenad
... du väcks på nätterna för att någon sparkar dig
... du slår i magen varje gång du öppnar kylskåpsdörren
... pensionärerna cyklar om dig
... ingen tittar dig i ögonen längre
... du gråter till Idol
... sötbegäret är oemotståndligt
... du vill kräkas varje gång du ska knyta skorna
... det är ett projekt bara att ta sig upp ur sängen
... du blir kallad för "bullen" och "köttbullen" av kökspersonalen


50 dagar kvar!

Nu är det endast 50 dagar kvar tills vår skatt är beräknad! Tiden kommer gå superfort fram till nyår sen är jag helt hundra på att dagarna kommer stanna upp och jag kommer dö av längtan. Känns ändå bra att det är en tid kvar då vi har lite kvar att göra innan ankomsten. Flera av mina vänner och familjen tror att bebis kommer komma tidigare än beräknat då jag hade sådana otroliga värkar igår och just på grund av att jag är såpass aktiv som jag faktiskt är. Inte allt för mycket tidigare, högst två veckor slår jag ett slag för! Vad tror ni? :-)


Uppe med tuppen.

God morgon bloggen!

Sitter för tillfället på bussen som förhoppningsvis snart ska ta mig till jobbet. Har redan varit vaken i två timmar men dock inte gjort så mycket.
När jag gick till bussen fick jag bevittna första snön på marken, som aldrig kommer ligga kvar, men där va den. Hoppas ni får en bra dag! :-)


Lugn kväll.

Mannen i huset kom hem och vi gick ner för att handla till kvällens mat. Fick bli potatis, köttbullar och sås. Denna gången blev det köpta köttbullar men hemmagjord sås, det fick duga. Gott var det i alla fall. 
P ligger och halvsover i soffan medan jag sitter här och har ont i jumksen, den blir bara värre och värre. Det är det enda jag har problem med men den är inte rolig. Tur att jag ska till barnmorskan på torsdag så kanske, k.a.n.s.k.e hon har något tips på vad jag ska göra med det. 

Det har varit lugnt nu med förvärkarna eller vad det nu var. Skönt. Bebis är igång lite då och då och det känns nästan som om den kilat fast sig mellan mina revben. Det gör inte ont men det känns skumt, skaver lite när jag böjer mig framåt men va tusan. Nu ska jag ta och göra mig i ordning inför kvällen och slå ihop mina blå. I morgon väntar ett jobbpass på förmiddagen, och efter det ska jag fixa med lite ärenden.

Kul att ni börjat lämna spår efter er här hos mig! Uppskattas till tusen. Kul att få se vilka ni är! :-)

Vår skatt.

Jag är totalt slut, utpumpad efter dagens värkar och sammandragningar. Jag funderar på om det kan vara så att bebisen är lite obekväm med att jag har en infektion i kroppen. Kan så vara.

Sambon är iväg och tränar nu medan jag sitter och kollar på handbollen. När han kommer hem hoppas jag att han kommit på vad vi ska äta. Magen börjar bli tom.

Här är en bild på magen som jag lovat.
V. 33 (32+5)


Första ordentliga förvärkarna.

Hej fina ni! ♥

Idag var det tänkt att jag skulle varit på ett möte vid 10 men så blev inte fallet. Istället har jag legat med mina första ordentliga värkar. Vid 8-tiden så kände jag att magen började kännas konstig på något sätt, trodde det bara var lite magknip eftersom jag alltid brukar vara brutalt hungrig på morgonen men så var inte fallet. En extrem mensvärk fick jag i rygg och mage, trodde att jag skulle behöva gå på toaletten men jag tog mig ingenstans. Svetten sprutade men till slut så fick jag lite andrum och lyckades somna om. Nästa vända fick bli när jag vaknade 10.45. Då var det dags att sitta på toaletten i cirka en timme för att kräkas av s.m.ä.r.t.a. Försökte verkligen att tänka på att förr så gjorde folk det här hemma utan bedövning och det jag gick igenom under den här tiden är inget mot hur det kommer att kännas sen när skatten ska ut på riktigt. Låg länge på badrumsgolvet och kved, masserade magen med fingertopparna och bara andades. Jag trodde aldrig jag skulle komma upp därifrån men jag har lyckats ta mig till soffan med tre kokta ägg i magen.
Jag har lyckats ringa ett viktigt samtal så jag har gjort något nyttigt idag. Magen är stenhård av det onda och bebisen är på rockkonsert där inne, men jag tackar han där uppe att det är över för denna gång.

Sköna söndag.

Nu har snart denna dag svept förbi och lite nytta har jag faktiskt gjort. När P gick iväg och tränade förut så tog jag tag i städningen som inte blivit av denna vecka eftersom jag legat sjuk. När min man kom hem så dammsög han medans jag kollade på vad vi skulle hitta på för mat. Dock nu med facit i hand så blev maten inget att hänga i granen, haha. 

Imorgon tänkte jag att jag skulle ta en ny magbild så ni får se hur STOOOR den blivit. Nu går det fort! Kan knappt förstå att det ska bli ännu större. Så, idag får ni nöja er med en bild på hur magen såg ut i v. 17. Längesen, men det är kul att se att den verkligen växer och att det inte bara är så folk säger :-)

Andra advent.

God morgon bloggen! ♥

Andra advent idag och tiden bara rinner iväg. Jag älskar december månad på grund av allt mys. Alla ljus, lukten av nybakat och allt som fattas nu är bara snön så kommer jag njuta till max. 
Min förkylning är dock väldigt envis och vill inte försvinna och nu börjar jag få ont i mina bihålor och öronen för att det är så igentäppt. Jag skulle vilja ha Rinexin men jag känner inte för att gå till farbror Doktorn bara för att få det häller så jag får helt enkelt rida ut stormen. 
Vad ska ni hitta på en dag som denna? :-)

Så mycket bättre.

Så mycket bättre tjock än smal. Så mycket bättre sambo än ensam. Så mycket bättre med naturgodis än konstgjort godis. Så mycket bättre med konstgjort vatten än kranvatten. Så mycket bättre helt enkelt.


Nu är den här!

God morgon kära ni!

Nu är den här, förkylningen. Även fast jag var noga med att ta febernedsättande innan jag gick och la mig igår så har jag vaknat svettig av feber inatt. Dock skönt att jag kan sova bort den för nu känns det som om den är borta. Tät i näsan är jag däremot, usch och fy.
Haha, måste berätta vad som nyss hände! P, min sambo, la huvudet på magen och skulle mysa med den lite men tillbaka fick han istället en kick på kinden. Det tyckte jag va jätteskoj!

Kvällen igår bestod av enbart massa mys med tända ljus i decembermörkret.


Utpumpad.

Nu är jag helt utpumpad och jag har inte gjort särskilt mycket. Jag har diskat upp några tallrikar, duschat och skrivit upp en tvättid. Nu sitter jag återigen i soffan för att försöka att inte tuppa av både av hunger och utmattning. Väntar på att P ska komma hem så han kan följa med mig till affären och hjälpa mig att bära. Sen ska jag köpa febernedsättande också för nu ska jag bli frisk! 
Har ni någon dunderkur som får mig att bli frisk på nolltid? :-)

Sjuk, sjuk och åter sjuk.

Jättetråkigt men sant, fortfarande sjuk. Orkar ingenting med feber och hela köret. Bara ligger i soffan och sängen och det tänker jag fortsätta göra. Suck..

Hemmadag.

God förmiddag bloggen! ♥

Jag låg ju hemma hela dagen igår och försökte att bli frisk men det hjälpte inte för jag är lika dålig idag. Imorse så övertalade jag mig själv om att åka till jobbet ändå just för att det är så tråkigt att ligga hemma själv en hel dag. När jag kom till jobbet så hade min chef tänkt att jag skulle få fixa med lite mer fysiskt arbete idag och det var det bara att säga ifrån med feber och hela baletten. Hon skulle ut på en promenad med Cash i skogen så då var hon så snäll och körde hem mig. 
Så nu har jag nyss vaknat efter att ha legat och försökt sova bort huvudvärk, halsvärk och feber men det verkar vara omöjligt. Hoppas att min lilla plutt i magen klarar sig ifrån all värk och feber bara. Kanske var bra att man åkte hem och får vila ordentligt då man knappt klarar av att äta när det känns som om man har svalt en golfboll. Pust och stön.